Firefox 111: lekken gefixt en nieuwe meldingen

Update 21 maart 2023

Firefox 111.0.1 is een kleine update die twee problemen oplost

Oorspronkelijk bericht 14 maart 2023

Firefox 111 is deze middag uitgebracht. Dit is de vierwekelijkse grotere update voor Mozilla's browser waar deze keer nauwelijks vernieuwingen in zitten.

Windows meldingen

Een van de weinige zichtbare nieuwe functies in Firefox 111 is dat meldingen van de browser nu gedaan worden via de notificaties van Windows.

Firefox 111 heeft verder nog verbeteringen aan Firefox Relay (waarmee je je echte e-mailadres kunt verbergen om minder spam te krijgen - helaas biedt de gratis versie maar 5 e-mailmaskers).

Onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars zijn ook enkele optimalisaties doorgevoerd en fouten opgelost. En ten slotte zijn 13 lekken dichtgeplakt.

Weinig nieuws deze keer dus. Firefox 111 is een update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder het driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Firefox 112 staat gepland voor 11 april 2023.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Volgens Sumo 111.0.1.0?
Krijg 'm niet binnen met Firefox zelf?

afbeelding van redactie

111.0.1 is een kleine update die vermoedelijk vandaag nog verschijnt.

Firefox 11.0.1 is binnen. Gewoon via de browser zelf.

111.0.1 natuurlijk....

Sinds de laatste update 111 van Firefox, blijven live streams (bijvoorbeeld van NPO) plotseling "hangen" en loopt Firefox vast (reageert niet meer). Het enigste wat je dan nog kunt doen is Firefox afsluiten. Support.Mozilla.org geeft allerlei probleemoplossingen, maar niet voor dit specifieke probleem. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen ? Voor de rest ondervind ik geen problemen met Firefox, na deze update.

Kan zijn dat bij sommigen die extensions button weer terug is (na bij de vorige update in about:config extensions.unifiedExtensions.enabled verandererd te hebben in false), in dat geval ga in je profile naar de chrome folder open userChrome.css en voeg dit toe:

#unified-extensions-button, #unified-extensions-button > .toolbarbutton-icon{
width: 0px !important;
padding: 0px !important;
}

Opslaan en de button is weer weg.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
f_ankrijk