Hoe kun je het moderne uiterlijk instellen in Thunderbird 115?

Op de plaatjes ziet de nieuwe Thunderbird 115 (voorlopig alleen nog handmatig te downloaden, je krijgt uiterlijk half september een automatische upgrade van versie 102 naar 115) er - wat ons betreft - heel mooi en modern uit. Maar in de praktijk zie je nog deels het oude uiterlijk na een upgrade. Wij laten zien hoe je heel snel het nieuwe, moderne uiterlijk kunt instellen in Thunderbird, zoals je hieronder ziet (klik op de afbeelding voor groter):


 

 

Modern verticaal uiterlijk instellen in Thunderbird 115

Als eerste moet je 'verticaal beeld' instellen in Thunderbird zodat mappenlijst, berichtenlijst en mailvenster naast elkaar staan (in plaats van mailvenster onder berichtenlijst).

1. Ga naar driestreepjesmenu | Beeld | Vormgeving en selecteer Verticaal beeld.

En voor de moderne kaartenweergave van de maillijst:

2. Klik op de weergaveknop rechts naast de Snelfilterknop (bovenaan de berichtenlijst) en kies dan voor Kaartenweergave.

Om een wat ruimere lay-out te krijgen kun je in het driestreepjes-menu nu met één klik de Dichtheid van het uiterlijk van Thunderbird aanpassen. Dus als je liever wat meer ruimte wilt tussen de elementen dan kies je voor een ruimere dichtheid (de rechter blauwe knop in de afbeelding hieronder). Ook de lettergrootte kun je snel aanpassen.

Nu heb je het moderne verticale uiterlijk met kaartenweergave van de berichtenlijst en ruim opgezette lay-out in Thunderbird 115 Supernova (verticaal in de zin dat de kolommen van mappen, berichten en mailvenster van boven naar beneden lopen).

Verder kun je het uiterlijk nog veel meer aanpassen in de nieuwe Thunderbird. Je kunt bijvoorbeeld lokale mappen verbergen en labels tonen in de mappenlijst door op de (horizontale) drie puntjes naast de knop Nieuw bericht te klikken.

En als de agenda via Paneel vandaag nog zichtbaar is aan de rechterkant en het de kolommen daardoor te smal worden dan kun je helemaal rechtsonderin Thunderbird op de knop Paneel vandaag klikken om deze te verbergen (of ga naar driestreepjesmenu | Beeld | Vormgeving en haal het vinkje weg bij Paneel vandaag).

Download Thunderbird 115

Reacties

afbeelding van WriTer

Nu pas zijn bij mij automatisch de updates naar versie 115.3.1 binnengekomen.
Gelukkig blijkt alles goed te werken en heeft Thunderbird mijn instellingen niet overhoop gehaald, zoals dat bij Opera v102 het geval was.

I stand with Ukraine!

Ik vind het geen succes. Bv. een conversatie, als ik op het laatste binnengekomen bericht klik dan krijg ik heel de serie mails van de conversatie te zien maar niet het laatste bericht. Waarom toch altijd die opgedrongen veranderingen? Gek van..

afbeelding van Albert

Dat kun je in of uitschakelen naar gelang wat je prettig vindt.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Wat met al de themas?? Lukken die nog om te kiezen? Vind zo zonder kleur minder mooi!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-rus_and