iPhone/iPad tips - AirDrop: snel foto's overzetten zonder internet

Alle Apple apparaten hebben een hele handige, maar niet bij iedereen bekende, functie om snel heel veel bestanden over te zetten: AirDrop! Geen gehannes met het mailen of appen van veel foto's of bestanden, maar direct overzetten tussen Apple apparaten, zoals iPhone, iPad, iMac en MacBook.

Vanuit elke app met een deelmenu () kun je gebruikmaken van AirDrop. Je kunt zo bijvoorbeeld tientallen foto's vanuit de Foto's app snel delen met iemand anders.

Voor AirDrop hoef je zelfs niet op een wifi-netwerk (of 4G) te zitten. Zonder internetverbinding kun je ook bestanden delen via AirDrop! Je wifi en bluetooth moeten allebei wel ingeschakeld zijn (ook op het apparaat van degene met wie je deelt), maar je hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. AirDrop maakt namelijk een peer-to-peer wifi-verbinding tussen de twee apparaten.

Open het deelmenu () om bijvoorbeeld een foto (of meer foto's) te delen en kies voor AirDrop (tik op de foto of initialen van het apparaat van de ander). Het werkt ook voor andere bestanden en linkjes.

De ander ontvangt een melding en kan je 'AirDrop' accepteren. Op deze wijze kun je tientallen foto's binnen enkele seconden overzetten naar het Apple-apparaat van een ander (het gaat meestal sneller dan via een internet-verbinding).

Op een Mac kun je AirDrop ook vinden in bestandsverkenner Finder.

Voordelen van AirDrop zijn:
- het gaat snel
- je hebt zelfs geen internetverbinding nodig, dus als je geen wifi- of 4G-verbinding hebt - op vakantie bijvoorbeeld - kun je toch foto's delen! (wifi en bluetooth moeten wel aanstaan)

Nadelen:
- het werkt alleen tussen Apple-apparaten (van pakweg na 2012), dus niet met Windows- of Android-apparaten

AirDrop werkt als:
- beide apparaten van Apple zijn en
- bluetooth en wifi ingeschakeld zijn (hoewel je geen verbinding met een wifi-netwerk hoeft te hebben)
- AirDrop aanstaat op beide toestellen (kijk in Instellingen | Algemeen | AirDrop en kies Iedereen of Alleen contacten)

Deel dit artikel: 

Reacties

Werkt alleen als je alles van Apple hebt.
De rest zit helaas vast aan iTunes.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederl_nd