ProtonVPN

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (41 stemmen)
Actueel: 

28 juni 2018
ProtonVPN is nu ook beschikbaar voor macOS en er zijn nieuwe versies voor Windows en Android. Na de zomer of in het najaar wordt een versie voor iOS verwacht.

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac en Android.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. U kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: u kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kunt u onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

ProtonVPN is gratis te verkrijgen alleen is de verbinding dan minder snel dan bij de betaalde versie. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat uw surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. U moet zich wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

ProtonVPN Free biedt gratis servers in de VS, Nederland en Japan. Als u via andere landen wilt verbinden moet u betalen.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
1.5.1 (Windows) & 1.1.0 (Mac) & 1.2.6 (Android)
Laatst gewijzigd: 
28 juni 2018
Licentie: 
Open source
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft snellere verbindingen, meer keuze uit server-locaties en meer opties
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

1. Registreer voor ProtonVPN
(Selecteer Free en doorloop het registratieproces. Download daarna de applicatie.)

2. Download ProtonVPN voor Windows

Installatie: 
Let op bij de installatie

Kies bij het registreren voor de 'Free' versie.

Na installatie van ProtonVPN krijgt u enkele dagen een gratis trial van de betaalde versie. Daarna kunt u de gratis versie weer verder gebruiken.


Klik scherm gewoon weg (Close)

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

ProtonVPN geinstaleerd, geen enkel probleem, je krijgt de eerste 7 dagen de plus versie waardoor je veel servers hebt. Werk via een Amerikaanse server (zit zelf in Brazilië) en dat gaat prima, kan tot 720p you tube video's kijken, op 1080p stotterd hij! Afwachten wat de free version gaat doen maar ga heb zeker blijven gebruiken voor meer gevoelig werk! Overzichtelijk programma, ziet er goed uit!

Na een eindeloze setup procedure: Proton: KB3033929 moet worden geïnstalleerd.
Windows: beveiligingsupdate voor Windows is al op uw computer geïnstalleerd.
Setuip Wizard gaat na enige aarzeling verder, weer eindeloos wachten
Proton: error installing the TAP driver
Avast: dreiging PAS27CD.ps1 (naar viruskluis)
Deinstallatie met Revo Uninstaller:
Avast: dreiging PSSB8B6.ps1 (naar viruskluis).
Proton VPN is je reinste broddelwerk gebleken.
Maar verder met Opera VPN.

opera vpn zou ik niet vertrouwen, geen oordeel ofzo maar ik denk niet dat ze privacy hoog in het vaandel hebben.

Opera alleen gebruiken om te surfen met een fake IP-adres.
Niet gebruiken met persoonlijke informatie.
Of Opera weet welke sites ik bezoek zal mij worst wezen.
Noodzakelijke add-on: WebRTCControl, anders val je alsnog door de mand.
(En NoRef, UserAgentSwitcher, Ghostery, dan raken de trackers volledig in de war.

Is wel weeral eens niet in het Nederlands. Hier zijn we Vlamingen en geen Amerikanen of Engelsen. Dat stom Engels taaltje altijd.

Beste Palieter, volledig mee eens, maar hier zijn we niet alleen in Vlaanderen - alhoewel dat veel belangrijker is natuurlijk - maar ook in Nederland.

Free version gebruikt en kon op geen enkele server connecten, alle servers geprobeerd geprobeerd, dus alles weer verwijderd. Jammer!

"NL-Free" werkte bij mij tot nu toe altijd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen altijd werkt.

Ik heb het programma een paar dagen gebruikt. Sommige websites zijn opeens onbereikbaar, dus als ze vinden dat ik een website niet mag bezoeken wordt die gewoon geblokkeerd! Spotnet werkt niet meer, kan niet updaten, wordt dus geblokkeerd. Ze controleren dus echt wel wat je op internet doet en als het hun niet aanstaat wordt de boel geblokkeerd! Ook is het internet uiteraard meteen een stuk trager en al zeker met de gratis versie. Dus snel weer verwijderd de rommel.

Hallo Jan,

Je kunt veel zeggen over Proton, maar "onbereikbare websites", dat lijkt mij een kwestie die niets met Proton te maken heeft.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portug_l