Herstelstation voor Windows 10 Home, klopt het?

Vragensteller: 
Hans
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Heb een herstelstation op een USB-stick van 16 GB gemaakt. Kan het kloppen dat er uiteindelijk p.m.7,5 GB op de stick komt te staan? (Bestaande uit de bestanden: EFL (26,1 MB) - sources (7,04 GB) en reagent (1,08 kb)). Of is er dan onderweg iets mis gegaan? Ook al omdat er gevraagd werd om een stick van minimaal 16 GB te gebruiken. Als het wel goed is en ik het ooit nodig zou hebben moet ik dan klikken op Reconstruct, dat in de sourcemap staat?
En kan ik dezelfde stick gebruiken op andere pc's met Windows 10 ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Cornelis

Beste Hans,

Ik zou de USB-stick formateren,
dan ben je van alle problemen af.

Ik denk dat je de vraag van Hans verkeerd hebt begrepen!

Een herstel usb stick gebruik je door de computer vanaf deze stick op te starten en daarna de gewenste opties te kiezen.
Met bepaalde opties (zoals Opstartherstel) kan je de stick ook op ander pc's gebruiken, maar niet voor bijvoorbeeld Systeemherstel.

afbeelding van WriTer

Het is normaal dat er altijd naar een grotere USB-stick wordt gevraagd dan wat het programma echt nodig heeft.
Heb in het verleden al dikwijls een herstelstick gemaakt en de uiteindelijke grote is steeds kleiner dan de USB-stick.

Een herstelstick kun je normaal alleen maar (best) gebruiken om de computer te herstellen waar je hem op gemaakt hebt.
Als RECONSTRUCT een opstartbestandje is, (EXE, MSI, BAT...) en dan eventueel nog het enige, moet je die opstarten.
Reconstruct = herbouwen, opnieuw samenstellen, dus dat zit dan normaal wel goed.

I stand with Ukraine!

Beste Hans,

je kan met het Media Creation Tool van Windows op zoekmachine Bing makkelijk te vinden, een ISO Bestand downloaden en het op de USB zetten. Je kann ook een 2de HDD aansluiten voor je Back-Up bestanden van je benodigde Software of Telefoon naar de Tweede HDD Kopieren. Je kann ook van één HDD 2 tot Meer Volumes creëren. Schrijfbeheer rechte MUIS-Klik Volume verkleinen en war uitrekenen en de helft invoeren. Bij een zwarte balk Rechte MUIS-Klik "Nieuwe Volume" aanmaken. Als je al een ISO Bestand hebt gewoon het USB Tool gebruiken. Zou toch Kiezen voor je Bestanden (Foto's t/m Music) op een arparte Volume te Kopieren. Kann je bij het bijhouden een Hoop gedoe schelen. Vriendelijke groet, Stefan

Bedoel je USB Stick Meer Data aanwezig is? Als je een ISO Bestand met USB Tool klaar zet? Klopt dat het uit ontwikkeling steeds Meer DATA bijkomt. WIN XP was ook Maar 0.9 GB en WIN 7 (Kaal) 1.9 GB, herstellen dan alleen met Nieuw Installatie. ISO op USB STICK dan USB STICK selecteren in de BIOS zo kann je ook een UPgrade uitvoeren of op een daarna opstartende SETUP, HDD Formateren in het SETUP. Als je Kant-Klare PC hebt moet je BIOS iets omzetten en in het SETUP die je door je USB STICK opstart vanaf je BIOS. KEY. Code. is persoonlijk van je Account, HDD vervangen? geen probleem als je al WIN 10 had die geactiveerd is geweest!
Dan kann je zelf een OFFline ACCOUNT nagaan. Daarom misschien die 2de HDD voor en dat mag als je er niks mee doet Maar alleen gebruikt. Een Back-UP met MAPPEN en daar je GAMES of DRIVER's. Voor als je toch een nieuw Install uit veiligheid moet overwegen of breuk... Wahaha MOET JE OOK JE WERKGEHUEGEN EEN UITPLAAZEN...

afbeelding van WriTer

Spijtig dat er weer geen reactie op komt maar kan het begrijpen dat men afhaakt, als je sommige hun taalgebruik en schrijfwijze ziet verschijnen.
Heb ook wel eens een spelfout en normaal reageer ik er niet op, maar hier is het toch verschrikkelijk om te zien hoe sommige hebben leren schrijven.

I stand with Ukraine!

Reageer