Reageren

AES Crypt

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (20 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

AES Crypt is een handig programmaatje waarmee u bestanden kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen ze niet zomaar kunnen openen. AES Crypt werkt heel simpel door rechts te klikken op het bestand dat u wilt versleutelen en een wachtwoord in te voeren. AES Crypt maakt gebruik van Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit versleuteling die niet tot nauwelijks te kraken is.

AES Crypt installeert als een item in het contextmenu van uw bestandsbeheerder. Simpel gezegd: onder Windows kunt u in Windows Verkenner rechtsklikken op een bestand en het versleutelen met AES Crypt door een wachtwoord in te voeren. Met deze code kunt u het beveiligde bestand op dezelfde wijze weer ontsleutelen en openen. Een eigen programmavenster van AES Crypt is er niet, u werkt puur vanuit het rechtsklikmenu.


Klik rechts op een bestand


Voer een wachtwoord in om het bestand te versleutelen en klik OK


Open het versleutelde bestand (met extensie .aes) en voer het wachtwoord in om het te ontsleutelen

AES Crypt verwijdert het originele bestand niet. Als dit zeer geheim is kunt u dit dus het beste vernietigen met een gratis bestandsvernietiger. Controleer natuurlijk wel eerst of u het versleutelde bestand kunt openen.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer openen!

DL

Website producent: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noor_egen