Bitwarden

Horizontal Tabs

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (26 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

Bitwarden is een open source wachtwoordbeheerder met zeer veel mogelijkheden. Er zijn extensies voor bijna alle browsers en apps voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Bitwarden maakt een beveiligde kluis voor al je gebruikersnamen, wachtwoorden en andere informatie die je veilig wilt bewaren. Gegevens worden gesynchroniseerd met je online versleutelde kluis, zodat je vanaf al je apparaten bij je wachtwoorden kan.

In tegenstelling tot KeePass - dat gegevens lokaal bewaart of eventueel synchroniseert met behulp van Dropbox - zorgt Bitwarden er standaard voor dat je gebruikersnamen, wachtwoorden en andere gegevens via de cloud (de servers van Bitwarden) gesynchroniseerd worden. Hierdoor kun je vanaf al je apparaten en in al je browsers bij je wachtwoorden.

De online kluis is vanzelfsprekend versleuteld (met AES 256-bit encryptie) en is behalve met wachtwoord in de gratis versie ook te beveiligen met aanvullende twee-staps-authenticatie via e-mail of via een authenticatie-app op je telefoon zoals Google Authenticator of Authy (de betaalde versie biedt ook sms als twee-staps-authenticatie). De communicatie tussen je apparaat en de Bitwarden servers verloopt ook via end-to-end-encryptie zodat niemand onderweg je gegevens kan inzien.

Door de browser-extensies (voor Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, Vivaldi, Brave en Tor browser), apps voor Android en iOS (smartphones en tablets) kun je Bitwarden gebruiken op elk apparaat en in elke browser automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord invullen (nadat je eerst je hoofdwachtwoord hebt moeten invullen).

Behalve logins in je browser en gebruikersnamen en wachtwoorden kun je in je kluis ook veilige notities bewaren en andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer (onder Kaart), paspoortinformatie en wifi-inloggegevens. Bitwarden heeft een veilig wachtwoord generator, zodat je niet zelf moeilijke wachtwoorden hoef te bedenken.

Bitwarden is een veelzijdige open source wachtwoordbeheerder die op elk platform te gebruiken is. De gratis versie (voor persoonlijk gebruik) kent geen echte beperkingen. Zoals altijd moet je wel vertrouwen dat je gegevens in de cloud worden bewaard, maar ze zijn zeer goed versleuteld (en je kunt twee-stap-authenticatie instellen voor extra beveiliging) waardoor ook Bitwarden medewerkers je wachtwoorden niet kunnen inzien.

Dat brengt ons gelijk bij een waarschuwing: vergeet niet je hoofdwachtwoord, want dan zit er niets anders op dan je Bitwarden-kluis te vernietigen. Bitwarden kan door de beveiligingsopzet namelijk geen vervangend hoofdwachtwoord sturen. Dat ene wachtwoord goed onthouden dus!

Bitwarden is gratis voor persoonlijkgebruik. Er is een betaalde versie met 1 GB opslagruimte en enige extra functionaliteit maar voor de meeste mensen is de gratis variant prima.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

Beste gratis wachtwoordmanager!! Aanrader!!

Een beveiligde kluis .... wachtwoorden en andere gegevens via de cloud. Je gegevens liggen gewoon op straat. Ik zou er NIET aan beginnen. Alles is te kraken ondanks de zogenaamde AES 256-bit encryptie. Ik geef de voorkeur aan Keepass daar blijven alle gegevens in eigen handen.

Bitwarden is de beste gratis wachtwoordmanager!! LastPass jarenlang gebruikt, maar wordt steeds verder uitgekleed.

Patje dat is de versie in je browser. De windows desktop is 1.26.4

Ik zit momenteel al op Versie
1.50.0

Top wachtwoordmanager! Ik gebruikte jarenlang Lastpass (dat ging ook prima maar sinds kort is deze betaald). Zodoende bij Bitwarden terechtgekomen. Ik heb ook een tijdje 1password (deze is betaald)geprobeerd. Die is uitgebreider maar Bitwarden levert alles wat ik nodig heb!

Gebruikte altijd Keepass tot volle tevredenheid op 2 laptops. Keepass portable op een USB stick staan waar ook de 'master' database op staat. Wijzigingen doe ik altijd op de USB stick en kopieer de database naar de laptops. 1/2 jaar BW gebruikt en beviel prima, maar toch niet gelukkig dat je database ergens in een cloud opgeslagen is. Weer terugegaan naar Keepass, die ik altijd up to date gehouden heb. Beter gevoel.

Wat een waardeloze password manager. Firefox extensie geïnstalleerd op mijn PC en op mijn iPad de app. Op de iPad moet je constant eerst je hoofdwachtwoord invullen en dan pas kun je de autofill te gebruiken. Bij Firefox kan iedereen na inloggen je wachtwoorden inzien en veranderen.

Sorry, foutje gevonden. Mijn vermelde versie-nummer is het nummer van Bitwarden onder Firefox

Gebruik Bitwarden enkele jaren naar volle tevredenheid. Nu lees ik hier over een nieuwe Windows-versie namelijk Bitwarden 1.23.
Kijk ik echter in mijn Bitwarden onder Instellingen ... Over ... dan lees ik daar Versie: 1.46.2. Heeft iemand enige duidelijkheid over dit verschil?

Pagina's