Microsoft Security Essentials

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1682 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat.

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Als Windows 7 op 14 januari 2020 geen updates meer krijgt dan stopt de ondersteuning voor Microsoft Security Essentials ook!

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

OK

Bij een test uit maart 2018 doet Microsoft Security Essentials het heel goed:
https://www.gratisso...
 

Ik vernam via Gratissoftwaresite dat bij Windows 10 (of 8) Windows Defender ten eerste standaard met Windows zijn inbegrepen maar ook beter scoren dan andere gratis virusscanners.

Hoe is het met Windows 7? Wordt Security Essentials nog steeds niet geupdate? Of inmiddels wel en fungeert het zeg maar hetzelfde als Defender maar dan voor Windows 7?

ik wil op nieuw gebruiken

Neen, maar Windows Defender staat erom bekend meer valse positieven als malware te detecteren.

Ook ik heb defender onlangs teruggezet. Enige probleem was de user interface weer op het scherm te krijgen. Verder is alles nu idd heel rustig ;-)

En zo ook: 'De virusscanner van Microsoft haalt 5,5 punten en doet het dus erg goed op bescherming. Meer dan 99,5% van de malware wordt tegengehouden.

MSE terug geïnstalleerd na aantal jaren AVG/AVAST... gebruikt te hebben omdat ik de pop-ups en reclames beu was. MSE werkt (terug) zéér goed, en vooral rustig in de achtergrond! Daarvoor had ik het ook al jaaaaaren gebruikt en nooit problemen gehad. Nog belangrijker dan een anti-virus is de gebruiker zelf, let op wat je doet een waarop je klikt.

Defender wordt steeds beter, zo lees ik hier: http://news.thewindo...

: MS heeft in 2013 toegegeven, enz..
We hebben nu bijna 2017.
Ik heb MSE al jaren, nooit geen virus gehad.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_