Kaspersky en Windows Defender beste bij AV Comparatives

Het Oostenrijkse Testinstituut AV Comparatives onderzoekt - net als zijn Duitse tegenhanger AV-Test - meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In de test van februari die net gepubliceerd is keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 10.

AV Comparatives zoekt voor deze real world protection tests op internet naar schadelijke websites die malware en virussen op je pc proberen te zetten. In februari 2018 werden 203 kwaadaardige websites (die malware aanboden via drive-by downloads) gebruikt in de test. Vervolgens werd gekeken hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode.


Bron: AV Comparatives

In februari waren vier virusscanners foutloos en blokkeerden alle 203 malware-exemplaren: F-Secure, Kaspersky, Windows Defender en Trend Micro. Kaspersky sloeg als enige geen vals alarm (onterechte virusmelding) en is dus de overall winnaar. Trend Micro gaf twee keer vals alarm en Windows Defender had drie onterechte meldingen. Een uitstekende prestatie voor Microsofts gratis ingebouwde virusscanner in Windows 10, die weer een prima alternatief vormt voor andere anti-virus oplossingen! F-Secure had maar liefst 14 vals positieven en is dus minder bruikbaar te noemen.

Norton (Symantec) was ook foutloos, maar vroegen in een geval de gebruiker wat ze wilden doen met een verdacht bestand (en dat is natuurlijk de taak van de virusscanner, niet van de gebruiker).

Verder waren er heel veel virusscanners die zich verslikten in één virus, maar verder foutloos waren:  AVG Anti-Virus Free, Avast Free Antivirus, Avira, Bitdefender, ESET, McAfee, Panda Free Antivirus en Tencent hadden allen één slippertje.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Kaspersky, Bitdefender en Avira bieden ook gratis varianten van hun producten aan (bekijk hier alle gratis virusscanners).

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Reacties

Ook overgestapt op defender, maar moet wel controlled acces folder uitzetten omdat ik anders geen libreoffice documenten kan bewerken of opslaan zonder een melding te krijgen, heb geprobeerd uitzonderingen in te stellen maar dat werkt niet.

Defender bij de beste?
Hier zit een "betaald" luchtje aan.
Kon bij mij zichzelf bijna nooit automatisch Updaten.

Na jaren allerlei andere virusscanners te hebben gebruikt (met weer een update, aanbiedingen voor upgrade, neem ook.., vage meldingen etc.) staat er al een tijd alleen maar Windows Defender op. Wat een (ge-)rust(-stelling), nooit problemen gehad.

Zelf gebruik ik al jaren uitsluitend windows defender en deze heeft bij mij nog nooit een virus doorgelaten. Wat ik ook heel erg belangrijk vind, je hebt er geen omkijken naar en hij doet zijn werk op de achtergrond zonder je systeem te vertragen, wat je zeker niet kunt zeggen van veel betaalde AV programma's, ook al beweren zij vaak het tegendeel. Dat Windows Defender ook nog eens gratis is, dat is natuurlijk mooi meegenomen maar als ik er voor zou moeten betalen zou deze altijd mijn voorkeur hebben.

Ik gebruik Defender en heb binnen de instelling controlled folder acces geactiveerd. Dat beperkt in extra mate wat een evt'drive by'op de pc 'geinstalleerd' zou kunnen krijgen. Een veilig gevoel. Verder doet Defender op de achtergrond geregeld een snelle scan als de pc even niet gebruikt wordt en krijg je daarvan melding rechts onder in het scherm. Het is geruststellend te lezen dat er telkens geen bedreigingen zijn gevonden zonder dat ik zelf actie hoef te ondernemen. Een fijne AV oplossing.

Gebruik al een tijdje Windows Defender en het bevalt mij zeer goed. Van Avast heb ik al een tijdje afscheid genomen zo veel reclame en elke keer maar proberen om het mij aan te smeren.

Sophos wordt nergens genoemd terwijl het een zeer alerte virusscanner is, jammer, ik blijf dus bij Sophos.

Omdat ik WinDefender toch niet helemaal vertrouwde gebruikte ik ook altijd Avast.
Na positieve reacties op dit forum over Defender -waarvoor mijn dank overigens- heb ik Avast verwijderd en draai nu vlotter en met 1Gb extra schijfruimte.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ongarije