GratisSoftware.nl is over op een nieuwe server

Het heeft enige weken aan voorbereiding gekost. En de afgelopen week veel bloed, zweet en tranen bij de daadwerkelijke verhuizing en migratie van alle gegevens, databases en meer, maar GratisSoftware.nl is nu echt over op de nieuwe server!

Het was een heidens karwei, omdat met name voor de Downloads-sectie heel veel gegevens geconverteerd moesten worden - al dan niet handmatig. Dit onderdeel van de site moest namelijk ook nog eens geüpgrade worden van (een dichtgetimmerde versie van) Drupal 5 via Drupal 6 naar Drupal 7. Een aardige klus... Maar nu is de hele site over op de nieuwe server bij Zylon.net. En tevens is geheel GratisSoftware.nl bijgewerkt naar Drupal 7 als content management systeem. Voor ons heel fijn omdat het beheer daardoor een stuk eenvoudiger wordt.

Als bezoeker zul je - als het goed is - niet meteen zoveel merken van de verhuizing, maar we kunnen je verzekeren dat wij er heel blij mee zijn - en dat het hoognodig was dat dit gebeurde. Er rest ons nog wel enig werk om alle functionaliteit weer aan de praat te krijgen, maar de basis zou zonder problemen moeten werken.

Bij de verhuizing zijn helaas de reacties op artikelen van de afgelopen dagen verloren gegaan. Verder is alles ongeschonden overgekomen. Nu nog enig opruimwerk en kleine aanpassingen en dan kunnen we - eindelijk - weer op volle kracht verder met het bieden van nieuws, tips en downloads op het gebied van gratis software.

Mocht je onvolkomenheden, fouten of andere vreemde verschijnselen tegenkomen dan horen we dat heel graag van je. Ook suggesties voor verbeteringen zijn natuurlijk altijd welkom. Laat ze weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Is jullie interne zoekveld verdwenen?

Goede site, ziet er goed uit! Proficiat.

Een dikke proficiat vanuit Vlaanderen

het hoofd menu van de media players werkt niet meer,er is niks meer te zien...
iets vergeten over te zetten??

Bedankt voor het melden! Inderdaad vergeten een View te converteren. Werkt nu weer. Nogmaals dank,

Klopt,werkt weer normaal....ook bedankt vanaf deze kant...

Toch vond ik de oude server beter.☺

Sinds 2007 zit ik op internet en heb jullie bij toeval ontdekt.
Fijne sight,veel van geleerd en wil niet anders.
Succes met de veranderingen en aanpassingen!

Gefeliciteerd, fijne site dit!

gefeliciteerd!! ben fervente gebruiker van de site

Veel recente reacties zijn verdwenen na de overgang op jullie nieuwe server. De instelmogelijkheid om de nieuwste reacties (en aantal) als eerste te tonen is ook niet meer aanwezig...

Klopt, mijn laatste reactie is ook per ongeluk verdwenen.

Klopt, enkele reacties van de laatste dagen zijn helaas verloren gegaan. Instelmogelijkheden gaan we naar kijken. Bedankt voor de melding.

Gefeliciteerd.

Zeker gefeliciteerd daarvoor, hier eveneens niets van gemerkt.
Dat er iets van berichtjes verloren is gegaan zal wel normaal zijn, heb dat bij andere forums ook al meegemaakt, geen erg, niets aan te doen.

Gefeliciteerd! Ik heb er niets van gemerkt en dat alleen al is een prestatie!

Van harte gefeliciteerd, ik had er geen idee van dat deze verandering zoveel extra werk met zich zou brengen.

De verhuizing op zich - van oude server naar nieuwe server - was geen probleem, maar met name de upgrade en migratie van de Downloads-sectie van (een dichtgetimmerde versie van) Drupal 5 via Drupal 6 naar Drupal 7 zorgde voor nogal wat problemen. Niet alle bijbehorende externe modules (Views en CCK met name!) hadden een makkelijk upgrade-pad, zodat de nodige gegevens handmatig geconverteerd moesten worden. Vergelijk het met een upgrade van Windows XP via Windows Vista naar Windows 7. Als je dat in een keer doet loop je geheid tegen problemen aan. Maar goed, de hele site zit nu op Drupal 7 en als dit jaar Drupal 8 verschijnt gaat alles een stuk makkelijker dan nu.

mooie site en veel succes voor de toekomst.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieke_land