Reageren

WOT Web of Trust

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.4 (82 stemmen)
Actueel: 

3 november 2016
GratisSoftware.nl raadt aan WOT niet meer te gebruiken!
WOT verkoopt de internetgeschiedenis van zijn gebruikers door aan derden, zo blijkt uit onderzoek van de Duitse omroep NDR. Niet geanonimiseerd zelfs, zodat gebruikers te identificeren zijn. Hoe betrouwbaar is WOT zelf?

Beschrijving: 

Web of Trust (WOT) is een addon voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die waarschuwt tegen onbetrouwbare websites. Betrouwbaarheid, privacy en kindveiligheid worden beoordeeld door de grote gebruikersschare van WOT. WOT werkt in alle grote browsers op Windows, Mac en Linux.

Web of Trust beschikt over een enorme community van gebruikers die websites beoordelen op betrouwbaarheid, omgang met privacy en geschiktheid voor kinderen. Door het grote aantal beoordelingen ontstaat hierdoor een redelijk goed beeld van de reputatie van websites.

Als u onbetrouwbare websites bezoekt krijgt u een waarschuwingsvenster in beeld. Ook zoekresultaten - Google, Bing, Yahoo! en ook Twitter en Wikipedia - krijgen een groene (veilig), oranje (oppassen) of rode (onveilig) beoordeling.

U kunt zelf ook beoordelingen geven aan websites en meehelpen aan een Web of Trust. Behalve van gebruikersbeoordelingen maakt WOT ook gebruik andere bronnen (zoals PhishTank) om phishingsites en andere onbetrouwbare sites te identificeren.

Groot voordeel is dat WOT verkrijgbaar is voor elke browser onder elk besturingssysteem.

Categorie: 
browserbeveiliging
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

-

Installatie: 
Niet aangeraden om te downloaden!
Privacy: 
Verkoopt persoonlijke gegevens
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal