Microsoft Security Essentials

Actueel: 

1 december 2016
Er is een programma-update voor Microsoft Security Essentials verschenen. Wat is gewijzigd in versie 4.10 is niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1623 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat.

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
4.10
Laatst gewijzigd: 
1 december 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Microsoft Security Essentials
(Kies achter Nederlands uw versie: Windows Vista/7 32-bits of Windows Vista/7 64-bits en klik Download)

In Microsoft Security Essentials zelf kunt u altijd controleren of u de laatste versie heeft onder het menu Help - Microsoft Security Essentials-upgrade uitvoeren.

Voor Windows 8 is MSE niet beschikbaar maar zit het vergelijkbare Windows Defender standaard ingebouwd

Installatie: 
100% schoon

Tijdens de installatie wordt gecontroleerd of u over een geldige, legale versie van Windows beschikt. Andere virusscanners kunt u beter uitschakelen of de-installeren als u Security Essentials probeert.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Defender wordt steeds beter, zo lees ik hier: http://news.thewindo...

Van dit programma MSE is inmiddels versie 4.10 verschenen en geïnstalleerd.
Ben zeer tevreden over MSE. Gebruik het al vele jaren en heb nog nooit van virussen, e.d. last gehad. Dagelijkse updates!

Ik gebruik al jaren de standaard beveiliging van microsoft, in combinatie met marlwarebytes-anti exploit en anti-ransomware, en ik heb, afgezien van een tracking cookie, nog nooit een virus op de pc gehad, Periodiek laat ik er nog wel eens een ondemand scanner speuren naar zooi en die vind ook niks, dus! nogmaals DUS!

Als je antivirus en je second opinion scanner (zoals Malwarebytes) niets vinden, wil nog niet zeggen dat je PC nog nooit door malware (virus, worms, trojans, spyware, etc..) geïnfecteerd is. Soms heb je het nog niet eens in de gaten wanneer je PC geïnfecteerd is. Er wordt zoveel malware gemaakt dat antivirus programma's het niet bij kunnen houden.

Helemaal gelijk Mickel, erg naief al zeg ik het zelf, oorzaak, zonnetje, glaasje whisky, aantrekkelijk gezelschap,dan word ik zelfs positief van mijn flaporen, maar goed, het regent nu, alles is anders, je hebt helemaal gelijk DUS"-!

In Windows 8.X en 10 wordt deze Anti-Virus standaard gebruikt, het heet hier Windows Defender en moet in principe goede basisbescherming bieden.

@ Piet, “moet in principe goede basisbescherming bieden” is een niet terechte aanname, Mse of MsDefender zijn onderdeel van het besturingsysteem, net zoals IE /Edge. Een beetje verantwoorde beschermingslaag zal dan ook Mse / MsDefender uitschakelen

"Voor adequate bescherming kunt u beter andere gratis antivirusprogramma's downloaden." Maar wat is er nu precies zo inadequaat aan de bescherming van MSE c.q. Defender? Onder Windows 10 doet Defender prima zijn werk. Losse testsessies van andere anti-spywareprogramma's die ik regelmatig als second-opinion gebruik hebben bij mij nog nooit iets opgeleverd in die zin dat MSE-Defender een bedreiging over het hoofd gezien zou hebben.

Als je een alinea verder leest zie je het antwoord:
'Uit tests van virusscanners komt MSE de laatste tijd vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% of lager ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.

: MS heeft in 2013 toegegeven, enz..
We hebben nu bijna 2017.
Ik heb MSE al jaren, nooit geen virus gehad.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland