Anti-virus op Windows 10: Kaspersky beste, Defender redelijk

Het Duitse test-instituut AV-Test doet regelmatig onderzoek naar de mate van bescherming, systeemvertraging en het aantal vals positieven van virusscanners. Bij de test van maart/april, die nu gepubliceerd is, werden 18 anti-virus producten voor Windows 10 beoordeeld. De geboden bescherming tegen 175 zero-day aanvallen (nieuwe bedreigingen) en ruim twaalfduizend al wijdverspreide virussen werd gemeten.

Bescherming
Op bescherming behaalden maar liefst tien van de 18 anti-virus programma's de hoogste score van 6 punten: ze stopten - bijna - alle bedreigingen. Als je de afzonderlijke rapporten bestudeert zie je echter dat maar vijf van deze tien, namelijk AVG, Bitdefender, F-Secure, Kaspersky en Norton, overal een 100% score behalen en echt alle virussen blokkeren. Onder andere Avira, Trend Micro en Avast hebben wat slippertjes, maar krijgen toch zes punten voor bescherming.

Daarachter behalen onder meer Comodo en Eset 5,5 punten. Deze virusscanners stoppen meer dan 99% van de virussen. Windows Defender, de ingebouwde virusscanner van Microsoft,  doet het bij deze test wat minder (terwijl de laatste tijd goede scores behaald werden) en haalt maar 4,5 punten op bescherming. Dit komt vooral doordat Defender in maart een paar zero-day aanvallen miste en slechts 95% blokkeerde. De bescherming tegen wijdverspreide virussen en zero-day malware in april is prima met ruim 99% onderschepte exemplaren. McAfee ten slotte haalt ook 4,5 punten op bescherming.

Hieronder kun je alle resultaten van de geteste virusscanners nalezen (klik voor groter).

Bron: AV-Test

Vals positieven
Bijna alle virusscanners halen 5,5 of 6 punten op 'bruikbaarheid' in deze test. Dat betekent dat ze nauwelijks vals alarm geven en bijna niet ten onrechte legitieme software als virus aanduiden. Ook blokkeren ze geen acties van normale software. Alleen F-Secure en Comodo blokkeerden twee keer normale acties van legitieme software. Zij kregen daardoor maar 5 punten op vals positieven.

Systeembelasting
Onder andere Avira, Kaspersky, Bitdefender, Trend Micro en Norton vertragen je pc nauwelijks en krijgen op systeembelasting de maximale score van zes punten. F-Secure en McAfee zitten vlak daarachter met 5,5 punten.

AVG krijgt nog 5 punten. Avast, Comodo en Windows Defender doen het wat minder en behalen hier maar 4,5 punten. Avast vertraagt vooral bij het starten van standaard applicaties op je pc, Comodo zorgt ervoor dat software langzamer installeert en bestanden een stuk trager gekopieerd worden. Ook Windows Defender vertraagt de installatie van software en het downloaden van applicaties.

Overall winnaar is...
De scanners die - zoals wel vaker - 18 punten behaalden bij deze test zijn Avira en Kaspersky: zes punten op bescherming en maximale scores op prestaties en vals positieven. 100% foutloos op bescherming is alleen Kaspersky. De Russische virusscanner Kaspersky is dus de overall winnaar in april als je naar het totaalplaatje kijkt.

Vlak daarachter zitten Norton, Bitdefender en Trend Micro, die ook altijd goed uit de bus komen, met 17,5 punten. Iets teveel vals positieven zorgde voor een half puntje minder op bruikbaarheid bij deze anti-virus software.

Einduitslag (maximale score 18)
1. Kaspersky en Avira (18)
2. Norton, Bitdefender en Trend Micro (17,5)
3. F-Secure, G Data en AVG (16,5)
4. onder andere McAfee en Avast (16)
- Comodo en Windows Defender (15)

Deel dit artikel: 

Reacties

W10 test antivirus tabel pdf:
http://files.computertota...

Kaspersky is wel goed maar ik heb een paar jaar geleden ook gebeukt vond het nogal zwaar draaien op de computer was er toen niet echt blij mee maar misschien is het nu wel verbeterd.als iemand mij kan vertellen heel graag voorbaat dank.

Ik heb verschillende antivirus en firewalls geprobeerd en werk nu al jaren met Comodo Internet Security, waar ik heel tevreden over ben. Nog nooit een virus gehad op mijn PC. Test met comodo en zonder comodo gaf nauwelijks vrschil in snelheid. Ik blijf bij Comodo. Ook de firewall is uitstekend.

ik heb samen met mijn broer,kpn veilig of te wel f secure safe. ben daar zeer tevreden over, en komt ook goed uit de test.

Het lijkt wel of ik de enige ben die de Virusscanner van Sophos gebruik, ik was daar al zeer tevreden over maar ik mag voor een jaar een versie gebruiken die gebruik maakt van de kennis van Surfright, Hitman Pro en een prima scanner tegen Ransomware, en dat alles gratis,meerdere computers op 1 account en uitsluitend boodschappen als er iets fout ontdekt is en beslist geen reclame, heerlijk rustig.

Kaspersky en Bitdefender zijn ook mijn twee favoriete scanners.
Normaal heeft Kaspersky iets meer mijn voorkeur maar is duur om hem twee jaar te kunnen gebruiken en niet meer dan 1 à 2 computers tegelijk.

Bitdefender kan je dikwijls bij een actie goedkoop aanschaffen voor ineens 2 jaar en voor 3 tot 5 computers, daarom ben ik overgestapt op Bitdefender.

Ja! Alleen, Writer, zit ik dus nu met een groot probleem. Mijn licentie (abonnement) van Bitdefender internet Security 2017 liep vandaag af. Ik wilde mijn aangekochte sleutel invoeren. Kreeg ik melding op Bitdefender dat ´´de sleutel al actief is´´...??? Dat kan niet want als ik mijn Bitdefender account bekijk, zie ik dat de e.e.a. al geregistreerd staat tot een lengte van 358 dagen. Helpdesk van Licencie2Go gemaild.

Er is een probleem tussen de ´´koppeling van mijn account en de in te voeren sleutel. Waardeloos werkt dat! Vroeger kocht je een cd rom met beveiligingssoftware. De sleutel zat erbij.

Je installeerde e.e.a., sleutel invoeren en het werkte! Tegenwoordig moet je een halve IT´er zijn om die rotzooi aan de gang te krijgen, met dat account. Dit is een slecht begin van mijn nieuwe activatie voor 1 jaar 1 p.c. wat tot eind mei 2018 moest lopen.

Morgen kijk ik even met iemand van de helpdesk ernaar, want die koppeling lukt dus echt niet! Tenzij ik Bitdefender Internet security 2017 opnieuw installeer en een andere account aanmaak. Misschien dat die koppeling dan wel lukt. Zou Kaspersky dat probleem ook hebben?

Probleem perfect opgelost door Licentie2Go. Via teamviewer heb ik de helpdesk van Licentie2Go mee laten kijken naar het probleem. Er stond een verkeerd mailadres gekoppeld aan mijn account bij Bitdefender. Vandaar dat de nieuwe sleutel niet werd geaccepteerd. Door mijn andere emailadres (ik heb er twee) in te voeren, was het probleem verholpen.

Bitdefender hanteert een heel streng account protocol. Je bent verplicht een account aan te maken bij ze. Daar is de licentiesleutel aan gekoppeld. Kaspersky kent dat probleem niet. Tja... het is een weet, maar nu geactiveerd voor 1 jaar.

met windows defender nooit problemen gehad altijd goed gebruik al 7 jaar het gratis anvirus progamma

en toch blijf ik Qihoo 360 Total Security Essential gebruiken. heb nog nooit virus problemen gehad. samen met malwarebytes free een prima koppel.

Met het antivirus programma van W10 ook nooit problemen gehad........

Ik bestel mijn licenties al paar jaar bij Licentie2Go. A: Ik ben een stuk goedkoper uit als bij de producent, B: binnen 10 minuten krijg je je nieuwe sleutel binnen. Safe en goed. Nog nooit problemen gehad. Licentie2Go is een betrouwbare site waar je voor diverse beveiligingspakketten een sleutel kan bestellen voor 1, 2 of 4 pc´s voor 1 jaar. Prima!

voor volstrekte zekerheid over een betaald antivirusprogramma zou ik een licentie aanschaffen bij de producent.

Net weer een nieuwe licentie voor 1 jaar bestelt op Licentie2go voor de verlenging van mijn Bitdefender Internet Security 2017. (Twijfelde overstap naar Kaspersky.) Ik heb nog nooit iets gemerkt, ten nadele, van valse positieven bij Bitdefender? Ik heb er echt een geweldige internetbeveiliger aan, maar eerlijk is eerlijk; Kaspersky is ook perfect! Het is de eeuwige ´´Heilige drie-eenheid´´. Kaspersky, Bitdefender en Norton. (En terecht.)

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoorkus_