macOS High Sierra updates: 10.13.2 plakt 22 lekken dicht

macOS High Sierra 10.13 (de opvolger van macOS Sierra) is verschenen op 25 september 2017. Wij bespreken hieronder de updates die versie 10.13 van Apples besturingssysteem krijgt. Op je MacBook, iMac en Mac Mini kun je controleren op updates onder  | App Store - tabblad Updates.

macOS High Sierra 10.13.2 (6 december 2017)
De tweede onderhoudsupdate voor macOS High Sierra is verschenen. In deze uitgave worden kleine verbeteringen doorgevoerd aan VoiceOver, braille-regels in Mail en de compatibiliteit van USB-audio-apparaten van andere fabrikanten. De meeste gebruikers zullen weinig merken van de veranderingen.

Ten slotte worden 22 beveiligingslekken gerepareerd in macOS 10.13.2. De kwetsbaarheden zitten in de Kernel (het hart van het besturingssysteem), Intel Graphics Driver, Mail en diverse componenten van macOS. Updaten wordt dus wel aanbevolen.

Beveiligingsupdate 2017-001(29 november 2017)
Apple heeft gisteravond een gapend gat in macOS High Sierra dichtgeplakt. Het was mogelijk in te loggen als root-gebruiker (beheerder) zonder een wachtwoord in te vullen. Je moest wel een aantal pogingen doen en fysiek toegang tot de Mac hebben (of deling hebben aanstaan) maar dan kon je zo inloggen.

In oudere versies van macOS zat deze kwetsbaarheid niet. Hoe deze kwalijke slordigheid in macOS High Sierra is geslopen is onbekend, maar Apple heeft zijn excuses aangeboden en stelt in een verklaring dat zijn gebruikers 'beter verdienen' en dat het bedrijf alles in het werk stelt om dit soort stupide fouten te voorkomen in de toekomst. Positief was wel dat Apple het gat binnen één dag gerepareerd had.

macOS High Sierra 10.13.1 (31 oktober 2017)
De eerste punt-update voor macOS High Sierra is uitgebracht door Apple. Versie 10.13.1 van het besturingssysteem voegt meer dan zeventig nieuwe emoji toe. Zo zijn er nu een kotsende smiley, een met een exploderend hoofd, een die om stilte vraagt (ssst), een die zijn hand voor zijn mond doet, mannen met baarden, dracula's, elfjes, zeemeerminnen, zebra, giraffe, broccoli, hersenen, vliegende schotel en meer. Bekijk hier alle nieuwe emoji in iOS 11.1.

Ook worden diverse verbeteringen onder de motorkap doorgevoerd in macOS High Sierra 10.13.1. Ten slotte worden beveiligingslekken dichtgeplakt, waaronder het Krack-lek in wifi dat twee weken terug door een Belgische onderzoeker ontdekt werd. Dit wifi-lek zat eigenlijk in alle toestellen die met draadloos internet verbonden konden worden. Windows, Mac, Linux, Android en iOS. In Windows, Mac, Linux en iOS is het inmiddels verholpen. Voor Android-toestellen is het afwachten wanneer (en of) updates beschikbaar komen voor de verschillende toestellen.

macOS High Sierra 10.13 (6 oktober 2017)
Gisteren is een eerste beveiligingsupdate voor macOS High Sierra uitgebracht. Deze update plakt enkele beveiligingslekken dicht in macOS. Zo worden kwetsbaarheden in de sleutelhanger en bij het versleutelen van APFS-schijven dichtgeplakt.

Tags: 
Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

De nieuwe macOS High Sierra heeft nadat je hem op je PC kon zetten wel erg veel Updates gekregen en dat vind ik niet goed voor het imago van een Apple product.

Ook je SmartPhone (iPhone) kreeg er ineens veel meer en die deed soms ineens heel raar.
Maar nu loopt alles weer zoals het moet en hoop ik weer eens een tijd lang geen Updates te moeten ontvangen.

Nou gaat zo"n update altijd heel gemakkelijk en heel soms moet je opnieuw opstarten maar toch dacht ik afgelopen tijd dat Apple "technische mensen van Microsoft" in dienst genomen hadden.
Maar nu hoop in toch dat het klaar is met Updates voor wat langere tijd.
Nou ja afwachten maar weer.

Reageren

Controlevraag tegen spam
rus_and