iOS updates: iOS 11.2.1 fixt lek in HomeKit

De updates voor iOS 11, dat 19 september 2017 verscheen, vind je hieronder op een rijtje. Je iPhone of iPad updaten kan 'over the air' (via wifi) onder Instellingen | Algemeen | Software-update. Je kunt ook via iTunes bijwerken. Het is handig om eerst een backup te maken in iCloud of via iTunes op je pc of Mac - mocht er iets misgaan - en om je iPhone of iPad aan de oplader te leggen.

iOS 11.2.1 (13 december 2017)
iOS 11.2.1 is verschenen. Dit is een kleine beveiligings- en onderhoudsupdate die een lek in HomeKit (Apples domotica platform) oplost en enkele - niet nader gespecificeerde - problemen verhelpt.

iOS 11.2 (1 december 2017)
Apple heeft iOS 11.2 uitgebracht. Deze wat grotere update introduceert Apple Pay Cash, het systeem om iOS-gebruikers onderling geld te laten betalen. Voorlopig alleen in de Verenigde Staten. Of en wanneer Apple Pay Cash naar Nederland komt is nog niet bekend.

Update 6 december
Apple heeft vandaag ook bekendgemaakt welke beveiligingslekken in iOS 11.2 gerepareerd zijn. Er worden 13 lekken dichtgeplakt in de Kernel van iOS (het hart van het besturingssysteem), Mail en WiFi.

In de wifi-functionaliteit van iOS 11.2 wordt het gevaarlijke Krack-lek ook verholpen voor de iPhone 6s, 6s Plus 6, 6 Plus, 5s en SE en iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro (1e generatie), iPad (5e generatie) en iPad mini 2, 3 en 4. Het Krack-lek was voor de nieuwere iPhone 7, 8 en X en iPad Pro al gefixt in iOS 11.1, terwijl voor oudere iPhones en iPads dus pas nu met iOS 11.2 het gat dichtgeplakt is! Waarom Apple hier een maand langer over heeft gedaan is onduidelijk. Wel was bekend dat het Krack-lek in iOS een stuk minder ernstig was dan in Android, Linux en macOS.

Deze door een Belgische onderzoeker ontdekte kwetsbaarheid in wifi (Krack = Key Reinstallation Attack) maakt het mogelijk om versleutelde wifi-verbindingen te ontcijferen en de inhoud in te zien of te vervalsen. Het lek zat in Android, macOS, Linux en in mindere mate in Windows en iOS.

Verder wordt in iOS 11.2 in het bedieningspaneel (omhoog vegen vanaf onderkant scherm) duidelijker gemaakt wat er gebeurt als je hier wifi en bluetooth uitzet: je verbinding met wifi-netwerken in de buurt of aangekoppelde bluetooth-apparaten wordt verbroken tot je via het bedieningspaneel wifi of bluetooth weer aanzet (of automatisch de volgende ochtend als je niks doet). Wifi en bluetooth wordt via het bedieningspaneel niet geheel uitgeschakeld (dit moet je via Instellingen doen) zodat functies als AirDrop en persoonlijke HotSpot en de verbinding met je Apple Watch wel blijven werken.

Ook gaat draadloos opladen sneller na de iOS 11.2 update (voor iPhone 8 en X), is de stabilisatie van de video camera verbeterd, ondersteunt Healthkit afgedaalde afstand in de bergen voor wintersporten en zijn diverse fouten opgelost.

Zo is de rekenmachine-bug verholpen, waarbij de calculator onjuiste antwoorden gaf als je te snel typte. Verder zijn problemen met Mail, Instellingen (leeg scherm) en het toegangsscherm opgelost, is de agenda stabieler geworden en reageert het toetsenbord sneller.

Ten slotte is een fout opgelost waardoor je iPhone of iPad na 2 december regelmatig zomaar ging herstarten. Deze vreemde datum-fout heeft te maken met terugkerende herinneringen die sommige apps op vaste tijdstippen geven. Updaten naar iOS 11.2 verhelpt dit herstarten. Apple geeft het advies om hierbij eerst de notificaties uit te zetten.

iOS 11.2 is samengevat een nuttige update die problemen oplost en enkele verbeteringen doorvoert.

iOS 11.1.2 (16 november 2017)
Een week na de vorige onderhoudsupdate is er een nieuwe update voor iOS uitgekomen. Versie 11.1.2 lost wederom enkele kleine fouten op. In de release notes staat alleen de nieuwe iPhone X expliciet genoemd, maar aangezien iOS 11.1.2 voor alle iPhones en iPads verschijnt zullen er ongetwijfeld meer problemen gerepareerd zijn.

iOS 11.1.1 (9 november 2017)
iOS 11.1.1 is verschenen. Dit is een kleine stabiliteitsupdate voor Apples mobiele besturingssysteem die enkele fouten oplost. Onder andere auto-correctie werkt weer naar behoren en je kunt weer 'Hé Siri' zeggen om de digitale assistent aan te roepen.

iOS 11.1 (31 oktober 2017)
Apple heeft iOS 11.1 uitgebracht. De eerste grotere update voor iOS 11. Het meest in het oog springend in deze uitgave zijn de meer dan 70 nieuwe emoji die worden toegevoegd. Zo zijn er nu een kotsende smiley, een met een exploderend hoofd, een die om stilte vraagt (ssst), een die zijn hand voor zijn mond doet, mannen met baarden, dracula's, elfjes, zeemeerminnen, zebra, giraffe, broccoli, hersenen, vliegende schotel en meer. Bekijk hier alle nieuwe emoji in iOS 11.1.

Verder worden diverse fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd in Foto's, verschijnen mail-notificaties niet meer twee keer, kun je weer 3D touch gebruiken (hard drukken op het scherm van je iPhone 6s of nieuwer) om de app switcher (openstaande apps) tevoorschijn te toveren.

Ook zou de batterijduur met iOS 11.1 sterk verbeterd zijn. Mensen die last hadden van een snel leeglopende batterij in hun iPhone of iPad na iOS 11 zouden er nu een aantal extra uren bij moeten krijgen.

Ten slotte worden twintig beveiligingslekken dichtgeplakt, waaronder het Krack-lek in wifi dat twee weken terug door een Belgische onderzoeker ontdekt werd. Dit wifi-lek zat eigenlijk in alle toestellen die met draadloos internet verbonden konden worden. Windows, Mac, Linux, Android en iOS. In Windows, Mac, Linux en iOS is het inmiddels verholpen. Voor Android-toestellen is het afwachten wanneer (en of) updates beschikbaar komen voor welke toestellen. iOS en Windows 7 en 10 waren sowieso nauwelijks vatbaar voor dit lek.

iOS 11.0.3 (11 oktober 2017)
De derde onderhoudsupdate voor iOS 11 in drie weken is verschenen. In iOS 11.0.3 lost Apple problemen op met audio op iPhone 7 en met het aanraakscherm van sommige iPhone 6s telefoons. Of ook andere problemen verholpen worden is niet bekend.

iOS 11.0.2 (3 oktober 2017)
iOS 11.0.2 kwam gisteravond uit en is de tweede onderhoudsupdate voor iOS 11. In deze uitgave worden enkele fouten opgelost, zoals problemen met versleutelde mails, die niet geopende kunnen worden, krakende telefoongesprekken op de iPhone 8 en foto's die onbedoeld verborgen worden in de Foto's app.

iOS 11.0.1 (26 september 2017)
Apple heeft met iOS 11.0.1 de eerste update voor iOS 11 uitgebracht, dat vorige week verscheen. Dit is een onderhoudsupdate die problemen van de Mail-app met Outlook- en Exchange- en Office 365-accounts oplost. Gebruikers van deze Microsoft-maildiensten konden geen mail meer versturen vanuit Apples Mail-app. Verder lost iOS 11.0.1 niet nader gespecificeerde problemen op.

Tags: 
Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

De outlook e-mail werk nog steeds niet.
Ik heb het account gewist en opnieuw aangemaakt nu werkt he wel.

De bestandenmap is naar mijn mening nog steeds niks

Ja na die eerste Update was zo mijn accu leeg en Apps waren moeilijk te verplaatsen + dat naar mijn smaak de hele App Store vakkundig naar de klote geholpen was.
Al snel kwam Update 2 die iets verbetering bracht al bleven mijn sms jes naar boven schieten dus alles weer terug scrollen.
Nu na Update 3 ben ik wat positiever want het werkt weer perfect.
Alleen die App Store vind ik zeer onhandig met wel 1 handige functie met verwijderde Apps verbergen.
Eerst dacht ik nog "Heeft Apple Windows mensen in dienst genomen" zo onhandig vond ik die App Store.
Maar nu ook mijn Telefoon Signaal sterk is verbetert heb ik er wel vrede mee.
En daar gaat het om want het is en blijft een Telefoon.

“De updates voor iOS 11, dat 19 september 2016 verscheen, vind je hieronder op een rijtje.”
Dus iOS 11 is al ruim een jaar oud?

Oeps, foutje. Is nu hersteld.

Vreemd genoeg verdwijnt de zoekbalk in iOS 11.1.2, wanneer ik mijn iPad opnieuw opstart is deze weer zichtbaar. Zodra ik lekker aan het werk ben, verdwijnt deze weer. Wie weet raad?

Welke zoekbalk bedoel je precies? Als je op het beginscherm je vinger op het scherm legt en naar beneden trekt dan verschijnt een zoekbalk. Bedoel je die? Of als je naar rechts veegt op het beginscherm dan verschijnt het widgetscherm met bovenaan een zoekbalk. En in sommige apps is het ook gewoon een kwestie van 'scherm naar beneden trekken'.

Ik bedoel de standaard balk waar je Siri, instellingen etc en DIV apps die je het laatst geopend hebt.

De standaard balk waarover ik hier boven schreef, noemen ze bij Apple “Dock”. De verdwijnt spontaan. Na opnieuw opstarten is deze weer terug, totdat deze weer verdwijnt. Erg lastig. Ik heb iOS 11.1.2.

@Petej
Schijnt inderdaad soms een probleem te zijn in iOS 11. Hopelijk wordt het snel gerepareerd in een nieuwe versie van iOS. Je kunt proberen om de Instellingen van je iPad te herstellen (terug te zetten), dat wil wel eens helpen:
Ga naar Instellingen | Algemeen | Stel opnieuw in en kies Herstel alle instellingen.
(Kies NIET wis alle inhoud en instellingen, want dan raak je alles kwijt op je iPad!)

Ik heb de instellingen terug gezet en hoop dat het helpt. Bedankt voor zover.

Reageren

Controlevraag tegen spam
rus_and