Bitdefender beste bij AV Comparatives in maart en april

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In de tests van maart en april keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 10.

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In maart en april 2018 werden respectievelijk 216 en 224 kwaadaardige websites (die malware aanboden via drive-by downloads) gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode.

Maart 2018

April 2018

Bron: AV Comparatives

In maart en april waren respectievelijk vier en zes virusscanners foutloos: Bitdefender, F-Secure, Panda en Trend Micro beide maanden en Avira en McAfee in april. Bitdefender had bovendien in maart en april maar één vals positieve (onterechte) melding in totaal - en is daarmee dus de beste virusscanner in deze maanden. Panda sloeg vijf keer vals alarm - wat nog acceptabel is - maar Trend Micro deed dat 19 keer en F-Secure maar liefst 59 (!) keer waarmee de bruikbaarheid van deze laatste twee virusscanners toch ernstig onder de maat is.

Symantec (Norton) en Microsofts Windows Defender waren op zich ook foutloos in de maanden maart en april maar vroegen enkele keren aan de gebruiker wat ze wilden doen met een verdacht bestand (en dat is natuurlijk de taak van de virusscanner, niet van de gebruiker). Symantec deed dat twee keer, maar Windows Defender vroeg dat bijna twintig keer - en dat is te vaak. Bovendien hadden beide virusscanners wat veel vals positieven: 12 (Microsoft) en 13 (Symantec).

Kasperksy, AVG Anti-Virus Free, Avast Free Antivirus en Avira hadden een paar slippertjes, maar ook weinig (tot geen in het geval van Kaspersky) vals alarm en presteerden dus ruim voldoende.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

Er zijn er toch nog echt bij die geloven in de paashaas en de lieve sint, Bitdefender is door vele websites gesponsord omdat de meeste van die websites leven van reclame-inkomsten. Op evenveel websites scoort Bitdefender slecht. Wat mij interesseerde: de laatste reacties op het forum van Bitdefender en de toenemende negatieve opmerkingen op Trustpilot. Bovendien heb ik zelf aan de lijve ondervonden dat Bitdefender niets meer is dan een lege doos die veel van je cpu vergt en verder een keiharde trojan op je pc plakt die er maar af te krijgen is als je je HD op een dratische manier leegt , echt kill. Op de helpdesk hoef je alvast niet te rekenen. Voor mij dus nooit meer.

Wat kan men toch zeveren over de privacy van de merken van de antivirusscanners. Het lijkt of jullie allemaal geheime websites bezoeken die niet ontdekt mogen worden.
Denken jullie nu echt dat men op uw internetkanaal met een vergrootglas zit te turen wat u bekijkt of oproept?
Die mensen doen gewoon hun werk om juist al die gevaarlijke websites of virussen te blokkeren om ons te behoeden tegen al het gevaar dat die ons kunnen aandoen, en om die te vinden dienen ze natuurlijk na te gaan wat er overal gebeurd.

Piet: Hier net zo. Veilig genoeg en ik vermoed, zolang je zelf geen gekke dingen doet op de computer, zelfs veiliger zonder al die extra spionage software.

Defender is een uitstekend programma, en vertraagt, voor zover ik na kan gaan, de boel ook niet. Dat is met andere scanners wel eens anders geweest.

ik gebruik Windows defender al v.a. april 2017 in W10, en nog nooit een false positieve melding gehad, dus waar zijn die testgegevens op gebaseerd, belangen verstrengeling van het testinstituut? Ik sta tegenwoordig nergens meer van te kijken!

Ik gebruik nu een paar maanden windows defender onder w10, geen ene false positieve melding of vraag wat te doen. Ik vraag me dus af wat zijn die tests waard?

Precies, ik vraag me hetzelfde af...

Hopelijk is het dit keer het enige ´´slippertje´´ van Kaspersky? Enige tijd geleden, van een andere orde, leek het wel of ik een vooruitziend blik had? Ik vroeg mij toen af, bij Kaspersky, of deze Russische software en I.T. bedrijf wellicht zou kunnen samenwerken met de Russische regering of ze niet, stiekem, een app ergens verborgen zouden kunnen hebben, dat je systeem sluw kan monitoren. Het schijnt in Amerika al te zijn gebeurd??!!

Wat schetste mijn ultieme verbazing? Eergisteren en gisteren was het ´´hot news´´ en kwam minister van Buitenlandse Zaken Grapperhaus er ineens mee op de proppen. Ik zal mij nu toch twee keer bedenken om Kaspersky security in overweging te nemen?! Bitdefender is Roemeens dus toch binnenkort maar weer ´n jaar sleutel bij ze kopen, via License to go.

Ik wist nergens van? Dus mijn gedachten en vermoedens lijken ineens realiteit te worden? De kwaliteit van Kaspersky staat, wat mij betreft, niet ter discussie. Maar hoe ´´schoon´´ zijn ze? Ik blijf de actualiteit een jaar goed en nauwlettend volgen. Zo zie je maar!

Kleine correctie! Minister Grapperhaus is niet Minister van Buitenlandse zaken, maar van Justitie. Waarvan akte. (Maar hij nog niet zo lang aan...) Bij deze.

afbeelding van redactie

Kaspersky zelf staat niet ter discussie. Het bedrijf heeft niks verkeerd gedaan, maar het feit dat het een Russisch bedrijf is en de Russische overheid wellicht zichzelf toegang kan toe-eigenen tot gegevens is het probleem. Vandaar dat Kaspersky zijn activiteiten nu wil verhuizen naar Zwitserland (waar iets striktere privacywetten zijn dan in Rusland). Je kunt je trouwens afvragen of in de VS de situatie zoveel beter is/zal worden en bedrijven als Symantec misschien ook verplicht worden tot - verdergaand - meewerken met de overheid, maar goed.

Daar waar het de kwaliteit van hun producten betreft staat Kaspersky zeker niet ter discussie. Die conclusie schreef ik al eerder en dat wordt gestaafd door regelmatige testuitslagen waaruit blijkt dat dit Russische I.T. bedrijf steevast bovenaan staat.

Ik zou er nog meer gedachten over kunnen uiten, qua visie, maar realiseer mij ook dat dit platform niet is bedoeld voor politieke statements. Ik haakte er dus even als ´´off topic´´op in, nadat ik in de testuitslag las, dat Kaspersky ´´´n paar slippertjes´´ had, dit keer en nu Bitdefender weer beter was. Het niveau van die twee ligt echter gelijk.

Beste redactie, wil niet zeuren hoor, maar het gaat bij GratisSoftware.nl toch vooral om de gratis (nadruk op gratis) software? Ik denk dat de meeste volgers vooral daarin geïnteresseerd zijn.

afbeelding van redactie

Klopt. Daarom is het mooi dat Bitdefender en Kaspersky gratis varianten hebben - waar wij naar verwijzen - en dat AVG, Avast en Avira dat ook hebben. En dat het gratis Windows Defender het ook behoorlijk goed doet.

Dat klopt, maar daarnaast gebruiken er ook vele mensen betaalde software zoals ikzelf Bitdefender Total Security 2018.
En dan vind ik het fijn om te horen dat ook die software goed of zeer goed scoort.

Oké, leg me erbij neer ;-(

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ongarije