Bitdefender beste bij test, Windows Defender ook foutloos maar...

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt?

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In oktober 2018 werden 192 kwaadaardige websites (die malware aanboden via drive-by downloads) gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode.

oktober 2018 (klik voor groter)

Bron: AV Comparatives

Bescherming
Foutloos in oktober waren Bitdefender, F-Secure, Microsoft Windows Defender, Panda Free en Trend Micro: zij blokkeerden alle virussen. Onder andere Avast, AVG en Avira hadden een slippertje en lieten één virus door. Kaspersky - dat meestal heel goed presteert - deed het minder deze maand en liet twee virussen door, net als McAfee. Symantec vroeg twee keer aan de gebruiker of een virus geblokkeerd moest worden of niet (en dat moet de virusscanner natuurlijk zelf beoordelen). Emsisoft miste 2.1% van de malware.

Vals alarm
Dan de vals positieven: de onterechte meldingen van een virus (terwijl een bestand onschadelijk is). Onder andere Avira, Bitdefender en Kaspersky gaven geen enkele keer vals alarm.

Symantec gaf zes keer vals alarm en Panda acht keer. Dat is een minpunt voor deze virusscanners, want je wilt niet legitieme bestanden downloaden die vervolgens als virus worden geblokkeerd.

Windows Defender, dat de perfecte beschermingsscore van 100% haalde, deed het wat vals positieven betreft het slechtste: Microsofts ingebouwde anti-virus bescherming in Windows 10 gaf twintig keer vals alarm. En dat is teveel. Jammer, want verder doet Windows Defender het de laatste tijd uitstekend.

Conclusie
Bitdefender was als enige geheel foutloos deze maand: perfecte bescherming zonder vals positieven. Windows Defender blokkeerde ook alle virussen maar had de meeste vals positieven.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Reacties

Als ik alle reacties zo lees zegt het veel over de gebruikers op deze site. Blijkbaar zijn jullie allemaal "verantwoord" op het internet bezig en wordt er niet van onbetrouwbare sites gedownload.
Als jij geen riskante acties op jouw computer uitvoert zal elk AV pakket 100% scoren en geen waarschuwingsmeldingen geven.

The worst performance is also unexpected, as Malwarebytes Premium got the lowest score in this round of antivirus test. The app scored just 4 points for protection, 5 points for performance, and 4.5 points for usability, with a final rating of 13.5 points. It was also the security product with the lowest score for the malware protection it offered during the tests

bovenstaande uit de AV-test oktober AV-test oktober https://news.softpedia.co...

Ik gebruik al jaren Bitdefender... nooit een valse melding... af en toe draait Macefee die ook geen problemen constateert.

Het beste programma sinds jaren van windows. Gratis en 100 % werkzaam. Nooit geen valse meldingen gekregen op een gans jaar

WINDOWS DEFENDER IS WAARDELOOS ALS JE WERKELIJK WORD AAN GEVALLEN MET ALLES WAT ER IS EN MAAK ZEKER MISSERS IK PROBEER ALLE SCANNERS OP SLECHTE SITES UIT LET WEL OP ALLE GRATIS SCANNERS ZIT VAAK MALWARE BIJ IK HEB DAT ONDERVONDEN

Voor malware https://www.av-comparativ... zijn de resultaten heel anders, er durfden ook maar 10 aan mee te doen.
Zelfs het zo verafgoodde Malwarebytes haakte af

Iedere virus scanner kan een vals positief aangeven wat aangeeft dat een tweede opinie
met een ander virus scanner altijd raadzaam.
Deze maandelijkse rapporten vallen telkens anders uit waardoor ik geen vertrouwen heb in deze nutteloze cijfers.

afbeelding van redactie

Klopt. Cijfers kunnen per maand verschillen, maar als je alle rapporten bijelkaar bekijkt dan zie je dat bijvoorbeeld Bitdefender en Kaspersky meestal goed uit de bus komen. En dat Windows Defender het afgelopen jaar weer uitstekend presteert.
Dus dat heeft dan nog wel enige waarde.

Defender slaat ook aan als je driver programma's installeert of programma's die zoeken naar sleutels van legaal verkregen software e.d. Kortom, dat zijn geen virussen, maar defender raad de installatie af. Ik krijg anders ook nooit meldingen van defender, tot ik dingen ga doen waarvan ik weten kan dat Microsoft er niet een voorstander van is. Langs deze route beschermt Microsoft jouw systeem en hun besturingssysteem.

In App en browserbeheer kun je zelf instellen of je die waarschuwingen wilt of niet, je kunt blokkeren, waarschuwen of die controle uitschakelen. Ik heb hem op waarschuwen laten staan, prima die pop-up voor die keer dat er iets "ingrijpends" aan het systeem gedaan gaat worden.
Prima beveiliging.

Het verschil in het aantal vals positieven tussen gebruikers en testers ligt volgens mij aan de beveiligingssoftware van de browser.
Om een zo 'schoon' mogelijk resultaat te krijgen zal deze bij het testen nooit gebruikt worden.

Nog nooit een melding gehad van Defender. Test maandelijks een keer met online scanners en die vinden ook niets, prima dus.

Heb mijn vorige antivirus Comodo Cloud Antivirus verwijderd en overgeschakeld naar Windows Defender! Werkt prima zonder enig probleem.

Helemaal eens met jan! Heb zelf ook nog geen valse positief gezien! Trouwens zelfs indien er een paar valse positieven zouden zijn,dan liever dat dan virussen die doorgelaten worden! Windows Defender blijft het de laatste tijd "constant" goed doen!

Waar zijn die valse positief meldingen van Windows Defender dan van?? Gebruik Defender al ruim 1 jaar en nog nooit meegemaakt.Werkt prima.

Heb nog nooit een melding gehad met Defender....toch wel: geen bedreigingen gevonden. En dat na jaren lang gebruik, heb wel eens een andere virusscanner geïnstalleerd , omdat ik dacht dat Defender niet goed zou werken, maar geen enkele scanner had een virus of wat dan ook gevonden Defender werkt blijkbaar heel erg goed.

Ook ik gebruik al geruime tijd Windows Defender en heb in al die tijd nog nooit een valse positieve melding gehad. Windows Defender is in mijn ogen een no-nonsense antivirus programma waar ik nauwelijks omkijken naar heb, één keer in de week een volledige scan en dat is alles.

Idem

Nooit enige valse melding van Windows Defender gekregen.
Gebruik sinds Windows 10 geen andere scanner. Hierdoor ook nooit update problemen denk ik.
In Windows 10 1809 verandert de naam, zoals hier op de site werd meegedeeld: Windows beveiliging. Blijkbaar wordt de scanner nog meer in Windows 10 geïntegreerd.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea