Tour de France 2021 kijken en volgen op pc, tablet of smartphone

De Tour de France 2021 begint morgen en behalve op je tv kun je natuurlijk ook op je pc, laptop, tablet en smartphone de etappes volgen. En er zijn diverse apps om nieuws, interviews en uitslagen te bekijken van de ronde van Frankrijk.

NPO Start app en website

Via de NPO Start app op je Android smartphone of tablet en iPhone of iPad kun je de Tour live kijken. Ook op je laptop en pc kun je via de NPO website de Tour live kijken.

Je kunt natuurlijk via je provider ook live televisie (en dus Tour de France) kijken op je pc, smartphone of tablet. Bekijk de Ziggo GO of KPN Interactieve TV apps daarvoor.

Geo blokkades omzeilen

Binnen de EU kun je sinds 2018 gewoon alle zenders kijken via de Ziggo en KPN apps. Buiten de EU kun je een VPN als het gratis ProtonVPN gebruiken om geo-blokkades te omzeilen (en dan kiezen voor Nederland als land).

Radio Tour de France

Via de NPO Start app kun je - onder Live - Radio - ook Radio 1 luisteren met Radio Tour de France. Of je downloadt de aparte Radio 1 app voor Android of iOS (maar alle radiozenders zitten dus ook in de NPO Start app).

NOS app

De algemene NOS app met nieuws en sport doet ook altijd uitgebreid verslag van de Tour met live blogs en meer.

Officiële Tour de France app

De officiële Tour de France app van ASO (dat de Tour organiseert) is alleen in het Engels (of Frans) maar biedt wel heel veel informatie, nieuws, interviews, live verslagen, klassementen en etappe-uitslagen. Ook kun je het 'race center' bekijken en alle renners via GPS tracking volgen.

Tour Tracker app

Wil je de Tour de France op de voet volgen, dan is Tour Tracker een van de uitgebreidste gratis apps (die wel betaalde uitbreidingen heeft - die je natuurlijk niet hoeft aan te schaffen).

Tour Tracker biedt voorbeschouwingen, analyses, live commentaar, video's, GPS tracking van renners en veel meer. Je kunt elke etappe live volgen, interviews bekijken en natuurlijk de uitslagen en klassementen raadplegen. Ook geeft Tour Tracker van CyclingNews.com (een van de grootste sites over wielrennen) informatie over alle wielrenners en voorbeschouwingen van etappes. De app is wel in het Engels.

Deel dit artikel: