iOS updates: iOS 11.4.1 fixt lekken en heeft USB Restricted Mode

De updates voor iOS 11, dat 19 september 2017 verscheen, vind je hieronder op een rijtje. Je iPhone of iPad updaten kan 'over the air' (via wifi) onder Instellingen | Algemeen | Software-update. Je kunt ook via iTunes bijwerken als je te weinig ruimte hebt op je iPhone of iPad! Het is handig om eerst een backup te maken in iCloud of via iTunes op je pc of Mac - mocht er iets misgaan - en om je iPhone of iPad aan de oplader te leggen.

iOS 11.4.1 (9 juli 2018)
iOS 11.4.1 voor iPhone en iPad is maandagavond uitgebracht. Deze beveiligingsupdate voor iOS 11 repareert 22 beveiligingslekken. Verder is het synchroniseren van mail en contacten met Microsoft Exchange accounts verbeterd en zijn problemen met AirPods (draadloze oortelefoon) opgelost. Ten slotte is de USB Restricted Mode geactiveerd als extra beveiliging tegen het - fysiek - ontgrendelen van je iPhone door derden (bijvoorbeeld dieven, overheden of hackers die je iPhone ontvreemd hebben en proberen je toegangscode te raden).

iOS 11.4 (30 mei 2018)
iOS 11.4 voor iPhone en iPad is gisteren uitgebracht. Deze grotere update voor iOS brengt het al eerder aangekondigde Berichten in iCloud. Hiermee kun je je sms'jes en andere berichten uit iMessage synchroniseren met verschillende Apple apparaten en in de iCloud opslaan. Nieuwe berichten komen daardoor op al je toestellen en verwijderde berichten zijn dan op al je i-apparaten gewist.

Je moeten Berichten in iCloud (dus synchronisatie tussen verschillende apparaten) nog wel aanzetten onder Instellingen | Je naam/profiel bovenaan (Apple ID, iCloud, iTunes Store en App Store) | iCloud en zet schuifje aan (groen) bij Berichten. Als je hierna de Berichten-app op je iPhone opent zul je zien dat berichten geüpload worden naar iCloud en daarna gesynchroniseerd.

Ook ondersteunt iOS 11.4 AirPlay 2 zodat je multi-room audio hebt (tegelijkertijd verschillende muziek draaien) als je een HomePod of een op Apple TV 4 of nieuwer (met tvOS 11.4) aangesloten speakers hebt of luidsprekers die AirPlay 2 ondersteunen (binnenkort onder andere Sonos, Bose, B&O).

Verder worden in iOS 11.4 fouten opgelost, verbeteringen doorgevoerd en beveiligingslekken dichtgeplakt (die op moment van schrijven nog niet bekend zijn gemaakt).

iOS 11.3.1 (24 april 2018)
Gisteravond is iOS 11.3.1 verschenen. Dit is een kleine beveiligingsupdate voor het mobiele OS van Apple die vier lekken dichtplakt. Twee daarvan zaten in Safari-motor WebKit. Verder is een probleem verholpen waardoor schermen van derden (na een reparatie van een iPhone door een niet-officiële winkel) niet meer goed werkten.

iOS 11.3 (29 maart 2018)
Gisteravond heeft Apple iOS 11.3 uitgebracht. Deze grotere update voor iOS brengt enkele nieuwigheden, zoals inzicht in de conditie van je batterij en de mogelijkheid om vertraging uit te schakelen, nieuwe animoji's (voor iPhone X) en uitbreidingen voor de AR (augmented reality) mogelijkheden in apps.

Allereerst de batterijconditie (te vinden onder Instellingen | Batterij | Batterijconditie): eind vorig jaar werd bekend dat Apple sinds iOS 10.2.1 de snelheid van oudere iPhones (6 en 6S) verlaagt als deze een slechte batterij hebben. Accu's slijten namelijk door langdurig gebruik en kunnen dan mindere piekprestaties leveren, waardoor telefoons plotseling kunnen uitvallen. Om dit onverwacht uitschakelen tegen te gaan had Apple de prestaties van sommige iPhones verlaagd als de batterijconditie te slecht was.

Hier waren veel gebruikers niet blij mee, want je wilt geen langzamere telefoon. Daarom heeft Apple de prijzen voor het vervangen van de accu verlaagd tot 29 euro (geldig in 2018). Nadat je een nieuwe accu hebt wordt je telefoon ook weer sneller.

Als je dit niet wilt kun je nu echter zelf ook kiezen, als je een slechte batterijconditie hebt of je telefoon spontaan uitgeschakeld is of je mindere prestaties wilt of het af en toe uitvallen van je iPhone op de koop toeneemt.

Onder batterijconditie kun je kijken hoe de status van je accu (de Maximumcapaciteit, zie afbeelding) beoordeeld wordt. En als deze slecht is kun je onder Piekprestaties kiezen of je de Energiebeheerfunctie (het vertragen om uitvallen te voorkomen) wilt uitschakelen.

Lees hier uitgebreide informatie bij Apple over batterijconditie, energiebeheerfunctie en piekprestaties en wat je kunt doen

Als je batterij te slecht is wordt aangeraden deze te laten vervangen voor 29 euro (geldt in 2018) bij een Apple Store of Apple Reseller. Daarna is je telefoon weer een stuk sneller. Als je een iPhone 6S uit september of oktober 2015 hebt die onverwacht uitvalt kan het zijn dat je gratis je accu kunt laten vervangen.

Ten slotte zijn in iOS 11.3 veel problemen opgelost en 43 beveiligingslekken dichtgeplakt.

iOS 11.2.6 (19 februari 2018)
iOS 11.2.6 is verschenen. Deze kleine update voor iOS 11 verhelpt een probleem waardoor apps crashten en niet meer startten als ze een Indiaas teken ('telegu') ontvingen in een bericht. Onder andere iMessage en WhatsApp werden hierdoor getroffen. Ook is een fout verholpen waardoor sommige apps van derde partijen geen verbinding met externe accessoires konden maken. Ten slotte is een beveiligingslek dichtgeplakt.

iOS 11.2.5 (23 januari 2018)
Apple heeft gisteravond iOS 11.2.5 laten verschijnen. Dit is een beveiligingsupdate die 13 lekken dichtplakt. Enkele van deze kwetsbaarheden zitten wederom in de kernel (het hart van een besturingssysteem) en zijn ontdekt door dezelfde beveiligingsonderzoekers die begin januari de Meltdown- en Spectre-lekken meldden. Jann Horn van Google Project Zero heeft nu beveiligingslekken met de nummers CVE-2018-4093 en CVE-2018-4090 aangebracht, die ook misbruikt kunnen worden door applicaties om het beveiligde kernel-geheugen uit te lezen. Hierdoor zouden - net als bij Spectre - in principe wachtwoorden en andere privé-gegevens ontvreemd kunnen worden.

Een derde kernel-lek - door een anonieme onderzoeker gemeld - kan ook geëxploiteerd worden om het kernel-geheugen te lezen. Een vierde kwetsbaarheid in de kernel - ook door een Google-onderzoeker ontdekt - kan tenslotte gebruikt worden om schadelijke code uit te voeren.

De andere lekken die in iOS 11.2.5 zijn dichtgeplakt zitten onder andere in Audio, Bluetooth en WebKit (de motor van Safari).

Ook worden enkele problemen opgelost met betrekking tot de Telefoon-app, de Berichten-app (iMessage) en de Mail-app. De ChaiOS-bug, die door een kwaadaardige link je iPhone zou kunnen laten vastlopen, is ook verholpen.

Ten slotte biedt iOS 11.2.5 ondersteuning voor de HomePod, Apples nieuwe slimme luidspreker die in februari op de Amerikaanse markt komt en later ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

iOS 11.2.2 (8 januari 2018)
Gisteravond heeft Apple iOS 11.2.2 uitgebracht. Deze pleister voor het mobiele besturingssysteem beveiligt Safari en WebKit beter tegen de vorige week bekendgemaakte Spectre-lekken in Intel-chips. De Spectre-lekken maakten het mogelijk om in het geheugen opgeslagen wachtwoorden en codes uit te lezen. Kwaadaardige websites konden dit met schadelijk JavaScript bewerkstelligen. Dit is nu in de standaard iOS-browser Safari en zijn WebKit-engine (waar heel veel andere apps en browsers op iOS ook gebruik van maken) onmogelijk gemaakt. Tegen het Meltdown-lek had Apple al in december maatregelen genomen met de uitgave van iOS 11.2.1.

iOS 11.2.1 (13 december 2017)
[Update 5 januari 2018]
Naar nu blijkt heeft Apple met deze update ook het in januari 2018 bekendgeworden Meltdown-lek in Intel-chips dichtgeplakt.

iOS 11.2.1 is verschenen. Dit is een kleine beveiligings- en onderhoudsupdate die een lek in HomeKit (Apples domotica platform) oplost en enkele - niet nader gespecificeerde - problemen verhelpt.

iOS 11.2 (1 december 2017)
Apple heeft iOS 11.2 uitgebracht. Deze wat grotere update introduceert Apple Pay Cash, het systeem om iOS-gebruikers onderling geld te laten betalen. Voorlopig alleen in de Verenigde Staten. Of en wanneer Apple Pay Cash naar Nederland komt is nog niet bekend.

Update 6 december
Apple heeft vandaag ook bekendgemaakt welke beveiligingslekken in iOS 11.2 gerepareerd zijn. Er worden 13 lekken dichtgeplakt in de Kernel van iOS (het hart van het besturingssysteem), Mail en WiFi.

In de wifi-functionaliteit van iOS 11.2 wordt het gevaarlijke Krack-lek ook verholpen voor de iPhone 6s, 6s Plus 6, 6 Plus, 5s en SE en iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro (1e generatie), iPad (5e generatie) en iPad mini 2, 3 en 4. Het Krack-lek was voor de nieuwere iPhone 7, 8 en X en iPad Pro al gefixt in iOS 11.1, terwijl voor oudere iPhones en iPads dus pas nu met iOS 11.2 het gat dichtgeplakt is! Waarom Apple hier een maand langer over heeft gedaan is onduidelijk. Wel was bekend dat het Krack-lek in iOS een stuk minder ernstig was dan in Android, Linux en macOS.

Deze door een Belgische onderzoeker ontdekte kwetsbaarheid in wifi (Krack = Key Reinstallation Attack) maakt het mogelijk om versleutelde wifi-verbindingen te ontcijferen en de inhoud in te zien of te vervalsen. Het lek zat in Android, macOS, Linux en in mindere mate in Windows en iOS.

Verder wordt in iOS 11.2 in het bedieningspaneel (omhoog vegen vanaf onderkant scherm) duidelijker gemaakt wat er gebeurt als je hier wifi en bluetooth uitzet: je verbinding met wifi-netwerken in de buurt of aangekoppelde bluetooth-apparaten wordt verbroken tot je via het bedieningspaneel wifi of bluetooth weer aanzet (of automatisch de volgende ochtend als je niks doet). Wifi en bluetooth wordt via het bedieningspaneel niet geheel uitgeschakeld (dit moet je via Instellingen doen) zodat functies als AirDrop en persoonlijke HotSpot en de verbinding met je Apple Watch wel blijven werken.

Ook gaat draadloos opladen sneller na de iOS 11.2 update (voor iPhone 8 en X), is de stabilisatie van de video camera verbeterd, ondersteunt Healthkit afgedaalde afstand in de bergen voor wintersporten en zijn diverse fouten opgelost.

Zo is de rekenmachine-bug verholpen, waarbij de calculator onjuiste antwoorden gaf als je te snel typte. Verder zijn problemen met Mail, Instellingen (leeg scherm) en het toegangsscherm opgelost, is de agenda stabieler geworden en reageert het toetsenbord sneller.

Ten slotte is een fout opgelost waardoor je iPhone of iPad na 2 december regelmatig zomaar ging herstarten. Deze vreemde datum-fout heeft te maken met terugkerende herinneringen die sommige apps op vaste tijdstippen geven. Updaten naar iOS 11.2 verhelpt dit herstarten. Apple geeft het advies om hierbij eerst de notificaties uit te zetten.

iOS 11.2 is samengevat een nuttige update die problemen oplost en enkele verbeteringen doorvoert.

iOS 11.1.2 (16 november 2017)
Een week na de vorige onderhoudsupdate is er een nieuwe update voor iOS uitgekomen. Versie 11.1.2 lost wederom enkele kleine fouten op. In de release notes staat alleen de nieuwe iPhone X expliciet genoemd, maar aangezien iOS 11.1.2 voor alle iPhones en iPads verschijnt zullen er ongetwijfeld meer problemen gerepareerd zijn.

iOS 11.1.1 (9 november 2017)
iOS 11.1.1 is verschenen. Dit is een kleine stabiliteitsupdate voor Apples mobiele besturingssysteem die enkele fouten oplost. Onder andere auto-correctie werkt weer naar behoren en je kunt weer 'Hé Siri' zeggen om de digitale assistent aan te roepen.

iOS 11.1 (31 oktober 2017)
Apple heeft iOS 11.1 uitgebracht. De eerste grotere update voor iOS 11. Het meest in het oog springend in deze uitgave zijn de meer dan 70 nieuwe emoji die worden toegevoegd. Zo zijn er nu een kotsende smiley, een met een exploderend hoofd, een die om stilte vraagt (ssst), een die zijn hand voor zijn mond doet, mannen met baarden, dracula's, elfjes, zeemeerminnen, zebra, giraffe, broccoli, hersenen, vliegende schotel en meer. Bekijk hier alle nieuwe emoji in iOS 11.1.

Verder worden diverse fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd in Foto's, verschijnen mail-notificaties niet meer twee keer, kun je weer 3D touch gebruiken (hard drukken op het scherm van je iPhone 6s of nieuwer) om de app switcher (openstaande apps) tevoorschijn te toveren.

Ook zou de batterijduur met iOS 11.1 sterk verbeterd zijn. Mensen die last hadden van een snel leeglopende batterij in hun iPhone of iPad na iOS 11 zouden er nu een aantal extra uren bij moeten krijgen.

Ten slotte worden twintig beveiligingslekken dichtgeplakt, waaronder het Krack-lek in wifi dat twee weken terug door een Belgische onderzoeker ontdekt werd. Dit wifi-lek zat eigenlijk in alle toestellen die met draadloos internet verbonden konden worden. Windows, Mac, Linux, Android en iOS. In Windows, Mac, Linux en iOS is het inmiddels verholpen. Voor Android-toestellen is het afwachten wanneer (en of) updates beschikbaar komen voor welke toestellen. iOS en Windows 7 en 10 waren sowieso nauwelijks vatbaar voor dit lek.

iOS 11.0.3 (11 oktober 2017)
De derde onderhoudsupdate voor iOS 11 in drie weken is verschenen. In iOS 11.0.3 lost Apple problemen op met audio op iPhone 7 en met het aanraakscherm van sommige iPhone 6s telefoons. Of ook andere problemen verholpen worden is niet bekend.

iOS 11.0.2 (3 oktober 2017)
iOS 11.0.2 kwam gisteravond uit en is de tweede onderhoudsupdate voor iOS 11. In deze uitgave worden enkele fouten opgelost, zoals problemen met versleutelde mails, die niet geopende kunnen worden, krakende telefoongesprekken op de iPhone 8 en foto's die onbedoeld verborgen worden in de Foto's app.

iOS 11.0.1 (26 september 2017)
Apple heeft met iOS 11.0.1 de eerste update voor iOS 11 uitgebracht, dat vorige week verscheen. Dit is een onderhoudsupdate die problemen van de Mail-app met Outlook- en Exchange- en Office 365-accounts oplost. Gebruikers van deze Microsoft-maildiensten konden geen mail meer versturen vanuit Apples Mail-app. Verder lost iOS 11.0.1 niet nader gespecificeerde problemen op.

Deel dit artikel: 

Reacties

Als er iets over Windows Updates bekend wordt valt is dat direct lezen.
Dat Apple Updates wat laat doorkomen blijkt nu weer.
Afgelopen weekend was deze Update al te krijgen en ik zag het 4 dagen terug.

Dat dit een site is die beter Windows gebruikers op de hoogte brengt ja ik denk het wel.
Er is ook nog een Apple forum waar het ook niet altijd goed gaat.
Bij problemen moet je meestal beter googelen.

iOS 11.4.1 kwam maandagavond 9 juli uit ( https://support.apple.com... ). Wij hebben er woensdagochtend 11 juli over bericht. Valt beetje mee toch? :-)

Sinds update ios 11 op mij ipad mini 2 kan ik geen hay day meer spelen . App kan ik dowloaden maar scherm springt op zwart.iemand een oplossing???

Waar eindigt dit uiteindelijk?
Bij toeval zat ik mijn gekochte en vanaf CD verkregen muziek te bekijken wat in de iCloud staat.
Maar ik kreeg een PopUp te zien dat er binnen mijn Netwerk nog een Apple Device actief was.
Nou ik wist gelijk dat het mijn iPhone was die "Gesyncroniseert" was met met iMac waar ik al mijn Video"s en muziek in de Cloud gestalt had.

Ik bedoel meer ik wil een goede Telefoon maar soms gaat dit me de pet te boven.
Siri die er al gauw vanaf lag want die snapt geen ene moer.
En al die andere dingen die ik nooit gebruik.
Waarom moet het steeds ingewikkelder vooral als je al 74 jaar bent en enkel brood ziet in WhatsApp of wat Kranten Apps en wat Games.
Stond van de week nog in de Krant dat Apple terrein verliest op wat rivalen.

Het beroerde is dat op de iPhone 3G geen enkele App meer past maar die belt nog steeds beter dan de beste.
Je moet dus steeds vernieuwen maar dan snap ik er geen moer meer van.

Na de nieuwe X is het echt een zooitje geweest maar nu snap ik het in grote trekken.
Mijn 6 is Plotseling Nieuw liet Gmail weten gauw je Wachtwoord veranderen!!!!
Dacht het niet meneer Google,Apple Care zette er gratis de nieuwste Software op.

Zucht tja welke zal ik nemen dit najaar want die 3G van de vrouw kan niet meer.
Maar die iPad2 draait nog steeds op volle toeren Hay Day uren per dag. (mijn vrouw).
Tja zo raak je merk gebonden.

Batterij vervangen kun je beter niet door Apple zelf laten doen. Ze verzinnen een zogenaamd mankement dat eerst voor honderden euros moet worden gerepareerd voordat de batterij vervangen kan worden. http://www.trustedreviews...

Stomtoevallig zag ik door wat instellingen te bekijken dat er net een Update te installeren was en gelijk maar mijn toestel ermee te voorzien Upd iOS 11.3.1
Naar toen bleek had ik voor mijn Mac er ook nog 1 tegoed. (High Sierra 10.13.4 )
Ik zat me al een paar dagen flink te ergeren omdat mijn Provider s"middags bezig is met het netwerk te verbeteren met gevolg geen Internet en mijn Airport Express van slag.
Dat kon ik wel oplossen maar toen kwam ik die Updates tegen dus opgelost maarrrrr morgen beginnen ze misschien weer.
Heb wel contact gezocht want leuk is anders.
Ik hoop wel dat ze hun woord houden en mijn Modum weer helemaal goed in te stellen.

Nou Update 10.13.4 staat op mijn iMac maar dat ging niet vanzelf omdat die Update bleef hangen.
Was geen beweging in te krijgen en ook mijn iPhone verloor de Wifi connection.
Heb hier meer Wifi vanuit 1 Modum+Router dus ik kon nu wat doen.
Na even Googelen zag ik dat het meer voorkomt en dan even op de uitzet knop drukken.

Hielp nog niet want die Mac stond muurvast.
Toen de beuk erin en net zolang gedrukt totdat ie uitging en vanzelf weer opstarte en toen wel doorging met Updaten.
Het geheel had 3.5 uur geduurd maar mijn Mac loopt weer.

Echter zonder iPhone 6 die nu op een Reserve WiFi verbinding zijn ding doet.
Die voorzag ik ook van de nieuwe software wat ook niet ineens goed ging.
Gaat op Windows lijken zo.
Tja die Batterij Meter komt tot 92% maar kan Pieken aan.
Mijn vrouw neemt (mijn 6) over een paar maanden over maar ik zou niet weten wat de vervanger wordt.
iPhone X wil ik nog niet krijgen dus ik wacht wel af.
Heb ook het idee dat Apple het ook niet meer weet na X.

Flairix, je iPhone 6 heeft nog een heel goede batterij. 92% is uitstekend na een aantal jaren. Wifi problemen kunnen ook andere oorzaken hebben. Vaak is het zo dat hoe meer je afwijkt van standaardinstellingen en hoe meer aanpassingen en tweaks je doet hoe groter de kans op problemen. Maar kan ook pech zijn.

Met zo een App gaf die ook al 92 aan maar sinds gisteren is er 1% af.
Nou had ik dat ook al gelezen dat er ook Batterijen voorkomen van +/- 40% dus inderdaad zo slecht is 90+ niet.

Maar 6 maanden terug begonnen hier in de wijk "werkzaamheden aan het Digitale en Internet kabelwerk en Is het ronduit een zooitje in mijn Modum.

Een monteur van mijn provider komt nog eens kijken maar meestal komen ze nooit aan Apple producten maar die doen enkel Windows en Modums,wat ik achterlijk vind.
Had indertijd toen ik die Cisco 3950 kreeg nog wel mijn oude Toplink Wifi signalen (2) er in laten zetten en die
doen het nog steeds.

Wel had ik gisteren (na die Update) veel problemen met mijn "Apple Airport Expres" Generatie 2, waar waarschijnlijk die Update invloed op had.
ik had die Configuratie App nog en het werkt weer op mijn iPhone 6
Mijn PC had daar eerder al geen probleem mee gelukkig.

"Veel mensen zeggen dat Apple niet altijd als eerste nieuwe functies heeft, maar het vaak wel als eerste goed werkend heeft voor consumenten."

Juist... Dat is te merken met het gammele iOS 11 wat constant patches behoeft om fouten op te lossen.

iOS 11 is Apple's Vista. https://www.computerworld...

iPhone gaat niet terug naar 4G na het bellen. Blijft hangen op 3G. Apple gaat achteruit.

"Verder heb je gelijk als je bedoelt dat Apple alles op zijn eigen manier doet. Dat kan zeer irritant zijn" En daar betaal je de hoofdprijs voor (prijs iPhone), dan mag je meer verwachten qua vrijheid. Je hebt tenslotte een premium prijs neergeteld voor het apparaat.

Een aantal punten waar iOS achterloopt op Android; Geen externe opslag, geen mogelijkheid om naar eigen smaak aan te passen, iTunes is nodig voor bestandsoverdracht, WhatsApp geeft melding dat het niet kan worden weggeveegd omdat je dan geen meldingen meer krijgt, geen mogelijkheid om standaard apps in te stellen, geen koptelefoonaansluiting, inconsistente WiFi-verbinding, korte accuduur, weinig innovatie, zoeken verschijnt onverwachts als u onbedoeld naar beneden veegt en geen mobiele betalingen mogelijk in winkels.

Dat is niet geheel correct. Naar eigen smaak aanpassen is mogelijk, iTunes is niet nodig voor bestandsoverdracht (zie dit bijvoorbeeld: https://www.gratissoftwar... ), korte accuduur klopt niet (bekijk hier accu-test vergelijking van veel telefoons - scroll naar beneden naar kopje accu: https://tweakers.net/revi...(plus)-aantrekkelijk-maar-niet-betoverend-scherm-en-accu.html ), koptelefoonaansluiting zit op alle iPhones (op nieuwste via Lightning-poort, maar ook die is gewoon met snoertje), inconsistente wifi-verbinding hangt van je netwerk af, naar beneden vegen roept zoeken op - dat is een functie, niet onverwacht. WhatsApp-meldingen stoppen als je WhatsApp uitschakelt (want dat is dat 'wegvegen' wat je bedoelt), dat klopt. Apple Pay is nog niet in Nederland inderdaad. Je kunt geen extra geheugenkaartje in een iPhone stoppen, dat klopt.

Verder heb je gelijk als je bedoelt dat Apple alles op zijn eigen manier doet en dat samenwerking met andere platformen (Windows, Android) geen prioriteit heeft voor Apple. Dat kan zeer irritant zijn. Maar als je meerdere Apple-apparaten hebt werken ze wel naadloos samen.
Innovatie is natuurlijk een discussiepunt. Veel mensen zeggen dat Apple niet altijd als eerste nieuwe functies heeft, maar het vaak wel als eerste goed werkend heeft voor consumenten.

[b]- "Naar eigen smaak aanpassen is mogelijk"[/b]
De achtergrond veranderen en de volgorde van de iconen aanpassen houdt het wel mee op. Android kun je meer aanpassen.
[b]- "koptelefoonaansluiting zit op alle iPhones (op nieuwste via Lightning-poort, maar ook die is gewoon met snoertje)"[/b]
Maar geen traditionele 3.5 mm. out of the box. Zo'n lightning-aansluiting gaat te makkelijk los in bijvoorbeeld een jaszak.
[b]- "inconsistente wifi-verbinding hangt van je netwerk af"[/b]
Met iOS 10 geen last van, sinds iOS 11 steeds meer.
[b]- "WhatsApp-meldingen stoppen als je WhatsApp uitschakelt (want dat is dat 'wegvegen' wat je bedoelt), dat klopt"[/b]
Alleen de melding is onzinnig, meldingen komen gewoon binnen of WhatsApp open staat of niet dus waarom die melding? iOS 11 bug?
[b]- "Apple Pay is nog niet in Nederland inderdaad"[/b]
Ik doel niet op Apple Pay, ik bedoel via internetbankieren van je eigen bank in winkels afrekenen, Android kan dit allang (NFC). Apple maakt hun NFC chip niet beschikbaar voor banken omdat ze willen dat mensen gebruik gaan maken van Apple Pay alleen dat komt niet naar Nederland.
[b]- "iTunes is niet nodig voor bestandsoverdracht"[/b]
Wel eens geprobeerd bestanden via verkenner naar een map op iPhone te slepen?

Wordt het probleem met WiFi wegvallen eindelijk een keer opgelost? Sinds iOS 11 valt WiFi constant uit. Met iOS 10 geen last van.

Deze Update 11.2.6 bracht weer geen oplossing waar ik wel op hoopte.
Mijn iMessage en WhatsUp geven al tijden geen Geluids Melding wat ik nu wel verwachte.
Alles nagekeken en soms een ander geluids Signaal gekozen maar nee geen geluid bij meldingen.

Ja maar wel als ik op die iPhone 6 bezig ben met WiFi of via de telecom Provider.
Zodra dat ding in mijn zak zit of ergens neerleg GEEN MELDINGEN.
Nou zie ik vaak een bericht als het 4 uur nadien is en dat is gewoon fout.
Het went wel maar het hoort niet.
Gelukkig dat mijn Telefoon nog overgaat maar dit speelt al na de komst van de iPhone X
Hier wordt ik niet vrolijk van want "Siri" begrijpt het zoals gewoonlijk ook niet.
Balen van een toestel dat net 2 jaar die kapot Geupdated is.

"En een eigen ringtone kun je al jaren kiezen." Alleen de ringtones die standaard in iOS zitten. Geen eigen ringtones zoals een mp3.

werkt voor geen meter

Apple geeft mensen valse hoop. Zo was er bijvoorbeeld beloofd dat er een nieuw beginscherm zou komen met iOS 11.3.
Dit is inmiddels uitgesteld tot iOS 14.
Het is met iOS nog altijd niet mogelijk om naar eigen keuze aan te passen.
Zo is het niet mogelijk om een eigen ringtone te kiezen, standaard apps voor browser, e-mail enz. Het enige wat je kan veranderen is de achtergrond op het beginscherm.

Dat klopt niet. Het is niet beloofd voor iOS 11.3 en ook niet uitgesteld naar iOS 14. En een eigen ringtone kun je al jaren kiezen. Standaard apps kun je inderdaad niet kiezen, maar je kunt wel alternatieve apps gebruiken.

iOS heeft lang niet zoveel mogelijkheden als Android.
https://tomsguide.com/us/...

Nieuwe functies worden uitgesteld tot iOS 13 (eind 2019). https://www.iphoned.nl/ni... Dus voorlopig dat lelijk ouderwetse beginscherm vol app-iconen. Apple gaat steeds verder achteruit; Geen vrijheid mbt eigen indeling, geen standaard apps kunnen kiezen, vol fouten na een update.... Van zo'n dure telefoon mag je juist verwachten dat je meer vrijheid hebt om naar eigen smaak aan te passen.

De updates voor versie 11 vliegen je om de oren om alle lekken te repareren.
Maar ik werk nog tot volle tevredenheid met een Ipad 4, hiervoor worden al lang geen updates meer voor aangeboden. Betekent dat ik blijf bloot gesteld aan alle ellende die ios 11 wel krijgt?
Graag een reactie

Lol nou de vrouw hier gebruikt nog steeds de iPad 2 en de iPhone 5. Die iPhone 5 gebruikt ze alleen voor Bellen of wat berichten en die iPad 2 wordt veel gebruikt voor Hay Day te spelen en dat al zoveel jaar.
Krijgen geen Updates meer en heb er geen omkijken naar.
Weet eigenlijk ook niet of dit veilig is maar ze werken nog steeds goed.

Na de update naar 11.2.5 is mijn iPad erg traag geworden, voor de rest werkt voor zover ik kan zien alles nog prima.

@jvdstegen
Misschien iPad eens opnieuw opstarten.

Update 11.2.2 werd me ook vandaag aangeboden om mijn iPhone 6 wat veiliger te maken.

Een zware bevalling werd het achteraf bekeken.
Die Update ging prima maar toen ik mijn Telefoon kaart nr in moest typen ging dat niet.
Alles stond geblokkeerd en bleef dat doen wat ik ook deed.

Ik heb toen zeker de Homeknop + de uitknop wel een minuut lang ingedrukt.
Na een half uur weer geprobeerd er leven in te brengen maar weer stond nog steeds vast.
Zelfde ritueel gedaan en weg met dat ding.

Tja ik was het bijna vergeten doordat ik andere dingen moest doen.
Maar toen maar weer een poging tot reanimatie van mijn toestel.

Geloof het of niet maar die deed het ineens en was nog snel ook.
Nee geen panic gehad ofzo al moet er een nieuwe Batterij in.

Nog nooit zo een ervaring na een Update meegemaakt maar hij is nu "LOS" en werkt beter dan verwacht.

Het lijkt wel dat safari langzamer is geworden sinds update 11.2.1

Gisteren de laatste "Homekit" Update is een totale mislukking.
Al mijn Apps zijn nu te groot voor mijn iPhone 6
Nog zo 1 en kan beter een Kruitvat Phone kopen.
Sinds de komst van de iPhone X zijn die Updates complete BAGGER!!!
En daar koop je zo"n duur toestel voor.

Inmiddels door mede door Apple Care opgelost door complete nieuwe Software in mijn meer dan 2 jaar oude iPhone te installeren en wel kosteloos en zonder Ticket nr.
Ik had heel wat te doen want die Apple medewerker keek mee op mijn Mac waar weer de iPhone aan verbonden was.
Moest dus bellen met een ander toestel maar van Belbundel bleef weinig over (300 min) terwijl die Apple Man zei dat het nummer gratis was.
Na veel gedoe (want mijn Modem/Router) staan heel moeilijk in een klein hoekje en steeds die ene Tel aan je oor.
Achteraf ben ik Apple dankbaar dat ze kosteloos hielpen want mijn iPhone 6 draait weer op NIEUWE SOFTWARE.
Nou heb ik weer wat geleerd want ik zal nooit meer de eerste zijn om een Update op te halen.
Maar dit had Microsoft nog niet voor me gedaan.(denk ik).

Ik heb de instellingen terug gezet en hoop dat het helpt. Bedankt voor zover.

Vreemd genoeg verdwijnt de zoekbalk in iOS 11.1.2, wanneer ik mijn iPad opnieuw opstart is deze weer zichtbaar. Zodra ik lekker aan het werk ben, verdwijnt deze weer. Wie weet raad?

Welke zoekbalk bedoel je precies? Als je op het beginscherm je vinger op het scherm legt en naar beneden trekt dan verschijnt een zoekbalk. Bedoel je die? Of als je naar rechts veegt op het beginscherm dan verschijnt het widgetscherm met bovenaan een zoekbalk. En in sommige apps is het ook gewoon een kwestie van 'scherm naar beneden trekken'.

Ik bedoel de standaard balk waar je Siri, instellingen etc en DIV apps die je het laatst geopend hebt.

De standaard balk waarover ik hier boven schreef, noemen ze bij Apple “Dock”. De verdwijnt spontaan. Na opnieuw opstarten is deze weer terug, totdat deze weer verdwijnt. Erg lastig. Ik heb iOS 11.1.2.

@Petej
Schijnt inderdaad soms een probleem te zijn in iOS 11. Hopelijk wordt het snel gerepareerd in een nieuwe versie van iOS. Je kunt proberen om de Instellingen van je iPad te herstellen (terug te zetten), dat wil wel eens helpen:
Ga naar Instellingen | Algemeen | Stel opnieuw in en kies Herstel alle instellingen.
(Kies NIET wis alle inhoud en instellingen, want dan raak je alles kwijt op je iPad!)

“De updates voor iOS 11, dat 19 september 2016 verscheen, vind je hieronder op een rijtje.”
Dus iOS 11 is al ruim een jaar oud?

Oeps, foutje. Is nu hersteld.

Ja na die eerste Update was zo mijn accu leeg en Apps waren moeilijk te verplaatsen + dat naar mijn smaak de hele App Store vakkundig naar de klote geholpen was.
Al snel kwam Update 2 die iets verbetering bracht al bleven mijn sms jes naar boven schieten dus alles weer terug scrollen.
Nu na Update 3 ben ik wat positiever want het werkt weer perfect.
Alleen die App Store vind ik zeer onhandig met wel 1 handige functie met verwijderde Apps verbergen.
Eerst dacht ik nog "Heeft Apple Windows mensen in dienst genomen" zo onhandig vond ik die App Store.
Maar nu ook mijn Telefoon Signaal sterk is verbetert heb ik er wel vrede mee.
En daar gaat het om want het is en blijft een Telefoon.

De bestandenmap is naar mijn mening nog steeds niks

De outlook e-mail werk nog steeds niet.
Ik heb het account gewist en opnieuw aangemaakt nu werkt he wel.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uitsland