Kaspersky verwijdert beste virussen, MSE en Malwarebytes slecht

Het Duitse test-instituut AV-Test heeft in de eerste helft van 2017 negen anti-virus pakketten en acht virusverwijder tools aan de tand gevoeld en gekeken hoeveel virussen en andere malware ze van een reeds besmette pc konden verwijderen. De anti-virus software moest een computer met 38 besmettingen schoonmaken, de verwijdertools moesten 19 actieve malware-exemplaren proberen te verwijderen. De resultaten staan hieronder.

Anti-virus software beschermt je pc continu om besmettingen te voorkomen. Het is dus belangrijk dat virusscanners nieuwe malware detecteren (opsporen) voordat je computer geïnfecteerd raakt. Daarom is het zo belangrijk om anti-virus software steeds te updaten. Detectie is echter niet hetzelfde als het verwijderen van reeds aanwezige malware. Dat een virusscanner minder goed is in het verwijderen van besmettingen wil niet zeggen dat de detectie (het voorkomen) van malware ook slecht is. En omgekeerd: goede verwijderaars zijn misschien minder goed in de opsporing. Bedenk dat bij het lezen van onderstaande resultaten.

Hoeveel virussen verwijderd van reeds besmette pc door anti-virus software (klik voor groter)

Alleen Kaspersky wist alle 38 virussen en andere malware in zijn geheel te verwijderen van de geïnfecteerde computer en behaalde een score van honderd procent.  Bitdefender, Avast Free Antivirus, G Data, Avira en Norton verwijderden alle actieve componenten van de malware - dus maakten de virussen onschadelijk - maar lieten wel niet kwaadaardige restanten van respectievelijk 4, 7, 7, 9 en 9 virussen achter. Op zich dus voldoende wat betreft het uitschakelen van de malware, maar niet zo grondig als Kaspersky in het verwijderen van alle onderdelen.

Malwarebytes liet duidelijk steken vallen en wist drie malware exemplaren niet uit te schakelen. Deze malware bleef actief op het systeem - en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Microsoft Security Essentials deed het nog slechter: drie virussen konden niet worden verwijderd en twee werden zelfs niet opgespoord door MSE. Voor de verwijdering van malware van een besmet systeem moet je dus niet bij Microsofts virusscanner of Malwarebytes zijn.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan.

Virusverwijder tools
Naast anti-virus software die continue bescherming biedt, zijn er ook - meestal gratis - speciale verwijder tools en rescue cd's die reeds besmette systemen moeten schoonmaken. Ook deze werden getest door AV-Test.

Hoeveel virussen verwijderd van reeds besmette pc door speciale virus verwijdertools (klik voor groter)

Hier zijn de resultaten vergelijkbaar. Alleen Kaspersky Virus Removal Tool wist de 19 besmettingen volledig te verwijderen van de pc. Bitdefender Rescue CD liet onschadelijke restanten van drie virussen achter, maar schakelde wel netjes alle malware uit.

Microsoft Windows Defender Offline (een onderdeel van Windows Defender in Windows 10) en Avast Rescue Disk lieten twee actieve malware-componenten zitten en slaagden dus niet voor de test.

Heb je een besmette pc dan kun je dus volgens deze test het beste de gratis verwijdertools van Kaspersky of Bitdefender gebruiken. Of de anti-virus software van Kaspersky gevolgd door - wederom - Bitdefender, Avast Free Antivirus, G Data, Avira en Norton.

Bron: 

Reacties

Ben zeer tevreden over Sophos Home Beta, deze versie werkt met Hitman Pro en Hitman Pro Alert, deze versie mag ik een jaar gratis gebruiken en zie daarna wel hoe het verder loopt. Deze combinatie heeft mij al diverse malen attent gemaakt en tot op heden geen valse meldingen gekregen. et is jammer dat ik Sophos niet kan vergelijken met andere virusscanners want AV-Test en andere testsites noemen deze prima virusscanner nooit in hun testen. Jammer voor hen, een gemiste kans.

Alles wat deze zogeheten instituten laten zien is telkens weer verschuivingen in de lijsten.Gratis is leuk maar zeer risicovol omdat de realtime bescherming ontbreekt.
Vaak is het ook de schuld van de pc gebruiker zelf die op internet onbetrouwbare sites bezoekt, en vergeet niet alle duizenden pc gebruikers die illegale apps en spelletjes downloaden via torrents.
Al met al neem ik deze AV tests met een lepel zout.

ps. waarom beter dan Norton en avast? simpel omdat de gratis scanner de zelfde engine heeft dan de betaalde.

kaspersky free, gewoon prima,beter noch dan Norton of avast.

Met de windows-virusscanners is het dweilen met de kraan open. Elke test geeft weer een ander resultaat, je hebt nooit de perfecte oplossing. Als je veel op het internet surft, maak dan een dualboot met een Linux systeem. Je kan dan zorgeloos je mail openen en websites aanklikken. En voor je het weet, gebruik je Windows alleen nog maar als het echt nodig is, de kans op een virus of malware is dan zo klein geworden dat de ingebouwde scanner van Microsoft voeldoende is. Ik werk al meer dan tien jaar op deze manier.

Naar aanleiding van deze test heb ik besloten om Malwarebytes van de laptop te verwijderen. Ik gebruik de gratis variant van Kaspersky en Malwarebytes voegt niets toe dus weg er mee.

Theo, gratis jaar lang real-time MalwareFox op https://sharewareonsale.c... aanbod is geldig tot morgen 08.99 uur ( MalwareFox is een rebrand van Zemana)

Theo (e.a.), aanbod is nog 2 dagen en 16 uur geldig

Lijkt sprekend op Zemana anti malwware.

Reeds vermeld door Merel al zie ik nu.

avast waarschuwt voor dit programma en blokkeert het.
Lijkt mij geen aanbeveling.

Anoniem, of Avast een aanbeveling vraag ik mij af.
Maar de download exe van sharewareonsale.com geeft op virustotal https://www.virustotal.co... van de 67 scanners 67 x veilig, zelfs door Avast

Die Rus zit vol spy ware

En Trump zit vol met Russen? Mijn bijdrage is net zo nutteloos als de jouwe...

Ik heb de gratis scanner van Kaspersky over mijn pc (met Norton Internet Security) gehaald. 0 hits.

Conclusie : MB als on-demand scanner is echt zinloos
btw laatste bericht van MB was “Malwarebytes earns an “Outstanding” rating from CNET
The editors at respected tech site CNET/Download.com recently awarded Malwarebytes for Windows with an "Outstanding" rating of 4.5 stars out of five. In the review, editor Tom McNamara recommended Malwarebytes because the scanning engine is of "high quality," it works well with Windows 10, and does a good job of explaining processes in plain English. Malwarebytes for Windows was one of the very few security programs to earn more than four stars from both the editors and CNET/Download.com users. So you’d expect that it would be champagne, fist bumps, and free kittens all around for a job well done here at Malwarebytes Galactic HQ “ https://blog.malwarebytes...
Zou dat dan een gesponsorde redactionele review kunnen zijn ?

Er wordt meer en meer brol aangeboden op Cnet, had die site vroeger staan in mijn favorieten maar nu al een tijdje niet meer, nooit download ik nog iets van die site!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-rusla_d