Gratis pc schoonmaken

Hieronder vindt u gratis programma's om uw pc mee op te ruimen. Als u aan het internetten bent met Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari of Opera dan worden heel wat tijdelijke bestanden bewaard op uw pc. Pc schoonmakers ruimen al deze internet sporen op voor u. En deze programma's ruimen nog veel meer op, zoals de prullenbak, tijdelijke Windows systeembestanden, logboekbestanden van Windows, het klembord en de lijsten van laatst geopende bestanden die veel programma's bijhouden. Dit zorgt ervoor dat er ruimte wordt vrijgemaakt op uw pc en dat anderen uw privacy-gevoelige gegevens niet te zien krijgen. Bovendien kunnen deze programma's vaak nog veel meer optimaliseren aan uw pc.

CCleaner

8.49623
Gemiddelde: 8.5 (10344 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X

CCleaner is een van de beste programma's om uw pc snel en grondig mee op te schonen. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen van Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome en Safari opruimen. Bovendien beschikt CCleaner over een werktuig om het register mee schoon te maken en tools om programma's te deïnstalleren en met Windows opstartende programma's uit te zetten.

Versienummer: 
5.05
Laatst gewijzigd: 
23 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

PrivaZer

8.41606
Gemiddelde: 8.4 (137 stemmen)
Voor Windows

PrivaZer is een nieuwe schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Versienummer: 
2.30
Laatst gewijzigd: 
9 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

Advanced SystemCare Free

8.36229
Gemiddelde: 8.4 (2705 stemmen)
Voor Windows

Advanced SystemCare Free is een multi-functioneel programma om je pc mee op te ruimen en te optimaliseren. Met één klik kun je tijdelijke bestanden en internet- en gebruikerssporen verwijderen, je computer sneller maken en - beperkt - controleren op spyware. Advanced SystemCare geeft je pc op een makkelijke manier een grote beurt.

Versienummer: 
8.2.0
Laatst gewijzigd: 
10 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

BleachBit

8.02439
Gemiddelde: 8 (41 stemmen)
Voor Windows en Linux

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.
 

Versienummer: 
1.7
Laatst gewijzigd: 
13 januari 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

Glary Utilities

7.75
Gemiddelde: 7.8 (320 stemmen)
Voor Windows

Glary Utilities is een allround schoonmaker die register, tijdelijke bestanden, internet sporen en nog veel meer opruimt. Ook kunnen opstartende programma's beheerd, het contextmenu aangepast en het register gedefragmenteerd worden. En met Glary Utilities kunt u bestanden versleutelen, definitief uitwissen én ook herstellen als ze per ongeluk weggegooid zijn. Alles-in-een software om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren met veel mogelijkheden.

Versienummer: 
5.23
Laatst gewijzigd: 
14 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

GeekUninstaller

7.68919
Gemiddelde: 7.7 (74 stemmen)
Voor Windows

GeekUninstaller is een nieuw programma van Nederlandse makelij om weerbarstige software mee te deïnstalleren. Als software niet langs de normale weg gedeïnstalleerd kan worden dan biedt GeekUninstaller de mogelijkheid tot Geforceerd Verwijderen, waarna achtergebleven bestanden, mappen en register items weggegooid worden.
 

Versienummer: 
1.3.3.46
Laatst gewijzigd: 
4 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

Disk Cleaner

7.5463
Gemiddelde: 7.5 (108 stemmen)
Voor Windows

- Disk Cleaner is sinds 2010 niet verder ontwikkeld -

Disk Cleaner is een pc opruimer van Nederlandse origine die heel veel tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen van browsers opruimt. Handig als u uw pc even snel wilt opschonen. Typisch genoeg is Disk Cleaner alleen in het Engels verkrijgbaar.

Versienummer: 
1.8.1795
Laatst gewijzigd: 
22 september 2010
Taal: 
Engels

SlimCleaner

7.52632
Gemiddelde: 7.5 (209 stemmen)
Voor Windows

SlimCleaner is een nieuw, goed uitziend programma om uw pc en register mee op te ruimen en te optimaliseren. Het opschonen van applicaties, browsers en Windows zelf is natuurlijk de hoofdtaak. Maar ook opstartende programma's, services, browserinstellingen en geïnstalleerde software worden met behulp van feedback van gebruikers via the cloud (internet) aan een grondige inspectie onderworpen. Een shredder en hijack log completeren de gereedschapskist voor gevorderden die SlimCleaner biedt.

Versienummer: 
4.0
Laatst gewijzigd: 
22 mei 2013
Taal: 
Engels

SlimComputer

7.21875
Gemiddelde: 7.2 (64 stemmen)
Voor Windows

SlimComputer is een handig programmaatje van de makers van SlimCleaner om een nieuw gekochte pc of laptop schoon te maken. Op nieuwe computers zit vaak onnodige software van de fabrikant voorgeïnstalleerd. Met SlimComputer kunt u alle troep, die uw nieuwe pc vertraagt, er af halen.

Versienummer: 
1.3
Laatst gewijzigd: 
10 juni 2013
Taal: 
Engels

System Ninja

7.12821
Gemiddelde: 7.1 (39 stemmen)
Voor Windows

System Ninja is een snelle pc schoonmaker van de producent van CCEnhancer en JavaRa (om respectievelijk CCleaner mee uit te breiden en oude Java-installaties mee op te ruimen). System Ninja ruimt tijdelijke bestanden, sporen van je internet browsers en andere rommel op. Ook kan System Ninja opstartende programma's en actieve processen beheren.
 

Versienummer: 
3.0.6
Laatst gewijzigd: 
7 april 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

PC Decrapifier

7.125
Gemiddelde: 7.1 (48 stemmen)
Voor Windows

Als u een nieuwe pc of laptop koopt zit deze meestal volgestouwd met allerlei voorgeïnstalleerde software van de fabrikant. Vaak zijn dit onnodige programma's die u niet wilt. Weg ermee dus! PC Decrapifier helpt om op een makkelijke manier deze software van een nieuwe computer te verwijderen.

Versienummer: 
3.0.0
Laatst gewijzigd: 
2 januari 2015
Taal: 
Engels

Toolbar Cleaner

7
Gemiddelde: 7 (52 stemmen)
Voor Windows

Bij heel veel gratis software wordt tegenwoordig geprobeerd om je nog wat onnodige browser werkbalken aan te smeren. Heel vervelend al die extra toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Toolbar Cleaner helpt om in een keer alle toolbars uit je browsers te verwijderen.

Taal: 
Engels

Comodo System Utilities

6.44444
Gemiddelde: 6.4 (9 stemmen)
Voor Windows

Comodo System Utilities is een pc schoonmaker die het register van je pc, sporen van je browsers en andere applicaties en tijdelijke bestanden van Windows en andere rommel opruimt. Verder heeft deze tool de beschikking over een shredder om bestanden te vernietigen en een autorun manager om opstartende items mee te beheren.

Taal: 
Engels