Microsoft Security Essentials

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1670 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat.

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Voor Windows 10 en 8.1 is MSE niet beschikbaar maar zit het vergelijkbare Windows Defender standaard ingebouwd

DL

Deel deze download: 

Reacties

Ik vernam via Gratissoftwaresite dat bij Windows 10 (of 8) Windows Defender ten eerste standaard met Windows zijn inbegrepen maar ook beter scoren dan andere gratis virusscanners.

Hoe is het met Windows 7? Wordt Security Essentials nog steeds niet geupdate? Of inmiddels wel en fungeert het zeg maar hetzelfde als Defender maar dan voor Windows 7?

Bij een test uit maart 2018 doet Microsoft Security Essentials het heel goed:
https://www.gratisso...
 

ik wil op nieuw gebruiken

MSE terug geïnstalleerd na aantal jaren AVG/AVAST... gebruikt te hebben omdat ik de pop-ups en reclames beu was. MSE werkt (terug) zéér goed, en vooral rustig in de achtergrond! Daarvoor had ik het ook al jaaaaaren gebruikt en nooit problemen gehad. Nog belangrijker dan een anti-virus is de gebruiker zelf, let op wat je doet een waarop je klikt.

Ook ik heb defender onlangs teruggezet. Enige probleem was de user interface weer op het scherm te krijgen. Verder is alles nu idd heel rustig ;-)

Defender wordt steeds beter, zo lees ik hier: http://news.thewindo...

Van dit programma MSE is inmiddels versie 4.10 verschenen en geïnstalleerd.
Ben zeer tevreden over MSE. Gebruik het al vele jaren en heb nog nooit van virussen, e.d. last gehad. Dagelijkse updates!

Ik gebruik al jaren de standaard beveiliging van microsoft, in combinatie met marlwarebytes-anti exploit en anti-ransomware, en ik heb, afgezien van een tracking cookie, nog nooit een virus op de pc gehad, Periodiek laat ik er nog wel eens een ondemand scanner speuren naar zooi en die vind ook niks, dus! nogmaals DUS!

Als je antivirus en je second opinion scanner (zoals Malwarebytes) niets vinden, wil nog niet zeggen dat je PC nog nooit door malware (virus, worms, trojans, spyware, etc..) geïnfecteerd is. Soms heb je het nog niet eens in de gaten wanneer je PC geïnfecteerd is. Er wordt zoveel malware gemaakt dat antivirus programma's het niet bij kunnen houden.

Helemaal gelijk Mickel, erg naief al zeg ik het zelf, oorzaak, zonnetje, glaasje whisky, aantrekkelijk gezelschap,dan word ik zelfs positief van mijn flaporen, maar goed, het regent nu, alles is anders, je hebt helemaal gelijk DUS"-!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk