ubuntu for phones

Ubuntu Convergence maakt van je telefoon een pc: Unity 8 is voor smartphone, tablet en desktop computer (video)

Begin 2013 kondigde moederbedrijf Canonical van Ubuntu al aan dat het van plan was om een besturingssysteem met apps te maken dat zowel voor telefoon, tablet als desktop pc geschikt zou zijn. Op deze manier kon je je smartphone verbinden met een toetsenbord, muis en beeldscherm en zo omtoveren tot een volwaardige desktop computer.

Review van Meizu MX 4 telefoon met Ubuntu: ruwe kantjes, weinig apps, wel visie

We hebben er een! Een Meizu MX 4 smartphone met Ubuntu. Begin juli bezorgd nadat we hem een week daarvoor besteld hadden. De Meizu MX 4 is de derde smartphone met Ubuntu for Phones erop. Na twee budget BQ telefoons is de Meizu de eerste high-end smartphone met Ubuntu. Wat betreft hardware een prima telefoon voor 299 euro. En het Ubuntu OS is zeer interessant, maar verkeert duidelijk nog in het beta-stadium.

Eerste verkoopronde Ubuntu-telefoon BQ: na een uur al uitverkocht

Vandaag was de eerste dag dat er een smartphone met Ubuntu, de meestgebruikte Linux-variant, werd verkocht in Europa. De Spaanse fabrikant BQ gaat in 'flash sales' de telefoons met Ubuntu aan de man brengen. En met succes, want de eerste lading Ubuntu-telefoons was binnen een uurtje uitverkocht. Liefhebbers die graag Ubuntu phone willen, zullen dus moeten wachten tot de volgende verkoop-datum.

Ubuntu Phone komt in februari uit

De eerste smartphone met Ubuntu is in februari 2015 te koop in Europa. Na de nodige vertragingen zal de Spaanse fabrikant Bq een telefoon met het mobiele besturingssysteem van de Linux-distributie van Canonical uitbrengen.

De Ubuntu Phone van Bq wordt een low-end toestel met de volgende specificaties:

Ubuntu Edge smartphone met Ubuntu en Android te bestellen

Canonical, moederbedrijf van het populairste Linux-besturingssysteem Ubuntu, heeft zijn eerste smartphone aangekondigd. De Ubuntu Edge moet in mei 2014 te verkrijgen zijn en zal zowel Ubuntu als Android aan boord hebben. En gekoppeld aan een beeldscherm en toetsenbord zal Ubuntu Edge de desktop-versie van Ubuntu kunnen draaien.

Eerste smartphones met Ubuntu verschijnen in oktober

Oprichter Mark Shuttleworth heeft namens Linux-fabrikant Canonical bekendgemaakt dat in oktober dit jaar de eerste smartphones met Ubuntu op de markt zullen komen. Ubuntu for phones zal in twee continenten zijn debuut maken, maar welke dat zijn is nog niet duidelijk.