Tour de France 2024 kijken en volgen op pc, tablet of smartphone

De Tour de France 2024 is afgelopen zaterdag 29 juni al begonnen in Italië en duurt tot en met zondag 21 juli. Behalve op tv kun je natuurlijk ook op je pc, laptop, tablet en smartphone de etappes volgen. En er zijn diverse apps om nieuws, interviews en uitslagen te bekijken van de ronde van Frankrijk.

1. Tour kijken

Kijken via NPO Start app en website

Via de NPO Start app op je Android smartphone of tablet en iPhone of iPad kun je de Tour live kijken. Ook op je laptop en pc kun je via de NPO website de Tour live kijken.


Kijken via KPN of Ziggo

Je kunt natuurlijk via je provider ook live televisie (en dus Tour de France) kijken op je pc, smartphone of tablet. Bekijk de Ziggo GO of KPN Interactieve TV apps daarvoor.


Buiten EU: geo blokkades omzeilen

Binnen de EU kun je sinds 2018 gewoon alle zenders kijken via de Ziggo en KPN apps. Buiten de EU kun je een VPN als het gratis ProtonVPN gebruiken om geo-blokkades te omzeilen (en dan kiezen voor Nederland als land).

2. Live radio

Radio Tour de France

Via de NPO Start app voor Android en iOS kun je - onder Live - Radio - ook Radio 1 luisteren met Radio Tour de France. Of je downloadt de aparte Radio 1 app voor Android of iOS (maar alle radiozenders zitten dus ook in de NPO Start app).

3. Tournieuws

NOS app

De algemene NOS app met nieuws en sport doet ook altijd uitgebreid verslag van de Tour met live blogs en meer.


Officiële Tour de France app

De officiële Tour de France app van ASO (dat de Tour organiseert) is alleen in het Engels (of Frans) maar biedt wel heel veel informatie, nieuws, interviews, live verslagen, klassementen en etappe-uitslagen. Ook kun je het 'race center' bekijken en alle renners via GPS tracking volgen.


Tour Tracker app

Wil je de Tour de France op de voet volgen, dan is Tour Tracker een van de uitgebreidste gratis apps (die wel betaalde uitbreidingen heeft - die je natuurlijk niet hoeft aan te schaffen).

Tour Tracker biedt voorbeschouwingen, analyses, live commentaar, video's, GPS tracking van renners en veel meer. Je kunt elke etappe live volgen, interviews bekijken en natuurlijk de uitslagen en klassementen raadplegen. Ook geeft Tour Tracker van CyclingNews.com (een van de grootste sites over wielrennen) informatie over alle wielrenners en voorbeschouwingen van etappes. De app is wel in het Engels.


Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije