Bitdefender beste, Windows Defender veel vals alarm bij test

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In de test van september werd bekeken welke virusscanner de beste was op Windows 10.

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In september 2018 werden 197 kwaadaardige websites (die malware aanboden via drive-by downloads) gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode.

September 2018 (klik voor groter)

Bron: AV Comparatives

Bescherming
Foutloos deze maand waren AVG, Avast, Bitdefender, F-Secure, Microsoft Windows Defender, Trend Micro en VIPRE: zij stopten alle malware. Avira en Kaspersky hadden allebei een slippertje en lieten één virus door. Symantec vroeg twee keer aan de gebruiker of een virus geblokkeerd moest worden of niet (en dat moet de virusscanner natuurlijk zelf beoordelen).

Panda deed het matig en liet 3,6% van de malware door (toch zeven virussen). Emsisoft miste 3% en McAfee 1,5%.

Vals alarm
Dan de vals positieven: de onterechte meldingen van een virus (terwijl het bestand onschadelijk is). Onder andere AVG, Avast, Bitdefender en Kaspersky gaven geen enkele keer vals alarm. Trend Micro en F-Secure respectievelijk 14 en 10 keer - en dat maakt deze virusscanners al wat minder bruikbaar. Je wilt niet legitieme bestanden downloaden die als virus worden geblokkeerd.

Windows Defender, dat de perfecte beschermingsscore van 100% haalde, deed het wat vals positieven betreft het slechtste: maar liefst 23 keer sloeg Microsofts ingebouwde anti-virus bescherming in Windows 10 vals alarm. Dat is jammer, want verder doet Windows Defender het de laatste tijd uitstekend.

Conclusie
Avast, AVG, VIPRE en Bitdefender waren foutloos deze maand: perfecte bescherming zonder vals positieven. Windows Defender blokkeerde ook alle virussen maar had de meeste vals positieven.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Reacties

ik heb als test windows defender onder de loop genomen ik heb windows defender nou een half jaar gebruikt .
ik heb naar een half jaar met windows defender een volledige gedaan en niks gevonden helemaal geen virus .
dus dan denk je whoophaaa windows defender goed gedaan --- dus ik heb mijn malwarebytes en hitman pro er bij gehaald en met alle 2 gescand
was maar goed ook dat ik dat had gedaan want naar afloop van de scans meer dan 55 malware veel spyware er bij 90 stuks en nog veel meer virussen
dus mijn cijfer is met windows defender een lage 2 ..ik zou windows defender niet aanraden maarja dat is ieder zijn eigen keus

Bitdefender verwijderen was een draaaa-ma. Het kwam steeds maar terugkomen, ondanks gebruik van hun eigen uninstall-tool. Twee laptops maar weer een schone Windowsinstall erop gezet om van Bitdefender af te komen.

Een wellicht goede tip, Jan; volgende keer eens in overweging nemen, zou ik zeggen, Revo uninstaller of Geek uninstaller te proberen. Daarmee kun je ook register resten weghalen. Revo uninstaller pro is nog verfijnder. Kijk maar eens of dat een oplossing kan bieden? Ik zou bij Geek alleen voorzichtig zijn met ´´geforceerd de installeren´´. Die optie gaat wat radicaler op zoek naar resten van Bitdefender, binnen je register. Maar het kan helpen.

Zie ook av-test augustus ter vergelijking https://www.av-test.org/e...

Net als iedere maand alles met een korrel zout nemen, en trouwens Bitdefender is een echte bronvreter voor je computer en vertraagt alles.

@AB , zie https://www.av-test.org/e... en https://www.av-comparativ... , kan zijn dat je werkt met verouderde hardware en /of moet je eens kijken welke software op de achtergrond actief is (via taakbeheer). Kan ook zijn dat je ram te klein is

kijk een op Kijk hier eens https://www.av-test.org/e...

Ben het totaal oneens met je voor wat betreft je Bitdefender conclusie. Ik werk er al een paar jaar mee en van vertraging, zeker versie 2018 / 2019 is hier volstrekt geen sprake! Dit is mijn praktijk conclusie.

Geen bronvreter, geen vertragingen. Helemaal niets ervan. Vlekkeloze software, vind ik! De nieuwe interface vind ikgoed geslaagd. Overzichtelijk en logisch. Mooi programma en gelijkwaardig aan Kaspersky. Maar 1 toegift; die tests blijven natuurlijk moment opnamen, net als het meten van bloeddruk.

Dit antwoord was bedoelt voor ´´ A B´´.

Hier werkt Bitdefender Total Security 2019 zeer vlot, en ook op de andere computers hier in mijn bezit, behalve op een nieuwe laptop die maar 1100 GHz heeft kreeg ik een waarschuwing dat Bitdefender minstens een computer nodig heeft die 1500 GHz heeft omdat hij anders alles zou vertragen en het systeem onstabiel zou kunnen maken.

Een zeer onaangename verrassing wat ik niet meer zou verwachten van een hedendaagse virusscanner.
Ook zet ik niet alle instellingen aan omdat hij dan inderdaad sommige dingen serieus vertraagt.

Ander scanners hebben zo'n hoge systeemeisen niet nodig, daarom heb ik daar maar Kaspersky Free opgezet, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn als je betaald hebt voor 10 licenties en hem uiteindelijk niet op een al te zware computer kunt installeren?

Was van plan om na het verlopen van mijn tweejarige licentie, eind volgend jaar, het opnieuw te verlengen met twee jaar maar als die systeemeisen zo hoog blijven denk ik er toch over om terug naar Kasperky over te stappen, alhoewel een abonnement in verhouding een stuk duurder is dan waar ik Bitdefender voor kan aankopen als ik het handig aanpak.

Ik had Bitdefender internet security 2018. (Total security biedt slechts een paar dingen meer, maar werkt volgens mij op precies hetzelfde platform als Bitdefender Internet Security, tenzij ik mij vergis.) Onlangs kreeg ik een automatische update naar Bitefender internet security 2019. Prachtig mooi nieuwe interface. Werkt vlekkeloos.

Dit programma is razendsnel en gebruik als browser altijd Opera. Daarmee gaat het, althans bij mij in ieder geval, perfect. De samenwerking met Bitdefender Internet security 2019 is naadloos en probleemloos. Ik vind het rot voor mensen, als het blijkbaar niet werkt.

Ik heb al jarenlang niet meer met Firefox gewerkt. Gezien de enorm gunstige resultaten met Opera zie ik derhalve geen enkele reden te wijzigen, wat enorm goed werkt. (Althans; bij mij.) Dus een goede tip aan Fox; gooi Firefox er eens af en probeer of Opera beter gaat. Geeft dat ook gelazer dan is er, denk ik, toch iets anders aan de hand... Succes!

Ik gebruik mijn pc voor ineternet,mailen en bankieren verder gebruik ik ms office en een tv en radio app, dus van vals positieven heb ik geen last.Ik gebruik nu al meer dan een halfjaar de windows beveiliging.Laatste maand toen er weer publiciteit was over ransomeware virus heeft de windows beveiling twee aanvallen op mijn pc keurig geblokkeerd

Begrijp ik niets van. Onlangs Bitefender Total Security geupdated naar 2019 en alleen maar gedonder. Had ik nooit! Samenwerking met Firefox is een drama.Haast geen enkele pagina wordt veilig genoemd en dus niet geladen. Downloaden met Newshosting gaat niet. OnlineTV (gewoon een programma waarmee je Tv kunt kijken.) wordt steeds beëindigd. Streaming opnemen gaat met het ene programma goed en een ander wordt weer als dreiging ervaren. Ik heb geprobeerd de programma's als "veilig" te laten opnemen in de Firewall enz. maar dat lukt niet. Bitdefender adviseerde in het programma "versleutelde webcam" uit te zetten. Firefox werkt dan weer redelijk. (ik weet dat er ook iets in Firefox moet worden aangepast. Helaas heb ik dat nog niet gevonden.)Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat je een deel van je beveiliging uitzet. Ik heb nog wel contact met Bitdefender, maar het schiet niet op. Ik weet niet hoe er wordt getest, maar je vraagt je af hoe er wordt getest.

Soms moet je handmatig een certificaat in firefox toevoegen voor de goede werking.

In order to troubleshoot this situation, please follow the steps below:

- open Firefox
- press on the menu button in the upper right that looks like three bars one under another
- go to Options
- go to Privacy & Security
- press on View certificates
- go to Authorities
- delete any Bitdefender entries in the list
- press on Import
- navigate to C:\Program Files\Bitdefender Total security\web\mitm_cache
- select fake-ca.crt and press on Open
- check all the boxes you are prompted with
- press on next until the certificate is installed

Restart Firefox and let us know if everything is OK. A restart of the computer may also be required

Bedankt PatjeRedfan.
Helaas niet gelukt. Nergens kon ik de Bitdefender entries vinden. In het vervolg in de Bitdefender directory is het inmiddels een beetje anders ingedeeld, maar ik kon daar nergens iets veranderen of aanvinken. Ik neem weer contact op met Bitdefender en ga eerst maar verder met Opera.
Bedankt in ieder geval. En ook de andere mensen die hebben gereageerd.

Bij Bitdefender onder beveiliging en Preventie van online dreigingen de versleutelde webscan uitzetten.

Bedankt PatjeRedfan, Bitdefender free doet het weer perfect op firefox!

Heb Bitdefender Antivirus Plus 2019 en gebruik ook Firefox en geen enkel probleem gehad.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
span_e