Reageren

Lightning

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (82 stemmen)
Beschrijving: 

Lightning is een agenda uit de Mozilla-stal die als extensie (uitbreiding) speciaal voor Thunderbird is ontwikkeld en ook alleen werkt met het mailprogramma. Als u Thunderbird gebruikt is Lightning de perfecte aanvulling. Sinds 2015 wordt Lightning standaard meegeleverd met Thunderbird en hoeft deze dus niet meer apart gedownload te worden.

Lightning beschikt over een:
- kalender en agenda-functie
- taken-lijst (to do list)
- alarmfunctie (reminders)

Lightning is goed geïntegreerd met Thunderbird. U kunt snel wisselen tussen agenda en taken door tabbladen te openen (A). En er is een Venster Vandaag met een kort overzicht van gebeurtenissen en taken (B). U kunt dit Venster Vandaag ook uitschakelen (C).


Lightning geïntegreerd in Thunderbird

De combinatie Thunderbird en Lightning kan de concurrentie met Outlook intussen al redelijk aan. Met Lightning kunt u meerdere kalenders (ook op het netwerk) bijhouden en een alarm zetten voor bepaalde taken. Importeren en exporteren naar iCalendar (ICS) en Outlook kommagescheiden is mogelijk. Ook CalDAV wordt ondersteund.

Met behulp van de Provider for Google Calendar extensie kunt u in Lightning ook gegevens lezen en schrijven in Google Agenda, zodat u overal uw agenda kunt benaderen via internet.

Er is ook een vork van de addon Provider for Microsoft Exchange (die gestopt is), genaamd Exchange EWS Provider. Exchange EWS Provider wordt nog wel actief ontwikkeld door Ericsson, zodat u kalenders, taken, contacten en 'out of office'-instellingen van Microsoft Exchange 2007 en later kunt gebruiken in Lightning en Thunderbird.

Voor Thunderbird-gebruikers is Lightning - al dan niet in samenwerking met Provider for Google Calendar een onmisbare extensie. Of het genoeg is om Outlook te vervangen hangt af van de eisen die u stelt aan een agenda en mailprogramma.

Categorie: 
Agenda
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

NB Lightning is een extensie voor mailprogramma Thunderbird en werkt los daarvan niet. Sinds 2015 wordt Lightning standaard meegeleverd met Thunderbird en hoeft u deze niet meer los te installeren!

Voor SeaMonkey kunt u Lightning nog los downloaden hier:
Download Lightning

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland