ProtonVPN

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 4.8 (13 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Actueel: 

11 september 2017
ProtonVPN is nu gratis verkrijgbaar voor iedereen zonder wachtrij en is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. Voorlopig is er alleen een Windows-applicatie, maar u kunt via andere OpenVPN clients wel gebruik maken van ProtonVPN op Android, iOS en macOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. U kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: u kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kunt u onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

ProtonVPN is gratis te verkrijgen alleen is de verbinding dan minder snel dan bij de betaalde versie. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat uw surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. U moet zich wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
1.0.11
Laatst gewijzigd: 
11 september 2017
Licentie: 
Open source
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft snellere verbindingen en meer opties
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

1. Registreer voor ProtonVPN
(Selecteer Free en doorloop het registratieproces. Download daarna de applicatie.)

2. Download ProtonVPN voor Windows

Installatie: 
Let op bij de installatie

Kies bij het registreren voor de 'Free' versie.

Na installatie van ProtonVPN krijgt u enkele dagen een gratis trial van de betaalde versie. Daarna kunt u de gratis versie weer verder gebruiken.


Klik scherm gewoon weg (Close)

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Is wel weeral eens niet in het Nederlands. Hier zijn we Vlamingen en geen Amerikanen of Engelsen. Dat stom Engels taaltje altijd.

Free version gebruikt en kon op geen enkele server connecten, alle servers geprobeerd geprobeerd, dus alles weer verwijderd. Jammer!

"NL-Free" werkte bij mij tot nu toe altijd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen altijd werkt.

Ik heb het programma een paar dagen gebruikt. Sommige websites zijn opeens onbereikbaar, dus als ze vinden dat ik een website niet mag bezoeken wordt die gewoon geblokkeerd! Spotnet werkt niet meer, kan niet updaten, wordt dus geblokkeerd. Ze controleren dus echt wel wat je op internet doet en als het hun niet aanstaat wordt de boel geblokkeerd! Ook is het internet uiteraard meteen een stuk trager en al zeker met de gratis versie. Dus snel weer verwijderd de rommel.

Hallo Jan,

Je kunt veel zeggen over Proton, maar "onbereikbare websites", dat lijkt mij een kwestie die niets met Proton te maken heeft.

ik gebruik nu protonvpn voor 3 dagen en werkt zeer goed
ik ben er heel blij mee

Waarom verwijst de download "1. registreer voor ProtonVPN voor Windows" naar 'www.betternet.com'?

Oeps, foutje. Is nu gecorrigeerd. Bedankt voor het melden.

inderdaad je komt terecht bij Betternet...

ook met w7

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_witserland