Bitwarden

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (11 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Bitwarden is een open source wachtwoordbeheerder met zeer veel mogelijkheden. Er zijn extensies voor bijna alle browsers en apps voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Bitwarden maakt een beveiligde kluis voor al je gebruikersnamen, wachtwoorden en andere informatie die je veilig wilt bewaren. Gegevens worden gesynchroniseerd met je online versleutelde kluis, zodat je vanaf al je apparaten bij je wachtwoorden kan.

In tegenstelling tot KeePass - dat gegevens lokaal bewaart of eventueel synchroniseert met behulp van Dropbox - zorgt Bitwarden er standaard voor dat je gebruikersnamen, wachtwoorden en andere gegevens via de cloud (de servers van Bitwarden) gesynchroniseerd worden. Hierdoor kun je vanaf al je apparaten en in al je browsers bij je wachtwoorden.

De online kluis is vanzelfsprekend versleuteld (met AES 256-bit encryptie) en is behalve met wachtwoord in de gratis versie ook te beveiligen met aanvullende twee-staps-authenticatie via e-mail of via een authenticatie-app op je telefoon zoals Google Authenticator of Authy (de betaalde versie biedt ook sms als twee-staps-authenticatie). De communicatie tussen je apparaat en de Bitwarden servers verloopt ook via end-to-end-encryptie zodat niemand onderweg je gegevens kan inzien.

Door de browser-extensies (voor Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, Vivaldi, Brave en Tor browser), apps voor Android en iOS (smartphones en tablets) kun je Bitwarden gebruiken op elk apparaat en in elke browser automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord invullen (nadat je eerst je hoofdwachtwoord hebt moeten invullen).

Behalve logins in je browser en gebruikersnamen en wachtwoorden kun je in je kluis ook veilige notities bewaren en andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer (onder Kaart), paspoortinformatie en wifi-inloggegevens. Bitwarden heeft een veilig wachtwoord generator, zodat je niet zelf moeilijke wachtwoorden hoef te bedenken.

Bitwarden is een veelzijdige open source wachtwoordbeheerder die op elk platform te gebruiken is. De gratis versie (voor persoonlijk gebruik) kent geen echte beperkingen. Zoals altijd moet je wel vertrouwen dat je gegevens in de cloud worden bewaard, maar ze zijn zeer goed versleuteld (en je kunt twee-stap-authenticatie instellen voor extra beveiliging) waardoor ook Bitwarden medewerkers je wachtwoorden niet kunnen inzien.

Dat brengt ons gelijk bij een waarschuwing: vergeet niet je hoofdwachtwoord, want dan zit er niets anders op dan je Bitwarden-kluis te vernietigen. Bitwarden kan door de beveiligingsopzet namelijk geen vervangend hoofdwachtwoord sturen. Dat ene wachtwoord goed onthouden dus!

Bitwarden is gratis voor persoonlijkgebruik. Er is een betaalde versie met 1 GB opslagruimte en enige extra functionaliteit maar voor de meeste mensen is de gratis variant prima.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Top wachtwoordmanager! Ik gebruikte jarenlang Lastpass (dat ging ook prima maar sinds kort is deze betaald). Zodoende bij Bitwarden terechtgekomen. Ik heb ook een tijdje 1password (deze is betaald)geprobeerd. Die is uitgebreider maar Bitwarden levert alles wat ik nodig heb!

Gebruikte altijd Keepass tot volle tevredenheid op 2 laptops. Keepass portable op een USB stick staan waar ook de 'master' database op staat. Wijzigingen doe ik altijd op de USB stick en kopieer de database naar de laptops. 1/2 jaar BW gebruikt en beviel prima, maar toch niet gelukkig dat je database ergens in een cloud opgeslagen is. Weer terugegaan naar Keepass, die ik altijd up to date gehouden heb. Beter gevoel.

Wat een waardeloze password manager. Firefox extensie geïnstalleerd op mijn PC en op mijn iPad de app. Op de iPad moet je constant eerst je hoofdwachtwoord invullen en dan pas kun je de autofill te gebruiken. Bij Firefox kan iedereen na inloggen je wachtwoorden inzien en veranderen.

Sorry, foutje gevonden. Mijn vermelde versie-nummer is het nummer van Bitwarden onder Firefox

Gebruik Bitwarden enkele jaren naar volle tevredenheid. Nu lees ik hier over een nieuwe Windows-versie namelijk Bitwarden 1.23.
Kijk ik echter in mijn Bitwarden onder Instellingen ... Over ... dan lees ik daar Versie: 1.46.2. Heeft iemand enige duidelijkheid over dit verschil?

Wel als firefox or Chrome addon

Gebruik Bitwarden al jaren zonder problemen, beter dan Lastpass !

Keepass is m.i.het veiligst, standalone, geen gedoe in de cloud ergens op een server in Verweggistan. Echter ik ben een jaar geleden toch overgestapt op BitWarden, maar hou Keepass database nog steeds aktueel mocht er iets "misgaan" met BW. BW werkt prima, veel gebruikersvriendelijker dan Keepass. Veiligheid van BW lijkt ook in orde gebaseerd op meerdere publikaties. Heb 2FA ingesteld in BW voor extra veiligheid. Post-it onder je keyboard of wachtwoorden opgeslagen in je browser is ook niet alles...BW zonder meer aanbevolen.

En hier gaat het dan fout:

"wachtwoorden en andere informatie die je veilig wilt bewaren. Gegevens worden gesynchroniseerd met je online versleutelde kluis"

Online bewaren van wachtwoorden is naar mijn mening nooit veilig. Ook al zit er 256 bit encryptie op.

Dan kun je beter gebruik maken van KeePass die kun je lokaal op je pc, smartphone of op je eigen server opslaan.

Maar het blijft beter dan post-it onder je toetsenbord.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsl_nd