Test: Bitdefender beste, Windows Defender laat geen virussen door

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt?

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In september 2019 werden 352 kwaadaardige websites (die malware aanboden via drive-by downloads) gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode.

September 2019 (klik voor groter)

Bron: AV Comparatives

Bescherming
Foutloos in september waren Avira, Bitdefender, Microsoft Windows Defender, Symantec en Trend Micro: zij blokkeerden alle virussen. McAfee miste één virus. Onder andere Avast, AVG, Panda en Kaspersky hadden enkele slippertjes en lieten twee tot drie virussen door.

Vals alarm
Dan de vals positieven: de onterechte meldingen van een virus (terwijl een bestand onschuldig is).  Bitdefender en Kaspersky waren hier foutloos met nul onterechte virusmeldingen. Avira gaf één keer vals alarm, McAfee drie keer, Symantec vier keer en AVG en Avast zeven keer. TrendMicro en F-Secure deden het minder goed met respectievelijk 16 en 17 vals positieven. Windows Defender van Microsoft deed het hier niet goed met 39 vals positieven. Dat doet de foutloze bescherming van Microsofts virusscanner enigszins teniet.

Conclusie
Bitdefender was als enige geheel foutloos deze maand: perfecte bescherming zonder vals positieven. Windows Defender blokkeerde ook alle virussen maar had de meeste vals positieven. Een conclusie die wel eens vaker getrokken kan worden uit tests van Microsofts virusscanner. Dat is jammer, want de bescherming is de laatste tijd erg goed. Daarvoor hoef je geen extra virusscanner te downloaden op Windows 10.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

Bitdefender is absoluut top. Heb al van alles geprobeerd met wisselend succes en nu al jaren Bitdefender en mijn PC loopt als een trein. Nooit iets gemerkt van grote systeembelasting o.i.d. eerder het tegenovergestelde als ik het vergelijk met bijvoorbeeld Avast, Avira of Panda om er maar even een paar te noemen.

Sorry maar deze test instituten komen telkens weer met andere resultaten en zijn alleen voor promotie doeleinde.
Bitdefender is dit maal geprezen maar houdt wel rekening mee dat het 2 scanners gebruikt en dus een enorme bronvreter en vertraagd de computer enorm ongeacht welke snelle processor en je hoeveelheid geheugen.

Ik gebruik Bitdefender internet security 2020 en merk niets (!) van een vertragende CPU of schermafhandeling. Dus voor mij werkt het als een speer! Moet wel zeggen dat ik Windows 10 gebruik.

Misschien dat e.e.a. geldt voor oudere schermen, maar mijn Lenovo laptop met intel core i5 processor heeft nergens problemen mee. Enige programma, vroeger althans, wat zwaar op de processor drukte, vond ik Norton (Symantec) maar heb begrepen dat dat ook beter is. Dus ik vind het verhaal van enorme vertraging gewoon niet waar.

afbeelding van WriTer

Gebruik Bitdefender Total Security 2020 en die werkt goed op mijn computer en de meeste andere, helaas werkt Bitdefender niet op een computer met een lagere Mhz dan 1500.

Heb hier een moderne nieuwe laptop die maar op 1100 Mhz werkt en krijg een foutmelding als ik het daar toch op wil installeren dat die computer zeer traag gaat draaien en onstabiel kan worden, daar zouden ze toch eens aan mogen werken vind ik.
Kaspersky heeft daar geen problemen mee.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

Het heet tegenwoordig Microsoft Defender. Het is een platform voor een aantal geavanceerde security features die Microsoft voor Windows 10 ontwikkelde.
De antivirus check is slechts onderdeel van het hele pakket.

afbeelding van redactie

Deze naamswijziging is nog niet doorgevoerd. Heet voorlopig nog Windows Defender:
https://www.gratissoftwar...

Ik gebruik KPN VEILIG van F SECURE, Heb ook noch nooit een valse melding gekregen, En werkt geruisloos op de achtergrond. Heb het idee dat AV test beter is omdat comodo daar ook aan mee doet.

Maar intussen wel hoopjes malware zeker

Sluit me aan bij Patje en Fred, ook ik gebruik defender en ben nog nooit tegen een false positieve aangelopen. Wel begrijpelijke waarschuwing bij sommige programma's die nogal ingrijpen in je systeem. Microsoft helpt me zo de voorzichtige gebruiker te zijn. Heb geen last van virussen en vlot draaiende pc's!

Hier nu 3 weken met Windows Defender, op High settings met ConfigureDefender (van Andy Ful) Rock solid ;) 

https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender

Fijne tweak voor WD

Wordt wel errug saai, maar hier nog 1 die voor Windows Defender gaat. Nooit enige last en vertraging mee gehad. Was met de gratis versies van de andere giganten wel het geval.

Ik gebruik al jaren Avast Free , nog nooit een virus gehad .
Reclame neem ik op de koop toe , 1 klik en de reclame is weg

De beste antivirus is nog altijd de gebruiker zelf .

Ja; je doelt met dat laatste leuke zinnetje, op verstandig investeren en / of gebruikmaken van een goed antiviruspakket, gratis of betaald? Dan ben je absoluut goed bezig! (Je moet wel!) Zo versta ik dat laatste zinnetje. Klopt! Mee eens. Je moet voor een heel goed antiviruspakket kiezen, waarmee je je dure computersysteem dichtspijkert en permanent gezond houdt. Gevaren liggen anders snel op de loer.

De een doet dat met Avast free, de ander met Windows defender en weer anderen kiezen voor een betaald pakket, zoals het hier zeer terecht als best geteste Bitdefender Internet Security 2020, zoals in mijn geval. Een keuze uit dergelijke pakketten maakt inderdaad de gebruiker ´´de beste antivirus bestrijder´´, qua eigen keuze! Eenmaal iets goeds gevonden dat werkt? Dan gewoon blijven gebruiken! Dan ben je inderdaad, als eindgebruiker, zeker je beste eigen antivirusbestrijder.

Ik sluit mij hierbij aan. Ben ook een vervent, 100% tevreden, Avast Free gebruiker.

Gebruik al jaren Bitdefender internetsecurity, inmiddels versie 2020. Wat mij betreft een perfecte beveiligings app. Vertraagt geen CPU, merk ik, en voor wat betreft de beveiliging is het ´´shields up to the max´´. Een terechte winnaar!

Tegelijkertijd zijn het ijk momenten. Dat realiseer ik mij ook wel weer. Dus kan het zomaar zijn, dat volgende keer Kaspersky weer 100 procent ´´dicht´´ en Bitdefender een klein steekje laat vallen en is die weer een winnaar. Heb het vaker gezegd, in een metafoor; het is net als het meten van je bloeddruk. Dat kan per keer ook ietsje fluctueren, maar hoeft niets over je algehele gezondheid te zeggen. Dat prima in orde kan zijn. Zo is het mijns inziens ook met die apps. Het zijn moment opnamen waarover je bij kleine afwijkingen geen zorgen hoeft te maken.

Maar de ´´Heilige Drie-eenheid´´ Bitdefender, Kaspersky en Norton, (Symantec) bijvoorbeeld, blijven bovenmatig goed scoren in vele tests. Ze hebben hun zaken goed op orde. Gelukkig geldt dat ook nog voor tal van andere pakketten, al dan niet professioneel. Voor ieder wat wils, voor ieder keuzemogelijkheden te over om de computer of laptop dicht te timmeren tegen het kwaad van buitenaf dat altijd op de loer ligt en toeslaat bij lekken. Naar dit feit hoeft niet uitgelegd te worden.

Vroeger betaalde Avira virus scanner gebruikt; tevreden, deed het goed. Omdat ik andere problemen had met Windows, werd ik aangeraden Windows Defender te gebruiken. Windows Defender werkt naadloos met Windows. Al jaren gebruiker van Windows Defender en zeer tevreden. Geen enkel probleem mee gehad en false positives nooit meegemaakt.

Mee eens, en als je een false positieve krijgt, dani s dat goed. twee keer nadenken voor dat je iets installeert kan geen kwaad,

Ik gebruik al jaren Windows Defender als antivirus programma en heb in al die jaren nog NOOIT een valse positieve melding gehad dus ik vraag me keer op keer af hoe dit bij die testen dan wél kan gebeuren.

Heb vroeger zowat de bekende goede gratis anti-virussen gebruikt maar sinds een drietal maanden Windows Defender omdat u dit ook als goed beschouwd, en inderdaad heb sindsdien geen enkel probleem meer van reclame en al die dingen die soms storen en ook geen enkel probleem meer gehad van blokkering enz zoals dit bij anderen soms gebeurd. Werkt vlot en doet wat het moet doen.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea