windows xp

Peiling: Zou jij Windows XP 2019 willen hebben?

Google Chrome waarschuwt: na april 2016 geen updates meer voor Vista en XP

In april 2014 stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows XP. Het uit 2001 stammende besturingssysteem kreeg toen geen updates meer. Veel software werd nog wel bijgewerkt voor XP. Zo bracht Google nog altijd updates uit voor zijn Chrome-browser op XP. Maar dat gaat veranderen: vanaf april dit jaar wordt Googles browser ook niet meer ondersteund op XP.

Eerste zero-day-lek in XP gevonden dat niet meer gerepareerd zal worden

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er een lek in Internet Explorer is gevonden dat al misbruikt wordt door internet criminelen. Internet Explorer 6 tot en met 11 zijn kwetsbaar. Microsoft zal een update uitbrengen voor het zero-day-lek in IE 9, 10 en 11. Internet Explorer 6, 7 en 8 onder Windows XP krijgen echter geen pleister meer aangezien de ondersteuning voor XP verlopen is.

Na het einde van XP ben ik overgestapt of ga ik overstappen op...

Bestanden, mail en andere gegevens overzetten van Windows XP naar Windows 7 met Windows Easy Transfer

Als je een nieuwe pc of laptop koopt - bijvoorbeeld om je XP-computer te vervangen - dan zul je al je bestanden (foto's, muziek, documenten), mail, bladwijzers/favorieten en meer willen overzetten van je oude computer naar de nieuwe machine. Een hele klus, maar gelukkig is er software die je veel werk uit handen neemt. Wij bespreken enkele opties voor de migratie van al je gegevens van XP naar een nieuwe pc met Windows 7.

Nog 100 dagen tot het einde van Windows XP: stap over op Linux!

2014 is het jaar waarin de ondersteuning voor Windows XP (na  12,5 jaar!) wordt stopgezet. Op 8 april 2014 houdt Microsoft het voor gezien. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer voor XP worden uitgebracht en dat Microsofts prehistorische besturingssysteem al heel snel onveilig zal worden en een makkelijke prooi voor virussen en andere malware. Internetten op XP is dan niet meer aan te raden - en internetbankieren of online winkelen al helemaal niet.

Nog één jaar Windows XP en dan?

Na elf jaar XP verschijnt morgen Windows 8: de ondergang van Microsoft?

Windows XP wordt nog 800 dagen ondersteund, blijf je XP gebruiken tot 2014?