Tour de France 2023 kijken en volgen op pc, tablet of smartphone

De Tour de France 2023 begint zaterdag 1 juli in Baskenland. Behalve op tv kun je natuurlijk ook op je pc, laptop, tablet en smartphone de etappes volgen. En er zijn diverse apps om nieuws, interviews en uitslagen te bekijken van de ronde van Frankrijk.

1. Tour kijken

Kijken via NPO Start app en website

Via de NPO Start app op je Android smartphone of tablet en iPhone of iPad kun je de Tour live kijken. Ook op je laptop en pc kun je via de NPO website de Tour live kijken.


Kijken via KPN of Ziggo

Je kunt natuurlijk via je provider ook live televisie (en dus Tour de France) kijken op je pc, smartphone of tablet. Bekijk de Ziggo GO of KPN Interactieve TV apps daarvoor.


Buiten EU: geo blokkades omzeilen

Binnen de EU kun je sinds 2018 gewoon alle zenders kijken via de Ziggo en KPN apps. Buiten de EU kun je een VPN als het gratis ProtonVPN gebruiken om geo-blokkades te omzeilen (en dan kiezen voor Nederland als land).

2. Live radio

Radio Tour de France

Via de NPO Start app kun je - onder Live - Radio - ook Radio 1 luisteren met Radio Tour de France. Of je downloadt de aparte Radio 1 app voor Android of iOS (maar alle radiozenders zitten dus ook in de NPO Start app).

3. Tournieuws

NOS app

De algemene NOS app met nieuws en sport doet ook altijd uitgebreid verslag van de Tour met live blogs en meer.


Officiële Tour de France app

De officiële Tour de France app van ASO (dat de Tour organiseert) is alleen in het Engels (of Frans) maar biedt wel heel veel informatie, nieuws, interviews, live verslagen, klassementen en etappe-uitslagen. Ook kun je het 'race center' bekijken en alle renners via GPS tracking volgen.


Tour Tracker app

Wil je de Tour de France op de voet volgen, dan is Tour Tracker een van de uitgebreidste gratis apps (die wel betaalde uitbreidingen heeft - die je natuurlijk niet hoeft aan te schaffen).

Tour Tracker biedt voorbeschouwingen, analyses, live commentaar, video's, GPS tracking van renners en veel meer. Je kunt elke etappe live volgen, interviews bekijken en natuurlijk de uitslagen en klassementen raadplegen. Ook geeft Tour Tracker van CyclingNews.com (een van de grootste sites over wielrennen) informatie over alle wielrenners en voorbeschouwingen van etappes. De app is wel in het Engels.


Reacties

Patrick,
Dank voor je reactie . Ik heb Surfshark, dat zou toch moeten lukken.

Je zij zelf dat het niet lukte. Sommige VPNs hebben een soort vermomming, dan ziet men niet dat je een vpn gebruikt. Mits Ziggo in jouw geval het IP adres kent? Verder weet ik het ook niet. Nog een goedeavond.

Ik vergat nog te melden dat je VPN gebruikt om jezelf te beschermen niet tegen Ziggo maar de verbinding er naar toe dus gebruik ik altijd een VPN mits een website niet werkt waar ik moet zijn dan zet ik hem tijdelijk uit en na inloggen weer aan , thuis ook. Er zijn mensen die vinden dat overdreven maar dat is het in deze tijd niet. Dat is het nieuwe normaal. Een privacy gerichte browser zoals Firefox. Zoekmachine Duckduckgo of swisscows .Extensies Ublock origine, cookie auto delete( wissen na minimaal 5 minuten of sommige sites whitelisten) windscribe vpn, Trafficlight van Bitdefender, privacy badger, Clearurls en Decentraleyes. Een vertrouwde gratis VPN, Privado is nr 1! Soms moet je in de browser Windscribe even uitzetten of Privado verbinding onderbreken maar dat bepaal jij!!! Avast One Essential is ook een aanrader. Nou ik hoop je zo verder te kunnen helpen en andere lezers natuurlijk ook.

Er wordt steeds op gewezen dat het beter is om in het buitenland, of laten we zeggen "buitenhuis" een VPN te gebruiken, om zo indringers buiten de deur te houden. Hoe zit dat dan met Ziggo en KPN? Ik was onlangs in Italië en toen bleek dat ik met VPN Ziggo niet eens kon bekijken. (VPN stond op NL)

Probeer Privado VPN eens een keer, misschien werkt die wel. Ziggo accepteerd waarschijnlijk niet dat je jezelf onherkenbaar maakt. Wil je kijken vanaf een Laptop of vanaf een Smartphone/Tablet?

Verder heb je nog andere betrouwbare VPN zoals Proton, Hide.me 10 GB gratis via Amsterdam, Windscribe
tot 15GB gratis, Ook Avast One Essentieel (nieuw) heeft 5GB vpn gratis per week. Ik zou ze 1 voor 1 proberen totdat het lukt. Niet accepteren dat je zonder VPN zit, ook thuis niet!!!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
span_e