ProtonVPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. Je kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: je kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kun je onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat je surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. Je moet je wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Inst

Reacties

Uw link, Anoniem, gaat over Proton Mail en de Zwitserse wet.

Is ProtonVPN wel zo betrouwbaar ? want ik lees hier toch wel heel iets anders .
https://www.euronews...

De Free versie werkt alleen maar als je in Nederland bent. Zit in het buitenland en je wilt geblokkeerde sites in Nederland bekijken (bijvoorbeeld NPO Start) dan wordt je verwezen naar de dichbij zijnde Server en dan blijft het geblokkeert Voor mij wonende op de Fillipijnen wordt het Japan, Nederland staat wel in de lijst maar dan moet je betalen. Zo Free is dus niet zo Free :(

Het nieuwe jaar teveel gevierd?
Update naar deze versie al sinds 3/1/24 beschikbaar.
Maar beter laat dan nooit.

versie 4 is uit

@Anoniem
Je moet inderdaad goed kijken tegenwoordig om je te registreren voor de gratis versie. We hebben afbeeldingen toegevoegd om het te verduidelijken.

ProtonVPN is niet gratis VPN als je een account aanmaakt heb je geen keuze van gratis ? Waar staat dit nergens gevonden ?

Het artikel gaat over ProtonMail niet de VPN. Ten tweede staat er dit:
'Proton kan alleen metadata afgeven, want de inhoud van e-mails, bijlagen en andere informatie is altijd versleuteld en daarom niet te lezen. Ook niet door Proton, benadrukt het bedrijf.'

"Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers".
Hoe valt het volgende dan te verklaren: meewerken als je zogenaamd niets weet? Hoe doe je dat dan.
https://www.security...

@Cor
Alleen Nederland is goed hoor. Je kunt in de betaalde versie nog extra omleidingen doen maar dat hoeft niet. Via Nederland beveiligt prima.

Pagina's