test

Hieronder vind je recente anti-virus tests die beoordelen hoe goed virusscanners hun werk doen. Dat wil zeggen: hoeveel malware ze blokkeren, hoeveel vals alarm (vals positieven) ze geven en hoeveel ze je pc vertragen. De tests zijn onder andere van AV Test en AV Comparatives.

Microsoft Defender en Kaspersky beste virusscanners (juni 2020)

Het onafhankelijke testinstituten AV Test voelt meerdere malen per jaar virusscanners aan de tand. AV Test onderzocht welke anti-virus software je pc het best beschermt.

Test van 22 virusscanners in juni 2020

AV Test testte in mei en juni 22 virusscanners op geboden bescherming tegen 339 zero-day aanvallen (nieuwe malware) en bijna tweeëntwintigduizend bekende virussen. Ook prestaties (hoeveel wordt de pc vertraagd) en vals positieven (onterechte virusmeldingen, vals alarm) werden bekeken.

Bitdefender en F-Secure beste en geven minste vertraging

De onafhankelijke testinstituten AV Test en AV Comparatives voelen meerdere malen per jaar virusscanners aan de tand. AV Test onderzocht deze keer welke je pc het best beschermt en AV Comparatives welke anti-virus software je computer het minst vertraagt. Wij geven een korte samenvatting van de tests.

Vergelijking anti-virus: welke is de beste?

Er zijn heel veel virusscanners. Betaald en gratis. En allen beloven ze om uw pc zo goed mogelijk te beschermen. Maar doen ze dat ook? Voor een gewone gebruiker is dat nauwelijks te controleren. Tenzij u de pech hebt dat uw anti-virus-programma faalt en een virus de vrije doorgang geeft. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, maar toch... Om te bepalen hoe goed virusscanners nou echt zijn wordt er onderzoek gedaan door enkele onafhankelijke instellingen.