Reageren

POPFile

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (8 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

POPFile is een Bayesiaans spamfilter dat als een proxy tussen uw provider en uw mailprogramma gaat zitten. Aan de hand van statistische waarschijnlijkheden wordt uw mail vervolgens als spam of gewone mail geclassificeerd. POPFile werkt met een webinterface en is na enige training zeer effectief. Wel alleen voor gevorderden!

POPFile is een prachtig programma, maar u moet wel een gevorderde gebruiker zijn die niet bang is om in de instellingen van zijn mailprogramma te duiken! Met name als uw anti-virus-programma ook via een proxy uw mail controleert kan de configuratie ingewikkeld worden.

Als eerste moet u de serverinstellingen van uw mailprogramma opnieuw configureren (lees hier hoe dat moet) en ook de samenwerking met uw anti-virus programma moet meestal handmatig worden ingesteld. En dat is echt een klus voor ervaren pc-gebruikers. Als u in het begin al gelijk vastloopt kunt u beter niet met POPFile gaan werken!

Maar als u dit wel voorelkaar krijgt dan heeft u ook wat. POPFile zit in uw systeembalk en u kunt het programma benaderen (en trainen) via de webinterface. POPFile maakt gebruik van een aantal bakken waarin uw mail geordend wordt: spam, persoonlijk en werk bijvoorbeeld. U traint POPFile vervolgens een week (of korter) en dan is het programma in staat om niet alleen spam en gewone mail te onderscheiden, maar ook uw werk- en privé-mail!

In uw mailprogramma maakt u vervolgens filters die de door POPFile met 'spam', 'personal' of 'work' gelabelde mailtjes in de goede map plaatsen.

U kunt het leerproces van POPFile versnellen door 'magneten' in te stellen, zodat de mail van bepaalde adressen of met specifieke onderwerpen gelijk in de goede bak terechtkomen.

POPFile is een ingewikkeld programma om op te zetten, maar als het eenmaal werkt heeft u er veel plezier van.

DL

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Uitleg: 

Spam is een grote plaag van deze tijd. Het percentage ongewenste spamberichten wordt soms geschat op 80 tot 90% van alle mail. Om spam te voorkomen is het aan te raden niet uw mailadres op websites te plaatsen en u niet in te schrijven voor onbetrouwbare lijkende nieuwsbrieven. Zo kunt u misschien de spam enigszins binnen de perken houden. Vroeg of laat zult u echter toch spam gaan ontvangen. Dan hebben spammers uw mailadres.

U kunt dan twee dingen doen:
1. Op uw mailaccount op de website van uw internet provider een spamfilter aanzetten, zodat spam geblokkeerd wordt voordat die in uw mailprogramma arriveert. De meeste providers bieden deze mogelijkheid. Let wel: ook gewenste mail kan op deze manier af en toe geblokkeerd worden, stel het spamfilter dus bij voorkeur niet te streng af.
2. Installeer een spamfilter voor uw mailprogramma, zoals Spamihilator. Ongewenste mail wordt nu gefilterd voordat die in uw Postvak IN verschijnt. Bovendien kunt u nog controleren of er gewenste mail per ongeluk als spam is aangemerkt.

Veel mailprogramma's hebben trouwens een ingebouwd spamfilter.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en