Avast, AVG en Kaspersky zijn foutloos in anti-virus test (mei 2017)

Testinstituut AV Comparatives beoordeelt meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In mei keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 7 Home.

AV Comparatives zoekt voor de tests op internet naar schadelijke sites die malware op je pc proberen te zetten. In mei 2017 werden 398 kwaadaardige websites die malware aanboden via drive-by downloads gebruikt in de test. Gekeken werd hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode. Hieronder de resultaten.


Bron: AV Comparatives

Deze maand blokkeerden vijf virusscanners alle malware: Avast, AVG, F-Secure, Kaspersky en Trend Micro. In vals positieve meldingen zaten echter wel verschillen. Avast, AVG en Kaspersky  gaven geen enkele keer vals alarm en zijn dus met zijn drieën de beste virusscanners van de maand mei bij AV Comparatives. Trend Micro had 12 keer onterechte meldingen van virussen en F-Secure gaf maar liefst 37 keer vals alarm. Daarmee scoort F-Secure het slechtst op vals positieven - en is daarmee ook heel slecht bruikbaar voor de gemiddelde thuisgebruiker.

Bitdefender, Panda en Symantec (Norton) hadden een slippertje in de mei-test en lieten één malware-exemplaar door. Hun score is natuurlijk wel goed met 99,7% geblokkeerde malware. Vlak daarachter doet Microsoft Security Essentials (MSE) het ook prima met maar 0,5% missers (twee virussen niet tegengehouden). Voor goede bescherming lijkt MSE de laatste tijd weer een serieuze optie te worden op Windows 7 - die ook nauwelijks onderdoet voor andere virusscanners.

Avira miste 1,0% (vier virussen), ESET 2,3% en Adaware 3,0%. Het gerespecteerde McAfee doet het al tijden minder goed en liet deze maand 4,0% van de malware door (16 virussen).

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

Twee van de drie toppers zijn gratis, Avast en AVG nu van dezelfde firma doen het zeer uitstekend.

F-Secure wordt o.a. ook verhuurd door KPN (KPN-Veilig), Caiway en door Ziggo. Niet aan de "beveiliging" van deze providers beginnen dus.

Met alles respect, ik lees deze onderwerpen graag, maar Windows 7 is toch wel achterhaald op dit moment en voor vele niet meer interessant om te lezen. Wanneer wordt deze test op Windows 10 toegepast ?

Ik heb even naar hun eigen klantenonderzoek gekeken, 58,2 % van de respondenten gebruikt Windows 10, de rest verdeeld over alle systemen.
https://www.av-comparativ...

Albert, W10 meest recente test is van AV-test april 2017
https://www.av-test.org/e...

Dank je wel Merel.

Albert, AV-TEST W10 https://www.av-test.org/e... juni 2017

afbeelding van redactie

Deze is al eerder besproken:
https://www.gratissoftwar...
(en vreemd genoeg opnieuw onder de aandacht gebracht door AV Test)

Windows 7 is nog lang niet achterhaald op dit moment. Eerst in 2020 stopt de ondersteuning voor Windows 7. Niet iedereen is gecharmeerd van het gammele Windows 10.
Dus logisch dat de redactie aandacht besteed aan de testresultaten van virusscanners op Windows 7. Interessant om te lezen derhalve.

In hun eigen onderzoek (zie link) geven ze zelf het aan dat maar een kwart van de respondenten nog maar W7 gebruikt, en meer dan de helft W10 en die verschillen zullen alleen maar groter worden, tijd dus om verder te gaan en niet te blijven hangen in het verleden. Het heeft ook geen zin tests met een Open Kadet te blijven doen, hoe leuke auto dat misschien ook was vergeleken met een Astra.

De "Open Kadet', je bedoelt de Opel Kadett, was geen leuke auto.
Net zo min als de Opel Astra dat nu is. Die vergelijking gaat inderdaad mank.
Windows 7 daarentegen behoort eerst in 2020 tot het verleden.
Daarna wordt het tijd om niet langer in Windows te blijven hangen maar om verder te gaan met een Linux distributie.

Een type fout, knap gevonden. Nogmaals kijk naar de percentages die ze zelf aangeven en die verschillen worden alleen maar groter. Voor de meeste gebruikers is een Linux distributie,nog steeds na al die jaren niet geschikt, helaas.
Ik kom nog uit de tijd van Basic, MSX, AT, Windows 3.1 enOS2 Warp en heb diverse Linux varianten geprobeerd, leuk voor de kenners en knutselaars maar voor een standaard gebruiker moet je voor een normaal draaiend systeem bij Windows of Apple zijn. Windows 10 is de beste versie die Microsoft ooit uitgebracht heeft. Perfect ? Nee natuurlijk niet, maar dat zal geen enkel systeem ooit worden.

Ik heb zelf een Opel Kadett gehad en ik vond er geen r... aan.
Ik heb dat ding toen snel ingeruild voor een Golf GTI, daar vond ik wel wat aan.
Ik heb zelf Windows 10 gehad maar ik vond er geen r... aan, behalve veel problemen.
Ik heb dat gammele OS toen weer snel ingeruild voor het probleemloze Windows 7.
Windows 7 is de Golf GTI van de besturingssystemen.
Windows 10 is de Opel Kadett van de tegenwoordige tijd. Voor mij geen Opel weer.

Veel plezier met je oldtimers.

Volkomen mee eens en deze maandelijkse soort statistieken neem ik met een lepeltje zout.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije