Populaire software vandaag

Subscribe to feed Populaire software vandaag
Bijgewerkt: 30 min 7 sec geleden

elementary OS

4 uur 33 min geleden

1 februari 2023
elementary OS 7.0 is een grote update voor het besturingssysteem met diverse nieuwe functies, verbeteringen, bijgewerkte apps en foutoplossingen. Zo zijn er verbeteringen aan het AppCenter, systeeminstellingen, het beheren van printers, de Mail-app en de Muziek-app. Verder moet elementary op alle fronten sneller zijn geworden en zijn er nieuwe icoontjes voor veel apps.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive elementary OS 1/10Give elementary OS 2/10Give elementary OS 3/10Give elementary OS 4/10Give elementary OS 5/10Give elementary OS 6/10Give elementary OS 7/10Give elementary OS 8/10Give elementary OS 9/10Give elementary OS 10/10 Gemiddelde: 8.1 (13 stemmen) Beschrijving: 

Als je ooit macOS gebruikt hebt dan zal elementary OS je bekend voorkomen. De Linux-distributie heeft een zelfde soort Dock midden onderaan het scherm en ook het Instellingen-venster lijkt verdacht veel op dat van een Mac. En ook het uiterlijk ziet er stijlvol uit met een lichte zweem van Apple. Maar verder is het toch vooral Linux dat de klok slaat: elementary OS is een degelijk op Ubuntu gebaseerd besturingssysteem met eigen Pantheon desktop en eigen ontwikkelde standaard-apps.

elementary OS is ontstaan in 2011 en heeft een eigen op Gnome gebaseerde desktop-omgeving die Pantheon heet. Ook de standaard-apps zijn door elementary ontwikkelaars zelf gemaakt. Dus geen Firefox of Chromium maar Web (op Epiphany gebaseerd) en geen Thunderbird of Evolution maar Pantheon Mail.

Alle standaard-apps in elementary OS doen wat ze moeten doen, maar misschien gebruik je toch liever wat bekendere apps. En dan komt een in eerste instantie onaangename verrassing: als je gaat zoeken in het AppCenter naar bekende open source applicaties als LibreOffice, Firefox, Thunderbird en GIMP dan zul je ze niet vinden. Ze zitten niet in de standaard softwarebronnen van elementary OS.

Maar gelukkig kun je deze apps wel installeren, want elementary OS maakt ook gebruik van FlatPaks en via flathub.org kun je alle bekende open source en Linux-apps downloaden. En het voordeel: nadat je op deze manier één app hebt geïnstalleerd (sideloaden) in elementary OS kun je daarna in het AppCenter ook alle applicaties van FlatHub zoeken en installeren.

Al met al is elementary OS een mooi uitziende Linux distributie die een heel eigen stijl heeft die vooral Mac-gebruikers bekend zal voorkomen. elementary OS heeft niet de uitgebreidste mogelijkheden, maar als je uiterlijk en eenvoud belangrijk vindt dan is het een goede keuze.

Versienummer: 7.0Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download elementary OS
(Vul '0' in als aangepast bedrag en klik dan op Download elementary OS, je hoeft niet te doneren en kunt gratis downloaden)

Categorie: BesturingssysteemTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

elementary OS

1 februari 2023
elementary OS 7.0 is een grote update voor het besturingssysteem met diverse nieuwe functies, verbeteringen, bijgewerkte apps en foutoplossingen. Zo zijn er verbeteringen aan het AppCenter, systeeminstellingen, het beheren van printers, de Mail-app en de Muziek-app. Verder moet elementary op alle fronten sneller zijn geworden en zijn er nieuwe icoontjes voor veel apps.

21 december 2021
elementary OS 6.1 is een update voor het besturingssysteem met diverse nieuwe functies, verbeteringen en foutoplossingen. Ook is de AppCenter uitgebreid met nieuwe apps. Verder is de venster wisselaar (alt tab) vernieuwd, de dialoogvensters opgefrist en het donkere thema geoptimaliseerd.

21 oktober 2021
elementary OS is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Installatie: 

U dient het gedownloade iso-bestand op een usb te zetten. Na het opstarten van uw pc vanaf deze usb begint de installatie. Let goed op bij het maken van partities anders kunt u uw bestaande Windows-installatie en bestanden overschrijven en kwijtraken! Als u nog nooit een Linux-distributie geïnstalleerd heeft is het misschien niet aan te raden dat u dit zelfstandig doet. Vraag hulp of lees u eerst heel goed in. Of installeer Zorin OS met behulp van VirtualBox als virtuele machine.

LibreWolf

4 uur 55 min geleden

1 februari 2023
LibreWolf 109.0-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes worden opgelost, lekken dichtgeplakt en nieuwe functies toegevoegd.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive LibreWolf 1/10Give LibreWolf 2/10Give LibreWolf 3/10Give LibreWolf 4/10Give LibreWolf 5/10Give LibreWolf 6/10Give LibreWolf 7/10Give LibreWolf 8/10Give LibreWolf 9/10Give LibreWolf 10/10 Gemiddelde: 7.3 (39 stemmen) Omschrijving software: 

LibreWolf is een afsplitsing (fork) van Firefox die zich geheel richt op privacy en beveiliging. LibreWolf ziet er hetzelfde uit als Firefox en voelt grotendeels hetzelfde aan, maar heeft de privacy nog verder aangescherpt en heeft uBlock Origin als standaard adblocker en DuckDuckGo als zoekmachine (maar je kunt ook StartPage instellen). Nadeel is dat LibreWolf geen automatische updates krijgt (hoewel daar wel een extensie voor is).

LibreWolf is gebaseerd op Firefox, maar dan wel op Firefox met maximale bescherming van je privacy. Alle instellingen zijn zo streng mogelijk ingeschakeld. En enkele andere zaken, zoals Firefox Sync en Google Safe Browsing zijn juist weer uitgeschakeld (de makers hebben het niet zo op Google). Onder Instellingen | LibreWolf kun je deze echter weer aanzetten als je wilt. Ook de telemetrie (gegevensverzameling) is geheel uitgeschakeld in LibreWolf.


LibreWolf web browser (klik voor groter)

LibreWolf kan door deze puriteinse instellingen soms iets minder makkelijk in het gebruik zijn of websites iets minder goed weergeven, maar je privacy is wel het beste beschermd. Voor gevorderde gebruikers die zo veilig en privé mogelijk willen surfen dus een uitstekende keuze. Voor mensen die meer gebruikersgemak en behoorlijk goede privacy willen zal Firefox een betere keuze zijn.

LibreWolf is een interessante web browser voor mensen die op hun privacy gesteld zijn. Vergeet niet de LibreWolf Updater te downloaden, aangezien de browser geen automatische updates heeft (en je natuurlijk wel de laatste, veilige versie wilt).

Versienummer: 109.0-1Privacy: 

Als je privacy het belangrijkste vindt dan is LibreWolf een uitstekende web browser. Gebaseerd op Firefox maar nog strikter afgesteld. Wel steeds handmatig updaten helaas.

Download via de producent: 

Download LibreWolf voor Windows via GitLab
(kies win64-setup.exe)

Download LibreWolf voor Mac
(kies meestal mac-x_64.dmg)

Download LibreWolf voor Linux
(kies je distro)

Download LibreWolf Updater
(als je met LibreWolf surft)

Download laatste versie van LibreWolf voor Windows via Gitlab

Website producent: 

LibreWolf

Installatie: 

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Uitgaveopmerkingen

1 februari 2023
LibreWolf 109.0-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes worden opgelost, lekken dichtgeplakt en nieuwe functies toegevoegd.

16 december 2022
LibreWolf 108.0-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes worden opgelost, lekken dichtgeplakt en nieuwe functies toegevoegd.

5 december 2022
LibreWolf 107.0.1-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes worden opgelost.

17 november 2022
LibreWolf 107.0-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox, met de daarin meegeleverde optimalisaties, foutoplossingen en dichtgeplakte beveiligingslekken.

10 november 2022
LibreWolf 106.0.5-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox, met de daarin meegeleverde foutoplossingen.

21 oktober 2022
LibreWolf 106.0.1-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox, met de daarin meegeleverde foutoplossingen en verbeteringen.

9 oktober 2022
LibreWolf 105.0.3-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin een probleem met Avast en AVG is opgelost.

27 september 2022
LibreWolf 105.0.1-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes opgelost worden, verbeteringen doorgevoerd en lekken dichtgeplakt.

30 augustus 2022
LibreWolf 104.0-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes opgelost worden, verbeteringen doorgevoerd en lekken dichtgeplakt.

2 augustus 2022
LibreWolf 103.0-3 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes opgelost worden, verbeteringen doorgevoerd en lekken dichtgeplakt.

11 juli 2022
LibreWolf 102.0.1-1 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox waarin foutjes opgelost worden. De kortstondig verschenen versie 102.0.2 van LibreWolf lijkt weer teruggetrokken te zijn.

4 juli 2022
LibreWolf 102 is een update voor de web browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Firefox.

15 juni 2022
LibreWolf is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Licentie: Open sourceCategorie: browserTaal: Nederlands en Engels

Microsoft Teams

31 januari 2023 - 15:01

31 januari 2023
Microsoft Teams 1.6.00 is een update met diverse verbeteringen: zo kun je chats verwijderen, zijn er nu 800 emoji om mee te reageren op berichten en is Adobe Acrobat beter geïntegreerd om pdf'jes mee te bekijken.

19 mei 2022
Tip: Microsoft Teams niet automatisch laten opstarten, venster uitschakelen

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Microsoft Teams 1/10Give Microsoft Teams 2/10Give Microsoft Teams 3/10Give Microsoft Teams 4/10Give Microsoft Teams 5/10Give Microsoft Teams 6/10Give Microsoft Teams 7/10Give Microsoft Teams 8/10Give Microsoft Teams 9/10Give Microsoft Teams 10/10 Gemiddelde: 7.9 (144 stemmen) Omschrijving software: 

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform waarmee op scholen en in organisaties gewerkt wordt. Online lesgeven en vergaderen, chatten, videobellen, bestanden delen, scherm delen en presentaties zijn mogelijk met Teams. Maar met Teams kun je ook thuis met groepen videobellen.

Tijdens de corona-pandemie werd Microsoft Teams snel populair om thuis te kunnen werken en voor online onderwijs. Veel bedrijven en scholen gebruikten Teams voor teleconferenties, vergaderen, online les geven, videobellen en meer.

Microsoft Teams is speciaal ontwikkeld om te kunnen samenwerken. Je kunt er ook alleen mee videobellen, maar daarvoor zijn andere apps simpeler en meer geschikt.


Microsoft Teams op Ubuntu Linux

Microsoft is beschikbaar voor alle platformen: Windows, Mac en Linux en Android en iOS. Ook kun je in je web browser de webversie van Microsoft Teams gebruiken (dan hoef je niet eens een app te downloaden).

Er zijn enige beperkingen aan de gratis versie van Microsoft Teams:
- vergaderen tot maximaal 60 minuten
- videobellen met maximaal 100 personen

Lees hier over de verdere verschillen tussen de gratis en betaalde versie. Als je al een betaald Office 365-account hebt dan kun je Teams alleen gratis gebruiken met een ander mail-adres (lees hier meer uitleg)!

Je moet gratis registreren voor Microsoft Teams.

 

Versienummer: 1.6.00.376Download via de producent:  Download Microsoft Teams voor Windows, Mac en Linux
 
In je web browser inloggen bij Microsoft Teams (webversie)
 
Download Microsoft Teams voor Android
Download Microsoft Teams voor iOS Website producent: 

Microsoft Teams

Hulp en ondersteuning: 

Tip: Microsoft Teams niet automatisch laten opstarten, venster uitschakelen

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Teams Blog

31 januari 2023
Microsoft Teams 1.6.00 is een update met diverse verbeteringen: zo kun je chats verwijderen, zijn er nu 800 emoji om mee te reageren op berichten en is Adobe Acrobat beter geïntegreerd om pdf'jes mee te bekijken.

14 december 2022
Microsoft Teams 1.5.00.33362 is een update waarin je de mogelijkheid hebt om tijdens een Teams-meeting een snelle peiling te houden (ja/nee, duimpje omhoog/omlaag) om te kijken hoe de stemming is. Tijdens een vergadering kun je nu 49 (7x7) mensen in beeld zien.

2 november 2022
Microsoft Teams 1.5.00.28567 is een update waarin de belgeschiedenis uitgebreid is en je Adobe Acrobat als standaard pdf lezer en bewerker kunt instellen. Ook is het mogelijk om in de 'Modus samen' deelnemers aan een videovergadering naast elkaar op een rij te plaatsen in beeld. Verder kun je korte video clips maken en sturen en zijn er voorgestelde antwoorden zodat je standaardzinnetjes niet meer hoeft te typen maar kunt aanklikken.

31 augustus 2022
Microsoft Teams 1.5.00.22362 is een update waarvan de wijzigingen nog niet zijn bekendgemaakt.

29 juli 2022
Microsoft Teams 1.5.00.17656 is een update die het mogelijk maakt om de nieuwe Polls app toe te voegen waarmee je peilingen en quizzen kan houden. Ook kun je oproepen verbergen in de geschiedenis van telefoongesprekken. Verder is LinkedIn geïntegreerd met een eigen tabblad in de chats.

6 juli 2022
Microsoft Teams 1.5.00.17565 is een update met veel verbeteringen aan onder andere meetings (vergaderingen). Ook werkt Teams Web nu beter in de Firefox browser.

19 mei 2022
Microsoft Teams niet automatisch laten opstarten, venster uitschakelen

21 april 2022
Microsoft Teams 1.5 is een update met prestatieverbeteringen. Zo gaat onder andere het zoeken in Teams naar berichten, contacten en bestanden sneller. Verder zijn er verbeteringen aan webinars, gesprekken, chat en samenwerking en beheer. Ook zijn meer apparaten (speakers, whiteboards, tablets) officieel geschikt voor Teams.

15 december 2021
Voor Microsoft Teams is een update uitgekomen die voor zakelijke gebruikers de mogelijkheid biedt om end-to-end-ecryptie in te stellen bij gesprekken (waardoor deze niet meer door derden afgeluisterd kunnen worden). Wanneer de versleuteling voor thuisgebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend.

2 november 2021
Voor Microsoft Teams zijn updates uitgekomen die het whiteboard in chats een meetings geheel vernieuwen (zodat je een gezamenlijke visuele werkruimte hebt) en waarin het mogelijk is om live transcripties van vergaderingen weer te geven.

29 juli 2021
Voor Microsoft Teams is een update verschenen waarin je meerdere mensen tegelijk in de schijnwerpers kan zetten (bijvoorbeeld organisatoren van een meeting en sprekers).

28 februari 2021
Teams 1.4 is een update voor de samenwerk-software waarin diverse verbeteringen zitten, zoals een Geschiedenis-menu (< en > pijltjes bovenaan) met de laatste activiteiten die je ondernomen hebt.

16 december 2020
Microsoft Teams is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Licentie: Freeware met beperkingenBeperkingen: Gratis versie met 100 mensen maximaal 60 minuten vergaderenCategorie: Internet telefonieTaal: Nederlands en Engels

HDCleaner

31 januari 2023 - 08:01

31 januari 2023
HDCleaner 2.043 is een update voor de pc cleaner met optimalisaties aan het opschonen van web browsers en snelheidsverbeteringen. Ook kun je nu vanuit HDCleaner programma's op je pc updaten onder Extra's | Programma's installeren en bijwerken | Updates.


Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive HDCleaner 1/10Give HDCleaner 2/10Give HDCleaner 3/10Give HDCleaner 4/10Give HDCleaner 5/10Give HDCleaner 6/10Give HDCleaner 7/10Give HDCleaner 8/10Give HDCleaner 9/10Give HDCleaner 10/10 Gemiddelde: 7 (418 stemmen)

HDCleaner is een uitstekende pc schoonmaker met uitgebreide mogelijkheden voor gevorderden. En echte freeware!

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Versienummer: 2.043Licentie: FreewareDownload via de producent: 

Download HDCleaner via de producent

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Categorie: Pc schoonmakenTaal: EngelsWebsite producent: 

HDCleaner

Meer downloads: 

Download portable versies van HDCleaner

Uitgaveopmerkingen

31 januari 2023
HDCleaner 2.043 is een update voor de pc cleaner met optimalisaties aan het opschonen van web browsers en snelheidsverbeteringen. Ook kun je nu vanuit HDCleaner programma's op je pc updaten onder Extra's | Programma's installeren en bijwerken | Updates.

27 december 2022
HDCleaner 2.041 is een update voor de pc cleaner met optimalisaties en foutoplossingen. Ook is onder andere Avast Secure Browser toegevoegd aan de schoonmaak-routine.

12 december 2022
HDCleaner 2.040 is een update voor de pc cleaner met optimalisaties en foutoplossingen. Ook is onder andere Avast Secure Browser toegevoegd aan de schoonmaak-routine en is de dubbele bestanden-zoeker bijgewerkt.

1 december 2022
HDCleaner 2.038 veroorzaakte grote problemen na gebruik: na herstart verschijnen vreemde tekens in alle menu's. Bezoekers Chiel en Siepel meldden dit en we hebben het zelf kunnen bevestigen na gebruik van versie 2.038. We hebben navraag gedaan bij de producent. Deze meldt dat het niet om een virus gaat maar om een foute instelling in HDCleaner waardoor alle lettertypen verwijderd worden. Hij draagt ook mogelijke oplossingen voor het probleem met versie 2.038 aan. Het probleem is opgelost in versie 2.039. Als je HDCleaner versie 2.038 hebt, maak er niet mee schoon en update zo snel mogelijk naar versie 2.039!

In Pc hulp kun je mogelijke oplossingen voor het probleem lezen in de reacties op de vraag van Siepel (scroll op de volgende pagina naar onderen):
https://www.gratisso...

Update: Siepel meldt inmiddels dat de oplossing bij hem werkte. Ook het probleem van Chiel is opgelost na onze tip om het systeemlettertype opnieuw te downloaden en installeren.

Zo zag ons bureaublad eruit na herstart van Windows 10 na installatie en gebruik van HDCleaner 2.038:

30 november 2022
HDCleaner 2.039 is een update voor de pc schoonmaker. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

28 november 2022
HDCleaner 2.038 is een update voor de pc schoonmaker. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

15 november 2022
HDCleaner 2.037 is een update voor de pc schoonmaker met diverse optimalisaties. Ook is de optie om SSD schijven te herstellen naar de fabrieksinstellingen verbeterd.

7 november 2022
HDCleaner 2.036 is een update voor de pc schoonmaker met optimalisaties. Ook is de optie om SSD schijven te herstellen naar fabrieksinstellingen verbeterd.

17 oktober 2022
HDCleaner 2.035 is een update voor de pc schoonmaker met optimalisaties en foutoplossingen.

26 september 2022
HDCleaner 2.034 is een update voor de pc schoonmaker die sneller is, verbeteringen aan het opruimen van browser-sporen heeft en foutjes oplost.

19 september 2022
HDCleaner 2.033 is een update voor de pc schoonmaker die sneller is, verbeteringen aan het opruimen van browser-sporen heeft en foutjes oplost.

14 september 2022
HDCleaner 2.032 is een update voor de pc schoonmaker die sneller is en verbeteringen aan het opruimen van browser-sporen heeft.

5 september 2022
HDCleaner 2.031 is een update voor de pc schoonmaker die sneller is en verbeteringen kent. Ook kun je nu alle gebeurtenissen logboeken verwijderen.

7 juli 2022
HDCleaner 2.030 is een update voor de pc schoonmaker die sneller is en verbeteringen kent.

14 juni 2022
HDCleaner 2.029 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft.

20 mei 2022
HDCleaner 2.028 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft en foutjes oplost.

2 mei 2022
HDCleaner 2.027 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft en de informatie over opstarten en afsluiten heeft bijgewerkt. Ook wordt autostart impact aangeduid.

12 april 2022
HDCleaner 2.025 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft en de informatie over opstarten en afsluiten heeft bijgewerkt.

4 april 2022
HDCleaner 2.022 is een update voor de pc schoonmaker die ook informatie geeft over de impact van automatisch opstarten van apps.

24 maart 2022
HDCleaner 2.021 is een update voor de pc schoonmaker die fout met betrekkingen tot het opschonen van het register (ActiveX) oplost.

22 maart 2022
HDCleaner 2.019 is een update voor de pc schoonmaker met snelheidsverbeteringen, foutoplossingen en bijgewerkte informatie over afsluiten en opstarten.

28 februari 2022
HDCleaner 2.018 is een update voor de pc schoonmaker met snelheidsverbeteringen en foutoplossingen.

15 februari 2022
HDCleaner 2.017 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft en een bijgewerkt Backup Center.

31 januari 2022
HDCleaner 2.016 is een update voor de pc schoonmaker die het mogelijk maakt om de gebruikte hardware en software als een tekstbestand te exporteren.

26 januari 2022
HDCleaner 2.015 is een update voor de pc schoonmaker met optimalisaties en snelheidsverbeteringen.

24 januari 2022
HDCleaner 2.014 is een update voor de pc schoonmaker die ook de WinSxS map (Windows Side by Side) opschoont. Verder diverse verbeteringen.

17 januari 2022
HDCleaner 2.013 is een update voor de pc schoonmaker met verbeteringen en snelheidsoptimalisaties.

10 januari 2022
HDCleaner 2.012 is een update voor de pc schoonmaker met diverse optimalisaties en snelheidsverbeteringen.

23 november 2021
HDCleaner 2.011 is een update voor de pc schoonmaker met verbeteringen.

4 oktober 2021
HDCleaner 2.010 is een update voor de pc schoonmaker die snelheidsverbeteringen heeft.

27 september 2021
HDCleaner 2.009 is een update voor de pc schoonmaker die verbeteringen aan het donkere thema voor Windows heeft en sneller is.

14 september 2021
HDCleaner 2.008 is een update voor de pc schoonmaker die een donker thema voor Windows heeft.

30 augustus 2021
HDCleaner 2.006 is een update voor de pc schoonmaker met diverse verbeteringen.

17 augustus 2021
HDCleaner 2.005 is een update voor de pc schoonmaker die snelheids- en andere verbeteringen kent.

21 juli 2021
HDCleaner 2.002 is een update voor de pc schoonmaker waarin Maxthon Browser ook wordt opgeschoond.

15 juli 2021
HDCleaner 2.000 is een update waarin de snelheid van de pc schoonmaker geoptimaliseerd is en andere verbeteringen zitten.

12 maart 2021
HDCleaner 1.331 is een update van de pc schoonmaker met kleine verbeteringen foutoplossingen.

29 januari 2021
HDCleaner 1.326 is een update van de pc schoonmaker waarin kleine verbeteringen zitten.

18 januari 2021
HDCleaner 1.325 is een update van de pc schoonmaker die onder andere het veilig uitwissen (secure erasing) verbetert en de WinApp2 database voor het opschonen van meer Windows-programma's uitbreidt.

18 januari 2021
HDCleaner 1.325 is een update van de pc schoonmaker die onder andere het veilig uitwissen (secure erasing) verbetert en de WinApp2 database voor het opschonen van meer Windows-programma's uitbreidt.

25 november 2020
HDCleaner 1.312 is een update van de pc schoonmaker met kleine verbeteringen.

18 november 2020
HDCleaner 1.311 is een update van de pc schoonmaker waarin de schijfinformatie is verbeterd, nieuwe programma's worden opgeschoond en kleine verbeteringen zitten.

19 oktober 2020
HDCleaner 1.309 is een update van de pc schoonmaker met verbeteringen.

28 september 2020
HDCleaner 1.307 is een update van de pc schoonmaker waarin meer dan honderd nieuwe programma's worden opgeschoond.

3 augustus 2020
HDCleaner 1.298 is een update van de pc schoonmaker waarin het opschonen van sporen van web browsers verbeterd is en Opera GX is toegevoegd.

27 mei 2020
HDCleaner 1.294 is een update van de pc schoonmaker die 250 nieuwe plugins heeft (om programma's op te schonen), Thunderbird Portable schoonmaakt en prestatieverbeteringen heeft.

6 april 2020
HDCleaner 1.290 is een update van de pc schoonmaker die foutoplossingen en prestatieverbeteringen brengt.

21 januari 2020
HDCleaner 1.286 is een update van de pc schoonmaker waarin de mogelijkheid om schijven te klonen wordt toegevoegd. Verder zijn er kleine verbeteringen.

7 januari 2020
HDCleaner 1.284 is een update van de pc schoonmaker waarin een file renamer wordt toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd.

2 december 2019
HDCleaner 1.281 is een update van de pc schoonmaker die prestatieverbeteringen doorvoert en fouten oplost.

21 augustus 2019
HDCleaner 1.270 is een update voor de pc schoonmaker waarin ook Microsoft Edge (Chromium) en CCleaner Browser worden opgeschoond.

12 augustus 2019
HDCleaner 1.261 is een update voor de pc schoonmaker waarin het opschonen van browsers verbeterd wordt.

10 juli 2019
HDCleaner 1.254 is een kleine update van de pc schoonmaker.

2 juli 2019
HDCleaner 1.252 is een uitgave van de pc schoonmaker die de optie biedt om SSD-schijven (en usb sticks) veilig te wissen. Dit vind je onder Shredder | Secure Erase. Dit is een ander proces dan bij gewone harde schijven (waarbij gegevens overschreven worden). Alleen gebruiken als je de schijf helemaal leeg wilt hebben (want is onherstelbaar)!

17 juni 2019
HDCleaner 1.250 is een update voor de schoonmaker waarin je bij Opschonen - in navolging van CCleaner - kunt kiezen voor Eenvoudige opschoning, Standaard of Geavanceerd. Voor veel gebruikers zal de Eenvoudige modus aan te raden zijn (zie afbeelding):

21 mei 2019
HDCleaner 1.249 is uitgebracht. Deze versie van de schoonmaker ruimt de sporen van je web browsers beter op en verbetert het veilig uitwissen van SSD schijven.

14 mei 2019
HDCleaner 1.248 is een uitgave van de pc schoonmaker waarin via de plugin-lijst veel nieuwe programma's opgeschoond kunnen worden. In totaal worden zo 4000 applicaties ondersteund. Ook is er nu een ADS (Alternate Data Streams) Scanner om verborgen data in bestanden in het NTFS bestandssysteem op te ruimen.

17 april 2019
HDCleaner 1.247 is een update van de pc schoonmaker waarin ook de op Chromium gebaseerde variant van Edge wordt opgeschoond.

5 maart 2019
HDCleaner 1.243 is verschenen. Deze uitgave van de pc schoonmaker verbetert de browser cleaning.

29 januari 2019
HDCleaner 1.236 is uitgebracht. Deze versie van de pc schoonmaker heeft een vernieuwd onderdeel voor BHO (browser helper objects, ofwel soort plugins voor Internet Explorer).

21 januari 2019
HDCleaner 1.233 is verschenen. Deze uitgave van de pc schoonmaker en optimaliseerder ondersteunt het opschonen van de volgende browsers: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, SeaMonkey, K-Meleon, Waterfox, Pale Moon, Basilisk, IceDragon, Opera, Opera Neon, SRWare Iron, BliskBrowser, CentBrowser, EpicBrowser, AmigoBrowser, Iridium, 360Browser, ChromiumBrowser, Vivaldi, 7StarBrowser, CoolNovoBrowser, CocCocBrowser, CooWonBrowser, SlimJetBrowser, YandexBrowser, Brave-Browser, FalkonBrowser, Dragon, Safari, Blisk, Torch en SleipnirBrowser. Bijna alle browsers dus. En meer op Chrome of Firefox gebaseerde browsers kunnen worden toegevoegd.

23 december 2018
HDCleaner 1.226 is verschenen. Deze uitgave van de pc schoonmaker en optimaliseerder heeft kleine verbeteringen aan het opschonen van Edge, Firefox en op Chromium gebaseerde browsers. Sinds versie 1.200 is er een nieuwe interface.

Installatie: 

Windows Defender SmartScreen kan waarschuwen voor HDCleaner, omdat het installatie-bestand niet ondertekend is. Klik op Meer informatie en Toch uitvoeren, want HDCleaner is schoon volgens alle grote bekende virusscanners op VirusTotal.

mpv

30 januari 2023 - 09:01

30 januari 2023
mpv player 0.35.1 is een update voor de mediaspeler die foutjes oplost.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive mpv 1/10Give mpv 2/10Give mpv 3/10Give mpv 4/10Give mpv 5/10Give mpv 6/10Give mpv 7/10Give mpv 8/10Give mpv 9/10Give mpv 10/10 Gemiddelde: 6.9 (7 stemmen) Beschrijving: 

mpv player is een afsplitsing van MPlayer. mpv is een lichte mediaspeler zonder enige opsmuk waarmee je bijna alle soorten video kunt afspelen. Je kunt simpelweg mediabestanden naar het venster van mpv slepen (of urls) en dan begint de video te spelen. Voor gevorderden.

Versienummer: 0.35.1Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download mpv player voor Windows (64-bit)
(Kies het bovenste, nieuwste bestand. Je hebt 7-Zip, of een ander capabel zip-programma, nodig om het uit te pakken)

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Categorie: MediaspelerTaal: EngelsWebsite producent: 

mpv

Meer downloads: 

Download mpv player voor Windows (32-bit)

Download mpv player voor macOS en Linux

Download mpv player voor Android

Uitgaveopmerkingen

30 januari 2023
mpv player 0.35.1 is een update voor de mediaspeler die foutjes oplost.

14 november 2022
mpv player 0.35 is een update voor de mediaspeler die gebaseerd is op FFmpeg 4.0.

28 februari 2022
mpv player 0.34.1 is een kleine update voor de mediaspeler met enkele foutoplossingen.

4 november 2021
mpv player 0.34 is een update voor de mediaspeler met weer een hele lijst aan toevoegingen, verbeteringen en foutoplossingen.

19 januari 2021
mpv player 0.33 is een update voor de mediaspeler met een hele lijst aan verbeteringen en foutoplossingen.

15 november 2019
mpv player is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Installatie: 

Je hebt 7-Zip of een vergelijkbaar programma nodig om het gedownloade 7z-bestand uit te pakken in een map (zoals Program Files). Start daarna het mpv-bestand.

EMDB - Eric's Movie DataBase

28 januari 2023 - 12:01
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 1/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 2/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 3/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 4/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 5/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 6/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 7/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 8/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 9/10Give EMDB - Eric&#039;s Movie DataBase 10/10 Gemiddelde: 7 (22 stemmen) Licentie: FreewareOmschrijving software: 

Eric's Movie DataBase (EMDB) stelt je in staat om informatie uit IMDb, TheTVDB, MovieDB.org en RottenTomatoes over al je favoriete series en films te verzamelen.

Je kunt films of series opzoeken via IMDb en daarna heel veel informatie importeren, zoals Titel, Jaar, Speelduur, Regisseur, Schrijver, Taal, Verhaal, Acteurs, Genre, Prijzen, Filmstudio, Waarderingen en meer. Ook kun je trailers van de film of serie bekijken.

Je typt een titel in, klikt op Zoek op IMDb en de informatie wordt geïmporteerd. Daarna kun je op Toevoegen klikken. Alle door jou toegevoegde films en tv-series worden nu getoond op planken in een kast. Je kunt ook aangeven welke je in bezit hebt, op je wenslijst wilt of nog gaat kijken.

Als je titels wilt verwijderen van de plank moet je eerst onder Instellingen | Algemeen | Verwijderen van een film het vakje 'Verwijderen toestaan' aanvinken (hernummeren aanvinken en vinkje weghalen bij 'Toon lege ruimte voor verwijderde films is ook aan te raden).

EMDB is een mooi programmaatje voor de filmfreak of seriesfanaat om zijn collectie in vast te leggen.

Versienummer: 5.17Categorie: VideoDownload via de producent: Download EMDBTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

EMDB

28 januari 2023
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.17 is een update voor de film-database waarin foutjes worden opgelost en onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Uitgaveopmerkingen

28 januari 2023
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.17 is een update voor de film-database waarin foutjes worden opgelost en onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

1 januari 2023
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.16 is een update voor de film-database waarin foutjes worden opgelost en vertalingen bijgewerkt.

23 december 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.15 is een update voor de film-database met verbeteringen en foutoplossingen.

19 december 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.14 is een update voor de film-database die foutjes oplost.

15 december 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.13 s een update voor de film-database met diverse verbeteringen en foutoplossingen. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

29 september 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.12 is een update voor de film-database die diverse fouten oplost, onder andere met het importeren van gegevens uit IMDb.

22 juli 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.11 is een update voor de film-database met kleine verbeteringen aan het uiterlijk en bijgewerkte vertalingen, waaronder de Nederlandse. Ook zijn fouten opgelost, waaronder een probleem waardoor TV-series met meer dan twintig afleveringen niet correct werden weergegeven.

21 juni 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.10 is een update voor de film-database met kleine verbeteringen aan het uiterlijk en importeren van IMDb en bijgewerkte vertalingen, waaronder de Nederlandse.

11 juni 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.09 is een update voor de film-database met kleine verbeteringen en bijgewerkte vertalingen, waaronder de Nederlandse.

25 april 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.08 is een update voor de film-database met verbeteringen aan IMDb import, de interface en de zoekfunctie.

15 april 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.07 is een update voor de film-database met verbeteringen, een opgeloste crash en bijgewerkte vertalingen, waaronder de Nederlandse.

16 maart 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.06 is een update voor de film-database die een foutje in het importeren van IMDB gegevens repareert en diverse verbeteringen doorvoert.

23 februari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.05 is een update voor de film-database die verbeteringen heeft aan de database en importeer-functie. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling weer bijgewerkt.

10 februari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.04 is een update voor de film-database die enkele foutjes en een crash repareert. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling weer bijgewerkt.

3 februari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.03 is een update voor de film-database die diverse verbeteringen aan het importeren van gegevens via IMDb heeft en waarin het uiterlijk en de bediening zijn geoptimaliseerd. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

28 januari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.02 is een update voor de film-database die diverse verbeteringen aan de het uiterlijk en de bediening heeft. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

12 januari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.01 is een update voor de film-database die sneller moet zijn (een deel van de code is herschreven) en foutjes oplost.

6 januari 2022
Eric's Movie DataBase (EMDB) 5.00 is een grote update voor de film-database waarin het nu mogelijk is om films en series in collecties te plaatsen. Ook zijn veel andere verbeteringen doorgevoerd en is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

19 december 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.14 is een update voor de film-database waarin diverse verbeteringen en foutoplossingen zitten. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling weer bijgewerkt.

2 oktober 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.13 is een update voor de film-database waarin het importeren van gegevens vanuit Windows 7 gerepareerd is. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

16 september 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.12 is een update voor de film-database met enkele verbeteringen. Zo worden verwijderde bestanden nu eerst in de prullenbak geplaats. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

30 augustus 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.11 is een update voor de film-database met enkele verbeteringen. Ook is onder andere de Nederlandse vertaling bijgewerkt. En Avast zou geen vals alarm meer moeten slaan als je deze versie downloadt.

19 augustus 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.10 is een update voor de film-database met diverse verbeteringen.

14 juni 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.06 is een update voor de film-database waarin een TV modus is toegevoegd zodat je EMDB ook op grote (TV) schermen kunt gebruiken. Ook is de interface gemoderniseerd.

26 mei 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.05 is een update voor de film-database met diverse verbeteringen. Ook is de Nederlandse vertaling weer bijgewerkt.

14 april 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.04 en 4.03 zijn updates voor de film-database met verbeteringen. Ook is de Nederlandse vertaling weer bijgewerkt.

26 maart 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.02 is een onderhoudsupdate voor de film-database waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

13 maart 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 4.00 is een update voor de film-database waarin TheMovieDatabase als standaardbron is ingesteld (maar je kunt ook IMDb kiezen). Verder diverse verbeteringen en bijgewerkte vertalingen (waaronder de Nederlandse).

17 februari 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 3.72 is een update voor de film-database waarin enkele foutjes zijn opgelost en is de Nederlandse vertaling ook weer bijgewerkt.

11 februari 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) 3.71 is een update voor de film-database waarin diverse verbeteringen zitten. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

3 februari 2021
Eric's Movie DataBase (EMDB) is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Mp3tag

27 januari 2023 - 16:01

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Mp3tag 1/10Give Mp3tag 2/10Give Mp3tag 3/10Give Mp3tag 4/10Give Mp3tag 5/10Give Mp3tag 6/10Give Mp3tag 7/10Give Mp3tag 8/10Give Mp3tag 9/10Give Mp3tag 10/10 Gemiddelde: 8.3 (79 stemmen) Licentie: FreewareOmschrijving software: 

Mp3tag is een handige tool om mp3-gegevens (tags) te bewerken/herstellen, met veel mogelijkheden.
Het ondersteunt behalve mp3 onder andere ook de volgende audioformaten:
* Advanced Audio Coding (aac)
* Free Lossless Audio Codec (flac)
* Monkey's Audio (ape)
* Mpeg Layer 3 (mp3)
* MPEG-4 (mp4/m4a/m4b/ iTunes ondersteuning)
* Musepack (mpc)
* Ogg Vorbis (ogg)
* OptimFROG (ofr)
* OptimFROG DualStream (ofs)
* Speex (spx)
* Tom's Audio Kompressor (tak)
* True Audio (tta)
* Windows Media Audio (wma)
* WavPack (wv)

Batch bewerking van tags is mogelijk. De volgende tag-formaten worden ondersteund: ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, iTunes MP4, WMA, Vorbis Comments en APE Tags.

Ook kunnen albumhoezen gedownload worden en titelgegevens opgehaald bij FreeDB, Discogs, MusicBrainz en meer.

Versienummer: 3.19Installatie: 

Mp3Tag is een mooi en uitgebreid programmaatje om tags mee te bewerken, albumhoezen op te halen en meer. Gewoon goed.

Categorie: Mp3 toolDownload via de producent: 

Download Mp3tag via de producent
(kies 64-bit versie voor de meeste computers)

Taal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Mp3tag

27 januari 2023
Mp3tag 3.19 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en verbeteringen aan de instellingen doorvoert.

Uitgaveopmerkingen

27 januari 2023
Mp3tag 3.19 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en verbeteringen aan de instellingen doorvoert.

29 september 2022
Mp3tag 3.18 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert. Mp3tag is tegenwoordig in 64-bit te verkrijgen.

30 juli 2022
Mp3tag 3.17 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert. Mp3tag is tegenwoordig in 64-bit te verkrijgen.

30 mei 2022
Mp3tag 3.16 is een update voor de tag editor die foutjes oplost. Mp3tag is nu ook in 64-bit te verkrijgen.

25 mei 2022
Mp3tag 3.15 is een update voor de tag editor die nu ook in 64-bit te verkrijgen is. Verder worden foutjes opgelost.

30 maart 2022
Mp3tag 3.14 is een update voor de tag editor die foutjes repareert.

24 maart 2022
Mp3tag 3.13 is een update voor de tag editor met foutoplossingen en verbeteringen. Ook worden meer tags van MusicBrainz ondersteund.

21 januari 2022
Mp3tag 3.12 is een update voor de tag editor waarin diverse fouten opgelost worden. Ook kan de grootte van albumhoezen via MusicBrainz nu ingesteld worden.

30 oktober 2021
Mp3tag 3.11 is een update voor de tag editor die het Windows 11 contextmenu ondersteunt en verbeteringen en foutoplossingen doorvoert.

25 september 2021
Mp3tag 3.10 is een update voor de tag editor die de mogelijkheid biedt om onder andere een donkere of lichte modus te kiezen.

18 september 2021
Mp3tag 3.09 is een update voor de tag editor waarin foutjes worden opgelost en die ook Windows 11 ondersteunt.

24 juli 2021
Mp3tag 3.08 is een update voor de tag editor waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

26 maart 2021
Mp3tag 3.06 is een update voor de tag editor waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

29 januari 2021
Mp3tag 3.05 is een update voor de tag editor waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

1 december 2020
Mp3tag 3.04 en 3.04a zijn updates voor de tag editor waarin MP3 en MP4 bestanden sneller verwerkt worden en meer MusicBrainz tags ondersteund worden. Ook zijn enkele geheugenlekken gedicht.

3 oktober 2020
Mp3tag 3.03 is een update voor de tag editor waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

14 juli 2020
Mp3tag 3.02 is een update voor de tag editor waarin de lijst van freedb servers (voor opzoeken titelgegevens) wordt aangevuld met dbPowerAmp en gnudb.org. Verder foutoplossingen.

29 maart 2020
Mp3tag 3.01 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en ondersteuning voor webm-bestanden brengt. Ook kun je de grootte van albumhoezen nu aanpassen.

24 januari 2020
Mp3tag 3.00 is een update voor de tag editor die foutoplossingen heeft en verbeteringen voor MusicBrainz tags.

19 oktober 2019
Mp3tag 2.99 is een update voor de tag editor waarin de connectie met MusicBrainz gerepareerd wordt en die andere foutjes oplost.

21 september 2019
Mp3tag 2.98 is een update voor de tag editor die foutjes oplost en Discogs tags ondersteunt.

13 juli 2019
Mp3tag 2.97 is een kleine onderhoudsupdate voor de tag editor.

29 juni 2019
Mp3tag 2.96 is een uitgave van de tag editor waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

19 april 2019
Mp3tag 2.95 is gisteren uitgebracth. In deze uitgave van de tag editor worden foutjes opgelost. Onder andere met albumhoezen bij MP4-bestanden.

1 maart 2019
Mp3tag 2.94 werkt onder andere de Nederlandse vertaling bij. Verder worden in deze versie van de tag editor kleine verbeteringen doorgevoerd (aan snel vervangen bijvoorbeeld) en foutjes gerepareerd.

28 januari 2019
Gisteren is Mp3tag 2.93 verschenen. Deze uitgave van de tag editor voor muziek lost enkele problemen met MP4-velden op.

25 januari 2019
Mp3tag 2.92 is uitgebracht. In deze versie van de tag editor voor muziek worden meer formaten ondersteund, verbeteringen doorgevoerd en problemen gerepareerd. Versie 2.92a die later op de dag verscheen, lost een probleem met MP4 velden op.

2 december 2018
Mp3tag 2.91 is verschenen. Deze uitgave lost foutjes op en voert verbeteringen door.

AnyDesk

27 januari 2023 - 09:01

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive AnyDesk 1/10Give AnyDesk 2/10Give AnyDesk 3/10Give AnyDesk 4/10Give AnyDesk 5/10Give AnyDesk 6/10Give AnyDesk 7/10Give AnyDesk 8/10Give AnyDesk 9/10Give AnyDesk 10/10 Gemiddelde: 7.6 (24 stemmen) Licentie: Freeware met beperkingenOmschrijving software: 

AnyDesk is een remote-desktop-alternatief voor TeamViewer waarmee je op afstand een pc kunt beheren en zo bijvoorbeeld hulp kunt geven bij het oplossen van computer-problemen.

AnyDesk is opgericht door een aantal ex-medewerkers van TeamViewer. Het remote-desktop-programma biedt een snel alternatief voor zijn grote broer. Met AnyDesk kun je op afstand computers beheren en zonodig hulp bieden aan familie, vrienden en kennissen die pc-problemen hebben. Zo hoef je niet bij ze langs te gaan pc hulp te geven.

AnyDesk versleutelt de verbinding tussen de computers en biedt ook de mogelijkheid voor bestandsoverdracht. AnyDesk is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Raspberry Pi, FreeBSD, ChromeOS, Android en iOS.

AnyDesk is een licht en gratis (voor privégebruik) alternatief voor TeamViewer.

Beperkingen: Gratis voor niet-commercieel thuisgebruikVersienummer: 7.1.8Installatie: Categorie: Hulp op afstand

Let op bij de installatie dat je het vinkje voor Google Chrome weghaalt als je deze browser niet wilt.

Download via de producent: 

Download AnyDesk

Taal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

AnyDesk

27 januari 2023
AnyDesk 7.1.8 is een update van het hulp of afstand-programma waarin fouten en crashes zijn opgelost en vertalingen verbeterd.

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Uitgaveopmerkingen

27 januari 2023
AnyDesk 7.1.8 is een update van het hulp of afstand-programma waarin fouten en crashes zijn opgelost en vertalingen verbeterd.

21 december 2022
AnyDesk 7.1.7 is een update van het hulp of afstand-programma. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

20 oktober 2022
AnyDesk 7.1.6 is een update van het hulp of afstand-programma waarin foutjes en crashes worden verholpen.

8 oktober 2022
AnyDesk 7.1.5 is een update van het hulp of afstand-programma.

4 oktober 2022
AnyDesk 7.1.4 is een update van het hulp of afstand-programma.

30 september 2022
AnyDesk 7.1.3 is een update van het hulp of afstand-programma.

12 augustus 2022
AnyDesk 7.0.14 is een beveiligingsupdate van het hulp of afstand-programma die een lek dichtplakt.

19 juli 2022
AnyDesk 7.0.13 is een onderhoudsupdate van het hulp of afstand-programma waarin foutjes opgelost worden.

5 juni 2022
AnyDesk 7.0.10 is een kleine update van het hulp of afstand-programma die een fout bij het verzenden van crash rapporten verhelpt.

31 mei 2022
AnyDesk 7.0.9 is een update van het hulp of afstand-programma die foutjes oplost en drag and drop naar adresboeken verbetert.

2 mei 2022
AnyDesk 7.0.8 is een update die foutjes oplost in het hulp of afstand-programma. Ook is AnyDesk nu volledig geschikt voor Windows 11.

23 maart 2022
AnyDesk 7.0.7 is een update die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert in het hulp of afstand-programma.

1 maart 2022
AnyDesk 7.0.6 is een update die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert in het hulp of afstand-programma.

20 februari 2022
AnyDesk 7.0.5 is een update die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert in het hulp of afstand-programma.

20 november 2021
AnyDesk 7.0.4, 7.0.3, 7.0.2 en 7.0.1 zijn onderhoudsupdates die foutjes en crashes oplossen in de net verschenen versie 7.0 van het hulp of afstand-programma.

16 november 2021
AnyDesk 7.0 voor Windows is een grote update voor de hulp op afstand-software waarin de gebruikersinterface gemoderniseerd is en er toegangsrechtenprofielen zijn voor diverse toestemmingen. Ook kun je andere AneyDesk gebruikers direct uitnodigen om verbinding te maken met je apparaat. Verder veel foutoplossingen en kleine verbeteringen.

9 november 2021
AnyDesk 6.3.5 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software die enkele foutjes repareert.

8 september 2021
AnyDesk 6.3.3 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software die een foutje met verbindingen oplost.

18 juni 2021
AnyDesk 6.3.2 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software met foutoplossingen en verbeteringen.

18 mei 2021
AnyDesk 6.3.1 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin foutjes en crashes zijn opgelost.

10 mei 2021
AnyDesk 6.3 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin de stabiliteit en snelheid van de netwerkverbinding zijn verbeterd.

9 maart 2021
AnyDesk 6.2.3 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin foutjes worden gerepareerd.

19 februari 2021
AnyDesk 6.2.2 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin twee crashes worden opgelost.

15 februari 2021
AnyDesk 6.2.1 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software met kleine verbeteringen.

28 januari 2021
AnyDesk 6.1.5 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin een foutje is opgelost.

22 januari 2021
AnyDesk 6.1.4 voor Windows is een update voor de hulp op afstand-software waarin enkele crashes en fouten zijn opgelost.

3 september 2020
AnyDesk 6.0.8 voor Windows is uitgebracht. Wijzigingen in deze versie van de hulp op afstand-software zijn nog niet bekendgemaakt.

Cobian Reflector / Backup

26 januari 2023 - 09:01

26 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.6 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met verbeteringen.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Cobian Reflector / Backup 1/10Give Cobian Reflector / Backup 2/10Give Cobian Reflector / Backup 3/10Give Cobian Reflector / Backup 4/10Give Cobian Reflector / Backup 5/10Give Cobian Reflector / Backup 6/10Give Cobian Reflector / Backup 7/10Give Cobian Reflector / Backup 8/10Give Cobian Reflector / Backup 9/10Give Cobian Reflector / Backup 10/10 Gemiddelde: 7.5 (186 stemmen)

Na een pauze van ruim zeven jaar is het uitstekende backup programma Cobian Reflector weer terug. Daar zijn we blij mee. Voor (geplande) backups van mappen en bestanden is Cobian ideaal. En incrementele en differentiële backups zijn ook mogelijk.

Beschrijving: Nieuwe Cobian Reflector

Cobian Reflector is het nieuwe backup-programma van de maker van Cobian Backup. Het backup-programma heeft een nieuwe interface en ondersteunt nu ook SFTP. Compressie en encryptie worden eveneens ondersteund. Het backup-programma heeft net als zijn voorganger uitgebreide mogelijkheden om backups van bestanden en mappen te maken en in te plannen.

Je kunt volledige backups, incrementele backups en differentiële backups maken van je gegevens. Je kunt geplande backups maken en je kunt tijdens de installatie van Cobian Reflector kiezen of je het als een backup-service wilt draaien of als een automatisch opstartende app.

.NET 4.6 of nieuwer (maar niet 5.0) is benodigd.

Oude Cobian Backup

Cobian Backup is een overzichtelijk, effectief en snel backup-programma dat ontwikkeld wordt door Luis Cobian (vandaar de naam). Met Cobian Backup kunt u automatisch elke dag, elke week, of welk tijdsinterval u maar wil, een reservekopie maken van uw waardevolle mail, documenten en andere bestanden. Deze automatische backup kunt u instellen via de Windows Taakplanner of u kunt Cobian Backup als een service op de achtergrond laten draaien.

Cobian Backup heeft verder onder andere de volgende opties:
- Compressie (zip, 7zip) van backups is mogelijk
- Encryptie kan met behulp van Blowfish, AES en Rijndael
- Er zijn verschillende filters om bestanden wel of niet op te nemen in de backup
- Backuppen via netwerk, FTP of externe harde schijf is mogelijk
- U kunt oude backups overschrijven of u kunt incrementele backups uitvoeren (dit is sneller omdat dan alleen nieuwe gegevens worden toegevoegd)


Cobian Backup

Al met al is Cobian Backup een snel en handig backup-programma, dat ook in het Nederlands is. U moet wel enige tijd besteden aan het goed instellen van de backups.

Versienummer: 2.3.6 & 11.2.0Licentie: FreewareDownload via de producent: 

Download Cobian Reflector
(de opvolger van Cobian Backup, die actief ontwikkeld wordt)

Categorie: BackupTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

CobianSoft

Meer downloads: 

Download Cobian Backup
(oude versie die niet meer ontwikkeld wordt: heeft sinds 2012 geen updates meer gehad)

Overzicht downloads Cobian Reflector en Backup

Nieuws

26 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.6 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met verbeteringen.

19 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.5 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma die foutjes oplost.

16 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.4 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met foutoplossingen.

11 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.3 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met verbeteringen aan de FTP-functionaliteit. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

4 januari 2023
Cobian Reflector 2.3.2 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met foutoplossingen en verbeteringen.

29 december 2022
Cobian Reflector 2.2 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma waarin een foutje met het 7-Zip formaat voor compressie is gerepareerd en vertalingen zijn bijgewerkt.

23 december 2022
Cobian Reflector 2.1 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma waarin het 7-Zip formaat voor compressie van backups mogelijk is. Ook worden meer FTP- en SFTP-servers ondersteund en is de afsluiten en herstarten-functie opnieuw ontworpen. Ten slotte zijn er foutoplossingen en optimalisaties aan de engine.

4 november 2022
Cobian Reflector 1.1.4 en 1.1.5 zijn updates voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met foutoplossingen. Ook is de Nederlandse vertaling bijgewerkt.

6 augustus 2022
Cobian Reflector 1.1.3 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met foutoplossingen. Het werkt voor versie 2.0 is inmiddels gestart, meldt ontwikkelaar Luis Cobian.

1 augustus 2022
Cobian Reflector 1.1.2 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met kleine verbeteringen.

15 juli 2022
Cobian Reflector 1.1.1 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma die verschillende vertalingen bijwerkt.

4 juli 2022
Cobian Reflector 1.1.0 is een update voor het vorig jaar uit zijn as herrezen backup programma met diverse verbeteringen en foutoplossingen. De stabiele versie 1.0 van Cobian Reflector was in april dit jaar verschenen.

3 februari 2022
Cobian Reflector 0.9.90 release candidate 1 is een update voor het uit zijn as herrezen backup programma met diverse verbeteringen aan de datum-filters. Ook is de Nederlandse vertaling verbeterd. Aangezien dit een release candidate is zal de stabiele versie waarschijnlijk niet meer lang op zich laten wachten.

30 november 2021
Cobian Reflector 0.9.56 bèta is een update voor het uit zijn as herrezen backup programma waarin diverse verbeteringen en foutoplossingen zitten. Ook is de Nederlandse vertaling toegevoegd!

14 oktober 2021
Cobian Reflector is het nieuwe backup-programma van de maker van Cobian Backup. In 2014 had hij de broncode van zijn programma verkocht en het is daarna niet meer verder ontwikkeld (ook niet door de nieuwe eigenaar). Het oude Cobian Backup is nog te downloaden en gebruiken, maar sinds vorige maand is een nieuw backup-programma van zijn hand beschikbaar: Cobian Reflector.

Cobian Reflector 0.9 verkeert nog in bèta-fase maar is al goed bruikbaar. Het backup-programma heeft een nieuwe interface en ondersteunt nu ook SFTP. Compressie en encryptie worden ondersteund. .NET 4.6 of nieuwer (maar niet 5.0) is benodigd.

Installatie: 

Tijdens de installatie kunt u over het algemeen gewoon de standaardinstellingen gebruiken.

Brave

26 januari 2023 - 09:01

26 januari 2023
Brave 1.47.186 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de nieuwste versie van Chromium met al zijn dichtgeplakte lekken. Ook zijn er twee crashes opgelost en laat Brave een duidelijker waarschuwing zien dat Windows 7 en 8.1 niet meer ondersteund worden.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Brave 1/10Give Brave 2/10Give Brave 3/10Give Brave 4/10Give Brave 5/10Give Brave 6/10Give Brave 7/10Give Brave 8/10Give Brave 9/10Give Brave 10/10 Gemiddelde: 7.5 (346 stemmen) Omschrijving software: 

Brave is een browser die gebaseerd is op Chromium. In tegenstelling tot Chrome is Brave heel erg gericht op privacy - en veiligheid. In Brave kun je trackers, advertenties, cookies en scripts eenvoudig blokkeren door de schilden omhoog te doen.

Brave is een browser die je op vrij eenvoudige wijze in staat stelt om je privacy en beveiliging op het web te regelen. Klik rechtsboven op de oranje leeuw (het logo van Brave) en je ziet de schilden die je per website kunt instellen. Hiermee kun je advertenties en cookies blokkeren. En als je onder geavanceerde instellingen kijkt kun je ervoor kiezen om HTTPS zoveel mogelijk aan te zetten (via de ingebouwde HTTPS Everywhere extensie), scripts te blokkeren, phishing en malware te blokkeren en beveiliging tegen fingerprinting aan te zetten.


De schilden van Brave zijn per website naar eigen wens in te stellen
 
Brave is een aangepaste versie van Chromium (de basis van Chrome) die wat betreft uiterlijk en functionaliteit een duidelijk eigen gezicht heeft. Brave heeft veel oranje in de interface (voor ons Nederlanders niet zo erg) en is sterk gericht op privacy en beveiliging. Je krijgt bijna alle functies die je van Chrome gewend bent, maar dan zonder dat al je browsegegevens doorgesluisd worden naar Google.

Brave is opgericht door Brendan Eich (de bedenker van JavaScript en voormalig CTO en - een blauwe maandag - CEO van Mozilla). Het verdienmodel (ja, ook bij Brave willen ze centjes verdienen) zit anders in elkaar dan bij andere browsers. Brave blokkeert advertenties maar heeft een eigen advertentiesysteem bedacht om website-eigenaren toch inkomsten te gunnen door gebruikers in staat te stellen om websites die ze vaak bezoeken via een blockchain-systeem (gebaseerd op cryptovaluta Ethereum) kleine bedragen te betalen - donaties te geven dus. Brave op zijn beurt houdt 5% van de donaties om geld te verdienen.
 
Dit zogeheten BAT-advertentie-systeem (Basic Attention Token) van Brave is in november 2019 geïntroduceerd. Brave blokkeert advertenties, maar je kunt ervoor kiezen - hoeft niet - om wel Brave-advertenties toe te laten, die minder opdringerig moeten zijn. Met het bekijken van advertenties verdien je dan beloningen (Brave Rewards in BATs) die je dan zelf weer kunt geven aan sites die je waardeert (zoals GratisSoftware.nl).
 
Doordat BAT gebruikmaakt van de Ethereum blockchain moeten fraude en advertenties met malware uitgesloten worden. En alle transacties tussen adverteerders, uitgevers (websites) en gebruikers worden automatisch bijgehouden en geverifieerd. Het klinkt als een interessant systeem waar zowel gebruikers, adverteerders als websites baat bij kunnen hebben, maar of het een succes wordt valt nog niet te voorspellen. Groei van het aantal Brave-gebruikers en deelnemende adverteerders en websites zal een eerste voorwaarde zijn.

Je kunt heel veel zelf instellen in Brave - en hoe hoger je de beveiliging en privacy afstelt met de schilden hoe meer problemen je krijgt met de werking van websites (zonder scripts werkt veel functionaliteit niet goed op veel websites). Brave is dus wel echt een browser voor gevorderden! Maar als je aan je privacy gehecht bent en dapper genoeg om te experimenteren met de schilden in Brave dan is de browser zeker een aanrader!

Als zoekmachine in Brave zouden we je aanraden om Startpage of DuckDuckGo in te stellen onder Driestreepjesmenu | Instellingen | Zoeken (want als je de standaard Google zoekmachine gebruikt doe je natuurlijk weer je privacy-voordeel teniet).

Je kunt met Brave ook anoniem via het TOR-netwerk internetten als je een nieuwe private tab with Tor kiest als je een nieuw tabblad opent.

Voor NPO, Ziggo en andere sites met streaming video heeft Brave de Widevine plugin nodig voor DRM. Brave geeft aan dat dit vereist is en biedt aan deze te installeren. Klik op Toestaan. Daarna werkt bijvoorbeeld NPO. Zie afbeelding (klik voor groter):

Brave is een snelle en veilige browser, waarbij gevorderde gebruikers hun hart kunnen ophalen aan de mogelijkheden die de schilden bieden. Wat ook heel fijn is: Brave is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

Versienummer: 1.47.186Privacy: 

Brave is een goede op Chromium gebaseerde browser die heel goed je privacy bewaakt.

Download via de producent: 

Download Brave Browser voor Windows, macOS en Linux via de producent

Download Brave voor Android
Download Brave voor iOS

Privacy Brave

Website producent: 

Brave

Installatie: 

Uitgaveopmerkingen

26 januari 2023
Brave 1.47.186 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de nieuwste versie van Chromium met al zijn dichtgeplakte lekken. Ook zijn er twee crashes opgelost en laat Brave een duidelijker waarschuwing zien dat Windows 7 en 8.1 niet meer ondersteund worden.

13 januari 2023
Brave 1.47.171 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 109 met alle foutoplossingen en dichtgeplakte lekken. Ook zijn er diverse verbeteringen aan Brave Wallet doorgevoerd.

15 december 2022
Brave 1.46.144 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste Chromium-versie met foutoplossingen en dichtgeplakte lekken.

8 december 2022
Brave 1.46.138 is een update voor de privacy browser met prestatieverbeteringen.

5 december 2022
Brave 1.46.134 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser waarin een zero-day lek in Chromium wordt dichtgeplakt.

2 december 2022
Brave 1.46.133 is een update voor de privacy browser die bijgewerkt is naar Chromium 108 met alle foutoplossingen, verbeteringen en dichtgeplakte lekken.

26 november 2022
Brave 1.45.133 is een update voor de privacy browser die bijgewerkt is naar de nieuwste versie van Chromium waarin een zero-day lek is dichtgeplakt.

23 november 2022
Brave 1.45.131 is een update voor de privacy browser met foutoplossingen en verbeteringen.

16 november 2022
Brave 1.45.127 is een update voor de privacy browser die de eigen Brave zoekmachine als standaard instelt in sommige regio's (bij nieuwe installaties).

10 november 2022
Brave 1.45.123 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser waarin lekken worden dichtgeplakt.

3 november 2022
Brave 1.45.118 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser waarin een lek en enkele crashes worden gerepareerd.

29 oktober 2022
Brave 1.45.116 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser waarin een zero-day lek in Chromium wordt dichtgeplakt.

26 oktober 2022
Brave 1.45.113 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op Chromium 107, waarin lekken worden dichtgeplakt. Ook worden er foutjes opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Zo kan Brave nu cookie-vensters blokkeren.

13 oktober 2022
Brave 1.44.112 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op de nieuwste versie van Chromium, waarin zes lekken worden dichtgeplakt. Ook worden er foutjes opgelost.

8 oktober 2022
Brave 1.44.108 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op de nieuwste versie van Chromium en waarin fouten opgelost worden.

1 oktober 2022
Brave 1.44.105 is een beveilgingsupdate voor de privacy browser die gebaseerd is op de nieuwste versie van Chromium waarin lekken dichtgeplakt worden.

28 september 2022
Brave 1.44.101 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op de nieuwste versie van Chromium, lekken dichtplakt, fouten oplost en beveiligingsverbeteringen doorvoert. Ook heeft Brave nu een leeslijst.

3 september 2022
Brave 1.43.89 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op de nieuwste versie van Chromium waarin een zero-day lek is dichtgeplakt.

2 september 2022
Brave 1.43.88 is een update voor de privacy browser die gebaseerd is op Chromium 105 (met alle beveiligingsverbeteringen en foutoplossingen) en verbeteringen aan de Brave Wallet voor cryptovaluta heeft.

17 augustus 2022
Brave 1.42.97 is een update voor de privacy browser die de fingerprint bescherming verbetert en is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium.

16 augustus 2022
Brave 1.42.95 is een update voor de privacy browser die fouten en een beveiligingsprobleem oplost.

12 augustus 2022
Brave 1.42.88 is een - vorige week verschenen - update voor de privacy browser die een fout oplost.

4 augustus 2022
Brave 1.42.86 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die gebaseerd is op Chromium 104 (waarin veel lekken worden opgelost). Verder foutoplossingen en verbeteringen.

22 juli 2022
Brave 1.41.100 is een kleine update voor de privacy browser die een crash oplost bij het zoeken op bepaalde websites.

21 juli 2022
Brave 1.41.99 is een update voor de privacy browser die lekken dichtplakt in de onderliggende Chromium-motor.

13 juli 2022
Brave 1.41.96 is een update voor de privacy browser met beveiligingsverbeteringen en foutoplossingen.

7 juli 2022
Brave 1.40.113 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser waarin onder andere een zero-day lek in de onderliggende Chromium motor wordt dichtgeplakt.

4 juli 2022
Brave 1.40.109 is een update voor de privacy browser die fouten oplost.

28 juni 2022
Brave 1.40.107 is een update voor de privacy browser die enkele problemen oplost.

22 juni 2022
Brave 1.40.105 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 103, waarin onder andere een kritiek lek is gerepareerd. Verder foutoplossingen en verbeteringen aan Brave Wallet.

11 juni 2022
Brave 1.39.122 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 102.0.5005.115, waarin lekken dichtgeplakt zijn.

10 juni 2022
Brave 1.39.120 is een update voor de privacy browser die fouten oplost.

25 mei 2022
Brave 1.39.111 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 102 met alle foutoplossingen en dichtgeplakte lekken die daar in zitten. Verder zijn er onder andere verbeteringen aan Brave Wallet.

18 mei 2022
Brave 1.38.119 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium waarin foutjes worden opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

14 mei 2022
Brave 1.38.117 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium waarin foutjes worden opgelost.

12 mei 2022
Brave 1.38.115 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium waarin lekken worden dichtgeplakt.

4 mei 022
Brave 1.38.111 is een onderhoudsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium waarin foutjes worden gerepareerd.

28 april 2022
Brave 1.38.109 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 101 (waarin diverse lekken worden dichtgeplakt), waarin fouten worden opgelost en die nieuw ontworpen schilden heeft.

15 april 2022
Brave 1.37.116 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (waarin enkele lekken worden dichtgeplakt).

13 april 2022
Brave 1.37.113 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (waarin diverse lekken worden dichtgeplakt). Ook krijg je nu bij de eerste keer opstarten de mogelijkheid om Brave met één klik als standaard browser in te stellen in Windows.

6 april 2022
Brave 1.37.111 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium.

31 maart 2022
Brave 1.37.109 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 100 (met alle beveiligingsupdates en foutoplossingen) en diverse verbeteringen kent.

27 maart 2022
Brave 1.36.122 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (met beveiligingsupdates). Ook is er nu een zijbalk (menu | Zijbalk weergeven).

22 maart 2022
Brave 1.36.119 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium.

19 maart 2022
Brave 1.36.116 (Windows en Linux) en 1.36.117 (Mac) zijn updates voor de privacy browser die zijn bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium, waarin lekken worden dichtgeplakt. Ook is Brave Search als standaard zoekmachine ingesteld voor Tor-vensters.

11 maart 2022
Brave 1.36.112 is een update voor de privacy browser die een foutje oplost.

8 maart 2022
Brave 1.36.111 is een update voor de privacy browser.

3 maart 2022
Brave 1.36.109 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die gebaseerd is op Chromium 99 (met 28 dichtgeplakte lekken) en diverse verbeteringen en foutoplossingen brengt.

17 februari 2022
Brave 1.35.103 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die enkele lekken in Chromium dichtplakt.

10 februari 2022
Brave 1.35.101 is een kleine update voor de privacy browser die een paar foutjes oplost.

3 februari 2022
Brave 1.35.100 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 98 (met 27 gerepareerde lekken) en waarin diverse fouten verholpen worden en verbeteringen doorgevoerd.

22 januari 2022
Brave 1.34.81 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium, waarin diverse beveiligingslekken worden dichtgeplakt. Ook zijn er enkele verbeteringen.

7 januari 2022
Brave 1.34.80 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt naar versie 97 van Chromium, waarin diverse beveiligingslekken worden dichtgeplakt. Ook zijn er verbeteringen en foutoplossingen.

15 december 2021
Brave 1.33.106 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die is bijgewerkt is naar de laatste versie van Chromium (waarin diverse beveiligingslekken, waaronder een kritiek zero-day lek, worden dichtgeplakt). Ook zijn er verbeteringen en foutoplossingen.

8 december 2021
Brave 1.32.115 is een update voor de privacy browser die fouten oplost en bijgewerkt is naar de laatste versie van Chromium (waarin diverse beveiligingslekken dichtgeplakt worden).

26 november 2021
Brave 1.32.113 is een update voor de privacy browser die onder andere problemen met de Brave Wallet (voor cryptovaluta) oplost en de mogelijkheid biedt in de Instellingen (brave://settings/system) om Brave als standaard browser voor het microsoft-edge protocol in te stellen. Hierdoor kun je toch Brave openen in plaats van Edge als je zoekt in het startmenu en de Instellingen van Windows, in widgets in Windows 11 en in de Nieuws en weerbalk in Windows 10. Want Microsoft doet er alles aan om Microsoft Edge als standaard browser op te dringen.

15 november 2021
Brave 1.31.91 is een update voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar de nieuwste Chromium-versie en een crash en problemen met Sync oplost.

30 oktober 2021
Brave 1.31.88 is een update voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar de nieuwste Chromium-versie, waarin zero-day lekken dichtplakt worden, en waarin een crash en fouten worden opgelost.

20 oktober 2021
Brave 1.31.87 is een update voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar Chromium 95, lekken dichtplakt en verbeteringen doorvoert. Ook wordt bij nieuwe installaties de nieuwe Brave-zoekmachine als standaard ingesteld in sommige regio's.

2 oktober 2021
Brave 1.30.87 is weer een beveiligingsupdate voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium om twee nieuwe zero-day lekken op te lossen.

28 september 2021
Brave 1.30.86 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar versie 94 van Chromium om een zero-day lek op te lossen. Ook zitten er verbeteringen en foutoplossingen in deze uitgave.

16 september 2021
Brave 1.29.81 is een beveiligingsupdate voor de privacy browser die wordt bijgewerkt naar versie 93.0.4577.82 van Chromium om enkele zero-day lekken op te lossen.

14 september 2021
Brave 1.29.80 is een update voor de privacy browser die onder andere problemen met Chromecast verhelpt.

9 september 2021
Brave 1.29.79 is een update voor de privacy browser die foutjes oplost.

4 september 2021
Brave 1.29.77 is een update voor de privacy browser die enkele foutjes oplost.

3 september 2021
Brave 1.29.76 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 93 (waarin lekken dichtgeplakt zijn). Verder zijn nog verbeteringen doorgevoerd.

20 augustus 2021
Brave 1.28.106 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (waarin lekken dichtgeplakt zijn).

13 augustus 2021
Brave 1.28.105 is een update voor de privacy browser met diverse verbeteringen en foutoplossingen.

6 augustus 2021
Brave 1.27.111 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (waarin lekken dichtgeplakt zijn) en die foutjes oplost.

24 juli 2021
Brave 1.27.108 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar Chromium 92 (waarin onder andere lekken zijn gerepareerd).

19 juli 2021
Brave 1.26.77 is een update voor de privacy browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium (waarin lekken dichtgeplakt zijn).

23 juni 2021
Brave 1.26.67 is een update voor de browser waarin Brave Search wordt geïntroduceerd. Onder Instellingen | Zoekmachine kun je deze selecteren. Dit is nog een testversie van de eigen zoekmachine van Brave (zie afbeelding na + Lees meer). Nadeel is dat Brave Search wat minder goede zoekresultaten biedt.

15 juni 2021
Brave 1.25.73 is een kleine update voor de browser die is bijgewerkt naar de laatste Chromium-versie en lost een probleem met de schilden op.

29 mei 2021
Brave 1.25.68 is een update waarin een crash in de browser wordt opgelost.

22 mei 2021
Brave 1.24.86 is een update waarin een crash in de browser wordt opgelost.

14 mei 2021
Brave 1.24.85 is een update waarin de browser is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium.

11 mei 2021
Brave 1.24.84 is een update voor de browser met verbeteringen.

6 mei 2021
Brave 1.24.82 is een update voor de browser die verbeteringen en foutoplossingen brengt en enkele lekken dichtplakt.

29 april 2021
Brave 1.23.75 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin enkele lekken worden dichtplakt.

21 april 2021
Brave 1.23.71 is een - vorige week verschenen - update voor de browser die is bijgewerkt naar Chromium 90, verbeteringen doorvoert en fouten oplost.

15 april 2021
Brave 1.22.72 is een update voor de browser die is bijgewerkt naar de laatste versie van Chromium om enkele zero-day lekken dicht te plakken.

6 april 2021
Brave 1.22.71 is een update voor de browser die lekken in Chromium dichtplakt.

29 maart 2021
Brave 1.22.70 is een update voor de browser die verbeteringen en foutoplossingen brengt.

16 maart 2021
Brave 1.21.77 is een beveiligingsupdate voor de browser die naar de laatste versie van Chromium bijgewerkt wordt waardoor enkele ernstige lekken dichtgeplakt worden.

8 maart 2021
Brave 1.21.74 is een onderhoudsupdate voor de browser die wat foutjes oplost.

5 maart 2021
Brave 1.21.73 is een update voor de browser waarin diverse verbeteringen en foutoplossingen zitten, onder andere met betrekking tot het InterPlanetary File System (IPFS).

25 februari 2021
Brave 1.20.110 is een update voor de browser waarin een beveiligingslek en een crash worden opgelost.

22 februari 2021
Brave 1.20.108 is een update voor de browser waarin enkele DNS beveiligingslekken en crashes worden gerepareerd.

16 februari 2021
Brave 1.20.103 is een update voor de browser waarin enkele beveiligingsverbeteringen zitten, ondersteuning voor InterPlanetary File System (IPFS) is ingebouwd, extensies in Tor-vensters kunnen draaien en crashes en fouten zijn verholpen.

4 februari 2021
Brave 1.19.90 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin lekken in Chromium worden dichtgeplakt. Ook een crash is opgelost.

22 januari 2021
Brave 1.19.86 is een beveiligingsupdate voor de browser die op Chromium 88 is gebaseerd en waarin diverse lekken worden dichtgeplakt.

12 januari 2021
Brave 1.18.78 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin lekken in Chromium worden dichtgeplakt.

31 december 2020
Brave 1.18.77 is een onderhoudsupdate voor de browser waarin problemen met het afspelen van sommige video's zijn opgelost. Ook wordt de nieuwe Apple M1 chip ondersteund.

11 december 2020
Brave 1.18.70 is een onderhoudsupdate voor de browser waarin verbeteringen worden doorgevoerd. Verder wordt de Brave Today news feed geïntroduceerd. Ook is de onderliggende Chromium-motor bijgewerkt.

7 december 2020
Brave 1.17.75 is een onderhoudsupdate voor de browser waarin enkele fouten worden opgelost. Ook is de onderliggende Chromium-motor bijgewerkt.

24 november 2020
Brave 1.17.73 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin lekken worden dichtgeplakt, fouten opgelost en de bescherming tegen fingerprinting is aangescherpt. Ook is de onderliggende Chromium-motor bijgewerkt naar versie 87.

13 november 2020
Brave 1.16.76 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin het onderliggende Chromium-fundament bijgewerkt wordt om twee nieuwe zero-day lekken te dichten.

4 november 2020
Brave 1.16.72 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin het onderliggende Chromium-fundament bijgewerkt wordt om onder andere een zero-day lek te dichten. Ook problemen met CAPTCHA's (Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart) op websites worden opgelost.

22 oktober 2020
Brave 1.15.76 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin het onderliggende Chromium-fundament bijgewerkt wordt om onder andere een zero-day lek te dichten.

8 oktober 2020
Brave 1.15.76 is een beveiligingsupdate voor de browser die bijgewerkt is naar Chromium 86 (waarin lekken dichtgeplakt worden). Ook worden foutjes opgelost.

24 september 2020
Brave 1.14.84 is een beveiligingsupdate voor de browser die bijgewerkt is naar de laatste Chromium-versie (waarin lekken dichtgeplakt worden).

11 september 2020
Brave 1.13.86 is een update voor de browser die bijgewerkt is naar de laatste Chromium-versie (waarin lekken dichtgeplakt worden). Ook is het installatiebestand weer ondertekend.

28 augustus 2020
Brave 1.13.82 is een update voor de browser waarin foutjes worden opgelost. Ook is Brave nu gebaseerd op Chromium 85 (met alle beveiligingsupdates).

21 augustus 2020
Brave 1.12.114 is een update voor de browser waarin de nieuwe synchronisatie-functie wordt geïntroduceerd.

29 juli 2020
Brave 1.11.104 is een update voor de browser waarin de beveiliging wordt aangescherpt en foutjes gerepareerd.

24 juli 2020
Brave 1.11.97 is een update voor de browser waarin foutjes worden opgelost en de ad blocker wordt verbeterd. Ook is Brave nu gebaseerd op Chromium 84.

24 juni 2020
Brave 1.10.93, 1.10.95 en 1.10.97 zijn updates voor de browser met diverse verbeteringen en foutoplossingen. Ook is Brave nu gebaseerd op Chromium 83.

27 februari 2020
Brave 1.4.95 is een update voor de browser waarin je bij een 404-melding (niet gevonden pagina) naar het Internet Archive (Wayback Machine) wordt gestuurd om een oude versie te kunnen bekijken. Verder is het driestreepjes-menu aangepast en kun je Tor uitschakelen in Instellingen | Extensies | Privévenster met Tor.

11 februari 2020
Brave 1.3.118 is een update voor de browser die problemen verhelpt.

9 januari 2020
Brave 1.2.42 is een update voor de browser die fouten oplost.

15 december 2019
Brave 1.1.21 is een update voor de browser die gebaseerd is op Chromium 79 (met alle beveiligingsupdates).

14 november 2019
Brave 1.0 laat je geld verdienen (voor je favoriete websites)

31 oktober 2019
Brave 0.70.121 is een update voor de privacy browser die Chromium 78 als basis bevat (met alle beveiligingsupdates en verbeteringen daarin).

24 september 2019
Brave 0.68.140 is een update van de browser die is gebaseerd op Chromium 77 met al zijn beveiligingsupdates en verbeteringen.

27 augustus 2019
Brave 0.68.131 is gebaseerd op Chromium 76 met al zijn beveiligingsupdates en verbeteringen.

7 augustus 2019
Brave 0.67.123 is gebaseerd op Chromium 75 met alle beveiligingsupdates.

27 juli 2019
Brave 0.66.101 en 0.66.100 zijn onderhoudsupdates voor de browser waarin problemen met ChromeCast en het synchroniseren van bladwijzers worden verholpen.

9 juli 2019
In Brave 0.66.99 kun je het Windows 10 thema (licht of donker) instellen. Verder worden diverse fouten gerepareerd.

21 juni 2019
In Brave 0.65 is het Instellingen-menu onder handen genomen. Er is nu in Instellingen onder andere een zijbalk met alle instellingen op een rij. Brave 0.65.121 is gebaseerd op Chromium 75 met alle beveiligingsupdates.

16 mei 2019
Brave 0.64.75 is een onderhoudsupdate voor de op Chromium gebaseerde browser waarin je onder brave://adblock regionale filters kunt selecteren. Ook zijn verbeteringen doorgevoerd en problemen met bepaalde websites opgelost.

26 april 2019
Brave 0.63.48 is verschenen. Deze versie is gebaseerd op Chromium 74 en lost fouten en crashes op. Ook kun je nu je surfgegevens wissen bij het afsluiten (brave://settings/clearBrowserData | tabblad On exit) en krijg je een melding als video of audio op een website (Netflix bijvoorbeeld) de Widevine-plugin voor DRM nodig hebben.

4 april 2019
Brave 0.62.50 is een uitgave waarin je Google, Facebook, Twitter en LinkedIn beter kunt blokkeren (Instellingen | Social buttons and logins, zie afbeelding onder Lees meer) en Brave zich beter aan de donkere en lichte macOS thema's aanpast.

13 maart 2019
Brave 0.61.51 is uitgebracht. Deze versie is gebaseerd op Chromium 73 en lost fouten op met betrekking tot surfen met een Privé-venster met TOR.

8 maart 2019
Brave 0.60.48, dat eergisteren verscheen, is een belangrijke beveiligingsupdate voor de browser, die het zero-day lek in Chrome (de basis van Brave) dichtplakt. Snel updaten is nodig, want het lek wordt al aangevallen door kwaadwillenden. Updaten kan vanuit Brave onder driestreepjes-menu rechtsboven | Over Brave.

28 februari 2019
Brave 0.60.45 is een nieuwe versie voor de browser die veel verbeteringen brengt aan het Brave Rewards (BAT) systeem. Ook is het aantal standaard zoekmachines teruggebracht tot vijf (Google, DuckDuckGo, Bing, StartPage en Qwant).

5 februari 2019
Brave 0.59.35 is verschenen. In deze uitgave van de browser zijn voornamelijk fouten opgelost.

1 februari 2019
Brave 0.59.34 is uitgebracht. Deze versie is gebaseerd op Chromium 72.

13 december 2018
Brave 0.57.18 is verschenen. Deze uitgave is gebaseerd op Chromium 71.

13 november 2018
Brave 0.56.12 is verschenen. In deze uitgave is onder andere het uiterlijk van de schilden aangepakt. Deze zijn nu donker met oranje knoppen.

Versie 0.55 uit oktober was een grote uitgave die een nieuw begin van de privacy browser markeerde. Zo is Brave nu helemaal gebaseerd op Chromium zodat de ontwikkelaars zich op het uitbouwen van de schilden en een nieuw revolutionair beloningsadvertentiesysteem kunnen richten.

Licentie: Open sourceCategorie: browserTaal: Nederlands en Engels

Panda Dome Free Antivirus

26 januari 2023 - 08:01

26 januari 2023
Panda Dome Free Antivirus 22.00 is verschenen. Wijzigingen in deze update voor de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.


Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Panda Dome Free Antivirus 1/10Give Panda Dome Free Antivirus 2/10Give Panda Dome Free Antivirus 3/10Give Panda Dome Free Antivirus 4/10Give Panda Dome Free Antivirus 5/10Give Panda Dome Free Antivirus 6/10Give Panda Dome Free Antivirus 7/10Give Panda Dome Free Antivirus 8/10Give Panda Dome Free Antivirus 9/10Give Panda Dome Free Antivirus 10/10 Gemiddelde: 7.9 (636 stemmen)

Panda biedt redelijk goede bescherming maar heeft wel veel onnodige extraatjes en reclame voor de betaalde versie.

Beschrijving: 

Panda Dome Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Dome 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Dome geheten - is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kunt u andere pc's, laptops, tablets en smartphones die u beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Dome biedt gratis updates die automatisch uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Let goed op bij de installatie van de Windows-versie van Panda voor allerlei onnodige extraatjes en reclame voor de betaalde versie (lees tabblad Installatie hieronder)!

Versienummer: 22.00.00Licentie: FreewareDownload via de producent: 

Download Panda Dome Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Of

Download Panda Dome Free Antivirus rechtstreeks via de producent
(download begint automatisch)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Categorie: Anti-virusTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Panda Dome Free Antivirus

Meer downloads: 

Download AntiVirus Free (Panda Mobile Security) via Google Play

26 januari 2023
Panda Dome Free Antivirus 22.00 is verschenen. Wijzigingen in deze update voor de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

17 december 2021
Panda Dome Free Antivirus 21.01.00 is verschenen. Wijzigingen in deze update voor de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

24 augustus 2021
Panda Dome Free Antivirus 21.00.00 is verschenen. Wijzigingen in deze update van de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

17 maart 2021
Panda Dome Free Antivirus 20.02.01 is verschenen. Wijzigingen in deze update van de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

1 januari 2020
Panda Dome Free Antivirus 20.00.00 is verschenen. Wijzigingen in deze update van de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

19 oktober 2019
Panda Dome Free Antivirus 19.00.02 is verschenen. Wijzigingen in deze update van de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

5 juni 2019
Panda Dome Free Antivirus 18.07.04 is uitgekomen. Welke veranderingen in deze - waarschijnlijk kleine - update van de Spaanse virusscanner zijn doorgevoerd is niet bekend.

5 februari 2019
Panda Dome Free Antivirus 18.07 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave van de Spaanse virusscanner zijn nog niet bekendgemaakt.

20 juni 2018
Panda Dome Free Antivirus 18.06 is uitgebracht. Behalve een naamswijziging heeft de virusscanner ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Installatie: 

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Safe Web extensie voor uw browser te installeren. Ook Opera kan aangeboden worden. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Ook maakt Panda reclame - in de interface en via pop-up vensters - voor de betaalde versie van zijn programma.

VidCoder

26 januari 2023 - 08:01

26 januari 2023
VidCoder 8.22 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive VidCoder 1/10Give VidCoder 2/10Give VidCoder 3/10Give VidCoder 4/10Give VidCoder 5/10Give VidCoder 6/10Give VidCoder 7/10Give VidCoder 8/10Give VidCoder 9/10Give VidCoder 10/10 Gemiddelde: 8.2 (12 stemmen) Beschrijving: 

VidCoder is een open source dvd en blu-ray ripper die gebaseerd is op Handbrake. De interface is alleen wat aangepast. Met VidCoder kun je ook videobestanden omzetten naar een ander formaat.

VidCoder heeft volgens de makers een eenvoudiger uiterlijk dan Handbrake. VidCoder heeft verder dezelfde functionaliteit om dvd en blu-ray te rippen en video's te converteren. Dvd's met kopieerbeveiliging kun je niet rippen.

Met VidCoder kun je meerdere video's in bulk converteren en ook srt-ondertitels toevoegen.

Versienummer: 8.22Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download VidCoder

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Categorie: Dvd ripper, video conversieTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

VidCoder

Uitgaveopmerkingen

26 januari 2023
VidCoder 8.22 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert.

17 januari 2023
VidCoder 8.21 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die foutjes oplost in de nieuwe Watcher-functionaliteit (zo kun je een map instellen waarin nieuwe video's automatisch geconverteerd worden).

13 januari 2023
VidCoder 8.19 is een grote update voor de dvd ripper en video conversie software die gebaseerd is op de laatste versie van Handbrake (met AV1 encoding) en diverse verbeteringen kent. Zo kun je een map instellen waarin nieuwe video's automatisch geconverteerd worden (Watcher).

16 mei 2022
VidCoder 7.15 is een update voor de dvd ripper en video conversie software waarin meer picture previews zichtbaar zijn.

11 april 2022
VidCoder 7.14 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die twee crashes oplost en vertalingen bijwerkt.

9 maart 2022
VidCoder 7.13 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die verbeteringen brengt.

19 februari 2022
VidCoder 7.12 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die een probleem oplost met de installatie van .NET 6. Ook zijn vertalingen bijgewerkt.

14 februari 2022
VidCoder 7.10 is een grote update voor de dvd ripper en video conversie software die gebruikmaakt van .NET 6 en Handbrake 1.5.1. Ook zijn het installatie- en updateproces vereenvoudigd. Verder diverse verbeteringen en foutoplossingen.

29 december 2021
VidCoder 6.45 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video conversie software die een crash oplost en presets van niet-ondersteunde hardware encoders verwijdert.

6 december 2021
VidCoder 6.44 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video conversie software waarin enkele foutjes opgelost worden.

22 november 2021
VidCoder 6.43 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video conversie software die enkele crashes en fouten repareert.

1 november 2021
VidCoder 6.42 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video conversie software die wat foutjes oplost en vertalingen bijwerkt.

17 oktober 2021
VidCoder 6.41 is een grote update voor de dvd ripper en video conversie software die een video compare optie heeft om het origineel met de geencodeerde video te vergelijken. Verder zijn er nieuwe filters en encoders en veel kleine verbeteringen en nieuwe opties. Ook is er een nieuw app-icoon. VidCoder maakt nu gebruik van .NET 5, dat automatisch geïnstalleerd wordt.

1 augustus 2020
VidCoder 5.21 is een update voor de dvd ripper en video conversie software die foutjes oplost.

10 juli 2020
VidCoder 5.20 is een update voor de dvd ripper waarin de ingebouwde Handbrake conversie-motor wordt bijgewerkt.

27 mei 2020
VidCoder 5.19 is een update voor de dvd ripper waarin crashes worden opgelost.

3 februari 2020
VidCoder is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Installatie: 

Windows Defender SmartScreen kan waarschuwen voor VidCoder, omdat het installatie-bestand niet ondertekend is. Klik op Meer informatie en Toch uitvoeren, want VidCoder is schoon volgens alle grote bekende virusscanners op VirusTotal.

.NET 5 is benodigd (maar wordt standaard meegeïnstalleerd)

FileZilla

25 januari 2023 - 09:01

25 januari 2023
FileZilla 3.63 is een update van het FTP programma die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive FileZilla 1/10Give FileZilla 2/10Give FileZilla 3/10Give FileZilla 4/10Give FileZilla 5/10Give FileZilla 6/10Give FileZilla 7/10Give FileZilla 8/10Give FileZilla 9/10Give FileZilla 10/10 Gemiddelde: 8.6 (689 stemmen)

FileZilla is het beste gratis FTP programma. Ideaal voor elke webbeheerder.

Beschrijving: 

FileZilla is een FTP-client waarmee u op eenvoudige wijze webpagina's en bestanden kunt uploaden en downloaden van en naar een server met behulp van het File Transfer Protocol (FTP). FileZilla is snel en simpel in het gebruik en heeft een overzichtelijke interface waarop u in een oogopslag alles kunt overzien.

Het hoofdvenster toont:
- dienstmededelingen
- bestanden die u wilt uploaden
- bestanden die al op uw server of webspace staan
- actieve voortgang van de bestandsoverdracht (het upload-proces)

FileZilla biedt de mogelijkheid tot encryptie (SFTP met behulp van SSH en FTP met behulp van SSL/TLS) en ondersteunt de hervatting van bestandsoverdrachten ('resume'). Verder heeft FileZilla de beschikking over een Site Manager, waar u de instellingen van meerdere websites en servers kunt aanpassen. Vanaf versie 3.3 zijn meerdere connecties met servers in tabbladen te openen.

Een zeer handige functie is dat u met FileZilla bestanden van de server kunt downloaden, bewerken en automatisch weer uploaden in één actie.

FileZilla is ideaal voor iedereen die bestanden moet uploaden naar een server.

Versienummer: 3.63.0Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download FileZilla voor Windows

Privacy: Categorie: FTPTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

FileZilla

Meer downloads: 

Let op! Kies de bovenstaande download van FileZilla voor Windows. Deze is zonder gebundelde extra software (maar wel via de website van de producent). Als je zelf naar de website van FileZilla gaat en via de groene knop downloadt dan krijg je een download met gebundelde software aangeboden (deze kun je herkennen aan de benaming sponsored-setup.exe).

Meer downloads van FileZilla

Download FileZilla voor macOS
Download FileZilla voor Linux

Extra downloads

Download FileZilla Server
(om op uw pc een FTP-server op te zetten)
 
Download Portable FileZilla
(past op een usb-stick)

Hulp en ondersteuning: 

Documentatie FileZilla (Engels)

Uitgaveopmerkingen

25 januari 2023
FileZilla 3.63 is een update van het FTP programma die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert.

23 november 2022
FileZilla 3.62.2 is een update van het FTP programma die een fout oplost waardoor sommige dialogen niet zichtbaar waren.

17 november 2022
FileZilla 3.62.1 is een update van het FTP programma die een crash en foutjes oplost.

28 oktober 2022
FileZilla 3.62 is een update van het FTP programma waarin de libfilezilla bibliotheek is bijgewerkt en kleine verbeteringen zijn doorgevoerd.

19 september 2022
FileZilla 3.61 is een update van het FTP programma waarin het onderdeel libfilezilla is bijgewerkt en een foutje in de sitebeheerder is opgelost.

22 juli 2022
FileZilla 3.60.2 is een kleine onderhoudsupdate van het FTP programma waarin libfilezilla is bijgewerkt naar de laatste versie om bevriezingen op te lossen.

1 juni 2022
FileZilla 3.60.1 is een kleine onderhoudsupdate van het FTP programma die een regressie met het slepen van lokale bestanden oplost.

27 mei 2022
FileZilla 3.60 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die enkele foutjes oplost. Zo werden veranderingen in bewerkte bestanden niet opgemerkt waardoor ze niet weer geüpload werden. Ook kun je nu onder macOS bestanden van de server naar Finder slepen.

9 april 2022
FileZilla 3.59 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die enkele foutjes oplost en onderdelen bijwerkt.

12 februari 2022
FileZilla 3.58 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die enkele foutjes oplost en een onderdeel bijwerkt.

11 december 2021
FileZilla 3.57 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die enkele crashes verhelpt en een onderdeel bijwerkt.

28 oktober 2021
FileZilla 3.56.2 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die een potentiële crash na het uploaden oplost.

27 oktober 2021
FileZilla 3.56.1 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die enkele problemen onder macOS en Windows oplost.

11 oktober 2021
FileZilla 3.56 is een onderhoudsupdate van het FTP programma die componenten en vertalingen bijwerkt en de minimaal toegestane TLS-versie naar 1.2 brengt.

10 augustus 2021
FileZilla 3.55.1 is een onderhoudsupdate van het FTP programma waarin crashes en fouten worden opgelost.

12 juli 2021
FileZilla 3.55 is een update van het FTP programma die de SFTP componenten bijwerkt.

13 mei 2021
FileZilla 3.54 en 3.54.1 zijn kleine updates van het FTP programma waarin foutjes worden opgelost en kleine prestatieverbeteringen zitten.

29 maart 2021
FileZilla 3.53.1 is een kleine update van het FTP programma die enkele foutjes repareert.

16 maart 2021
FileZilla 3.53 is een kleine update van het FTP programma met verbeteringen en enkele foutoplossingen.

18 januari 2021
FileZilla 3.52.2 is een kleine onderhoudsupdate van het FTP programma die foutjes oplost.

8 januari 2021
FileZilla 3.52.0.4 en 3.52.0.5 zijn kleine updates van het FTP programma die een geheugenlek, een crash en meer problemen oplossen.

6 januari 2021
FileZilla 3.52.0.1, 3.52.0.2 en 3.52.0.3 zijn kleine updates van het FTP programma die vandaag verschenen zijn.

5 januari 2021
FileZilla 3.52 is een update voor het FTP programma met kleine verbeteringen.

21 oktober 2020
FileZilla 3.51 is een update voor het FTP programma met verbeteringen en foutoplossingen.

28 augustus 2020
FileZilla 3.50 is een update voor het FTP programma die verbeteringen en foutoplossingen brengt.

16 juli 2020
FileZilla 3.49.1 is een kleine update voor het FTP programma die problemen met de site beheerder oplost.

15 juli 2020
FileZilla 3.49 is een update voor het FTP programma waarin visuele verbeteringen in de Windows-versie zitten en knippen en plakken weer goed werkt onder macOS.

20 mei 2020
FileZilla 3.48.1 is een update voor het FTP programma die een kwetsbaarheid met betrekking tot toestemmingen onder Windows oplost, fouten repareert en een nieuw dialoogvenster voor certificaten toont.

29 april 2020
FileZilla 3.48 is een update voor het FTP programma die verbeteringen brengt.

11 maart 2020
FileZilla 3.47.2.1 is een kleine onderhoudsupdate voor het FTP programma die foutjes oplost.

26 februari 2020
FileZilla 3.47.1 is een kleine onderhoudsupdate voor het FTP programma die een regressie oplost waardoor geavanceerde site-instellingen niet onthouden werden.

25 februari 2020
FileZilla 3.47 is een onderhoudsupdate voor het FTP programma die problemen met de ASLR geheugenbeveiliging in Windows oplost en verbeteringen aan de sitebeheerder doorvoert. Ook worden foutjes opgelost.

23 december 2019
FileZilla 3.46.3, 3.46.2 en 3.46.1 zijn onderhoudsupdates voor het FTP programma waarin een crash en een lek worden opgelost en verbeteringen aan de SFTP component worden doorgevoerd.

26 november 2019
FileZilla 3.46 is een onderhoudsupdate voor het FTP programma waarin foutjes en een crash worden opgelost.

25 september 2019
FileZilla 3.45 is een update voor het FTP programma waarin onder andere kleine prestatieverbeteringen worden doorgevoerd. Versie 3.45.1, die later vandaag verscheen, lost sorteerproblemen op.

19 augustus 2019
FileZilla 3.44.2 is een kleine update van het FTP programma waarin een foutje in Sitebeheer opgelost is en een crash gerepareerd.

9 augustus 2019
FileZilla 3.44 is een update van het FTP programma waarin Sitebeheer verbeterd is. Ook worden foutjes opgelost. Versie 3.44.1 fixt nog een regressie die erin geslopen was.

28 juni 2019
FileZilla 3.43 is een update van het FTP programma waarin verbeteringen zitten. Onder andere in de beveiliging van het updateproces van FileZilla.

9 mei 2019
FileZilla 3.42.1 is een kleine onderhoudsupdate van het FTP programma voor macOS waarin een probleem wordt verholpen.

7 mei 2019
FileZilla 3.42 lost enkele crashes en fouten op. Plus nog wat kleine verbeteringen in deze versie van het FTP programma.

7 maart 2019
FileZilla 3.41.2 is een beveiligingsupdate die één lek in de PuTTY component in het FTP-programma dichtplakt.

7 maart 2019
FileZilla 3.41.1 lost een kleine regressie op die in de vorige versie werd geïntroduceerd.

6 maart 2019
FileZilla 3.41 fixt enkele crashes en fouten. Verder niks nieuws in deze uitgave van het FTP programma.

25 januari 2019
Vandaag is FileZilla 3.40 uitgebracht. Deze uitgave van het FTP programma repareert enkele crashes en ondersteunt verbindingen met TLS 1.3.

2 december 2018
FileZilla 3.39 is verschenen. In deze uitgave van het FTP programma worden foutjes opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Installatie: 

Als u andere dan de door ons gegeven - schone - downloadlinks gebruikt, moet u opletten voor eventuele adware tijdens de installatie van FileZilla.

Google Chrome

25 januari 2023 - 09:01

25 januari 2023
Google Chrome 109.0.5414.119/120 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin zes lekken dichtgeplakt worden. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.


Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Google Chrome 1/10Give Google Chrome 2/10Give Google Chrome 3/10Give Google Chrome 4/10Give Google Chrome 5/10Give Google Chrome 6/10Give Google Chrome 7/10Give Google Chrome 8/10Give Google Chrome 9/10Give Google Chrome 10/10 Gemiddelde: 7 (1265 stemmen)

Google Chrome is op zich een prima browser. Maar ja, Google en privacy...

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die gebouwd is op basis van Chromium. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform. De gegevensverzameling door Google is een minpunt.

Google Chrome is al jaren veruit de grootste browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Versienummer: 109.0.5414.119/120Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Privacy: Categorie: Browser

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Taal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Google Chrome

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor macOS
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Chrome Blog

25 januari 2023
Google Chrome 109.0.5414.119/120 is een beveiligingsupdate voor de browser waarin zes lekken dichtgeplakt worden. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

11 januari 2023
Google Chrome 109 is laatste versie voor Windows 7 en 8.1

15 december 2022
Google Chrome 108.0.5359.124/125 is een beveiligingsupdate voor de browser die acht lekken dichtplakt. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

8 december 2022
Google Chrome 108.0.5359.98/99 heeft nog niet bekendgemaakte foutoplossingen. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

3 december 2022
Google Chrome 108.0.5359.94/95 repareert opnieuw een lek dat al actief aangevallen wordt door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk om dit zero-day lek dicht te plakken. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

30 november 2022
Google Chrome 108 repareert 28 lekken

25 november 2022
Google Chrome 107.0.5304.121/122 repareert één lek dat al actief aangevallen wordt door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk om dit zero-day lek dicht te plakken. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

9 november 2022
Google Chrome 107.0.5304.106/107 voor Windows  en 107.0.5304.110 voor macOS en Linux plakt tien lekken dicht in Googles browser. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

28 oktober 2022
Google Chrome 107.0.5304.88 plakt een zero-day lek (dat al actief aangevallen wordt) in de V8 JavaScript engine dicht. Snel updaten is dus wenselijk. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

26 oktober 2022
Google Chrome 107 fixt 14 lekken

12 oktober 2022
Google Chrome 106.0.5249.119 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin zes lekken worden dichtgeplakt.

6 oktober 2022
Google Chrome 106.0.5249.103 is een kleine onderhoudsupdate voor de web browser.

1 oktober 2022
Google Chrome 106.0.5249.91 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin drie lekken worden dichtgeplakt.

28 september 2022
Google Chrome 106 plakt twintig lekken dicht

14 september 2022
Google Chrome 105.0.5195.127 is een update voor de web browser. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

3 september 2022
Google Chrome 105.0.5195.102 is een beveiligingsupdate voor de web browser die één al actief aangevallen zero-day lek dichtplakt. Snel updaten is dus wenselijk. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

31 augustus 2022
Google Chrome 105 is maandelijkse uitgave die kritiek lek dichtplakt

17 augustus 2022
Google Chrome 104.0.5112.102/101 is een beveiligingsupdate voor de web browser die 11 lekken dichtplakt. Een daarvan is kritiek en een wordt al actief aangevallen door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

3 augustus 2022
Google Chrome 104 fixt 27 lekken en verder niks nieuws

20 juli 2022
Google Chrome 103.0.5060.134 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die elf lekken dichtplakt. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

4 juli 2022
Google Chrome 103.0.5060.114 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die vier lekken dichtplakt waarvan een al actief aangevallen wordt door internet criminelen. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

28 juni 2022
Google Chrome 103.0.5060.66 is een onderhoudsupdate voor Googles browser die foutjes repareert.

22 juni 2022
Google Chrome 103 is iets sneller en fixt lekken

10 juni 2022
Google Chrome 102.0.5005.115 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin zeven lekken worden gerepareerd.

25 mei 2022
Google Chrome 102 fixt 32 lekken en verbetert web apps

13 mei 2022
Google Chrome 101.0.4951.67 is, twee dagen na de vorige beveiligingsupdate, een onderhoudsupdate voor Googles browser die foutjes oplost.

11 mei 2022
Google Chrome 101.0.4951.64 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 13 lekken worden dichtgeplakt.

3 mei 2022
Google Chrome 101.0.4951.54 is een onderhoudsupdate voor Googles browser die foutjes oplost.

27 april 2022
Google Chrome 101 fixt dertig lekken

15 april 2022
Google Chrome 100.0.4896.127 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin twee lekken worden gerepareerd. Een daarvan wordt al actief aangevallen door internet criminelen.

12 april 2022
Google Chrome 100.0.4896.88 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die elf lekken dichtplakt.

5 april 2022
Google Chrome 100.0.4896.75 is een kleine beveiligingsupdate voor Googles browser waarin één lek wordt dichtgeplakt in de V8 JavaScript engine.

30 maart 2022
Google Chrome is 100 geworden, gefeliciteerd!

27 maart 2022
Google Chrome 99.0.4844.84 is een kleine beveiligingsupdate voor Googles browser waarin één lek wordt dichtgeplakt. Dit zogeheten zero-day lek wordt al actief aangevallen door internet criminelen. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

21 maart 2022
Google Chrome 99.0.4844.82 is een onderhoudsupdate voor Googles browser waarin foutjes worden opgelost.

16 maart 2022
Google Chrome 99.0.4844.74 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 11 lekken worden dichtgeplakt. Een daarvan is kritiek.

2 maart 2022
Google Chrome 99 plakt 28 lekken dicht

15 februari 2022
Google Chrome 98.0.4758.102 is een beveiligingsupdate voor de web browser die elf lekken repareert. Een van de kwetsbaarheden wordt al actief aangevallen door internet criminelen. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

2 februari 2022
Google Chrome 98 is onopvallende 'grote' uitgave die 27 lekken fixt

20 januari 2022
Google Chrome 97.0.4692.99 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin 26 lekken worden dichtgeplakt. Een lek is kritiek. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

6 januari 2022
Google Chrome 97 plakt 37 lekken dicht en heeft omstreden functie

14 december 2021
Google Chrome 96.0.4664.110 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin vijf lekken worden gerepareerd. Een lek is kritiek en wordt ook al actief misbruikt door internet-criminelen. Snel updaten is dus gewenst. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold, maar je kunt de update nu zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

6 december 2021
Google Chrome 96.0.4664.93 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin twintig lekken worden dichtgeplakt. De update wordt de komende dagen automatisch uitgerold. Je kunt de update zelf binnenhalen onder driepuntjes-menu | Help | Over Google Chrome.

15 november 2021
Google Chrome 96 is verschenen: 25 lekken dichtgeplakt

29 oktober 2021
Chrome 95.0.4638.69 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die acht lekken dichtplakt. Twee daarvan worden al actief gebruikt voor aanvallen door cybercriminelen - en zijn dus zogenoemde zero-day lekken.

19 oktober 2021
Chrome 95: kleine verbeteringen en 19 lekken dichtgeplakt

8 oktober 2021
Google Chrome 94.0.4606.81 is weer een beveiligingsupdate voor Googles web browser die vier lekken dichtplakt.

1 oktober 2021
Google Chrome 94.0.4606.71 is wederom een beveiligingsupdate voor Googles web browser die twee al actief aangevallen lekken (zogeheten zero-day lekken) repareert. Verder worden nog twee lekken dichtgeplakt, in totaal vier dus.

25 september 2021
Google Chrome 94.0.4606.61 is een beveiligingsupdate voor Googles web browser die een al actief aangevallen lek (een zogeheten zero-day lek) dichtplakt.

22 september 2021
Chrome 94 is eerste van vierwekelijkse updates en heeft deelknop

14 september 2021
Google Chrome 93.0.4577.82 is een beveiligingsupdate voor Googles web browser die elf lekken dichtplakt. Twee lekken daarvan worden al actief misbruikt door internet criminelen en zijn dus zogeheten zero-day lekken.

2 september 2021
Chrome 93 fixt 27 lekken en kan linkjes in PWA openen

17 augustus 2021
Google Chrome 92.0.4515.159 is een beveiligingsupdate voor Googles web browser waarin negen lekken worden gerepareerd, waarvan twee in de V8 JavaScript motor van Chrome.

2 augustus 2021
Google Chrome 92.0.4515.131 is een beveiligingsupdate voor Googles web browser waarin tien lekken worden dichtgeplakt.

21 juli 2021
Chrome 92 verbetert anti-phishing en site-isolatie

16 juli 2021
Google Chrome 91.0.4472.164 is een beveiligingsupdate voor Googles web browser waarin acht lekken worden gerepareerd. Eén is een zogeheten zero-day lek dat al aangevallen wordt door internet criminelen. Snel updaten is dus gewenst.

1 juli 2021
Google Chrome 91.0.4472.124 is een - vorige week al verschenen - update voor de web browser die foutjes oplost.

18 juni 2021
Google Chrome 91.0.4472.114 is een beveiligingsupdate voor de web browser die vier lekken dichtplakt. Een daarvan wordt al aangevallen door internet criminelen.

16 juni 2021
Google Chrome 91.0.4472.106 is een kleine update voor de web browser waarin foutjes worden opgelost.

10 juni 2021
Google Chrome 91.0.4472.101 is een beveiligingsupdate voor de web browser waarin 14 lekken dichtgeplakt worden. Een daarvan wordt al actief uitgebuit door internet criminelen.

26 mei 2021
Chrome 91 repareert 32 lekken en heeft verborgen nieuwe functies

23 mei 2021
Google Chrome crashte steeds voor sommige Windows 10 gebruikers

11 mei 2021
Gisteren heeft Google Chrome weer een beveiligingsupdate gekregen naar versie 90.0.4430.212, waarin 19 lekken worden gerepareerd.

27 april 2021
Gisteren heeft Google Chrome weer een beveiligingsupdate gekregen naar versie 90.0.4430.93. In deze uitgave voor Googles browser worden negen lekken dichtgeplakt.

20 april 2021
Gisteravond heeft Google Chrome een beveiligingsupdate gekregen naar versie 90.0.4430.85. Hierin worden zeven lekken dichtgeplakt. Eén daarvan is een zero-day lek in de V8 JavaScript engine dat al openbaar gemaakt is (en dus misbruikt kan gaan worden).

15 april 2021
Chrome 90 fixt 37 lekken en gaat voor https

14 april 2021
Gisteravond heeft Google Chrome een beveiligingsupdate naar versie 89.0.4389.128 gekregen waarin twee zero-day lekken worden dichtgeplakt die al actief misbruikt worden door internet criminelen. Een van de lekken was vorige ontdekt bij de Pwn2Own hack wedstrijd.

31 maart 2021
Gisteravond heeft Google Chrome een beveiligingsupdate gekregen naar versie 89.0.4389.114 waarin acht lekken worden dichtgeplakt.

13 maart 2021
Gisteravond heeft Google Chrome een beveiligingsupdate gekregen naar versie 89.0.4389.90. Hierin worden vijf lekken dichtgeplakt. Eén daarvan is een zero-day lek dat al actief misbruikt wordt door internet criminelen.

13 maart 2021
Chrome en Edge krijgen straks elke vier weken grotere updates

3 maart 2021
Chrome 89 ondersteunt Windows 10 deelmenu en fixt 47 lekken

24 februari 2021
Chrome 88.0.4324.190 is een onderhoudsupdate voor Googles browser waarin foutjes gerepareerd worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

17 februari 2021
Chrome 88.0.4324.182 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin tien lekken gerepareerd worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

5 februari 2021
Chrome 88.0.4324.150 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin één zero-day lek - een lek dat al actief misbruikt wordt door internet criminelen - is dichtgeplakt. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome). Eerder deze week werden al zes lekken gerepareerd in Googles browser.

2 februari 2021
Chrome 88.0.4324.146 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin zes lekken dichtgeplakt worden. Eén daarvan is kritiek. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

21 januari 2021
Chrome 88 verwijdert Flash en fixt 36 lekken

7 januari 2021
Chrome 87.0.4280.141 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 16 lekken dichtgeplakt worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

3 december 2020
Chrome 87.0.4280.88 is een onderhoudsupdate voor Googles browser waarin enkele problemen gerepareerd worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

18 november 2020
Chrome 87 is sneller en plakt 35 lekken dicht

13 november 2020
Chrome 86.0.4240.198 is opnieuw een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin weer ernstige lekken verholpen worden: twee zero-day lekken die al aangevallen worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

11 november 2020
Chrome 86.0.4240.193 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin één lek verholpen wordt dat afgelopen weekend ontdekt werd tijdens de Tianfu Cup in China, een wedstrijd voor beveiligingsonderzoekers om software te kraken. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

3 november 2020
Chrome 86.0.4240.183 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin tien lekken dichtgeplakt worden. Een daarvan is een zero-day lek dat al actief aangevallen wordt. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

21 oktober 2020
Google fixt al aangevallen Chrome-lek en erkent niet wissen data

7 oktober 2020
Chrome 86 plakt 35 lekken dicht en heeft verbeteringen

22 september 2020
Chrome 85.0.4183.121 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin tien lekken dichtgeplakt worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd (of kijk onder driepuntjesmenu | Help | Over Google Chrome).

9 september 2020
Chrome 85.0.4183.102 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin vijf lekken gerepareerd worden. Je krijgt de update automatisch binnen in Chrome de komende tijd.

26 augustus 2020
Chrome 85 is tien procent sneller

19 augustus 2020
Chrome 84.0.4147.135 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin één lek dichtgeplakt wordt en foutjes worden opgelost.

11 augustus 2020
Chrome 84.0.4147.125 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 15 lekken gerepareerd worden.

28 juli 2020
Chrome 84.0.4147.105 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die acht lekken dichtplakt.

15 juli 2020
Chrome 84 fixt 38 lekken en verbetert beveiliging

23 juni 2020
Chrome 83.0.4103.116 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die twee lekken repareert waarvan een betrekking heeft op extensies.

16 juni 2020
Chrome 83.0.4103.106 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die vier lekken dichtplakt.

4 juni 2020
Chrome 83.0.4103.97 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin vijf lekken worden gerepareerd.

20 mei 2020
Web browser: Chrome 83 heeft veiligheidscheck en verbeterde safe browsing

6 mei 2020
Chrome 81.0.4044.138 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin drie gaten worden dichtgeplakt.

29 april 2020
Chrome 81.0.4044.129 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin twee door Qihoo gevonden lekken gerepareerd worden.

22 april 2020
Chrome 81.0.4044.122 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die acht lekken dichtplakt.

16 april 2020
Chrome 81.0.4044.113 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die een kritiek lek repareert.

7 april 2020
Chrome 81 plakt 32 lekken dicht en heeft nieuw update schema

3 april 2020
Chrome 80.0.3987.163 is een update voor Googles browser die een crash en foutjes oplost.

1 april 2020
Chrome 80.0.3987.162 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 8 lekken worden dichtgeplakt.

19 maart 2020
Google heeft bekendgemaakt dat er vanwege de aangepaste werktijden door de corona-crisis de komende tijd geen updates voor Google Chrome uitkomen waarin nieuwe functies worden toegevoegd. Alleen beveiligingsupdates verschijnen nog.

18 maart 2020
Chrome 80.0.3987.149 is verschenen. Wijzigingen zijn inmiddels ook bekendgemaakt: deze update plakt 13 lekken dicht.

4 maart 2020
Chrome 80.0.3987.132 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die vier lekken dichtplakt die door externe beveiligingsonderzoekers zijn gevonden.

25 februari 2020
Chrome 80.0.3987.122 plakt zero-day lek dicht: updaten!

19 februari 2020
Chrome 80.0.3987.116 is wederom een update voor Googles browser die fouten oplost. Welke precies is onbekend.

14 februari 2020
Chrome 80.0.3987.106 is een update voor Googles browser die fouten oplost.

13 februari 2020
Chrome 80.0.3987.100 is een update voor Googles browser die fouten oplost en een nieuwe Flash-plugin meelevert.

5 februari 2020
Chrome 80 fixt 56 lekken en start cookie-beperkingen

17 januari 2020
Chrome 79.0.3945.130 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die elf kwetsbaarheden dichtplakt waarvan één kritiek is.

8 januari 2020
Chrome 79.0.3945.117 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die drie lekken repareert.

19 december 2019
Chrome 79.0.3945.88 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die één lek dichtplakt.

11 december 2019
Chrome 79 met realtime safe browsing en password checkup

19 november 2019
Chrome 78.0.3904.108 is een beveiligingsupdate voor Googles browser waarin 5 lekken dichtgeplakt worden. Waarschijnlijk worden hierin ook de lekken verholpen die ontdekt waren bij de Tianfu Cup (de Chinese tegenhanger van de jaarlijkse Pwn2Own hacker-wedstrijd).

7 november 2019
Chrome 78.0.3904.97 is opnieuw een beveiligingsupdate voor Googles browser die vier lekken repareert.

1 november 2019
Chrome 78.0.3904.87 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die twee lekken dichtplakt, waarvan er een al actief aangevallen wordt door internet criminelen.

23 oktober 2019
Chrome 78 fixt 37 lekken

11 oktober 2019
Chrome 77.0.3865.120 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die acht lekken dichtplakt.

19 september 2019
Chrome 77.0.3865.90 is een beveiligingsupdate die vier lekken repareert in Googles browser. Eén lek is zeer ernstig en kan al worden uitgebuit als Chrome-gebruikers enkel een website bezoeken.

11 september 2019
Chrome 77 fixt 52 lekken en toont alleen nog slotje

27 augustus 2019
Chrome 76.0.3809.132 is een beveiligingsupdate die drie lekken dichtplakt in Googles browser.

7 augustus 2019
Chrome 76.0.3809.100 is een beveiligingsupdate die vier lekken in Googles browser repareert.

30 juli 2019
Chrome 76 schakelt Flash uit en plakt 43 lekken dicht

16 juli 2019
Chrome 75.0.3770.142 is een beveiligingsupdate voor Googles browser die twee lekken dichtplakt.

19 juni 2019
Chrome 75.0.3770.100 is een kleine onderhoudsupdate voor Googles browser die enkele fouten repareert.

14 juni 2019
Google Chrome 75.0.3770.90 is een onderhouds- en beveiligingsupdate die één lek dichtplakt en wat fouten oplost.

5 juni 2019
Chrome 75 fixt 42 lekken en krijgt leesmodus

23 mei 2019
Dinsdag is Chrome 74.0.3729.169 uitgebracht. In deze onderhoudsuitgave van Googles browser worden foutjes opgelost.

14 mei 2019
Chrome 74.0.3729.157 is gisteravond verschenen. In deze versie van Googles browser is één beveiligingslek verholpen.

1 mei 2019
Het gisteren uitgebrachte Google Chrome 74.0.3729.131 is een beveiligingsupdate waarin twee lekken worden gerepareerd. Ook lijkt de donkere modus voor Windows nu voor de meeste mensen geactiveerd te zijn.

24 april 2019
Google Chrome 74.0.3729.108 heeft donkere modus en blokkeert drive-by downloads.

5 april 2019
Google Chrome 73.0.3683.103 is een kleine onderhoudsuitgave die gisteren uitkwam en waarin fouten worden gerepareerd.

21 maart 2019
Gisteren is Google Chrome 73.0.3683.86 verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate waarin foutjes worden opgelost.

13 maart 2019
Chrome 73 is verschenen. Deze grotere uitgave van Googles browser heeft ondersteuning voor multi-media-toetsen, een donkere modus onder macOS en voegt DuckDuckGo toe.

7 maart 2019
Het lek dat afgelopen vrijdag dichtgeplakt werd in Chrome wordt momenteel actief misbruikt door kwaadwillenden die zo schadelijke code op je pc kunnen uitvoeren. Snel updaten is dus gewenst! Klik op driepuntjes-menu rechtsboven | Help | Over Google Chrome en de browser haalt de update direct binnen. Als je versie 72.0.3626.121 hebt ben je veilig.

2 maart 2019
Het gisteren uitgebrachte Google Chrome 72.0.3626.121 is een beveiligingsupdate waarin één lek in de browser dichtgeplakt wordt.

22 februari 2019
Gisteren is Google Chrome 72.0.3626.119 verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate voor Googles browser.

15 februari 2019
Google Chrome 72.0.3626.109 is uitgebracht. Deze onderhoudsupdate van Googles browser brengt kleine verbeteringen.

7 februari 2019
Gisteren is Google Chrome 72.0.3626.96 verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate van Googles browser waarin alleen foutjes worden opgelost. Verder niks nieuws.

30 januari 2019
Google Chrome 72.0.3626.81 is uitgekomen. In deze grotere update van de browser worden 58 lekken dichtgeplakt. Verder alleen kleine wijzigingen.

13 december 2018
Google Chrome 71.0.3578.98 is uitgebracht. In deze beveiligingsupdate wordt één lek in de pdf-afhandeling opnieuw (en nu beter) dichtgeplakt.

5 december 2018
Google Chrome 71.0.3578.80 is verschenen. In deze grotere update worden 43 lekken opgelost. Ook worden misleidende advertenties beter geblokkeerd.

Begin september werd gevierd dat Chrome tien jaar is en werd een nieuw, ronder uiterlijk geïntroduceerd.

Installatie: 

Zet al op de downloadpagina van Chrome het vinkje uit bij Help Chrome beter te maken door automatisch gebruikersstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden

Windows 10

24 januari 2023 - 11:01

24 januari 2023
Upgraden naar Windows 10 met een geldige Windows 7/8.1 licentie is nog altijd gratis


Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Windows 10 1/10Give Windows 10 2/10Give Windows 10 3/10Give Windows 10 4/10Give Windows 10 5/10Give Windows 10 6/10Give Windows 10 7/10Give Windows 10 8/10Give Windows 10 9/10Give Windows 10 10/10 Gemiddelde: 7.2 (330 stemmen) Beschrijving: 

Windows 10 is het eerste besturingssysteem dat Microsoft gratis weggeeft. Mits je een geldige licentie voor Windows 7 of 8 hebt. Windows 10 is een - ons inziens - geslaagde integratie tussen het vertrouwde van Windows 7 en het moderne van Windows 8. Plus nog veel handige nieuwe functies zoals de geïntegreerde zoekfunctie met assistent Cortana, de taakweergave, het actiecentrum met meldingen, de vernieuwde Windows Store voor apps, games, muziek, films en tv en Microsofts nieuwe, snelle browser Edge.

Licentie: Freeware met beperkingenDownload via de producent: 

Let op!
Windows 10 is sinds 30 juli 2016 officieel niet gratis meer. Maar: ook in 2023 kun je nog altijd gratis upgraden van Windows 7/8.1 naar Windows 10 als je een geldige licentie hebt, zo blijkt.

Download Windows 10 ISO (of upgrade direct met behulp van de Media Creation Tool)

Beperkingen: U dient een geldige licentie voor Windows 7/8.1 te hebben als u de upgrade doetPrivacy: Categorie: BesturingssysteemTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Windows 10

Meer downloads: 

Download Windows 10 Insider Preview
Voor testers alleen!

De insider preview is de onstabiele proefversie van Windows 10 met de nieuwste functies, maar ook met fouten. Alleen geschikt voor gevorderden! Je dient een Windows Insider te zijn om de Previews te proberen. Als je de Insider Previews gebruikt zul je ook vaker moeten upgraden naar nieuwe builds - wat lang kan duren.

Hulp en ondersteuning: 

Lees hier tips over Windows 10

14 januari 2021
Upgraden naar Windows 10 met een geldige Windows 7/8.1 licentie is nog altijd gratis

1 augustus 2016
Er is nog wel een sluiproute om Windows 10 gratis via Microsoft te krijgen. Onbekend is hoe lang dit nog kan.

30 juli 2016
Op 29 juli 2016 liep het aanbod voor een gratis upgrade van Windows 7 en 8.1 naar Windows 10 af. Vanaf nu moet je betalen.

Installatie: 

Tijdens de installatie is het aan te bevelen te kiezen voor Aangepaste instellingen in plaats van Express instellingen en de privacy-opties van Windows 10 goed te bekijken en desgewenst allerlei opties uit te schakelen. Dit voorkomt veel telemetrie en gegevensverzameling van de kant van Microsoft.

XnView

24 januari 2023 - 10:01

24 januari 2023
XnView Classic 2.51.2 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker die foutjes repareert.

17 januari 2023
XnView MP 1.4.1 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker waarin foutjes en crashes opgelost worden.


Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive XnView 1/10Give XnView 2/10Give XnView 3/10Give XnView 4/10Give XnView 5/10Give XnView 6/10Give XnView 7/10Give XnView 8/10Give XnView 9/10Give XnView 10/10 Gemiddelde: 8.3 (257 stemmen)

XnView is een uitstekende en veelzijdige fotobewerker.

Beschrijving: 

XnView is een prima programma om afbeeldingen mee te bekijken, beheren en licht te bewerken. Met name het grote aantal grafische bestandsformaten (meer dan 400!) dat ondersteund wordt is een pluspunt. Voor de conversie van afbeeldingen is XnView dan ook zeer handig.

XnView is een multifunctioneel fotoprogramma. U kunt afbeeldingen snel bewerken en bekijken. Verder is het mogelijk om slideshows (diavoorstellingen) en schermafdrukken te maken met XnView. U kunt met XnView foto's vergroten, verkleinen, roteren, de helderheid aanpassen, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


XnView Classic

Er worden 400 bestandsindelingen ondersteund. XnView is daarom uitermate geschikt om afbeeldingen te converteren naar een ander bestandsformaat. Door middel van Gereedschappen | Converteer kunt u zo foto's of hele mappen met afbeeldingen omzetten in een andere bestandsindeling.

XnView is een veelzijdige fotobeheerder die u zeker eens moet uitproberen. XnView MP (multi-platform: voor Windows, Mac en Linux) is de opvolger van XnView Classic, dat nog wel ontwikkeld wordt.

Er is ook een afbeeldingen-conversie tool genaamd XnConvert en een werktuig om meerdere foto's tegelijk te verkleinen dat XnResize heet.

Versienummer: XnView MP 1.4.1 & XnView Classic 2.51.2Licentie: Freeware met beperkingenDownload via de producent: XnView MP

XnView MP is de multiplatform-versie van XnView, die voor Windows, macOS en Linux beschikbaar is en waarvan de Windows-versie diverse prestatieverbeteringen kent.

Download XnView MP voor Windows, macOS en Linux
(kies uw besturingssysteem)

Download plugins

XnView Classic

Er is ook een Classic versie, die nog steeds ontwikkeld wordt.

Download XnView Classic Standard voor Windows
(kies Standard Setup)

Download XnView Classic Extended voor Windows
(dit is een uitgebreide versie: kies Exended Setup)

Beperkingen: Gratis voor thuisgebruik, zakelijke gebruikers moeten een licentie aanschaffenCategorie: FotobewerkingTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

XnView

Meer downloads: XnConvert

Voor batch-bewerkingen op meerdere foto's tegelijk is er XnConvert:
Download XnConvert voor Windows, macOS en Linux
Download XnConvert voor Android

XnResize

Om meerdere foto's tegelijk te verkleinen kunt u XnResize gebruiken.
Download XnResize voor Windows, macOS en Linux

Forum

24 januari 2023
XnView Classic 2.51.2 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker die foutjes repareert.

17 januari 2023
XnView MP 1.4.1 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker waarin foutjes en crashes opgelost worden.

14 december 2022
XnView MP 1.4 is een update voor de fotobewerker waarin vernieuwingen zitten, zoals het opschonen van metadata en converteren naar WebP, en die foutjes en crashes oplost.

14 oktober 2022
XnView MP 1.3.1 is een update voor de fotobewerker waarin enkele componenten zijn bijgewerkt en foutjes en crashes worden opgelost.

7 september 2022
XnView MP 1.3.0 is een update voor de fotobewerker waarin enkele componenten zijn bijgewerkt en foutjes worden opgelost.

Voor XnView Classic is versie 2.51.1 verschenen. Dit is een beveiligingsupdate die een lek dichtplakt en foutjes oplost.

25 augustus 2022
XnView MP 1.02 is een update voor de fotobewerker die foutjes repareert.

17 augustus 2022
XnView MP 1.01 is een update voor de fotobewerker die foutjes en crashes oplost en verbeteringen doorvoert.

31 mei 2022
XnView Classic 2.51 is een update voor de fotobewerker met verbeterde ondersteuning voor WebP en Avif.

3 mei 2022
XnView MP 1.00 is een grote update voor de fotobewerker die diverse nieuwe formaten ondersteunt (OpenJPEG, Heif en verschillende archieven) en verbeterde batch (bulk) conversie- en hernoem-functies heeft. Ook kun je verborgen bestanden tonen in mappen en de muisaanwijzer verbergen in volledig scherm-modus. Ten slotte nog veel andere verbeteringen en foutoplossingen.

14 januari 2022
XnView MP 0.99.7 is een update voor de fotobewerker met enkele verbeteringen, een nieuw filter en diverse foutoplossingen.

10 december 2021
XnView MP 0.99.5 en 0.99.6 zijn twee vlak na elkaar verschenen updates voor de fotobewerker met enkele verbeteringen en foutoplossingen. Ook wordt een crash opgelost.

8 december 2021
XnView Classic 2.50.4 is een update voor de fotobewerker die een crash oplost.

3 december 2021
XnView MP 0.99.4 is een update voor de fotobewerker met veel verbeteringen (onder andere aan de batch conversie), vernieuwingen en foutoplossingen.

24 november 2021
XnView Classic 2.50.3 is een update voor de fotobewerker met verbeteringen en foutoplossingen.

24 september 2021
XnView MP 0.99.1 is een update voor de fotobewerker die foutjes en crashes oplost.

23 september 2021
XnView Classic 2.50.2 is een update voor de fotobewerker waarin enkele crashes worden gerepareerd.

17 september 2021
XnView MP 0.99 is een update voor de fotobewerker waarin verschillende componenten worden bijgewerkt en foutjes opgelost.

7 september 2021
XnView Classic 2.50.1 is een update voor de fotobewerker die foutjes oplost.

3 juni 2021
XnView MP 0.98.3 en 0.98.4 zijn updates voor de fotobewerker waarin foutjes worden opgelost en kleine verbeteringen zitten.

29 april 2021
XnView Classic heeft een onderhoudsupdate gekregen naar versie 2.50 waarin foutjes worden opgelost en component GhostScript is bijgewerkt.

23 februari 2021
XnView MP 0.98.2 is een update voor de fotobewerker waarin foutjes worden opgelost en het tags systeem vernieuwd is.

2 februari 2021
XnView Classic heeft een onderhoudsupdate gekregen naar versie 2.49.5 waarin foutjes worden opgelost.

22 januari 2021
XnView MP 0.98.1 is een update voor de fotobewerker waarin foutjes worden opgelost en diverse verbeteringen zitten.

15 december 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.98.0 is een update voor de fotobewerker waarin foutjes worden opgelost en diverse verbeteringen zitten in functies en menu's. Zo heb je nu opties als Save all en Select all files en zijn Batch Convert mogelijkheden uitgebreid. Ook worden WebP animaties ondersteund en kan de slideshow gif'jes afspelen.

15 oktober 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.97.0 en 0.97.1 zijn updates voor de fotobewerker waarin foutjes worden opgelost en onder andere HEIF (high efficiency image file format) ondersteund wordt.

XnView Classic heeft een beveiligingsupdate gekregen naar versie 2.49.4. Daarin wordt een lek dichtgeplakt, GhostScript bijgewerkt en enkele verbeteringen doorgevoerd.

18 augustus 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.96.5 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker waarin foutoplossingen en verbeteringen zitten.

1 juli 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.96.4 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker die een opstart crash verhelpt.

25 juni 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.96.3 is een onderhoudsupdate voor de fotobewerker die foutjes oplost.

19 mei 2020
XnView 2.49.3 is een onderhoudsupdate van de fotobeheerder die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert, onder andere bij de conversie van afbeeldingen.

8 mei 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.96.2 is een update die problemen met batch coversies, een crash en fouten onder macOS oplost.

21 april 2020
XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) 0.96.1 is een update met diverse foutoplossingen voor de fotobewerker. XnView MP is de opvolger van XnView Classic (dat nog wel ontwikkeld wordt).

23 maart 2020
Van XnView MP (MultiPlatform: Windows, Mac en Linux) is een update verschenen. Versie 0.96 brengt diverse verbeteringen en foutoplossingen in de fotobewerker.

13 december 2019
XnView 2.49.2 is een onderhoudsupdate van de fotobeheerder die problemen met pdf, gif loops en GhostScript 9.5 verhelpt.

4 september 2019
XnView 2.49 is een update van de fotobeheerder waarin verbeteringen en foutoplossingen zitten. Update 10 september: versie 2.49.1 lost nog een foutje op.

5 maart 2019
XnView 2.48 is een kleine onderhoudsupdate van de fotobeheerder waarin foutjes opgelost worden.

17 januari 2019
XnView 2.47 is uitgekomen. Deze onderhoudsupdate van de fotobeheerder verhelpt enkele problemen, onder andere met animated gifs.

7 september 2018
XnView 2.46 is verschenen. Deze uitgave van de fotobeheerder lost wat fouten op en kent enkele verbeteringen.

Installatie: 

HandBrake

24 januari 2023 - 10:01

24 januari 2023
Handbrake 1.6.1 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder waarin foutjes worden opgelost. Ook zijn onder Linux ontbrekende delen van de Nederlandse vertaling weer toegevoegd.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive HandBrake 1/10Give HandBrake 2/10Give HandBrake 3/10Give HandBrake 4/10Give HandBrake 5/10Give HandBrake 6/10Give HandBrake 7/10Give HandBrake 8/10Give HandBrake 9/10Give HandBrake 10/10 Gemiddelde: 8 (404 stemmen)

Als je dvd'tjes wilt rippen om op je pc, smartphone of tablet te zetten of video's wilt converteren naar een ander formaat dan is HandBrake de nummer 1!

Beschrijving: 

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Handig om onderweg op de laptop of thuis op de pc filmpjes te bekijken. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor iPad, iPhone, Android, Apple TV, Chromecast, PSP en Xbox.

Als bron voor de conversie kan bijna elke VIDEO_TS map, dvd image of echte dvd gebruikt worden. Ook dvd's met css encryptie kunnen omgezet worden en sommige VOB en TS bestanden. PAL en NTSC worden ondersteund.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

HandBrake kan ook avi- en mpg-videobestanden omzetten naar een ander formaat. De software is niet alleen te gebruiken om dvd's te rippen, maar ook voor video conversie. Output formaten zijn MP4 (M4V), WebM of MKV.

Voor video wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4, H.264, H.265, AV1 en VP9. Voor audio AAC, MP3, Flac, Vorbis of AC-3. Verdere mogelijkheden van HandBrake zijn hoofdstuk selectie, basale ondersteuning voor ondertitels en het deinterlacen, croppen en schalen van beelden.

HandBrake is een makkelijk te gebruiken programma om dvd's te rippen en voor video conversie. Handig zijn de 'presets' voor verschillende gebruikssituaties waar alle video- en audio-codecs al vooraf ingesteld zijn, zodat u dat zelf niet hoeft uit te zoeken.

Er zijn voorinstellingen (presets) voor onder andere Web (sociale media, e-mail), Android, iPhone, iPad, PlayStation, Chromecast, Xbox en meer.

Wat ons betreft is Handbrake een aanrader. Makkelijk in het gebruik en redelijk snel. En Handbrake is sinds versie 1.6 ook in het Nederlands vertaald.

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake. Hier kunt u recentere versies van libdvdcss downloaden.

Versienummer: 1.6.1Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download HandBrake voor Windows
Vereist: Download .NET 6.0 (vóór Handbrake installeren!)

Privacy: Categorie: Dvd ripper en video conversieTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

HandBrake

Meer downloads: 

Let op: Microsoft .NET 6 Desktop Runtime is vereist voor de Windows-versie van Handbrake. Installeer deze eerst en dan pas Handbrake!

1. Download .NET 6.0 Desktop Runtime voor Windows 64-bit

2. Download HandBrake voor Windows

Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake. Hier kunt u recentere versies van libdvdcss downloaden.

Download HandBrake voor macOS
Download HandBrake voor Linux

Uitgaveopmerkingen

24 januari 2023
Handbrake 1.6.1 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder waarin foutjes worden opgelost. Ook zijn onder Linux ontbrekende delen van de Nederlandse vertaling weer toegevoegd.

29 december 2022
Handbrake 1.6 is een update voor de dvd ripper en video converteerder die AV1 video encoderen ondersteunt. Verder zijn VP9, NVEC HVENC en meer encoders toegevoegd. Ook zijn diverse filters verbeterd en bijgewerkt en hebben componenten voor Handbrake (zoals FFmpeg) een update gekregen. Ook is (de Windows-versie van) Handbrake eindelijk in het Nederlands vertaald!

11 januari 2022
Handbrake 1.5.1 is een update voor de dvd ripper en video converteerder die alleen nog .NET 6 nodig heeft. .NET 5 is niet meer nodig (waarom dat gisteren al niet gebeurd is, is onduidelijk). Ook een probleem met Flathub builds onder Linux is opgelost.

10 januari 2022
Handbrake 1.5.0 is een update voor de dvd ripper en video converteerder waarin onderdelen van derde partijen voor decoderen (FFmpeg) en ondertitels (FreeType) worden bijgewerkt. Ook worden divere crashes en fouten opgelost en verbeteringen (onder andere aan de bediening) doorgevoerd. Handbrake ondersteunt van Windows nu alleen nog versie 10 en 11.
Let op: Microsoft .NET 5 en 6 Desktop Runtime zijn nu vereist voor de Windows-versie (vanaf Handbrake 1.5.1 alleen nog .NET 6).

4 oktober 2021
Handbrake 1.4.2 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder waarin crashes en fouten worden opgelost.
Let op: Microsoft .NET 5 Desktop Runtime is nu vereist voor de Windows-versie.

17 augustus 2021
Handbrake 1.4.1 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder waarin crashes en fouten worden opgelost.
Let op: Microsoft .NET 5 Desktop Runtime is nu vereist voor de Windows-versie.

19 juli 2021
Een jaar na de vorige uitgave is Handbrake 1.4 een grote update voor de dvd ripper en video converteerder waarin diverse nieuwe encoders en filters zitten, beter gebruik wordt gemaakt van hardware encoding op Intel, AMD en ARM processoren, de afhandeling van ondertitels verbeterd is en verschillende software-bibliotheken van derde partijen bijgewerkt zijn naar de nieuwste versie (zoals ffmpeg, libdvdread, x264 en x265). Ten slotte zijn heel veel foutjes gerepareerd.

14 juni 2020
Handbrake 1.3.3 is een kleine update voor de dvd ripper en video converteerder die foutjes repareert.

11 mei 2020
Handbrake 1.3.2 is een, vorige week verschenen, onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder die foutjes repareert.

6 januari 2020
Handbrake 1.3.1 is een onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder die fouten repareert en een crash oplost.

11 november 2019
Dvd ripper Handbrake 1.3 heeft veel verbeteringen

24 februari 2019
Handbrake 1.2.2 is kort na versie 1.2.1 uitgebracht. Dit is een kleine stabiliteitsupdate voor de dvd ripper en video converteerder die een foutmelding bij het opstarten onder Windows oplost en de automatische updater voor macOS repareert.

19 februari 2019
Handbrake 1.2.1 is verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate voor de dvd ripper en video converteerder waarin crashes en fouten zijn opgelost en de componenten zijn bijgewerkt naar een nieuwere versie.

23 december 2018
Handbrake 1.2 is gisteren uitgebracht. In deze grote uitgave van de dvd ripper en video conversie software wordt nu gebruik gemaakt van de FFmpeg decoding library waardoor veel meer bronnen geopend en geconverteerd moeten kunnen worden. Verder zijn er nu presets voor Chromecast en Amazon Fire en is een begin gemaakt met localisatiemogelijkheden (een Duitse vertaling is er nu, dus wellicht volgt nog een Nederlandse). Ten slotte zijn heel veel verbeteringen doorgevoerd en fouten opgelost.

10 september 2018
Handbrake 1.1.2 is verschenen. In deze onderhoudsuitgave van de dvd ripper en video conversie software zijn fouten en crashes opgelost en verbeteringen doorgevoerd - onder andere aan de afhandeling van Blu-ray. Ook zijn de bibliotheken voor DVD decoding bijgewerkt.

Installatie: 

Let op: Microsoft .NET 6 Desktop Runtime is nu vereist voor de Windows-versie van Handbrake.

Paint.NET

23 januari 2023 - 09:01

23 januari 2023
Paint.NET 5.0.1 is een eerste onderhoudsupdate voor versie 5 het fotobewerkingsprogramma waarin verschillende foutjes en crashes worden gerepareerd en verbeteringen aan sommige plugins worden doorgevoerd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Paint.NET 1/10Give Paint.NET 2/10Give Paint.NET 3/10Give Paint.NET 4/10Give Paint.NET 5/10Give Paint.NET 6/10Give Paint.NET 7/10Give Paint.NET 8/10Give Paint.NET 9/10Give Paint.NET 10/10 Gemiddelde: 7.4 (365 stemmen)

Paint.NET is een prima fotobewerker met veel mogelijkheden.

Beschrijving: 

Paint.NET is een prettige gratis foto editor die gebruik maakt van tabbladen om verschillende afbeeldingen te openen. Paint.NET heeft een rijk arsenaal aan gereedschappen en speciale effecten ter beschikking om foto's te bewerken. Ook maakt het fotobewerkingsprogramma gebruik van lagen en is de undo-history onbeperkt.

Paint.NET is een complete foto editor die afbeeldingen kan roteren, verkleinen en vergroten en uitsnijden. Ook kunnen kleur en helderheid natuurlijk aangepast worden. Verder kunnen met Paint.NET meerdere lagen worden toegevoegd en heeft het programma tientallen effecten tot zijn beschikking, zoals Sepia, olieverf en distortion.

Paint.NET is een gebruikersvriendelijke fotobewerker. Het programma is sinds 2014 ook in het Nederlands vertaald.

Versienummer: 5.0.1Licentie: FreewareDownload via de producent: 

Download Paint.NET
(Klik onder Free Download Now op paint.net)

Privacy: Categorie: FotobewerkingTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Paint.NET

Meer downloads: 

Download Portable Paint.NET via GitHub

Als je de ontwikkeling van Paint.NET wilt steunen kun je het programma ook kopen in de Microsoft Store.

Uitgaveopmerkingen

23 januari 2023
Paint.NET 5.0.1 is een eerste onderhoudsupdate voor versie 5 het fotobewerkingsprogramma waarin verschillende foutjes en crashes worden gerepareerd en verbeteringen aan sommige plugins worden doorgevoerd.

11 januari 2023
Paint.NET 5.0 is een grote update voor het fotobewerkingsprogramma waarin diverse nieuwe effecten (zoals rechtzetten en Bokeh) zitten. Het plugin systeem voor effecten is sowieso geheel op de schop gegaan waardoor veel effecten verbeterd zijn. Ook zijn er grote prestatieverbeteringen, met name door het gebruik van de GPU. Verder zijn er kleurprofielen en verbeteringen aan onder andere het aanpassen van de grootte van een afbeelding, schaduwen en verschillende werktuigen. Daarnaast nog tientallen kleine vernieuwingen en foutoplossingen. Paint.NET heeft nu .NET 7.0 nodig.

21 augustus 2022
Paint.NET 4.3.12 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die foutoplossingen en verbeteringen doorvoert.

25 mei 2022
Paint.NET 4.3.11 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die verbeteringen aan het donkere thema voor Windows 10 heeft en waarin plugins bijgewerkt worden.

11 maart 2022
Paint.NET 4.3.10 is een hotfix update voor het fotobewerkingsprogramma die een probleem met het wijzigen van het formaat van afbeeldingen oplost.

9 maart 2022
Paint.NET 4.3.9 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die foutjes oplost.

17 februari 2022
Paint.NET 4.3.8 is een update voor het fotobewerkingsprogramma waarin de prestaties van enkele tools verbeterd zijn, plugins zijn bijgewerkt en fouten opgelost.

5 januari 2022
Paint.NET 4.3.7 is een hotfix update voor het fotobewerkingsprogramma waarin grote problemen met de app worden opgelost voor het geval translucent windows is uitgeschakeld.

4 januari 2022
Paint.NET 4.3.5 en 4.3.6 zijn onderhoudsupdates voor het fotobewerkingsprogramma waarin fouten en crashes zijn opgelost. Ook werken veel tools nu sneller.

4 december 2021
Paint.NET 4.3.4 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma die fouten en crashes oplost.

22 november 2021
Paint.NET 4.3.3 is een update voor het fotobewerkingsprogramma waarin .NET 6 nu wordt meegeleverd (wat zorgt voor sneller opstarten en betere prestaties), verbeteringen aan het donkere thema zijn doorgevoerd en veel foutjes zijn opgelost.

5 oktober 2021
Paint.NET 4.3.2 is opnieuw een kleine update voor versie 4.3 van het fotobewerkingsprogramma waarin een vastloper en foutjes worden verholpen.

28 september 2021
Paint.NET 4.3.1 is een onderhoudsupdate voor versie 4.3 van het fotobewerkingsprogramma waarin een paar foutjes en een crash worden opgelost.

23 september 2021
Paint.NET 4.3. is een grote update voor het fotobewerkingsprogramma die nu gebruikmaakt van .NET 5 (het applicatieframework van Microsoft, niet te verwarren met de gelijknamige tv-zender). Je hoeft .NET nu ook niet meer los te installeren want het framework wordt nu meegeleverd met Paint.NET. De nieuwe uitgave biedt vooral veel prestatieverbeteringen (bij bewerkingen en opstarten) en verbruikt minder geheugen. Verder zijn enkele plugins bijgewerkt en foutjes opgelost.

23 april 2021
Paint.NET 4.2.16 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma waarin prestatieverbeteringen zitten, foutjes zijn opgelost en een nieuw effect is toegevoegd.

25 januari 2021
Paint.NET 4.2.15 is een update voor het fotobewerkingsprogramma foutjes zijn opgelost.

24 oktober 2020
Paint.NET 4.2.14 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die AV1 (avif) afbeeldingen ondersteunt. Verder zijn prestaties verbeterd en geheugenverbruik van Paint.NET verminderd. Ten slotte zijn foutjes opgelost.

6 augustus 2020
Paint.NET 4.2.13 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma waarin fouten opgelost worden.

31 mei 2020
Paint.NET 4.2.12 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma die een crash en foutjes oplost.

22 mei 2020
Paint.NET 4.2.11 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma die foutjes oplost en verbeteringen doorvoert.

14 februari 2020
Paint.NET 4.2.10 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die foutjes oplost.

1 februari 2020
Paint.NET 4.2.9 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die het geheugenverbruik met ongeveer eenderde terugbrengt en de prestaties bij allerlei taken sterk verbetert.

5 december 2019
Paint.NET 4.2.8 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingsprogramma die foutjes oplost.

26 november 2019
Paint.NET 4.2.7 is een kleine update voor het fotobewerkingsprogramma die een opstartcrash repareert.

22 november 2019
Paint.NET 4.2.6 is een update voor het fotobewerkingsprogramma waarin prestatieverbeteringen worden doorgevoerd en fouten opgelost.

2 oktober 2019
Paint.NET 4.2.5 is een update voor het fotobewerkingsprogramma die nu ook het WebP-formaat ondersteunt en een crash oplost.

22 september 2019
Paint.NET 4.2.4 lost een probleem met het opslaan van DDS-afbeeldingen op en gebruikt minder CPU.

20 september 2019
Paint.NET 4.2.3 is een hotfix die een probleem met een missend DLL-bestand (dynamic link library) oplost voor sommige systemen.

19 september 2019
Paint.NET 4.2.2 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingprogramma die ook het openen van AV1-bestanden ondersteunt. Verder start Paint.NET nu sneller op en worden fouten opgelost.

8 augustus 2019
Paint.NET 4.2.1 is een onderhoudsupdate voor het fotobewerkingprogramma waarin enkele crashes en problemen met metadata worden opgelost. Ook worden sommige hele grote foto's nu sneller geopend.

14 juli 2019
Paint.NET 4.2 is een grote update voor het fotobewerkingsprogramma waarin veel verbeteringen zitten. Zo worden heel grote afbeeldingen veel sneller verwerkt en is het HEIC-formaat nu ondersteund. Ook is de functionaliteit voor JPEG, PNG, BMP, GIF en TIFF gemoderniseerd.

19 maart 2019
Paint.NET 4.1.6 is een update voor het fotobewerkingsprogramma waarin de icoontjes in het programma verbeterd zijn, de optie Bestand | Alles opslaan is toegevoegd, je lagen 180 graden kunt draaien, de Text Tool is verbeterd en foutjes zijn opgelost.

6 december 2018
Paint.NET 4.1.5 is verschenen. In deze update voor het fotobewerkingsprogramma worden enkele fouten verholpen en prestatieverbeteringen doorgevoerd, waardoor het programma sneller is geworden.

Installatie: 

Pak het gedownloade zip-bestand uit en start de installatie door op het uitgepakte exe-bestand te klikken. Het .NET framework van Microsoft wordt tegenwoordig standaard meegeleverd en hoeft niet meer los geïnstalleerd te worden.

Thunderbird

21 januari 2023 - 14:01

21 januari 2023
Thunderbird 102.7 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma die foutjes oplost met onder andere het verlies van MSF-bestanden (mail summary file) in sommige omstandigheden met heel veel openstaande mail-mappen. Ook worden nog niet nader omschreven lekken dichtgeplakt.

De update wordt nog niet automatisch aangeboden vanwege een OAuth2 authenticatie probleem met Microsoft 365 Enterprise accounts waardoor je niet kunt inloggen. Als je die gebruikt dan moet je niet kijken bij driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird, want dat zet de update in gang. Deze problemen worden als het goed is spoedig opgelost met update 102.7.1.

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Thunderbird 1/10Give Thunderbird 2/10Give Thunderbird 3/10Give Thunderbird 4/10Give Thunderbird 5/10Give Thunderbird 6/10Give Thunderbird 7/10Give Thunderbird 8/10Give Thunderbird 9/10Give Thunderbird 10/10 Gemiddelde: 7.5 (2210 stemmen)

In onze ogen het beste gratis mailprogramma. Veelzijdig en veilig, we gebruiken Thunderbird zelf ook.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 102 met vernieuwd uiterlijk (klik voor groter)

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

Versienummer: 102.7.0Licentie: Open sourceDownload via de producent: 

Download Thunderbird voor Windows

Privacy: Categorie: E-mail, AgendaTaal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

Thunderbird

Meer downloads: 

Download Thunderbird voor macOS of Linux of 32-bit Windows

Download extensies voor Thunderbird
Download thema's voor Thunderbird

Download Portable Thunderbird
(past op een usb-stick)

Hulp en ondersteuning: 

Tips
Tip: Hoe kun je je Google en iCloud agenda gebruiken in Thunderbird
Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird
Thunderbird voor het eerst instellen
Thunderbird bij problemen in veilige modus starten (zonder add-ons)

Uitgaveopmerkingen
Beveiligingslekken

21 januari 2023
Thunderbird 102.7 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma die foutjes oplost met onder andere het verlies van MSF-bestanden (mail summary file) in sommige omstandigheden met heel veel openstaande mail-mappen. Ook worden nog niet nader omschreven lekken dichtgeplakt.

De update wordt nog niet automatisch aangeboden vanwege een OAuth2 authenticatie probleem met Microsoft 365 Enterprise accounts waardoor je niet kunt inloggen. Als je die gebruikt dan moet je niet kijken bij driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird, want dat zet de update in gang. Deze problemen worden als het goed is spoedig opgelost met update 102.7.1.

21 december 2022
Thunderbird 102.6.1 is een kleine beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma die enkele stabiliteitsverbeteringen brengt, twee foutjes oplost en een lek dichtplakt. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird). De update wordt de komende dagen aangeboden.

14 december 2022
Thunderbird 102.6.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma die enkele fouten repareert. Zo worden onder andere problemen verholpen met de indexering van mappen, vCards, OpenPGP, herhaalde gebeurtenissen in de agenda, niet verwijderde cookies en RSS feeds. Ten slotte worden zeven lekken dichtgeplakt. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird). De update wordt de komende dagen aangeboden.

1 december 2022
Thunderbird 102.5.1 is een kleine beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma die één lek en enkele fouten oplost. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird). De update wordt de komende dagen aangeboden.

16 november 2022
Thunderbird 102.5.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele specifieke fouten bij de afhandeling van IMAP en NNTP zijn opgelost. Ook is een probleem verholpen waarbij meldingen van nieuwe mail ook spam aankondigden. Ten slotte zijn 13 lekken dichtgeplakt. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird).

4 november 2022
Thunderbird 102.4.2 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele specifieke problemen met POP, IMAP en NNTP zijn opgelost. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird).

27 oktober 2022
Thunderbird 102.4.1 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma die onder andere kleine problemen met de agenda verhelpt. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird).

20 oktober 2022
Thunderbird 102.4.0 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma met foutoplossingen in onder andere het adresboek en agenda. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird).

12 oktober 2022
Thunderbird 102.3.3 is opnieuw een onderhoudsupdate voor het mailprogramma met voornamelijk verbeteringen aan het adresboek en de agenda. Bijwerken gaat automatisch via de ingebouwde update (Driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird).

7 oktober 2022
Thunderbird 102.3.2 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele problemen met de agenda, het Paneel Vandaag, Chat, POP3 accounts en CardDav servers worden opgelost. Ook zijn er een paar verbeteringen aan het uiterlijk.

29 september 2022
Thunderbird 102.3.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin een aantal lekken wordt dichtgeplakt en onder andere problemen met het adresboek worden opgelost.

21 september 2022
Thunderbird 102.3 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin een aantal lekken wordt dichtgeplakt, het opstarten sneller gaat en vrij specifieke fouten met het POP protocol en het adresboek worden opgelost.

20 september 2022
Thunderbird 91.13.1 is 'by popular demand' toch nog een beveiligingsupdate voor de 91-serie van het mailprogramma (terwijl 91.13 eigenlijk de laatste zou zijn).

8 september 2022
Thunderbird 102.2.2 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin het openen van mappen in profielen met veel mappen sneller gaat. Ook zijn foutjes opgelost met SMTP, het comprimeren van mappen en APOP authenticatie bij POP3

1 september 2022
Thunderbird 102.2.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma die vier lekken dichtplakt en diverse kleine fouten oplost. Het lijkt erop dat Mozilla de laatste plooien gladstrijkt in Thunderbird en dat versie 102 binnenkort officieel zal worden uitgebracht voor alle gebruikers.

23 augustus 2022
Thunderbird 102.2.0 is een onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma die verschillende problemen met het adresboek en POP3 berichten oplost. Ook wordt nu weer om het hoofdwachtwoord gevraagd onder macOS - als dat is ingesteld. Verder moet Thunderbird 102 nu sneller opstarten en zijn beveiligingslekken dichtgeplakt. Ten slotte zijn nog visuele verbeteringen doorgevoerd.

9 augustus 2022
Thunderbird 102.1.2 is een kleine onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma die een regressie met POP berichten download waarbij alleen headers opgehaald worden repareert.

6 augustus 2022
Thunderbird 102.1.1 is een onderhoudsupdates voor Mozilla's mailprogramma waarin veel foutjes worden gerepareerd. Zo zijn problemen met OpenPGP, POP3 (er kwam bijvoorbeeld geen foutmelding na het invoeren van een onjuist wachtwoord) en OAuth2 verholpen. Ook drag and drop naar een ander adresboek werkt weer en hoog CPU verbruik in de Instellingen is opgelost.

29 juli 2022
Thunderbird 91.1.12 en 102.1.0 zijn beveiligingsupdates voor Mozilla's mailprogramma waarin respectievelijk drie en vijf lekken worden dichtgeplakt en foutjes opgelost.

20 juli 2022
Thunderbird 102.0.3 is de volgende onderhoudsupdate voor versie 102 (de grote jaarlijkse uitgave van Mozilla's mailprogramma) waarin verschillende problemen verholpen worden. Zo is een crash bij het opstarten van Thunderbird onder Windows 11 opgelost. Ook is een fout gerepareerd waardoor berichten na het comprimeren van een map niet toegankelijk waren en is de stabiliteit van IMAP verbeterd.

12 juli 2022
Thunderbird 102.0.2 is, snel na de vorige uitgave, de tweede onderhoudsupdate voor de grote jaarlijkse uitgave van Mozilla's mailprogramma, waarin diverse fouten gerepareerd worden. Zo zijn onder andere de volgende problemen opgelost: nieuwe mail werd soms niet getoond in het berichtpaneel, importeren vanuit Outlook mislukte, verwijderen van mail van een POP-server lukte af en toe niet en submappen met nieuwe berichten werden niet gemarkeerd. Ook zijn diverse onvolkomenheden in het nieuwe uiterlijk gladgestreken.

7 juli 2022
Thunderbird 102.0.1 is een eerste onderhoudsupdate voor de nieuwe grote uitgave het mailprogramma waarin foutjes opgelost worden. Zo is een probleem waardoor postbussen beschadigd (corrupt) konden worden verholpen. Verder bleef Thunderbird soms het oude wachtwoord gebruiken na het veranderen van het wachtwoord. En nieuwe mail meldingen kwamen maar van één account, ook als meerdere ingesteld waren. Ten slotte zijn er nog verbeteringen aan adresboeken, OpenPGP en het uiterlijk en icoontjes.

29 juni 2022
Thunderbird 91.11 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin negen lekken worden dichtgeplakt.

En versie 102 is verschenen (maar je kunt beter wachten totdat deze als automatische upgrade wordt aangeboden).
Thunderbird is niet dood: jaarlijkse grote uitgave met veel vernieuwingen

1 juni 2022
Thunderbird 91.10 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin negen lekken worden dichtgeplakt. Verder worden nog kleine verbeteringen aan het uiterlijk doorgevoerd.

22 mei 2022
In Thunderbird 91.9.1 zijn ook de twee beveiligingslekken dichtgeplakt die in browser Firefox op de Pwn2Own hacker wedstrijd waren ontdekt. Thunderbird deelt namelijk sommige componenten met grote broer Firefox.

4 mei 2022
Thunderbird 91.9 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die lekken en foutjes repareert.

3 mei 2022
Thunderbird voor op je telefoon en tablet komt eraan!

20 april 2022
Thunderbird 91.8.1 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin foutjes met SMTP en OpenPGP worden opgelost.

6 april 2022
Thunderbird 91.8.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin lekken worden dichtgeplakt en foutjes worden opgelost (onder andere een crash met oude adresboeken). Ook wordt bij Gmail-accounts voor betere beveiliging nu alleen nog gebruik gemaakt van OAuth2 authenticatie (als je dat nog niet had dan kun je een inlog-venstertje voor je Google-account te zien krijgen).

31 maart 2022
Al deze nieuwe mail-functies krijgt Thunderbird 102!

10 maart 2022
Thunderbird 91.7.0 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma die vijf lekken dichtplakt en enkele fouten repareert. Updaten gaat automatisch, of kijk onder Help | Over Thunderbird.

6 maart 2022
Thunderbird 91.6.2 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma die lekken dichtplakt en een probleem met tijdelijke bestanden verhelpt. Updaten gaat automatisch, of kijk onder Help | Over Thunderbird.

16 februari 2022
Thunderbird 91.6.1 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma die een kwetsbaarheid repareert. Ook wordt een vervelende fout opgelost waardoor onder sommige omstandigheden niet automatisch de nieuwe mail werd binnengehaald bij het opstarten. Updaten gaat automatisch, of kijk onder Help | Over Thunderbird.

9 februari 2022
Thunderbird 91.6 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma die diverse lekken dichtplakt. Ook worden foutjes opgelost en is het nu mogelijk om grote bijlagen in berichten die je doorstuurt via File Link te verzenden.

25 januari 2022
Thunderbird 91.5.1 is een update voor Mozilla's mailprogramma waarin diverse verbeteringen aan de thema's, OTR (off the record messaging), LDAP en FileLink worden doorgevoerd.

11 januari 2022
Thunderbird 91.5 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma die 14 lekken dichtplakt.

20 december 2021
Thunderbird 91.4.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin twee lekken zijn dichtgeplakt, verbeteringen aan de afhandeling van bijlagen (en File Link) zijn doorgevoerd en fouten zijn opgelost.

7 december 2021
Thunderbird 91.4 is een onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma die diverse fouten oplost. Zo is het opstarten van IMAP accounts verbeterd en zijn enkele problemen met de agenda gerepareerd. Ook lukt het doorsturen van berichten met bijlagen weer altijd. Ten slotte zijn elf beveiligingslekken dichtgeplakt.

19 november 2021
Thunderbird 91.3.2 is een onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin verschillende foutjes worden gerepareerd met onder andere de agenda, pdf-bijlagen en het donkere thema.

16 november 2021
Thunderbird 91.3.1 is een update voor Mozilla's mailprogramma waarin diverse verbeteringen worden doorgevoerd en foutjes opgelost (onder andere met contacten en het importeren van ICS-bestanden). Een handige vernieuwing (en onbegrijpelijk dat die niet eerder is ingevoerd) is dat Thunderbird nu na een update ook controleert of er updates voor add-ons zijn. Problemen met bepaalde add-ons die niet meer werken na een grote update van Thunderbird kunnen hiermee voorkomen worden (zoals met Provider voor Google Agenda).

3 november 2021
Thunderbird 91.3 is een kleine update voor Mozilla's mailprogramma waarin diverse fouten worden gerepareerd. Zo zijn problemen opgelost met het slepen van bijlagen in een nieuwe mail en worden SMTP-verbindingen weer correct afgesloten. Ook wordt het systeembalk icoontje van Thunderbird weer getoond na het herstarten van Windows Verkenner. Verder zijn er stabiliteitsverbeteringen voor onder macOS en ten slotte worden lekken dichtgeplakt.

22 oktober 2021
Thunderbird 91.2.1 is een kleine update. Bezoekers die Thunderbird 78 hebben melden dat Thunderbird 91 (lees hier onze recensie) automatisch wordt aangeboden via de update-functie. Thunderbird 91 wordt dus nu voor iedereen uitgerold. Kijk onder driestreepjes-menu | Help | Over Thunderbird welke versie je hebt. Als bepaalde add-ons (zoals Provider for Google Calendar) het niet doen na de upgrade dan helpt het vaak om deze even handmatig te updaten onder Add-ons | tandwieltje | Controleren op updates:

7 oktober 2021
Thunderbird 91.2 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma waarin diverse problemen, onder andere met agenda en nieuwe mail meldingen, zijn verholpen. Ook zijn lekken dichtgeplakt. Als je nog versie 78 van Thunderbird hebt wacht dan tot je later dit jaar automatisch de upgrade naar versie 91 krijgt.

28 september 2021
Thunderbird 91.1.2 is een update voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma waarin diverse problemen, onder andere met bijlagen bij mails en herinneringen in de agenda, zijn opgelost.

17 september 2021
Thunderbird 91.1.1 is een onderhoudsupdate voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma waarin een redelijk lijstje met fouten is opgelost. Onder andere problemen met mailfilters en het Thunderbird-icoon in het Windows systeemvak zijn verholpen.

8 september 2021
Thunderbird 91.1.0 is een onderhoudsupdate voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma die fouten en beveiligingslekken oplost. Versie 78.14 is ook uitgebracht met foutoplossingen.

26 augustus 2021
Thunderbird 91.0.3 is een derde onderhoudsupdate voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma waarin diverse fouten gerepareerd worden met onder andere mail mappen, SMTP en het opzetten van Exchange accounts.

24 augustus 2021
Thunderbird 91.0.2 is een tweede onderhoudsupdate voor versie 91 van Mozilla's mailprogramma waarin diverse fouten gerepareerd worden.

Thunderbird 91 is voorlopig alleen handmatig te downloaden en wordt nog niet automatisch aangeboden via de update-functie in Thunderbird. Thunderbird 78 krijgt nog gewoon updates, dus je hoeft nog niet over te stappen.

18 augustus 2021
Thunderbird 91.0.1 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin één lek wordt dichtgeplakt en een fout opgelost.

13 augustus 2021
Thunderbird 91 is jaarlijkse grote update met veel vernieuwingen

11 augustus 2021
Thunderbird 78.13.0 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin zes lekken worden dichtgeplakt en wat foutjes opgelost. Ten slotte is WeTransfer - om ons onbekende redenen - verwijderd als 'filelink opslagservice' om grote bestanden te mailen.

14 juli 2021
Thunderbird 78.12.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin vier lekken worden gerepareerd. Ook worden problemen opgelost met gebroken linkjes in HTML mail, chat account instellingen, RSS feeds en de agenda.

3 juni 2021
Thunderbird 78.11.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin lekken worden dichtgeplakt. Verder zijn er verbeteringen doorgevoerd aan CardDAV, openPGP en het Windows thema.

18 mei 2021
Thunderbird 78.10.2 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin twee lekken worden gerepareerd. Verder zijn er veel verbeteringen voor versleuteling van mail met OpenPGP doorgevoerd. Ook hebben extensies die opties hebben nu een icoontje (een steeksleutel) om naar die opties-pagina te gaan (zie afbeelding na +Lees meer).

5 mei 2021
Thunderbird 78.10.1 is een kleine update voor het mailprogramma waarin één lek voor oude Windows 10 versies (voor 1709) is dichtgeplakt. Ook is een foutieve fix (regressie) voor een probleem teruggedraaid.

20 april 2021
Thunderbird 78.10 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin negen lekken zijn opgelost. Ook zijn er foutjes in de thema's verholpen.

9 april 2021
Thunderbird 78.9.1 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin drie lekken in de OpenPGP component (voor versleutelde mail) zijn dichtgeplakt. Ook worden een paar foutjes opgelost.

25 maart 2021
Thunderbird 78.9 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin vijf lekken zijn dichtgeplakt. Ook worden problemen met adresboek, agenda (verwijderen van herhaalde taken), nieuw mail meldingen, weergave van mail en het donkere thema opgelost.

9 maart 2021
Thunderbird 78.8.1 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin diverse fouten zijn opgelost. Onder andere met het aanmaken van nieuwe mailaccounts (waarbij niet altijd de juiste namen en mailadressen werden weergegeven), in agenda en bij het synchroniseren van adresboeken. Ook werd soms geen melding voor nieuwe mail gegeven.

24 februari 2021
Thunderbird 78.8 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele problemen met het importeren van csv-adresboeken, agenda en herhaalde taken worden gerepareerd. Verder worden verbeteringen in de weergave van het donkere thema doorgevoerd. Ten slotte worden vier lekken dichtgeplakt.

7 februari 2021
Thunderbird 78.7.1 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele problemen worden opgelost, onder andere met de zoekfunctie en de Verzenden-knop die soms ten onrechte geactiveerd was (als er nog geen mailadres ingevuld was bijvoorbeeld). Verder worden weer fouten in de weergave van verschillende thema's verholpen. Ten slotte ondersteunen CardDAV adresboeken nu OAuth2 en Google Contacts en kunnen extensies die verouderde API's gebruiken niet meer geïnstalleerd worden.

27 januari 2021
Thunderbird 78.7 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele problemen met OpenPGP, de accountbeheerder en de extension API worden verholpen. Verder worden fouten in de weergave van verschillende thema's opgelost. Ten slotte worden zes lekken dichtgeplakt.

12 januari 2021
Thunderbird 78.6.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin foutjes worden opgelost met betrekking tot de zoekfunctie, het opstellen van nieuwe mailtjes, het uiterlijk en de agenda. Ook wordt één kritiek lek dichtgeplakt.

16 december 2020
Thunderbird 78.6 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin acht lekken worden dichtgeplakt en diverse problemen opgelost in OpenPGP, het donkere thema, adresboek en agenda.

2 december 2020
Thunderbird 78.5.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin één lek wordt dichtgeplakt en diverse fouten zijn gerepareerd in OpenPGP, het donkere thema en bij de weergave van nieuwe mail meldingen in de systeembalk. Ook kun je bij gebruik van OpenPGP er nu voor kiezen om niet het onderwerp van de mail te versleutelen.

18 november 2020
Thunderbird 78.5 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma waarin 12 lekken worden dichtgeplakt. Ook zijn er verbeteringen en foutoplossingen voor OpenPGP (om mail te versleutelen) en optimalisaties aan de thema's aangebracht.

12 november 2020
Thunderbird 78.4.3 is een kleine update voor het mailprogramma waarin enkele thema-problemen worden opgelost. Onder andere bij het wisselen van het standaard- naar het donkere thema.

10 november 2020
Thunderbird 78.4.2 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma. Hierin is het kritieke lek dat in Firefox ontdekt is ook dichtgeplakt in Thunderbird (dat gebruikmaakt van bepaalde componenten van Firefox).

6 november 2020
Thunderbird 78.4.1 is een kleine onderhoudsupdate voor het mailprogramma die andere problemen met zoeken, het toevoegen van linkjes in een mail en nieuwsgroepen verhelpt. Ook zijn enkele visuele onvolkomenheden (met het appmenu, met het selecteren van berichten en met de donkere modus onder macOS) opgelost.

22 oktober 2020
Thunderbird 78.4.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor het mailprogramma, waarin enkele problemen worden gerepareerd, onder andere met het invoegen van emoji's. Ook zijn weer foutjes in sommige thema's opgelost. Ten slotte worden er twee lekken dichtgeplakt.

16 oktober 2020
Thunderbird 78.3.3 is een kleine update voor het mailprogramma die onder andere problemen met OpenPGP (voor versleutelde mail) en de agenda oplost.

7 oktober 2020
Thunderbird 78.3.2 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin onder andere problemen met het donkere thema opgelost zijn. Ook zijn verbeteringen aan OpenPGP aangebracht.

26 september 2020
Thunderbird 78.3.1 is een kleine onderhoudsupdate die crashes na het updaten naar versie 78.3.0 van gisteren moet oplossen.

25 september 2020
Thunderbird 78.3.0 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor versie 78 van het mailprogramma, waarin fouten met OpenPGP, IMAP en meer worden opgelost. Ook zijn er verbeteringen aan de agendazijbalk, het donkere thema en kun je het Van-adres (Reply-To) nu in het opstelvenster aanpassen onder Van. Ten slotte worden er vier lekken dichtgeplakt.

15 september 2020
Thunderbird 78 met vernieuwd uiterlijk en nieuwe functies wordt uitgerold

11 september 2020
Thunderbird 78.2.2 is een onderhoudsupdate voor versie 78 van het mailprogramma, waarin fouten met OpenPGP, het Windows 10 thema en e-mail filters worden verholpen. Versie 78 is nog niet voor een breed publiek beschikbaar (alleen als handmatige download) omdat er nog kinderziektes inzitten.

31 augustus 2020
Thunderbird 78.2.1 is een onderhoudsupdate voor versie 78 van het mailprogramma, waarin fouten met OpenPGP worden verholpen. OpenPGP (voor het versleutelen van mail) is nu voor het eerst ook ingeschakeld. Versie 78 is nog niet voor een breed publiek beschikbaar (alleen als handmatige download) omdat er nog kinderziektes inzitten.

27 augustus 2020
Thunderbird 68.12 is een beveilligingsupdate voor de stabiele versie het mailprogramma die drie beveiligingslekken dichtplakt. Als u Thunderbird al heeft kunt u het beste updaten via driestreepjes-menu | Help | Over Thunderbird

26 augustus 2020
Thunderbird 78.2.0 is een update voor versie 78 van het mailprogramma, waarin veel fouten (onder andere met OpenPGP, adresboek en IMAP) worden opgelost. Versie 78 is nog niet voor een breed publiek beschikbaar (alleen als handmatige download) omdat er nog kinderziektes inzitten.

12 augustus 2020
Thunderbird 78.1.1 is een update voor versie 78 van het mailprogramma, waarin fouten worden opgelost. Versie 78 is nog niet voor een breed publiek beschikbaar (alleen als handmatige download) omdat veel extensies nog niet werken en er kinderziektes inzitten.

1 augustus 2020
Thunderbird 68.11 is een beveilligingsupdate voor de stabiele versie het mailprogramma die tien beveiligingslekken dichtplakt. Als u Thunderbird al heeft kunt u het beste updaten via driestreepjes-menu | Help | Over Thunderbird

Thunderbird 78.1 is een gisteren eveneens verschenen update voor versie 78 van het mailprogramma, waarin ingebouwde OpenPGP ondersteuning (voor versleutelen van mail) bijna afgerond is. Verder is er nu een zoekvak in de instellingen en worden diverse fouten en tien beveiligingslekken opgelost.

Versie 78 is eigenlijk een preview die nog niet voor een breed publiek beschikbaar is (alleen als handmatige download) omdat veel extensies nog niet werken en er kinderziektes inzitten. We raden je dan ook aan bij versie 68 te blijven totdat Thunderbird 78 later dit jaar stabiel genoeg is en via het ingebouwde update-mechanisme automatisch wordt aangeboden! Gewoon rustig afwachten dus.

22 juli 2020
Thunderbird 78.0.1 is een update voor versie 78 van het mailprogramma, waarin fouten worden opgelost. Versie 78 is nog niet voor een breed publiek beschikbaar (alleen als handmatige download) omdat veel extensies nog niet werken en er kinderziektes inzitten.

18 juli 2020
Thunderbird 78 met vernieuwd uiterlijk en nieuwe functies

1 juli 2020
Thunderbird 68.10 is een update voor het mailprogramma, waarin fouten met agenda en chat worden opgelost. Je kunt updaten via driestreepjesmenu | Help | Over Thunderbird.

4 juni 2020
Thunderbird 68.9 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die lekken dichtplakt en enkele stabiliteitsverbeteringen doorvoert.

23 mei 2020
Thunderbird 68.8.1 is een kleine onderhoudsupdate voor het mailprogramma waarin enkele stabiliteitsverbeteringen voor IMAP zitten (het moderne mailprotocol dat tegenwoordig bijna overal gebruikt wordt).

6 mei 2020
Thunderbird 68.8 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die zes lekken dichtplakt, waarvan twee kritiek. Verder worden fouten opgelost met misvormde mailadressen als je ze uit het adresboek haalde, met de account-beheerder en met het als gelezen markeren van IMAP berichten.

9 april 2020
Thunderbird 68.7 is een onderhouds- en beveiligingsupdate voor het mailprogramma die een nog onbekend aantal lekken dichtplakt. Ook worden foutjes opgelost: zo worden extensies nu automatisch naar een compatibele versie bijgewerkt na een upgrade van Thunderbird 60 naar 68. Verder is de account setup voor Exchange Servers verbeterd.

13 maart 2020
Thunderbird 68.6 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die zeven lekken dichtplakt. Ook worden foutjes opgelost, zijn downloads bij updates kleiner door gedeeltelijke updates en krijg je een (waarschuwings)venster te zien als Thunderbird opstart met een nieuw profiel.

12 februari 2020
Thunderbird 68.5 is een update voor het mailprogramma die OAuth 2.0 authenticatie voor POP3 en ClientID voor IMAP/SMTP ondersteunt. Verder zijn enkele fouten opgelost in de Agenda waardoor onder andere de breedte van het Venster Vandaag aan de rechterkant niet onthouden werd tussen sessies. Ten slotte zijn zeven lekken dichtgeplakt.

25 januari 2020
Thunderbird 68.4.2 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die nog niet bekendgemaakte lekken dichtplakt. Daarnaast worden er problemen met certificaten, IMAP en het doorsturen van HTML-mail opgelost. Ook is een fout opgelost waardoor de agenda niet meer reageerde bij het openen van een tweede Thunderbird-venster.

10 januari 2020
Thunderbird 68.4.1 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma die lekken dichtplakt. Verder worden enkele fouten opgelost en zijn er diverse verbeteringen bij het instellen van Microsoft Exchange en Office 365 accounts.

18 december 2019
Thunderbird 68.3.1 is een onderhoudsupdate voor het mailprogramma die foutjes repareert met betrekking tot de agenda, te klein weergegeven add-on-iconen op de werkbalk en de terug- en vooruitknoppen bij berichten. Ook zijn er kleine correcties aan het donkere thema.

4 december 2019
Thunderbird 68.3 is wederom een update voor Mozilla's mailprogramma die problemen oplost met de agenda en niet verschijnende add-on-knoppen en foutieve icoontjes van bijlagen herstelt. Ook is het 'nieuwe e-mail' icoontje in de systeembalk van Windows veranderd in een envelop. Ten slotte heb je nu als je extensies zoekt in de Add-ons-pagina de beschikking over navigatie-knoppen linksbovenaan, zodat je makkelijk een pagina terug kan gaan.

7 november 2019
Thunderbird 68.2.2 is een update voor Mozilla's mailprogramma die bepaalde upgrade-problemen van versie 60 naar 68 moet oplossen, waardoor soms een nieuw leeg profiel (zonder je mail en adresboek) werd aangemaakt. Als je je mail en adressen kwijt bent, lees dan deze oplossing om je oude profiel (met mail en adresboek) terug te vinden.

1 november 2019
Thunderbird 68.2.1 is een onderhoudsupdate voor de 68-serie van Thunderbird, die onder andere problemen met Google authenticatie, vertalingen van mapnamen en het adresboek oplost. Ook worden foutjes in het design opgelost, zoals problemen met het aanpassen van de menubalk. Ten slotte kun je de taal van Thunderbird nu instellen onder Opties (Voorkeuren) | Geavanceerd | Algemeen - Taal.

23 oktober 2019
Thunderbird 68.2 gaat gebruikers van versie 60 automatisch updaten

11 oktober 2019
Thunderbird 68.1.2 is een onderhoudsupdate voor de 68-serie van Thunderbird, waarin enkele problemen met de agenda worden opgelost (onder andere met het Venster Vandaag) en diverse visuele foutjes rechtgezet. Ook kun je weer adresboeken uit CSV-bestanden importeren en bijlagen van afzenders met Outlook 2016 openen. Ten slotte zijn er prestatieverbeteringen aan de zoekfunctie aangebracht.

Gebruikers die nog op de 60-serie zitten (60.9.0 momenteel) krijgen een automatisch update naar de 68-serie als versie 68.2 later dit najaar uitkomt.

26 september 2019
Thunderbird 68.1.1 is een beveiligings- en onderhoudsupdate voor de 68-serie van Thunderbird. In deze uitgave van het mailprogramma worden diverse fouten met onder andere bijlagen bij IMAP-berichten, prullenbak bij Gmail, plakken van een lijst van ontvangers, bewerken van mail lijsten, donkere thema en agenda opgelost. Ook worden nog niet genoemde lekken dichtgeplakt.

12 september 2019
Thunderbird 68.1 is een onderhoudsupdate voor de 68-serie van Thunderbird - die vooralsnog alleen via de website van Thunderbird te downloaden is. Gebruikers die nog op de 60-serie zitten (60.9.0 momenteel) krijgen een automatisch update naar de 68-serie als versie 68.2 waarschijnlijk later deze maand uitkomt.

6 september 2019
Thunderbird 60.9.0 is een beveiligingsupdate voor het mailprogramma. Ook kun je nu Exchange-accounts configureren met een add-on die aangeboden wordt. Deze update voor Thunderbird krijg je automatisch als je op versie 60.8.0 zit. Als je al op versie 68.0 van Thunderbird bent overgestapt (die momenteel alleen handmatig te downloaden is) dan krijg je geen update. Gebruikers van versie 60.9.0 worden de komende maand automatisch bijgewerkt naar versie 68.1 - als geen onverwachte problemen opduiken.

28 augustus 2019
Thunderbird 68 met nieuwe opties, menu en Dropbox-integratie

10 juli 2019
Thunderbird 60.8.0 is een kleine update voor het mailprogramma die een probleem met agenda-tijden verhelpt.

21 juni 2019
Thunderbird 60.7.2 plakt de twee beveiligingslekken dicht die deze week ook in Firefox verholpen zijn.

14 juni 2019
Thunderbird 60.7.1 is opnieuw een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin vier lekken in de iCal-kalenderimplementatie worden dichtgeplakt.

21 mei 2019
Thunderbird 60.7 is uitgebracht. Dit is een beveiligingsuitgave voor Mozilla's mailprogramma waarin enkele kwetsbaarheden worden verholpen en een kleine verbetering doorgevoerd.

26 maart 2019
Thunderbird 60.6.1 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin de Pwn2Own-lekken uit Firefox (dat als rendering engine in Thunderbird wordt gebruikt voor de weergave van onder andere HTML-mail) worden dichtgeplakt.

20 maart 2019
Thunderbird 60.6.0 is uitgebracht. Dit is een kleine onderhoudsupdate van het mailprogramma die een probleem met het aanmaken van herhaalde gebeurtenissen in de agenda oplost.

5 maart 2019
Thunderbird 60.5.3 is een kleine onderhoudsupdate van het mailprogramma die een fout bij Kopieer naar | E-mailgeadresseerde in het contextmenu in Windows Verkenner (rechtsklikken op een bestand) oplost. Deze was erin geslopen in versie 60.5.2.

27 februari 2019
Thunderbird 60.5.2 is verschenen. Deze kleine update van het mailprogramma lost een crash op bij het gebruik van Kopieer naar | E-mailgeadresseerde in het contextmenu in Windows Verkenner (rechtsklikken op een bestand). Verder is een probleem met certificaten opgelost bij het ontvangen van mail van Outlook.

14 februari 2019
Thunderbird 60.5.1 is een beveiligingsupdate voor Mozilla's mailprogramma waarin een aantal lekken wordt dichtgeplakt. Ook is een probleem met de toegang tot sommige CalDav servers (voor agenda's) opgelost.

30 januari 2019
Thunderbird 60.5 is gisteren uitgebracht. Deze versie van het mailprogramma van Mozilla biedt de mogelijkheid om via WeTransfer grote bestanden of veel foto's makkelijk te delen. Als je te grote bijlagen met een mailtje wilt versturen biedt Thunderbird automatisch via een balkje aan om deze te koppelen via bijvoorbeeld WeTransfer. Je bestanden worden dan geüpload naar We Transfer en de ontvanger kan ze daar downloaden. Ook is er een add-on voor DropBox om bestanden op deze wijze via DropBox te delen.

Verder is de Google zoekmachine toegevoegd en kun je zelf Open Search zoekmachines toevoegen om via het selecteren van en rechtsklikken op woordjes in de mail te zoeken. Als je een Microsoft Exchange account toevoegt dan biedt Thunderbird aan om de speciale Owl-add-on daarvoor te downloaden (kost 10 dollar per jaar). De crash bij het veranderen van het nieuwe meldingengeluid is opgelost en vier beveiligingslekken zijn gerepareerd.

21 december 2018
Thunderbird 60.4 is verschenen. In deze uitgave van het mailprogramma zijn kleine verbeteringen doorgevoerd. Ook zijn onder de motorkap voorbereidingen getroffen voor extensies van WeTransfer en Dropbox die binnenkort moeten verschijnen. Handig als je veel foto's wilt delen. Onopgelost probleem - waar aan wordt gewerkt - is nog dat Thunderbird crasht als je een aangepast meldingsgeluid voor nieuwe mail gebruikt.

6 december 2018
Een week na de vorige onderhoudsupdate is Thunderbird 60.3.3 uitgebracht. In deze uitgave wordt een probleem opgelost waardoor gebruikers die een hoofdwachtwoord hadden ingesteld mogelijk wachtwoorden konden kwijtraken bij het upgraden naar versie 60. Ook is traag zoeken in het adresboek en trage auto-aanvulling gerepareerd.

30 november 2018
Thunderbird 60.3.2 is verschenen. Deze onderhoudsupdate verhelpt enkele problemen. Zo volgt nu onder andere geen waarschuwing meer als je add-ons via thunderbird.net probeert te installeren.

15 november 2018
Thunderbird 60.3.1 is uitgebracht. Deze kleine onderhoudsupdate lost enkele fouten op met onder andere mapi, imap en het verwijderen van cookies.

6 november 2018
De automatische update van Thunderbird 52 naar 60 lijkt begonnen te zijn. Lees hier ervaringen van bezoekers, problemen (niet-werkende add-ons bijvoorbeeld) en oplossingen met Thunderbird 60

1 november 2018
Thunderbird 60.3 is uitgebracht. Deze onderhoudsupdate lost enkele fouten op en voert verbeteringen door. Zo zijn correcties aan kleuren en achtergronden van het thema aangebracht, werkt het add-on-voorkeuren-menu weer op de Mac en zijn problemen met filters, HTML, auto-aanvullen van adressen en het bewerken van sjablonen verholpen.

Thunderbird 60 was de grote jaarlijkse uitgave (lees hier over alle nieuwe functies) die in augustus verscheen. Automatische updates van Thunderbird 52 naar 60 worden nu ook in gang gezet [Update: hoewel lang niet iedereen die ontvangt, zie Reacties]. Updaten zou probleemloos moeten gaan. Let wel op dat niet alle extensies meer werken (Maar Agenda Lightning natuurlijk wel).

3 oktober 2018
Thunderbird 60.2.1 is verschenen. Deze onderhoudsupdate lost diverse fouten op en plakt zeven lekken dicht, waarvan een kritiek is. Verder zijn met name problemen met de agenda zijn verholpen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw in te loggen bij Google Agenda. Ook maakt de geïntegreerde Lightning-agenda nu op alle besturingssystemen gebruik van het nieuwe Photon-thema. Verder worden IMAP mappen correct vertaald (geen Drafts en Sent meer) en worden links in de add-on beheerder in je browser geopend in plaats van in Thunderbird zelf.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Installatie: 

Double Commander

21 januari 2023 - 14:01
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGive Double Commander 1/10Give Double Commander 2/10Give Double Commander 3/10Give Double Commander 4/10Give Double Commander 5/10Give Double Commander 6/10Give Double Commander 7/10Give Double Commander 8/10Give Double Commander 9/10Give Double Commander 10/10 Gemiddelde: 7.5 (13 stemmen) Licentie: Open sourceOmschrijving software: 

Double Commander is een goede open source vervanger voor TotalCommander. Met Double Commander kun je bestanden in mappen vergelijken en synchroniseren. Ook zijn allerlei werktuigen beschikbaar. Het programma beschikt over twee vensters en is te krijgen voor Windows, Mac en Linux.

Double Commander heeft onder andere de volgende mogelijkheden:

  • bestanden in mappen synchroniseren en vergelijken
  • ingebouwde tekst editor
  • ingebouwde bestanden viewer
  • compressie en extractie van archieven zoals ZIP, TAR, GZ, 7Z, RPM, DEB, RAR en ZIPX
  • ondersteuning Total Commander WCX, WDX, WFX en WLX plug-ins
  • bulk hernoemen (batch renaming) en wissen van bestanden
  • ondersteuning FTP

Double Commander is een prettige bestandsbeheerder met diverse mogelijkheden die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux en in het Nederlands is vertaald.

Versienummer: 1.0.10Installatie: Categorie: WerktuigenDownload via de producent: 

Download Double Commander via de producent
(kies de download voor je besturingssysteem, voor Windows 10 en 11 zal dit 64-bit zijn)

Taal: Nederlands en EngelsWebsite producent: 

DoubleCommander

21 januari 2023
Double Commander 1.0.10 is een update voor de bestandsbeheerder waarin foutjes worden opgelost.

> Scan zelf het gedownloade installatiebestand via tientallen virusscanners op VirusTotal

Lees hier meer over adware, PUPs, virussen en vals positieven

Uitgaveopmerkingen

21 januari 2023
Double Commander 1.0.10 is een update voor de bestandsbeheerder waarin foutjes worden opgelost.

5 december 2022
Double Commander 1.0.9 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder die foutjes oplost.

19 september 2022
Double Commander 1.0.8 is wederom een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder die foutjes oplost.

12 september 2022
Double Commander 1.0.7 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder die foutjes oplost.

5 juni 2022
Double Commander 1.0.6 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder die foutjes repareert.

19 april 2022
Double Commander 1.0.5 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder die foutjes oplost.

5 februari 2022
Double Commander 1.0.4 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder.

7 januari 2022
Double Commander 1.0.3 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder.

3 januari 2022
Double Commander 1.0.2 is een onderhoudsupdate voor de bestandsbeheerder.

15 november 2021
Double Commander 1.0.1 is een update voor de bestandsbeheerder die enkele fouten oplost.

23 maart 2021
Double Commander is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Pagina's