ProtonVPN

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (111 stemmen)

Horizontal Tabs

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. U kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: u kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kunt u onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat uw surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. U moet zich wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

ProtonVPN heeft het druk gekregen nu dat providers gaan beslissen wat het Nederlandse volk wel of niet mag lezen over de oorlog Oekraïne - Rusland .
Eerst waren er maar 11 NL-free IP . Nu Sins vandaag kan je kiezen uit 27 NL-free IP.

Opties van Gratis versie van deze VPN:

1 VPN connection
Servers in 3 countries
Medium speed
Strict no-logs policy

En dit dus NIET werkend in free versie :
P2P/BitTorrent support
Adblocker (NetShield)
Secure Core VPN
TOR over VPN
Access blocked content

Er zijn goede alternatieven.. check eens windscribe!

@Gilbert
Bij ons werkt de gratis versie van ProtonVPN prima

De gratis werkt langs geen kanten . Eens je die verbinding uitschakelt download hij terug . Zo dus indirect willen ze je een abonnement aansmeren .

Als ik eens anoniem wil surfen doe ik dat via anonymoX in Firefox.
Geen gezeur met registratie, gewoon de add-on downloaden en daar gaat ie.

Nou ik draai op win10pro icm de gratis versie en alles werkt vlekkeloos en naar behoren, internet, mail, netflix, youtube, gamen etc etc

Beste redactie,
Ik ben een iMac gebruiker en heb daarvoor MacPaw geïnstalleerd. Nu attendeert MacPaw mij op de VPN app "ClearVPN" die zowel free als betaald te downloaden is zowel voor MacOS, iOS, Android en Windows. Ze claimen nogal wat zaken die het surfen op internet veiliger maken en toch snel zijn.
Wellicht is dit een app die uw redactie een keer kan bekijken en bespreken op deze site. Misschien is het zelfs een aanvulling op uw fantastisch overzicht van gratis software.
Met vriendelijke groet,
Lewieke

TouchVPN is ook gratis en zonder datalimiet en je normale snelheid (up&down)

De betaalde versie is top, all over de world werkt het!

Ik heb Proton Free een tijdje geprobeerd op iPhone en MacBook Pro. Dat is toch wel tegengevallen. Het lijkt erop dat Proton erg veel contact zoekt met zijn server of thuisbasis, want zowel de accu van mijn iPhone als van de MacBook vertoonden al snel uitputtingsverschijnselen. De gebruikstijd werd met minstens de helft verminderd! Ik heb nu een betaalde VPN (SurfShark) en bovengenoemde problemen zijn voltooid verleden tijd!

Pagina's