Reageren

Google+

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.5 (102 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Google+ is het sociale netwerk van Google. Deze dienst moet concurreren met Facebook en Twitter. Onderscheidend kenmerk van Google+ is dat je specifiek kunt kiezen met wie je bepaalde informatie - tekst, foto's, video's - deelt: alleen met je beste vrienden of ook met je familie, je collega's of anderen. Deze kringen (circles) moeten ervoor zorgen dat niet iedereen alles over je te weten komt.

Behalve Kringen (circles) heeft Google+ Hangouts, waar je kunt videochatten met vrienden en Sparks (feed van onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent). Uploaden van foto's en video's is natuurlijk mogelijk.

Na de mislukkingen van vergelijkbare initiatieven als Orkut, Wave en Buzz moet Google+ ervoor zorgen dat Google de strijd aan kan gaan met Facebook. Of de sociale netwerksite hierin zal slagen valt niet te voorspellen, maar deze poging van Google lijkt wel beter doordacht te zijn.

Vanaf 2014 richt Google+ zich voornamelijk op de online opslag van foto's en video's die automatisch vanaf je Android telefoon gebackupt worden. De auto awesome en story effecten van Google+ Foto's zijn leuke extraatjes.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland