Eerste bèta van Firefox 5 is te downloaden

Enkele dagen later dan de geplande 17 mei is de eerste bèta van Firefox 5 verschenen. Hierin verbeteringen aan JavaScript, geheugenverbruik en HTML5-ondersteuning. Ook is de spellingconrole verbeterd en de integratie met Linux.

Verder is het gebruik van de release kanalen voor Firefox beter geworden. Gebruikers kunnen tegenwoordig kiezen of ze experimentele, bèta of stabiele uitgaven van de browser willen. Als u de Aurora-versie gebruikt moet u switchen naar het beta-kanaal om versie 5.0b2 te krijgen, of deze los hier downloaden.

Andere vernieuwingen in Firefox 5.0b2 zijn ondersteuning voor CSS animaties, verbeterde netwerkprestaties en de instellingen voor de Do Not Track Header zijn verhuisd naar de Privacy opties zodat ze beter te vinden zijn (en in te schakelen).

De definitieve Firefox 5.0 staat gepland voor eind juni.

Download Firefox 5.0b2

Deel dit artikel: 

Reacties

Firefox 4 is en blijft een snelle en zeer gebruiksvriendelijk webbrowser.

Met mijn PC is er echter de volgende bug op www.beleefdelente.nl:
Met Firefox reageert klikken op een camera knop pas nadat de muis na de klik weer bewogen wordt.

Met andere webbrowsers, waaronder Opera, functioneert genoemde website wel normaal.
Ik vind, na enige gewenning, Opera steeds prettiger om mee te werken en heb weinig last van bugs bij Opera.
Vooral de snelkiezer is gemakkelijk.
Een aantal deeën en gemakken in Firefox en nu ook al in IE9, zijn klaarblijkelijk overgenomen van Opera.

Hier een video:
http://www.youtube.com/wa...

En er is wel meer veranderd in firefox 5:

Firefox 5 - sneller, veiliger, gemakkelijker te gebruiken en sport een nieuwe look, deze nieuwste Firefox versie zet een nieuwe standaard voor web browser innovatie

Nieuw in Firefox 5.0:
• Tab multi-select
• Een nieuw tabblad
• Add-ons krijgt gestandaardiseerde werkbalk te ondersteunen
• Bestand uploaden-indicator
• Home-knop zal worden vervangen door een Home app tabblad
• In-browser preview voor bestanden zoals PDF of MP3
• Taakbalk webapplicaties
• Identity Manager
• Eenvoudige toegang tot sociale media rekeningen voor diensten, zoals Facebook en Twitter

Het is wel de bedoeling dat deze functies in Firefox komen, maar nog niet in 5. De identity manager en upload-indicator zitten in 6, andere functies komen later.

Ben tevreden met Firefox 4,waarom deze beta 5 installeren als je vervolgens heel veel addons niet meer kan gebruiken?

Ik zeg het nog maar een keer: Ff is een superieure webbrowser. Betrouwbaar, snel en in alle opzichten gebruiksvriendelijk! Ben benieuwd naar de definitieve versie. Waarschijnlijk blijft Ff voor mij de enige in gebruik. Andere goede browsers vertonen 'kuren' die op den duur gaan vervelen en die ik bij Ff nog niet ben tegengekomen. Ik raad iedereen aan 5.0b2 te downloaden en ermee aan de slag te gaan.

Welke kuren bedoel je? Ik vind Google Chrome net zo gebruiksvriendelijk als Firefox, maar kies voor Firefox omdat ik de Add ons niet kan missen.

Ik zal Firefox blijven gebruiken. Chrome geeft je gegevens aan Google door en is niet te vertrouwen, dit zijn een aantal nadelen van Chrome:

Een unieke ID waardoor de gebruiker kan worden geïdentificeerd (deze wordt aangemaakt bij de installatie).
Een tijdstempel wanneer de browser is geïnstalleerd.
Google gehoste foutmeldingen als er een server niet is gevonden.
Bug Tracking systeem, stuurt informatie over crashes of fouten.
RLZ identifier. Deze Chrome-functie verzendt informatie in gecodeerde vorm naar Google, bijvoorbeeld waar en wanneer Chrome is gedownload.
Google Updater, installeert automatisch updates en deze start elke keer op in de achtergrond bij het aanmelden van de gebruiker.
URL-tracker: Roept, afhankelijk van de configuratie, 5 seconden na het opstarten de Google Homepage op en opent deze in de achtergrond.
DNS voortijdig ophalen.

Als ik via de laatste versie van Google Chrome (13.0.761.1) Gmail wil opstarten dan gaat dat langzaam, soms pas na enkele minuten. Bij sommige sites (bol.com) haakt G. Chr. op een geven moment af waardoor er naar een vorige pagina teruggegaan moet worden om verder te kunnen. Bij Firefox (en Opera) is dit absoluut niet het geval.

Versie 13 van Google Chrome is nog niet vrijgegeven, maar is nog in de beta-fase. Het is dan ook min of meer vanzelfsprekend dat dit soort problemen nog kunnen voorkomen.

"Hierin verbeteringen aan JavaScript, geheugenverbruik en HTML5-ondersteuning. Ook is de spellingconrole verbeterd en de integratie met Linux".

Niet bepaald wereldnieuws. Voor mij geen reden om deze beta downloaden. Ik raad iedereen te wachten op de stabiele versie.

Ik ben in Ff wel kuren tegengekomen die gaan vervelen. N.l. het willen openen van onzinnige poorten (die onzin heb ik maar even heb geblokkeerd), bijvoorbeeld:
FIREFOX.EXE OUT TCP localhost 3865
FIREFOX.EXE OUT TCP localhost 3863
*Block TCP from 0-65535 for FIREFOX.EXE in 0 out 0

En ik zeg het ook nog maar eens. Opera is een superieure webbrowser, met geïntegreerde e-amil client. Daar kan Ff nog lang niet tegen op. Daarom nemen ze ook allerlei snufjes van Opera over, "Plakken en gaan" bijvoorbeeld.

Blij dat u het nog maar 1 keer zegt, want kennelijk weet u niet beter. Welke kuren bedoel je? Ik heb jaren FF gebruikt maar ben weer helemaal terug bij IE (9) omdat FF wordt steeds trager wordt. Als je Windows 7 hebt, ben je helemaal het ventje. Windows 7 met IE 9 werkt snel en perfect.
Heb je Windows XP;
1) Maak dan een apparte partitie voor je persoonlijke bestanden, pas je register zo aan dat je persoonlijke bestanden gescheiden worden van je systeem. 2) Maak een Bart PE CD-rom en je hebt binnen 4 minuten weer een schone installatie en snelle PC. Dus geen gezeur met register Cleaners, Uninstallers etc. Een verkeerde installatie! geen probleem, zet Bart PE in je PC en je hebt binnen 4 min. weer een schone PC.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland