Reageren

HijackThis Fork

Horizontal Tabs

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (56 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

HijackThis is ontwikkeld door de Nederlander Merijn Bellekom. Het programma is een klein, maar reuzehandig wapen in de strijd tegen spyware en malware en wordt werkelijk overal op internetforums gebruikt en aanbevolen. Een aanrader, of zelfs vereiste, als u hulp nodig heeft om kwaadaardige programma's van uw pc te verwijderen. Het programma, dat ook nog van TrendMicro is geweest, werd jarenlang niet meer ontwikkeld maar er is nu een afsplitsing die nog updates krijgt: HiJackThis Fork. Wel voor gevorderden!

HiJackThis werkt heel anders dan gewone anti-spyware-software. Het programma doorzoekt slechts uw pc en maakt een lijst van opstartende programma's, lopende processen, services, browser add-ons en BHO's in Internet Explorer. Deze lijst kunt u als logbestand bewaren. Lees hier (oude) uitleg over werken met HiJackThis.

Dit logbestandje laat u vervolgens aan experts op internetforums lezen zodat zij de gezondheid van uw pc kunnen beoordelen en kunnen zien of er kwaadaardige processen tussenzitten. Als u een gevorderde pc-gebruiker bent kunt u zelf, met behulp van Google, controleren of alle draaiende processen en opstartende programma's wel echt op uw pc thuishoren. Maar dit vergt enige expertise.

Onder de knop Misc Tools zitten geavanceerde functies als het beheer van processen, services en host-bestanden en de mogelijkheid om software te deïnstalleren en bestanden te verwijderen bij het opnieuw starten van de pc.

Behalve analyse biedt HiJackThis (Fork) ook nog beperkte opties tot verwijdering van spyware, maar vaak moeten er nog andere anti-spyware-programma's of anti-virus-programma's aan te pas komen om uw pc helemaal 'schoon' te krijgen.

DL

Inst

Website producent: 
Uitleg: 

HijackThis is voor gevorderden! Gebruik het programma alleen als u weet wat u doet of aan de hand van aanwijzingen van ervaren gebruikers.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
en_eland