Bitdefender is geheel in foutloos in anti-virus test (augustus 2017)

Testinstituut AV Comparatives beoordeelt meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In augustus keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 10.

AV Comparatives zoekt voor de tests op internet naar schadelijke sites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In augustus 2017 werden 389 kwaadaardige websites die malware aanboden via drive-by downloads gebruikt in de test. Gekeken werd hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode. Hieronder de resultaten.


Bron: AV Comparatives

Deze maand blokkeerden vier virusscanners alle malware: Bitdefender, Bullguard, Panda en Norton (Symantec). Van deze vier gaf Bitdefender als enige geen vals positieve meldingen.  Bitdefender is dus bij AV Comparatives de beste virusscanner van de maand augustus.

Avira, ESET, F-Secure, Kaspersky, Tencent en Trend Micro hadden een slippertje in de test en lieten één malware-exemplaar door. Hun score is natuurlijk wel goed met 99,7% geblokkeerde malware.

Windows Defender doet het ook prima: de virusscanner van Microsoft mist geen enkele malware, maar vraagt wel in 1,3% van de gevallen wat de gebruiker wil doen met een gevonden virus (en dat moet eigenlijk niet). Voor goede bescherming lijkt Windows Defender het laatste jaar weer een serieuze optie te worden op Windows 10. Microsoft heeft zijn zaakjes steeds beter op orde.

We gaan het rijtje verder af. Emisoft miste 0,8% van de malware, AVG en Avast misten 1,0% (vier virussen). Het vroeger gerespecteerde McAfee doet het al tijden minder goed en liet deze maand 2,6% van de malware door (10 virussen). Adaware doet het ronduit slecht en laat maar liefst 6,7% (26 malware exemplaren) door.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland