Avast, Avira en Kaspersky beste virusscanners van het moment

In maart en april 2022 heeft het onafhankelijke testinstituut AV Test 18 virusscanners aan de tand gevoeld om te zien welke de beste pc bescherming bieden. De conclusie is dat ze bijna allemaal uitstekende bescherming bieden.

18 virusscanners getest

AV Test heeft in maart en april 18 virusscanners getest op geboden bescherming tegen 408 nieuwe zero-day aanvallen (van onbekende malware) en bijna 22 duizend bekende virussen. Ook prestaties (hoeveel langzamer wordt je pc) en vals positieven (vals alarm) werden onderzocht. Hieronder zie je de resultaten van de bekendste virusscanners op deze test. Voor de rangorde houden we de scores op Bescherming en daarna Vals alarm aan. ESET deed deze keer niet mee aan de test.

Anti-virus

Bescherming virussen

Prestaties

Vals alarm

  Bekend Nieuw (Max. 6 punt.) (Minder = beter)
Avast 100% 100% 6 0
Avira 100% 100% 6 0
Kaspersky 100% 100% 6 0
AVG 100% 100% 5,5 0
Trend Micro 100% 100% 6 1
Norton 100% 99,5% 6 0
McAfee 100% 99,5% 6 2
F-Secure 100% 99,1% 6 1
Microsoft Defender 100% 98,6% 6 1
Bitdefender 100% 98,6% 6 3
Malwarebytes 99,9% 99,1% 6 7

Bron: AV Test april 2022

Alle bekende virusscanners beschermen heel goed

De laatste jaren beschermen bijna alle bekende virusscanners uitstekend tegen wijdverspreide virussen en nieuwe bedreigingen (zero-day aanvallen).

In deze test hielden Avast, AVG, Avira, Kaspersy en Trend Micro 100% van de virussen tegen en boden dus een perfecte bescherming.

Van de bekende virusscanners hadden Norton, McAfee, Microsoft Defender, F-Secure, Bitdefender en Malwarebytes enkele slippertjes, met name bij het stoppen van zero-day bedreigingen gingen ze een paar keer de mist in. De bescherming tegen wijdverbreide virussen was bijna altijd 100%.

We bespreken niet alle virusscanners, maar bekijk hier alle verdere resultaten.

Top prestaties (nauwelijks vertraging)

Ook bijna alle virusscanners scoren perfect (6 uit 6 punten) op prestaties. Dit betekent dat ze je pc nauwelijks vertragen bij het uitvoeren van veelvoorkomende taken als websites bezoeken, bestanden kopiëren en downloaden, applicaties starten en software installeren. Alleen AVG scoorde deze keer 5,5 punten uit 6 en liet vooral bij het bezoeken van websites meer vertraging zien.

Bijna geen vals alarm

Dan vals alarm. Virusscanners moeten alle schadelijke virussen tegenhouden, maar het liefst zo weinig mogelijk legitieme software blokkeren. Toch geven ze soms een vals positieve (onterechte) virusmelding.

De bekende virusscanners sloegen bijna geen vals alarm bij deze test. Hooguit een enkele keer werd een onschadelijk programma of bestand onterecht voor een virus aangezien.

Alleen Malwarebytes deed het iets minder minder met zeven keer vals alarm.

En de beste virusscanners van april 2022 zijn...

In deze test lagen de anti-virus programma's weer heel dicht bij elkaar. De meeste virusscanners beschermden perfect of bijna perfect, sloegen nauwelijks vals alarm en vertraagden je pc bijna niet.

Drie virusscanners sprongen er net bovenuit en haalden een perfecte score op zowel bescherming, prestaties als vals positieven Avast, Avira en Kaspersky gaven 100% bescherming, vertraagden je pc nauwelijks en gaven nul keer vals alarm. Zij zijn de beste virusscanners van april 2022! En van al deze virusscanners is ook een gratis versie beschikbaar.

Maar als je een andere virusscanner gebruikt dan hoef je niet direct over te stappen want ze ontlopen elkaar niet veel meer tegenwoordig. De tijd van de grote verschillen tussen (bekende) virusscanners lijkt achter ons te liggen.

Bron: 

Reacties

Ik heb een jaar geleden ook eset gehad, een verschrikkelijke firewall blokkeerde alles wat gewoon legaal was, ook legale you tube filmpjes blokkeerde eset, een scan met eset duurde ook zeer lang, Heb toen een tijdje MC AFEE erop gehad en die update maar eens in de 4 uur, Heb nu tot volle tevredenheid AVAST PREMIUM erop zitten, De betaalde versie, En werkt echt goed, blokkeert alleen de slechte dingen, Niet de goede. Groetjes aan iedereen.

Deze testen doen mij ook niets. Misschien gaat het wel over geld in plaats van test. Daarom geloof ik niet zo in deze testen. De ingebouwde Microsoft Defender vol doet prima.En na een paar manden is het weer anders.

Ik hou het al jaren bij de ingebouwde Microsoft Defender. Mooi geïntegreerd in Windows en doet het zoals ik zie uitstekend

Ben zeer tevreden over Eset,doen in testen niet mee

Beste Dick, volledig mee eens.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije