ProtonVPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. Je kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: je kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kun je onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat je surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. Je moet je wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Inst

Website producent: 

Reacties

Het artikel gaat over ProtonMail niet de VPN. Ten tweede staat er dit:
'Proton kan alleen metadata afgeven, want de inhoud van e-mails, bijlagen en andere informatie is altijd versleuteld en daarom niet te lezen. Ook niet door Proton, benadrukt het bedrijf.'

"Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers".
Hoe valt het volgende dan te verklaren: meewerken als je zogenaamd niets weet? Hoe doe je dat dan.
https://www.security...

@Cor
Alleen Nederland is goed hoor. Je kunt in de betaalde versie nog extra omleidingen doen maar dat hoeft niet. Via Nederland beveiligt prima.

Bij uw uitleg van de proton vpn zie ik st
aan Ijsland-Nederland bij mij staat alleen Nederland.Is denk ik niet goed

Nieuwe versie beschikbaar voor windows.
Nieuwe versie is nu 3.0.5

Op zich heeft u daar zeker gelijk in, Charley.

Maar uit diverse conversaties met de Proton klantenservice heb ik wel geconcludeerd dat het vriendelijke en betrouwbare mensen zijn.

Zeker geen cowboys of zo.

Trouwens: als je contact opneemt met de klantenservice weten ze ook je naam en e-mail.

Ik heb niet het vertrouwen op een VPN waar ik een account voor moet openen en mijn email-adres voor moet prijs geven, is alles behalve anoniem. Oordeel zelf zou ik zeggen.

Mooi op tijd! De update was al op 02-05-2023.

Wordt niet in Edge geopend, maar in Proton via WebView. Dat is een component van Windows waarvan apps gebruikmaken om webinhoud te tonen. Maar als je niks mist in Proton is er niks aan de hand zonder WebView blijkbaar.

Hallo redactie,

Nog nooit heb ik bij het gebruik van Proton VPN verlegen gezeten om webinhoud van Proton VPN zelf.

En als die dan (wellicht) ook nog geopend wordt in Edge: brrr.

Pagina's