Tips

Hieronder vind je tips en trucs over werken met gratis software en apps, internet, beveiliging, privacy, wifi, Windows, Mac, Linux, Android, iOS en meer.

Lint-menu (ribbon uit Microsoft Office) aanzetten in LibreOffice

Sinds versie 5.3 heeft LibreOffice ook de - experimentele - mogelijkheid om een lint-menu (ribbon) dat lijkt op dat van Microsoft Office aan te zetten. Wil je dit lint-menu ook zodat LibreOffice meer op Microsoft Office lijkt, of wil je gewoon even zien hoe het eruit ziet? Zo zet je het lint-menu aan in LibreOffice.

Handleiding: Thunderbird installeren, mailaccounts instellen en mail overzetten

Thunderbird is een uitstekend mailprogramma dat in het Nederlands beschikbaar is, een agenda heeft en uit te breiden is met extensies (net als grote broer Firefox). Wij laten zien hoe je Thunderbird kunt installeren, mail-accounts kunt instellen en geven een tip hoe je oude mail kunt overzetten.

Installeer AVG Anti-Virus Free 17 - geen trial-versie - en vermijd Web TuneUp werkbalk, verandering van zoekmachine en betaalde extraatjes in Zen

Wij laten je zien hoe je AVG Anti-Virus Free 17 het beste installeert, zodat je niet de dertig dagen trial-versie krijgt, maar de echte gratis variant van AVG. Ook tonen we hoe je Chrome of andere extra aangeboden software niet hoeft te installeren. AVG Free wordt tegenwoordig geleverd met het irritante beheerprogramma AVG Zen (om extra AVG software aan te schaffen en eventueel meer apparaten te beheren). We laten zien wat je nodig hebt en welke betaalde onderdelen in AVG Zen je beter kunt vermijden.

Installatie AVG Anti-Virus Free 17 zonder extraatjes

Tip: schakel het welkomstvenster in Thunderbird uit (waarin gevraagd wordt te doneren)

Als je Thunderbird installeert dan staat ingesteld dat je een welkomstvenster ziet als je het mailprogramma opent. In dit welkomstvenster, of deze startpagina, wordt gevraagd om te doneren aan Mozilla. Als je dit al gedaan hebt (hoeft trouwens niet) of als je geen zin hebt om steeds dit venster te zien, dan kun je dit heel makkelijk uitzetten.


Welkomstvenster (startpagina in berichtvenster) in Thunderbird

Over precies drie maanden krijgt Windows Vista geen updates meer: wat te doen? Gratis alternatieven

Op 11 april 2017 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows Vista. Dat betekent dat Vista over precies drie maanden zijn laatste beveiligingsupdates zal krijgen en daarna aan zijn lot overgelaten wordt. Dus Vista-gebruikers die niet een onveilige pc willen hebben na die datum zullen op zoek moeten naar alternatieven. Wij zetten enkele opties op een rijtje. Waaronder gratis alternatieven

Goede voornemens 2017: VPN gebruiken op open wifi netwerken en beveiligde mailverbindingen instellen

Al goede voornemens voor 2017? Wij hebben wel een paar suggesties wat betreft beveiliging. Altijd VPN gebruiken op open wifi netwerken en beveiligde POP/SMTP instellen in je e-mail (of eventueel IMAP). Hierdoor word je wachtwoord niet gestolen en kun je ook mail versturen op andere netwerken dan die van je provider (bijvoorbeeld op vakantie). Hieronder vind je tips en uitleg en gratis software die je kunt gebruiken.

Pagina's