Als WhatsApp geen namen toont maar alleen telefoonnummers

Als WhatsApp geen namen maar alleen nummers van al je contacten toont, of voor sommige contacten alleen een nummer, dan kan dit twee oorzaken hebben. Wij laten de oplossingen zien. En als eerste: je moet natuurlijk wel ooit namen aan de telefoonnummers hebben gegeven (ze hebben toegevoegd aan je contacten). Onbekende, eenmalige nummers zie je sowieso zonder naam.

Probleem 1: WhatsApp toont alleen telefoonnummers van al je contacten en niet hun namen

En dat is lastig, want dan weet je niet altijd wie jou berichtjes stuurt (of je moet alle afbeeldingen van je contactpersonen uit je hoofd kennen...)

Oplossing:

WhatsApp heeft toegang tot je contacten nodig om namen te kunnen weergeven. Dus je moet WhatsApp in de instellingen van je telefoon deze toestemming geven (machtigen) om toegang tot je contacten te krijgen.

Android:

Ga naar de Instellingen-app van je Android-telefoon:

Instellingen | Apps en meldingen | Geavanceerd | App-machtigingen | Contacten

En zorg dat het schakelaartje aanstaat bij WhatsApp aanstaat.

iPhone:

Ga naar de Instellingen-app van je iPhone:

Instellingen | Privacy | Contacten

En zorg dat het schakelaartje ingeschakeld is (groen is) bij WhatsApp.

Nu moeten de namen van je contacten weer getoond worden in WhatsApp.

contactenwhatsapp

Probleem 2: Alleen namen van sommige contacten worden niet weergegeven in WhatsApp

Als alleen sommige namen niet getoond worden (en je daar alleen een telefoonnummer ziet) dan staat het nummer waarschijnlijk niet correct in je contacten. Meestal is een +31 teveel de boosdoener.

Oplossing:

Ga naar de Contacten-app van je Android-telefoon of iPhone (niet vanuit WhatsApp zelf!) en bewerk het contact (wijzig) waarvan de naam niet wordt weergegeven. Haal de dubbele, overtollige '31' weg, zodat het nummer alleen nog als (0)6 erin staat. Bewaar het contact en nu moet als het goed is de naam van je contact weer worden getoond in WhatsApp.

31weghalen

Haal de dubbele 31 weg

Verhelpt dit je probleem? Laat het weten in de reacties hieronder! En ook als je andere oplossingen hebt horen we dat graag.

Deel dit artikel: 

Reacties

Helaas ik dit voor mij niet de oplossing. Ik zag dat er nog een mogelijkheid is en dat is het verwijderen van het account. Maar ben ik dan alle gesprekken kwijt? Dat wil ik absoluut niet

Heb je je mobiel al eens uitgezet en opnieuw opgestart?

Helaas niks helpt, ik heb een dubbele simkaart, het helpt heel kort om alleen 06 erin te zetten, maar heb dit zeker al 6 keer moeten doen, na iedere update staan er weer alleen nummers en geen namen, help hoe los ik dit op?

Alle problemen met nummers i.p.v. namen opgelost!!
Super bedankt!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spanj_