Ubuntu 15.04 overzetten naar Ubuntu 18.04 LTS werkt niet, waarom niet?

Vragensteller: 
Esther
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Ubuntu15.04
Toelichting op vraag: 

Ik heb vandaag Windows 7 vervangen door Ubuntu 15.04 via een USB-stick. Heb het alles, vol vertrouwen, laten overschrijven, dus windows is weg. Maar nu werkt ubuntu dus niet goed; de taalinstelling niet, videoś kan ik niet afspelen. Dus ik dacht, ik zet 18.04 LTS erop, upgraden. Dan vraagt hij om het wachtwoord, maar geeft vervolgens error (the authenthificatie is unsuccesvol). Dus toen heb ik 18.04 op de USB gezet en 15.04 eraf gehaald en ben opnieuw gaan installeren. De 18.04 LTS over de 15.04 heen dus. Gek is nu dat de computer steeds maar weer de 15.04 blijft installeren, terwijl die niet eens meer op de USB stick staat!! Ik heb de nu stuk of 6 pogingen gedaan, de laatste keer zonder beveiligingssleutel, maaar alles blijft hetzelfde; steeds weer ubuntu 15.04 met alle problemen erbij!! De computer geeft nu zelf ook aan dat er geupgrade moet worden, maar ik kom niet langs die authentificatie. Firefox kan ik ook niet upgraden, dan loopt hij vast. Hoe los ik dit nu op?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Tijdens het installeren , moet u onder "Installatietypen" kiezen voor "Wis schijf en installeert Ubuntu" . Op die manier verwijderd het Ubuntu 15.04 .

P.S. Met welk programma heeft u Ubuntu op de USB stick gezet ?
U heeft aangegeven dat u besturingssysteem een iOS is . Klop dat wel ?

Hallo Ano, bedankt voor je reactie :) Dat dacht ik dus ook; ik wis de 15.04 en vervang het door de 18.04, maar hij pakt de 18.04 dus niet, ook al staat de 15.04 inmiddels niet eens meer op de usb-stick. Hij blijft die netjes installeren en pas als ik het wil gebruiken kom ik erachter dat het niet werkt.....ik heb Linux Live USB Creator gebruikt. Ik heb de term iOs een paar keer voorbij zien komen, dus ik dacht dat zal het dan wel zijn, alle andere dingen zeiden me niets en ik moest iets aanklikken. Als ik dit had geweten was ik er niet eens aan begonnen, maar overal stond dat het makkelijk was, 20-30 minuten tijd. Nou ik ben ruim 8 uur bezig geweest, ik was gaar ik had honger en ik kon niet meer helder denken. Sorry voor de verwarring. Vandaag nog een poging en anders morgen naar de shop:) Dank voor je hulp :)

U heeft nu waarschijnlijk een Linux besturingssysteem i.p.v. een iOS besturingssysteem .

Wat u kunt doen is met de computer of laptop waarmee u nu reageert en waarmee u wel internet verbinding heeft , Ubuntu 18.04.3 LTS (64-bits) hier downloaden https://www.gratissoftwar... en opslaan .
Download Etcher via "Download Etcher via de producent" "https://www.gratissoftwar... .
Start Etcher en zet de Ubuntu iso op de USB stick .
Doe daarna dat wat Anoniem schrijft .

Hallo Ano, heb etcher geprobeerd, maar dat gaf alleen maar foutmeldingen. Ben inmiddels alweer ruim 3 uur bezig en ik weet het niet meer. Nu er een foute versie van Ubuntu op staat kan ik kennelijk ook niet meer correct downloaden en dus kan de puter het niet meer lezen. Wat een ellende...
Anyway, dankjewel voor jullie hulp !! We hebben het in elk geval geprobeerd.

Installeer Windows 7 opnieuw,dan kan je daarmee misschien een goede usb-stick maken met Ubuntu.

Je kan ook kijken of jou versie van Ubuntu dit programma heeft:
https://makkelijkelinuxti...

Even opnieuw beginnen.

Bij "04 Installatietype" kiezen voor vervang Ubuntu:
https://computertotaal.nl...

Bij "10 Toetsenbordindeling" controleren door iets in te toetsen:
https://computertotaal.nl...

Bij "11 Gebruiker" een kort wachtwoord ingeven en op automatisch aanmelden klikken(geen map versleutelen)

Controleren of bij het ingeven van je wachtwoord dat je "Caps Lock"knop niet aan staat.

Wanneer Ubuntu nu geïnstalleerd is, ga je naar deze website daar word alles stap voor stap uitgelegd:
https://makkelijkelinuxti...

Ubuntu is na installatie maar gedeeltelijk in het Nederlands, vandaar dat je naar bovenstaande site moet gaan voor uitleg.

Ubuntu word als distributie geleverd ,dat wil zeggen als een pakket met programma's, o.a. Firefox.

Het voordeel hiervan is dat alle programma's die mee geïnstalleerd zijn automatisch geupdate worden,dus ook Firefox, Thunderbird etc.

Hallo Anoniem, Bedankt voor je reactie, ik ga ermee aan de slag....hopelijk kom ik over een uurtje vertellen dat alles werkt als een zonnetje :))

Probeer gewoon Linux Mint te installeren, want dat is gemakkelijker voor mensen, die van Windows (7) vandaan komen; zie: https://www.gratissoftwar...

En handige tips voor de juiste keuze e.d. zijn hier te vinden: https://makkelijkelinuxti...

Ik zou het volgende doen:
- Ubuntu 18.04 opstarten van de usb stick
- kiezen voor "Uitproberen"niet voor "Installeren"
- controleer of inderdaad versie 18.04 op de stick staat en niet 15.04
- staat er wel 15.04 op? Zorg dat er 18.04 op komt en installeer opnieuw op de harde schijf.

- staat er wel degelijk 18.04 op de usb stick? Dan staat op je harde schijf blijkbaar nog 15.04.
- verwijder nu alle partities op de harde schijf bij opnieuw installeren van 18.04 en maak nieuwe partities. Gaat tijdens de nieuwe installatie vanzelf.

Het zou nu goed moeten komen!

Hallo Lieve Mensen, ik heb zojuist mijn computer opgehaald van de shop. Ik heb nu Windows10, met licentie. Als je geen verstand hebt van computers dan is Ubuntu gewoon niet te doen, ondanks al jullie hulp.

Heel erg bedankt dat jullie zo je best hebben gedaan om mij er doorheen te loodsen !! Dat was wel heel erg fijn :)) Groetjes Esther

Reageer