Panda Free Antivirus beste bij AV Comparatives (oktober 2017)

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In de oktober-test - die twee weken geleden gepubliceerd werd - keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 10.

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In oktober 2017 werden 316 kwaadaardige websites die malware aanboden via drive-by downloads gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode. Hieronder de resultaten.


Bron: AV Comparatives

In oktober blokkeerden zes virusscanners alle 316 malware-exemplaren: Bitdefender, F-Secure, Panda Free Antivirus (dat vorig jaar een tijdje niet meedeed met de tests van AV Comparatives), Tencent, Trend Micro en Vipre. Panda Free Antivirus, Tencent en Vipre gaven geen enkele keer vals alarm en zijn dus de beste virusscanners in deze test. Bitdefender had maar één onterechte melding en Trend Micro vier keer. F-Secure had 15 vals positieven en is dus minder bruikbaar te noemen.

Norton en Windows Defender waren ook foutloos, maar vroegen in enkele gevallen de gebruiker wat ze wilden doen met een verdacht bestand (en dat is natuurlijk de taak van de virusscanner, niet van de gebruiker). Voor Windows Defender wederom een uitstekend resultaat: de bescherming tegen nieuwe bedreigingen is prima in deze test. Windows Defender had zes vals positieven, Norton gaf vier keer vals alarm.

We gaan het rijtje verder af. Kaspersky, dat altijd hoog scoort op tests, had deze maand een slippertje en miste 1 virus. Maar gaf geen enkele keer vals alarm. Ook McAfee, Emsisoft, AVG Anti-Virus Free, Avast Free Antivirus en Avira misten 0,3% van de malware (één virus). ESET blokkeerde 1,6% van de malware niet en Adaware liet 1,9% door. Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik ben het met rr geheel eens, ik heb sinds Windows 10 Windows Defender en deze werkt uitstekend, en nu met dit testresultaat zeer gelukkig ermee, al zal dat bij de volgende test weer minder zijn maar dat gebeurt bij alle virusscanners wel een keer.

Gebeurt niet bij alle antivirus programma's. Bitdefender en Kaspersky staan altijd in de top.

Helemaal Kaspersky wat mij betreft. Vertraagt het systeem totaal niet. Absolute aanrader.

Helemaal Kaspersky wat mij betreft. Vertraagt het systeem totaal niet. Absolute aanrader.

'Als er een grote cyberaanval is, zoals de recente wereldwijde aanvallen met gijzelingssoftware, staan medewerkers van Kaspersky Lab steevast vooraan bij onderzoek en opsporing. Het was Kaspersky Lab dat het virus dat onlangs onder meer containerterminals in Rotterdam platlegde, als één van de eersten identificeerde.'

https://www.nrc.nl/nieuws...

Daarom heb ik 'm als virusscanner en gaat ie er ook niet meer zo gauw van af ;-)

Voor Windows Defender wederom een uitstekend resultaat. Mooi zo, het switchen naar een andere virusscanner helemaal zat. Elke test geeft weer een andere winnaar.

twijfel nog tussen kasperky free of panda free. sugesties hier?

Ik zou Bitdefender Free pakken en mijn tweede keus zou Kaspersky Free zijn. Waarom? Omdat deze twee altijd in de top staan en Panda staat niet altijd in de top. Ik gebruik de betaalde versie van Bitdefender (Bitdefender Antivirus Plus 2018) en heb de gratis versie van Bitdefender op andere PC's geinstalleerd. De gratis versie van Bitdefender heeft volgens mij 1 of andere shild / blokkering (gedragsschild / gedragsblokkering) dat de gratis versie van Kaspersky volgens mij niet heeft.

heb altijd 360 total security gebruikt. nooit geen virus gehad, maar heb de av-test gelezen, en dan schrik je toch wel.heb nu kaspersky free geinstaleerd, geen virus gevonden. zou total 360 toch zijn werk goed gedaan hebben? voorlopig hou ik het maar bij kaspersky.

Zo zie je maar met die tests; Kaspersky is zojuist in een andere grote test nog als testwinnaar tevoorschijn gekomen, maar in deze nieuwe test verslikt het programma zich. Het is net als met een bloeddrukmeting bij de huisarts, op verschillende momenten.

De waarden zijn nooit gelijk. De ene keer is de bloeddruk wat hoger, de andere keer wat lager. Op zich hoeft dat natuurlijk nooit iets van je gezondheid te zeggen. Het kan fluctueren. Zo is het ook met die beveiligingsprogramma´s. Het is maar net wanneer je gaat meten en gegarandeerd 100 procent ´´dicht´´ is geen enkel antivirusprogramma.

zelfs Kaspersky niet. Maar de kans dat er toch nog iets fout gaat op je systeem, bij normaal surfgebruik met een zwaar pakket als Kaspersky, Bitdefender of Norton, is vrijwel nihil. Een stevig antiviruspakket, gratis of betaald, is daarom bittere noodzaak om internet ellende te voorkomen. Tests sessies zijn en blijven echter moment opnamen.

afbeelding van redactie

Klopt. De meeste pakketten scoren ook goed tot zeer goed. Alleen als virusscanners echt door de mand vallen, zoals Qihoo laatst, is dat wel prettig om te weten.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
span_e