pwn2own

Pwn2Own 2021: Zoom en Teams voor het eerst gehackt

Op de jaarlijkse driedaagse Pwn2Own hacker-wedstrijd, die dit jaar online gehouden wordt vanwege het coronavirus, is de beveiliging van diverse software gekraakt. Pw2Own wordt georganiseerd door Zero Day Initiative (ZDI), een dochterorganisatie van beveiligingsbedrijf Trend Micro, dat op verantwoorde wijze lekken in software openbaart (zodat de getroffen softwarebedrijven eerst de tijd hebben om een update uit te brengen).

Pwn2Own 2020: Windows 10, Adobe Reader en Ubuntu gekraakt

Op de jaarlijkse Pwn2Own hacker-wedstrijd, die dit jaar voor het eerst online gehouden werd vanwege het coronavirus, is de beveiliging van diverse software gekraakt. Zo gingen Windows 10, Ubuntu, Safari, Adobe Reader en VirtualBox voor de bijl bij aanvallen van beveiligingsonderzoekers uit verschillende landen.

Een samenvatting van het jaarlijkse door ZDI (Zero Day Initiative) gehouden spektakel:

Vista en Mac OS X gehackt in wedstrijd, Ubuntu niet

Uit man en macht probeerden hackers deze week drie computers te kraken. Legaal nog wel. De hackwedstrijd PWN to OWN werd gewonnen door Ubuntu Linux. Als enige werd dit besturingssysteem niet gekraakt. Verliezers Windows Vista en Mac OS X wel.

Een zaal vol met nerds die maar één doel hebben: het kraken van de computer die voor ze staat. Deze week was dit het schouwspel bij de hackwedstrijd PWN to OWN die werd georganiseerd bij een beveiligingsconfernetie in Vancouver, Canada.