Reageren

WOT Web of Trust

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Web of Trust (WOT) is een addon voor Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die waarschuwt tegen onbetrouwbare websites. Betrouwbaarheid, privacy en kindveiligheid worden beoordeeld door de grote gebruikersschare van WOT. WOT werkt in alle grote browsers op Windows, Mac en Linux.

Web of Trust beschikt over een enorme community van gebruikers die websites beoordelen op betrouwbaarheid, omgang met privacy en geschiktheid voor kinderen. Door het grote aantal beoordelingen ontstaat hierdoor een redelijk goed beeld van de reputatie van websites.

Als je onbetrouwbare websites bezoekt krijg je een waarschuwingsvenster in beeld. Ook zoekresultaten - Google, Bing, Yahoo! en ook Twitter en Wikipedia - krijgen een groene (veilig), oranje (oppassen) of rode (onveilig) beoordeling.

Je kunt zelf ook beoordelingen geven aan websites en meehelpen aan een Web of Trust. Behalve van gebruikersbeoordelingen maakt WOT ook gebruik andere bronnen (zoals PhishTank) om phishingsites en andere onbetrouwbare sites te identificeren.

Groot voordeel is dat WOT verkrijgbaar is voor elke browser onder elk besturingssysteem.

Klinkt dus goed, MAAR... Lees onderstaande goed door en vel je eigen oordeel over WOT:

In 2016 was WOT in een groot schandaal verwikkeld toen bleek het bedrijf de surfgegevens van zijn gebruikers doorverkocht aan derde partijen en deze data zelfs niet goed anonimiseerde, waardoor individuele gebruikers te achterhalen waren. De anonimisering werd later weer correct uitgevoerd, maar het vertrouwen in WOT liep wel een deuk op. Hoe betrouwbaar is WOT zelf?

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal