Peiling: Zou jij Windows XP 2019 willen hebben?

YouTuber Avdan maakt vaak conceptvideo's van hoe besturingssystemen eruit zouden kunnen zien. Zo ontwierp hij ook een 2019 editie van Windows XP, die er zo uitziet!

Bekijk het onderstaande filmpje over Windows XP 2019 (dat niet echt bestaat natuurlijk) en beantwoord dan onze - nostalgische - vraag:

Zou jij Windows XP 2019 op je pc willen hebben?

En in de reacties horen we graag of en waarom je XP mist!

Deel dit artikel: 

Reacties

ik zou zo weer over gaan op xp was niks mis mee en je kon er met weinig geheugen een hoop al mee wat in win 10 tegen valt ik heb er nu 32 werkgeheugen in draait prima maar kan niet zeggen van wouw

Voor mij gaat er (bijna) niets boven Windows XP hoewel Vista mij ook goed bevalt. Windows 7 gebruik ik ook en Windows 10 vrijwel nooit.

windows 10 ben ik vanaf gestapt draai nu windows xp royale en deze bevalt mij good beter dan windows 10

Nee,ReactOs!

Windows 10 behoort voor mij in hetzelfde rijtje brakke win versies als indertijd Windows Millennium en Windows Vista. Win 10 is daarbij zeer opdringerig, dwingend en laat gebruikers nauwelijks ruimte om zelf te beslissen. Het enigste voordeel is voor Microsoft. Steeds meer controle/ macht over de gebruikers. Als gebruiker kon ik dezelfde dingen doen met de oudere versies (en meer). Voor mij waren de toppers Windows 98SE, Windows XP en Windows 7 (Ultimate) Net de update gedaan van Windows 10 naar versie 1903; pc start pas op na 3 koude starts :-( Wat een bagger. Voor het eerst een rollback nodig na een update, in 25 jaar...Jammer dat ik Windows 10.old net verwijderd had, toen het probleem zich voordeed. (de automatische her-starts tijdens de installatie hadden wel gewerkt).

Brak, nee. Wel is de progressie te vergelijken met een processie. Elke verbetering kan gepaard gaan met een achteruitgang op het gebied van snelheid, nieuwe storingen, minder privacy.
Maar in de begintijd van Windows liep het OS vele malen vast per dag of zelfs per uur. De stabiliteit van Windows is v.a. Win 2000 goed genoeg voor kantoortoepassingen en eenvoudige industriële toepassingen. De laatste decennia kan een pc (server) vele maanden probleemloos draaien.

Er zijn nog steeds heel veel installatieproblemen. Dat is voor een deel te verklaren vanuit het enorm diverse ecosysteem en dus de hoeveelheid aan drivers. Maar het komt niet zo vaak meer voor dat je een systeem voor de zoveelste keer geheel opnieuw moet installeren o.i.d.

Ik vind het OS goed genoeg, maar ook het heeft te veel (ongevraagde) toeters en bellen, die je meestal niet kan tegenhouden of verwijderen.

Ik ga voor Linux Mint; dat is gratis thuiskomen! Zelden tot nooit gedoe. En... in eenvoud doet Mint me een beetje aan XP denken.

Ik, als simpele computergebruiker, vond Windows 7 prettig om mee te werken....Ik vind dat microsoft net een hele grote autofabriek die maar 1 type auto maakt en als er een nieuw type komt is er van een ouder type geen onderdeel meer te krijgen.....

Mooi gezegd!

Heel goed gezegd

Ik draai op 3 Computers thuis nog gewoon Windows xp :)
Wel met service pack 3.
Draait nog prima.
Niet alle Sofdware draait erop, Maar ik zoek dan altijd naar alternatie Sofware .
Gewoon nog lekker Oldschool/Retro

Oh dat kan nog makkelijk! Ik zou alleen niet meer met XP op internet gaan zitten. Maar er is, ook hier, best nog programmatuur te vinden denk ik, dat op XP werkt. Heb zelf ook nog twee oude tower pc´s staan, ´n Dell Dimention en oude Mycom en Medion laptop. Doen het alleen niet meer, maar waar nog apps en Windows XP op staan.

Leuke is, vind je niet meer op moderne laptops en pc´s zover ik weet, dat er nog 3,5 inch diskette stations op zitten. Waar vind je dat nog? Heb nog back ups uit jaren ´90. Kan ze niet meer uitlezen. Old school. Blijft leuk, die oude meuk hoor!

Windows XP introduceerde een heel vervelende eigenschap, overgenomen uit Windows 2000.Je kon niet zomaar een harddisk uit de machine halen en verwachten dat het zou werken op andere hardware. Vanwege een andere opbouw werd dit weer mogelijk in Windows 8.0. Windows Vista was een slecht OS en dat merkte je direct bij de introductie. Een mooi voorbeeld was een klant met een extreem trage DSL-lijn. Ik meen 256 kbit/s. Dat is nog altijd 2x zo snel dan ISDN over 2 lijnen. Die klant had geen internet verkeer. Het besturingssysteem (Vista) reserveerde de volle bandbreedte voor zichzelf en de gebruiker had niks. Dit vreemde gretige gedrag zie je nu latere besturingssystemen van Microsoft terug in het gebruik van de HD-ruimte. Er zijn laptops uitgekomen met zo'n kleine SSD en ook nog een herstel-partitie of file dat ren ruimte over was voor de gebruiker. De arrogantie.

Ik wil gewoon een OS dat zich bij die ene taak houdt, en mij niet lastig valt met candy crush.

Het is maar een besturingssysteem.... come on!

Ik zou graag Windows 8.1 met alleen veiligheidsupdates hebben. Windows 10 heeft veel te veel overbodige rotzooi die ik niet gebruik en die alleen maar geheigen en processorkracht opvreet. Ook de gedwongen versie updates en het privacy beleid staan mij niet aan. Klap op de vuurpijl is dat je nu bijna gedwongen wordt in te loggen met een Microsoft account. Het wordt steeds klant onvriendelijker.

Wil helemaal niks met Windows van doen hebben.

Ik zou het liefst win 7 scherm terug hebben in win 10- dat kan ook wel met beetje tweak software-

Maar veel belangrijker vind ik dat al die call home en telemtrie zooi uitgezet kan worden!

(+ halfjaarlijkse upgrades mogen naar zeg 1 x per jaar en dan ook nog veel graag optioneel.. zit niet te wachten op hoop overbodige zooi! )

Ik zou wel graag de vernieuwde versie willen hebben, maar met de stabiliteit en voordelen van Windows 10.
Wat ik eigenlijk mis bij Windows 10 is de mogelijkheid, zoals bij Windows XP, om het uiterlijk op een redelijke simpele manier te kunnen aanpassen.

Windows XP zag er voor mij veel flitsender uit dan Windows 10 met zijn lelijke platte iconen en kaders.
Wat ik niet mis zijn de vele vastlopers en crashes van Windows XP en zijn voorgangers.

Wat zeer goed is bij Windows 10 is dat ik eigenlijk nog nooit een crash heb gehad, hout vasthouden...
Wat ik wel een paar keer heb meegemaakt bij Windows 8.1

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Windows 8.1. De laatste versie waar je als gebruiker nog iets over te zeggen had... Blijf het een geweldig concept vinden! En het was sneller dan Windows 7 met hetzelfde gemak. Draai nog met twee laptops met 8.1, gewoonweg een ultieme pc ervaring. Kan er mee lezen en schrijven, zowel letterlijk als figuurlijk.

Windows 10 wijst uit gewoon de beste editie te zijn. Met Windows XP werd de eerste grote stap naar een stabiele en snellere editie gemaakt. De vele mankementen uit XP werden uiteindelijk geoptimaliseerd in Windows Vista (Mooie lay-out, maar verder erg log) en in het, naar mijn idee, veel beter werkende Windows 7. Zelf het meest met XP en Windows 7 gewerkt. Maar Windows 10 is toch wel de kers op de taart geworden en wint het van alle vorige edities tav veiligheid, stabiliteit, gebruiksgemak en snelheid. Nee, ik zou zeker niet meer terug willen naar de XP of Windows 7 editie!

In mijn optiek "flauwe vraag". Gaan we XP heilig verklaren?
Nee, W10 is goed en voor mij beter dan XP (heb ik overigens prima mee gewerkt).

Mee eens, ik vind het grote voordeel van w10 tov win 7 en xp, dat het veel makkelijker is om ook eens op te ruimen en goede standaard virusscanner.

Wat een merkwaardige vraag? Windows XP is immers geen optie meer. Komt ook niet meer terug. Dus zie de relevantie van die vraag niet zo. Temeer omdat de klassieke shell van Windows 10 heel veel lijkt op Windows XP.

Ik prefereer die klassieke shell van Windows 10 veruit, boven die blauwe modernistische stijl met die tegeltjes waar ik niks aan vind. Maar dat is persoonlijk.

Nee, ik ben nu zo aan Windows 10 gewend. Het is wel goed zo en de stabiliteit van Windows 10 is wel bewezen. Microsoft, vind ik, heeft wel een goede opvolger van Windows XP, EINDELIJK (!) te pakken. Niet teveel veranderen. Goed zo!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk