Reageren

AES Crypt

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AES Crypt is een handig programmaatje waarmee je bestanden kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen ze niet zomaar kunnen openen. AES Crypt werkt heel simpel door rechts te klikken op het bestand dat je wilt versleutelen en een wachtwoord in te voeren. AES Crypt maakt gebruik van Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit versleuteling die niet tot nauwelijks te kraken is.

AES Crypt installeert als een item in het contextmenu van uw bestandsbeheerder. Simpel gezegd: onder Windows kun je in Windows Verkenner rechtsklikken op een bestand en het versleutelen met AES Crypt door een wachtwoord in te voeren. Met deze code kun je het beveiligde bestand op dezelfde wijze weer ontsleutelen en openen. Een eigen programmavenster van AES Crypt is er niet, je werkt puur vanuit het rechtsklikmenu.


Klik rechts op een bestand


Voer een wachtwoord in om het bestand te versleutelen en klik OK


Open het versleutelde bestand (met extensie .aes) en voer het wachtwoord in om het te ontsleutelen

AES Crypt verwijdert het originele bestand niet. Als dit zeer geheim is kun je dit dus het beste vernietigen met een gratis bestandsvernietiger. Controleer natuurlijk wel eerst of je het versleutelde bestand kunt openen.

Waarschuwing Vergeet niet je wachtwoord, want anders kun je je versleutelde bestanden niet meer openen!

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zw_tserland