Kan je met een wifi laptop Windows schoon installeren?

Vragensteller: 
jan
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

kan je met alleen wifi op je laptop windows 11 wel opnieuw installeren ,en scheelt het noch als je windows 11 pro neemt?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Dat kan en Windows 11 pro maakt niet uit.

ik had hem laatst namelijk opnieuw geinstalleerd, en toen had ik noch geen wi fi adaptor en toen kwam ik niet verder, en toen heeft een it specialist hem met zijn telefoon die wifi had hem aan de praat gekregen.

Dat is goed gedaan door die it specialist. Ik begrijp dus dat alles nu goed werkt en dat Windows 11 is geïnstalleerd?

ja alles werkt gelukkig weer, maar is noch geen antwoord op mijn vraag, kan je via windows hem opnieuw installeren met behoud van je bestanden of helemaal opnieuw instellen, zonder een usb stick te gebruiken want dan ben je echt alles kwijt, wat ik gedaan had en wat ik nooit meer ga doen omdat mijn laptop alleen maar wifi heeft.

Ik had al gezegd dat dat kan, dus je vraag daarmee beantwoord. Je kan via wifi het windows11.iso bestand downloaden en uitpakken in een map. Als je dan op setup.exe klikt kan je daarna Windows 11 installeren met behoud van je oude bestanden.
Die keuze kan je trouwens ook maken als je wel een usb stick gebruikt. Dan start je niet via die stick je computer op, maar kies je in Verkenner op die stick het setup.exe bestand.

Je kan wel kiezen in Windows voor een schone installatie via systeemherstel, maar dan ben je ook al je bestanden kwijt.

bedankt

Reageer