Apple Kaarten

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Apple Kaarten is de navigatie-app van Apple die op alle iPhones, iPads en Macs standaard staat geïnstalleerd. Apple Kaarten biedt routebeschrijvingen, OV dienstregelingen, verkeersinformatie en kan je geparkeerde auto terugvinden.

Je kunt met Apple Kaarten eenvoudig je bestemming vinden door een adres in het zoekvak in te vullen en dan op de blauwe Route-knop te tikken. Je krijgt dan de route te zien en als je op Start tikt krijg je gesproken navigatie-aanwijzingen.

De standaard-aanwijzingen zijn voor auto maar je kunt ook kiezen voor wandelen, openbaar vervoer en taxi. Je kunt dus ook je OV-reis plannen in Apple Kaarten met alle benodigde trein- en bustijden (sinds eind 2018 ook in België).

Je kunt verder in de buurt tikken op de categorieën Eten en drinken (café's en restaurants), Winkelen (winkels, supermarkten), Vrije tijd (bioscopen, recreatie, uitgaan) en Reizen (hotels, tankstations en bezienswaardigheden) om snel te vinden waar je naar op zoek bent (en eventueel te reserveren).

Apple Kaarten had in 2012 een wat moeilijke start, maar is inmiddels uitgegroeid tot een waardige concurrent voor Google Maps. Bezitters van een iPhone of iPad hoeven dus niet meer apart Google Maps te downloaden, ze kunnen gewoon het voorgeïnstalleerde Apple Kaarten gebruiken.

Privacy zoekmachine DuckDuckGo maakt sinds 2019 gebruik van Apple Kaarten in zijn zoekresultaten

inst

Reacties

Ik gebruik al jaren Apple Kaarten voor navigatie op mijn iPhone SE. Met name na het gaan gebruiken van rijstroken bij afslagen en het goed functioneren van het omzeilen van blokkades vind ik sterk.
Het datagebruik valt erg mee, twee weken naar en in de Harz met voortdurend de navigatie aan leverde maar een paar MB aan dataverkeer op, in NL eigenlijk totaal niet.
Jammer is wel dat er maar een (mannen)stem is, die moeite heeft met exotische straatnamen. Maar zeker via de bluetooth verbinding op de autoradio perfect verstaanbaar.
De reactietijd is flitsend snel, ook bij afwijken van de route - de herberekening gaat supersnel, zonder vervelend "keer nu om".
Tenslotte, ik heb al mijn contacten(met adressen) in de contactenlijst staan. Als ik ergens naar toe moet en niet zeker ben van de route, hoef ik maar op zo'n adres te tikken en de kaart komt automagisch tevoorschijn, en kan ik de route selecteren.
Een apart navigatieapparaat is voor mij volstrekt overbodig.
Aanbevolen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd