Spybot Anti-Beacon

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Windows 10 is over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Spybot Anti-Beacon, van de makers van Spybot S&D, maakt het mogelijk om je privacy onder Windows 10 en 11 met één klik te verbeteren.

Spybot Anti-Beacon kan met één klik je pc immuniseren voor diverse privacy-bedreigingen. Telemetrie (verzamelen gegevens), Wifi Sense (delen van je wif-wachtwoord), je persoonlijke advertentie-ID en de P2P-instellingen voor Windows Update (waarbij jouw pc updates aan andere gebruikers levert) zijn allemaal uit te schakelen.

Onder Customize | Protection Presets kunnen gevorderden nog kiezen voor None, Minimal en Recommended (Full is niet aan te raden). Als Windows niet meer goed werkt wordt aanbevolen om None of Minimal te kiezen om te kijken of dat helpt.

Spybot Anti-Beacon is op zich een nuttig programmaatje, maar het lijdt wel onder de mankementen die andere Safer Networking applicaties (zoals Spybot S&D) ook hebben: een wat verwarrende interface waarin onervaren gebruikers snel de weg kwijtraken. Voor gevorderden!

De gratis versie is beperkt in die zin dat minder telemetrie en phone home gedrag geblokkeerd wordt dan in de betaalde versie. Maar er wordt al wel vrij veel tegengehouden.

Inst

Reacties

Goede middag.Graag zou ik de app itsme op de pc willen downloaden maar is blijkbaar enkel voor gsm's voorzien.Het is vooral om degelijke mails te kunnen schrijven en op een gsm heb je daar geen goed overzicht over en ook ni makkelijk te typen.Graag uw advies.Dank u

Spybot beacon software is niets mis mee !! ,zoals redactie zegt bitdef.of ander virus/malware/scamwr/etc program kan fals reactie geven,
Solution ? simpel-> disable bitdef of uitsluit beacon exe in bitdef zelf en of gebruik ander kaspersly eset
Je mag weten dat ook ik ict afgestudeerd in data corruption oftwel ik mag dr. voor me naam plaatsen...

@Lord stronghold
Blijkbaar iets in het gedrag van Anti-Beacon wat Bitdefender niet aanstaat. Ik vond alleen dit, Bitdefender kan aanslaan op het aanpassen van het Host-bestand in Windows door Anti-Beacon:
https://forums.spybo...

Sorry maar als ik de nieuwste versie installeer op 07/02/2020 dan geeft Bitdefender na installatie van Spybot anti beacon aan dat trojan gedesinfecteerd word na installatie.
Terwijl virustotal aangeeft dat bestand schoon is
Bij verwijderen van Spybot anti beacon en volledige scan met Bitdefender geeft Bitdefender aan dat pc schoon is
Deze stap van Spybot anti
beacon installeren en detecteren door Bitdefender is 2 keer uitgevoerd om te kijken of het aan Spybot anti beacon lag
En ja het ligt aan Spybot anti beacon.

Laat duidelijk zijn dat ik een ICT specialist ben op academische niveau

Ook geschant met online scanners op pc zoals

Hitmanpro
Zemana
Eset online scanner
Avira pc cleaner
Trendmicro housecall
Emsisoft emergency kit

Bitdefender detecteerde hem onmiddelijk na installatie

Die laatste versie -van 29 october 2019- das dus 3.4.8.0 op een win 7/32 bit machine gezet en geen problemen!

Geachte redactie,
Waarom zetten jullie dit bericht vandaag nogmaals op de website als het vorige zaterdag al vermeld werd !?

SpybotAntiBeacon-2.1-setup //Het kan wel met 64bit W10 Home geinstaleerd worden, maar met 32-bit W10 Home krijg je een fout melding: "internal error: Cannot install files to 64-bit locations on this version of Windows". Mijn type systeem is 32-bits besturingssysteem, x64 processor, versie:1803 en build van besturingssysteem 17134.112. NIET nagedacht voor 32-bit systeem of er iets anders in de spel is?

Sorry... is idd een soort tussen versie voor de nwe 3.x lijn..
Alleen -zoals ook eerder vermeld - deze werkt niet op 32 bits windows versies...

@Tron
Hier kun je op hun eigen site de aankondiging en downloadlink zien van 2.1:
https://www.safer-ne...

Is niet fake, dat checken wij heus wel ;-)

Het is wel onhandig dat ze de originele pagina nog niet bijgewerkt hebben met de laatste versie.

Maar nu ff wat anders ..zie die directe link naar dat proggie- de versie 2.1- helemaal niet terug op de website van orginele programma! op orginele site staat nog gewoon versie 1.6 en ook daar in de forums! orignele link is deze > https://www.safer-ne...

en dit lijkt me fake !!! > https://download.spy...

Pagina's