Gratis browser beveiliging

Hieronder vindt u een overzicht van gratis beveiligingssoftware voor uw internet browser. Meestal in de vorm van een werkbalk of knop voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, die waarschuwt als u besmette pagina's bezoekt en die uw zoekresultaten in Google, Bing en Yahoo! scant.

Omdat de meeste gevaren van internet komen kan extra beveiliging van uw browser geen kwaad. Bedenk wel dat uw surfervaring enige vertraging kan ondervinden door de controle van alle links en zoekresultaten. Ook hebben alle moderne browsers en veel anti-virus producten tegenwoordig zelf ingebouwde beveiliging tegen malware- en phishing sites. Het gebruik van meer dan één is niet aan te raden, omdat internetten dan een stuk trager zal verlopen.

HitmanPro.Alert

6.78571
Gemiddelde: 6.8 (84 stemmen)
Voor Windows
Installatie: 
Let op bij de installatie

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger en anti-ransomware functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Versienummer: 
3.5.2 build 558
Laatst gewijzigd: 
9 september 2016
Taal: 
Nederlands en Engels

WOT Web of Trust

6.66234
Gemiddelde: 6.7 (77 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Web of Trust (WOT) is een addon voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die waarschuwt tegen onbetrouwbare websites. Betrouwbaarheid, privacy en kindveiligheid worden beoordeeld door de grote gebruikersschare van WOT. WOT werkt in alle grote browsers op Windows, Mac en Linux.

Laatst gewijzigd: 
31 januari 2014
Taal: 
Engels

AVG Secure Search

6.45833
Gemiddelde: 6.5 (48 stemmen)
Voor Windows

AVG Secure Search wordt meegeleverd met AVG Anti-Virus Free, maar kan ook los gedownload worden. Secure Search levert bescherming tijdens het zoeken en surfen op internet door middel van een werkbalk en zoekmachine voor Internet Explorer, Google Chrome en Firefox.

Taal: 
Nederlands en Engels

BitDefender TrafficLight

6.14583
Gemiddelde: 6.1 (48 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

BitDefender TrafficLight is de browserbeveiliging van anti-virus producent BitDefender. TrafficLight beschermt Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera onder Windows, Mac OS X en Linux tegen malware, phishing websites en besmette zoekresultaten. Voordeel is dat geen extra werkbalk aan uw browser wordt toegevoegd.

Laatst gewijzigd: 
1 november 2014
Taal: 
Engels

McAfee SiteAdvisor

5.01887
Gemiddelde: 5 (53 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X

McAfee SiteAdvisor is een beveiligingswerkbalk voor Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome die aangeeft of websites betrouwbaar, dat wil zeggen: niet schadelijk, zijn of niet. Ook zoekresultaten van Google, Bing en Yahoo! worden gecontroleerd. Extra beveiliging voor uw pc.

Taal: 
Nederlands en Engels

Norton Safe Web Lite

4.02778
Gemiddelde: 4 (36 stemmen)
Voor Windows

Norton Safe Web Lite is een beveiligingswerkbalk van Symantec voor Internet Explorer en Firefox. Safe Web Lite controleert of websites niet schadelijk zijn en geeft groen licht (veilig) of een stopteken (rood). Ook zoekresultaten van Google, Bing en Yahoo! worden gecheckt.

Taal: 
Engels

Trustwave SecureBrowsing

2.84615
Gemiddelde: 2.8 (26 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Trustwave SecureBrowsing is de nieuwe naam van de oude Finjan browser bescherming. Door middel van een knop op de werkbalk worden Internet Explorer, Google Chrome en Firefox gebruikers gewaarschuwd voor schadelijke zoekresultaten en links op een aantal sociale netwerksites en in webmail.

Taal: 
Engels