Microsoft Security Essentials

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat. Alleen voor Windows 7!

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Inst

Reacties

bij mij geeft MSE telkens een BSOD, heb deze verwijderd en de BSOD's zijn ook weg !

@ Andre Hippe
Nee, Microsoft Security Essentials is alleen voor Windows 7. Voor Windows 10 is er Windows Defender (zie informatie hierboven)

Is dit stukje software nog nodig onder Windows 10?

OK

Bij een test uit maart 2018 doet Microsoft Security Essentials het heel goed:
https://www.gratisso...
 

Ik vernam via Gratissoftwaresite dat bij Windows 10 (of 8) Windows Defender ten eerste standaard met Windows zijn inbegrepen maar ook beter scoren dan andere gratis virusscanners.

Hoe is het met Windows 7? Wordt Security Essentials nog steeds niet geupdate? Of inmiddels wel en fungeert het zeg maar hetzelfde als Defender maar dan voor Windows 7?

ik wil op nieuw gebruiken

Neen, maar Windows Defender staat erom bekend meer valse positieven als malware te detecteren.

Ook ik heb defender onlangs teruggezet. Enige probleem was de user interface weer op het scherm te krijgen. Verder is alles nu idd heel rustig ;-)

En zo ook: 'De virusscanner van Microsoft haalt 5,5 punten en doet het dus erg goed op bescherming. Meer dan 99,5% van de malware wordt tegengehouden.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
enge_and