Welke virusscanners bieden 100 procent bescherming?

AV Test onderwerpt meerdere keren per jaar diverse virusscanners aan strenge tests om de mate van bescherming, vertraging en vals positieve meldingen vast te stellen. Een overzicht van de tests over de eerste helft van 2021 geeft de volgende resultaten.

100% bescherming

Bij de beveiliging tegen ruim 50.000 virussen, Trojaanse paarden en andere malware waren er vijf virusscanners die geheel foutloos waren en 100% bescherming boden. Zowel tegen bekende virussen als nieuwe zero-day aanvallen. Dit waren:

  • Bitdefender
  • Kaspersky
  • Norton
  • Microsoft Defender
  • Northguard (een rebranded variant van Kaspersky schijnt dit te zijn)


Bron: AV Test

Avast, AVG, F-Secure en Malwarebytes boden 99,9% beschermingen tegen nieuwe aanvallen. McAfee 99,8%. Avira doet het wat minder (na de overname door Norton vorig jaar) en scoorde maar 98,8% op beveiliging tegen zero day aanvallen. Bekijk de lijst hierboven voor alle virusscanners.

Vertraging en vals positieven

Wat betreft vertraging en vals positieven (vals virusalarm) waren Norton, Microsoft Defender, Kaspersky en Kasperky-kloon Northguard, Avast en ESET de beste met een maximale score van zes punten. Bijvoorbeeld Bitdefender scoorde hier iets minder met 5,8 en 5,7 punten uit zes. Maar nog altijd prima.

Conclusie: de beste virusscanners

Voor de beste bescherming moet je dus nog altijd bij de bekende namen Norton, Kaspersky en Bitdefender zijn. Maar ook het gratis met Windows meegeleverde Microsoft Defender biedt perfecte bescherming en nauwelijks vertraging en vals alarm. Avira zakt wat af de laatste tijd.

Deel dit artikel: 

Reacties

Als een virusscanner een virus heeft gevonden, dan krijg je daar een melding van toch? .. althans dat herinner ik mij van heel lang geleden. .. 100% "bescherming" omdat virussen slimmer zijn geworden? Wat doen virusscanners, je hele harde schijf op afstand doorspitten. Ik kan mij niet herinneren dat in de afgelopen jaren ook maar één virus is gevonden

Je hebt gelijk. Het beste beschermingsmiddel is je gezonde verstand.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nederla_d