GratisSoftware.nl na de verhuizing: meld onvolkomenheden!

Na de verhuizing naar onze nieuwe server en de migratie van ons content management systeem (voor een deel van de site) van Drupal 5 via Drupal 6 naar Drupal 7 is sommige informatie niet goed overgezet.

In eerste instantie leek de verhuizing en migratie twee weken terug heel soepel en zonder problemen verlopen te zijn, maar door problemen met een database, en daaropvolgende storingen en foutmeldingen, zijn wij helaas genoodzaakt geweest de migratie nog een keer uit te voeren. Dit zorgde er vorige week maandag en dinsdag enige tijd voor dat de site - deels - onbereikbaar was of foutmeldingen gaf. Ook 's nachts zorgde dit een paar keer voor downtime.

Nu lijkt het erop dat al deze problemen opgelost zijn en de databases correct functioneren. Wat rest is enig dataverlies dat hersteld moet worden. Bij veel downloads ontbreken nog de paragrafen Installatie-instructies, Meer downloads en Hulp en ondersteuning. Deze informatie zullen wij de komende weken geleidelijk aan - handmatig - weer terugplaatsen.

Verder is het DuckDuckGo-zoekvakje enige tijd weggeweest (maar nu weer terug), en is de specifieke lay-out en inrichting van het Downloads-onderdeel langzamerhand weer in zijn oude staat teruggezet. Verdere kleine aanpassingen en verbeteringen zullen we de komende weken doorvoeren.

Zie je nog fouten of onvolkomenheden of heb je suggesties? Meld ze dan aan ons! Je kunt dat via de Reacties hieronder doen of via het contactformulier.

Tot slot: de verhuizing en migratie had heel wat voeten in de aarde (met name door de upgrade van Drupal 5 via Drupal 6 naar Drupal 7), maar - hoewel misschien niet direct zichtbaar - is het voor ons een heel belangrijke stap die weer veel meer mogelijkheden voor de toekomst biedt. Daar gaan we dit jaar (het jaar dat we onze tiende verjaardag gaan vieren) nog de vruchten van plukken.

Alle bezoekers bedankt voor hun geduld en steun de afgelopen weken!

Deel dit artikel: 

Reacties

Of het met de verhuizing te maken heeft weet ik niet, maar bij de programmabeschrijving van Nitro Reader, leiden de links naar de website en die van de download tot de foutmelding "Application Error".

http://gratissoftwaresite...

Nitro Reader heeft een nieuwe website/domeinnaam. Vandaar de foutmelding. We hebben de links gewijzigd. Bedankt voor het melden.

1. De instelmogelijkheid om de nieuwste reacties en aantal meteen bovenaan te tonen is weer verdwenen.

2. Als je eerder op een reactie/link voor bepaalde software (aan de rechterkant van de pagina) ging staan met je muis/pijltje (zonder te klikken) kreeg je linksonder in de adresregel te zien waar die reactie/link naartoe leidt (Firefox), als die reactie over b.v. CCleaner ging stond de naam CCleaner dus in die adresregel linksonder, nu staat er alleen "...gss.nl/downloads/comment+nummer/...". Je moet nu dus echt op een reactie/link klikken om te zien over welke software die reactie gaat. Het is handiger zoals het eerder was, met de naam van de software zichtbaar in die adresregel linksonder wanneer je op een reactie/link gaat staan...

Klopt, het reactiesysteem in Drupal 7 is anders dan voorheen. We gaan kijken of we iets kunnen verbeteren.

Het reactiesysteem zoals jullie het nu hebben bijgewerkt is duidelijker als voorheen, bedankt, zo kan men meteen zien over welke software de reactie gaat. :-)

De instelmogelijkheid om de nieuwste reacties eerst te tonen zou ook mooi zijn.

Wat ik ook heb opgemerkt met Firefox:
Als je nu op een reactie klikt bij 'Recente reacties' en op de betreffende pagina bent, en dan helemaal naar boven op die pagina gaat, dan is het GSS logo (rode rondje) en de DuckDuckGo zoekblok niet meer op de juiste plaats/hoogte maar iets te ver naar boven (een centimeter).

Dat gebeurt ook na het plaatsen van een reactie zag ik net...

Dat is een interessante inderdaad. Geen idee hoe het komt (maar gelukkig niet heel hinderlijk). Als iemand weet hoe dit komt houden we ons aanbevolen.

Met IE8 gebeurt het ook zag ik net (dat het GSS logo iets naar boven verschuift), dus ligt blijkbaar niet aan Firefox.

Ja dat wou ik ook juist melden dat de instelmogelijkheid om de nieuwste reacties meteen bovenaan te tonen is verdwenen.
Vervelend, want ik wil de nieuwste reacties eerst lezen en niet die van jaren geleden.

Nog steeds geen oplossing om de nieuwste reacties weer bovenaan te kunnen tonen?

We gaan er weer naar kijken. We kunnen de volgorde wel omdraaien, maar Drupal 7 kent geen optie om dit door bezoekers zelf te laten kiezen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hongar_je