Avira verwijdert beste virussen van reeds besmette pc, Microsoft Security Essentials slechtste

Het Duitse test-instituut AV-Test heeft acht virusscanners aan de tand gevoeld en een jaar lang gekeken hoeveel virussen en andere malware ze van een reeds besmette pc konden verwijderen. De anti-virus software kreeg een computer met 78 besmettingen voor zijn kiezen. De resultaten zie je hieronder.

Anti-virus software beschermt je pc continu om besmettingen te voorkomen. Het is dus belangrijk dat virusscanners nieuwe malware detecteren (opsporen) voordat je computer geïnfecteerd raakt. Daarom is het zo belangrijk om anti-virus software steeds te updaten. Detectie is echter niet hetzelfde als het verwijderen van reeds aanwezige malware. Dat een virusscanner minder goed is in het verwijderen van besmettingen wil niet zeggen dat de detectie (het voorkomen) van malware ook slecht is. En omgekeerd: goede verwijderaars zijn misschien minder goed in de opsporing. Bedenk dat bij het lezen van onderstaande resultaten.

Hoeveel virussen verwijderd van reeds besmette pc door anti-virus software (klik voor groter)

Alleen Avira Antivirus Pro kon alle 78 virussen en andere malware volledig verwijderen van de geïnfecteerde computer en behaalde een score van honderd procent. Kaspersky Internet Security en Malwarebytes deden het ook heel goed en lieten slechts onschadelijke restanten van één virus achter, de rest werd netjes verwijderd.

Avast Free Antivirus scoorde eveneens goed in de test en wist alle schadelijke elementen uit te schakelen. Alleen enkele onschadelijke overblijfselen van virussen resteerden nog na hun schoonmaakbeurt.

Bitdefender en Norton - die meestal zeer goed scoren op detectie-tests - lieten steken vallen. Twee malware exemplaren konden niet geheel worden uitgeschakeld door de Roemeense virusscanner - en dat valt wat tegen. Ook Norton kon één virus niet de-activeren.

Microsoft Security Essentials deed het slecht: vier virussen konden niet worden verwijderd en vier verhinderden zelfs dat MSE in actie kon komen. Voor de verwijdering van malware van een besmet systeem moet je dus niet bij Microsofts virusscanner zijn.

Heb je een besmette pc dan kun je dus volgens deze test het beste Avira Antivirus Pro, Kaspersky of Malwarebytes Anti-Malware gebruiken.

Bron: 

Reacties

Als er sommige software zo veel problemen geven waarom publiceren ze die hier dan nog .

Lijkt me nogal wiedes: dan weet je dat je die in ieder geval niet moet hebben!

Hetzelfde met de schone installatie en kijk uit labels (groen, oranje en rood) Staat ook een "installeer deze software niet" bij (rood met een streepje) Als sommige software niet veilig is waarom worden ze dan wel aangeboden?

Gaat niet echt over gratis software, lijkt me meer een verkapte reclame

afbeelding van redactie

Avast en MSE zijn gratis en van Bitdefender, Malwarebytes en Avira zijn gratis versies beschikbaar.

De gratis versies geven dus dezelfde bescherming als de betaalde versies. Waarom worden de betaalde versies dan besproken?

Tsja wat denk je zelf zeg?! AV Test bepaalt natuurlijk zelf welke software ze testen en de producenten zullen natuurlijk het liefst hun betaalde versie laten testen en proberen op die manier te promoten. Hier wordt toch ook duidelijk aangegeven hoe het met de gratis versies is gesteld! Voor betaalde versies geldt dat de gratis versie ook een redelijke bescherming (zij het met een aantal opties minder) biedt. Zelf heb ik het liefst een betaalde versie van Avira, Bitdefender of Kaspersky (zijn in mijn optiek altijd de besten) omdat die meer functies bieden maar dat is dus mijn persoonlijke voorkeur.

Wat deze test eigenlijk vertelt is dat ten opzichte van de betaalde versies in deze test de gratis versies hier en daar een steekje laten vallen en dat je als consument moet overwegen een duur betaalde versie te nemen of genoegen neemt met iets minder bescherming en voor een gratis versie kiest. In feite moet je dus alle betaalde versies laten liggen op één na, omdat ze niet een 100% resultaat geven. Zelfs een onschadelijk spoor van een virus achterlaten is uit den boze bij een betaalde versie.

What a load of bull! Slaat echt nergens op vind ik. Is gewoon een onderzoek geweest waarvan de resultaten worden vermeld. Wat heeft dat met reclame te maken? Kennelijk moet er wat te zeiken zijn...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duit_land