Je kunt Copilot voor Windows 11 al gebruiken in Nederland met deze truc

 

Update
In Microsofts web browser Edge kun je inmiddels ook Copilot gebruiken
Ook zonder onderstaande truc, dus gebruik van Copilot vanuit Edge is aan te raden.

 
Met preview update KB5030310 voor Windows 11 22H2 werd slimme assistent Copilot geïntroduceerd door Microsoft. Een revolutionair digitaal hulpje in de zijbalk van Windows 11 dat gebruik maakt van de AI van ChatGPT. Helaas is Copilot nog niet in Nederland en de rest van Europa uitgebracht vanwege de privacyvereisten die de EU stelt. Microsoft hoopt later Copilot ook naar Europa te brengen. Maar met een trucje kun je nu al aan de slag met Copilot. Let op dat je wel de preview updates (KB5030310 en KB5030309) van afgelopen dinsdag via Windows Update op je pc geïnstalleerd moet hebben! Zet onder Instellingen | Windows Update de schakelaar aan bij 'Krijg de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn' om ze sneller te krijgen, als je KB5030309 nog niet ziet.

Let op!

Copilot voldoet nog niet aan de privacy-vereisten van de EU. Bedenk dus goed of je de AI assistent al wilt inschakelen op je pc. De huidige versie van Copilot is nog een preview waar fouten in kunnen zitten. Windows Latest meldt diverse problemen met update KB5030310, al dan niet gerelateerd aan Copilot. Voor gevorderden en voor eigen risico!

 
SchoonePC beschrijft een eenvoudig trucje om Copilot in Nederland te gebruiken. Voor gevorderden en voor eigen risico!

Hoe kun je Copilot al gebruiken in Nederland?

1. Maak een nieuwe snelkoppeling aan door rechts te klikken op je bureaublad in Windows 11 22H2 en te kiezen voor Nieuw | Snelkoppeling

2. Kopieer en plak vervolgens microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar in het venster voor de snelkoppeling

3. Klik Volgende en geef de snelkoppeling (die op je bureaublad komt) een naam, zoals Copilot

4. Copilot staat nu (met een Microsoft Edge-icoontje) op je bureaublad! Klik er op om Copilot te starten. Dit kan even duren, omdat er op de achtergrond nog wat zaken ingesteld moeten worden, zo lijkt het. Na een tijdje (of wacht even een paar minuten en klik nog een keer) opent Copilot in de zijbalk en kun je allerlei opdrachten geven en vragen stellen.

Wat kun je doen met Copilot?

Bing in Microsoft Edge had in maart al op ChatGPT gebaseerde kunstmatige intelligentie gekregen, zodat je al chattend vragen kon stellen en zoeken. Deze AI-ervaring wordt nu uitgebreid naar je bureaublad: Copilot is je intelligente assistent die in de zijbalk zit. Je kunt opdrachten geven aan Copilot, zoals: speel vrolijke muziek, open apps, organiseer vensters, zet de donkere modus aan, verwijder de achtergrond van een foto, vat tekst of een webpagina samen, schrijf een stuk over een onderwerp, zoek naar informatie over een onderwerp en veel meer.

Net als Bing Chat in Microsoft Edge werkt Copilot voor heel Windows 11 op basis van de kunstmatige intelligentie van ChatGPT en DALL-E. Je kunt Copilot vragen stellen en opdrachten geven door te typen of via de microfoon.

Bron: 

Reacties

Er schijnt een hoop mis te gaan met de introductie van de copilot. Voor meer informatie over dit probleem zie hardware.info

LET OP!!! De introductie van de copilot leid tot behoorlijk wat problemen bij gebruikers zoals zwarte schermen, AMD die zichzelf steeds blijft resetten e.z.m. Ik heb de knop inmiddels dichtgedaan. Zo komt kb5030309 zeker niet binnen en stel ik juist de installatie van de copilot uit.

KB5030309 nog niet binnen gekregen hoe kan dat?

afbeelding van redactie

'Zet onder Instellingen | Windows Update de schakelaar aan bij 'Krijg de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn' om ze sneller te krijgen, als je KB5030309 nog niet ziet.'

redactie.
heb het zo als het nu is staat het aan.
nog bedankt voor de hulp

Na het installeren van update KB503010 die volgens de gebruikelijke weg aangeboden werd en het aanmaken van de snelkoppeling zoals omschreven werkte Copilot nog niet.
Ik heb toen de schakelaar bij krijgt de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn op aan gezet.
Direct begon de update KB 5030309 te downloaden en is hierna geïnstalleerd. Na opnieuw opstarten werkte Copilot en inmiddels al diverse keren gebruikt.

Er was nog een optie namelijk activeren met de vivetool. Werkt ook voor geen meter! Afwachten lijkt mij de beste optie want je systeem kan nog crashen ook met deze grappemakerij!!!!

Ik had dit trucje al ergens anders gezien, het enige wat er gebeurt is dat er een tweede snelkoppeling naar microsoft edge word gemaakt. Dit werkt niet. Geen copilot dus. Had wel de previeuw updates er op staan.

afbeelding van redactie

Je moet zowel KB5030310 en KB5030309 hebben. Daarnaast moet je schakelen in Windows Update hebben aanstaan dat je als eerste de nieuwste updates krijgt. Daarna bovenstaande en bij ons (en Menno Schoone ;-) werkt het dan. Misschien nog even opnieuw opstarten?

Ik krijg de KB5030309 niet aangeboden terwijl de knop open staat, 310 staat er wel op. Met de PC manager kun je ook updaten, ook daar geen KB5030309. Waarschijnlijk lukt het daar door niet.

Bij mij werkt hij wel heb een pc waar windows 11 al op stond toen ik hem kocht.

Mooi! Ik had Edge al grondig verwijderd van mijn PC en deze Copilot werkt niet zonder aangegeven ongemak.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
frankr_jk