Hoe kan ik Rufus gebruiken op lokaal account?

Windows
Windows 10
ano
10 april 2019 - 10:04

Ik wil Rufus gebruiken op mijn lokaal account, waar ik ook de ISO's (linux enz.)op download. Maar als ik Rufus start, vraagt hij het wachtwoord van het administrator account . Nadat ik dat heb ingevuld, ziet Rufus alleen een ISO, die in het administrator account staat. Hij ziet dus niet de ISO's, die op mijn lokaal account staan. Hoe los ik dat op? Alvast bedankt.

Vraag is beantwoord

Reacties

Postbusafbeelding van Postbus

Een gedachte zonder garantie op succes: met "Take Ownership" (zie bijvoorbeeld: https://www.tenforums.com... ) op het lokale account Rufus "bewerken", dus het eigendom daarvan overnemen. Misschien kun je dan lokaal met Rufus werken.

ano

Ik heb het gevonden . was iets heel simpels achteraf .

mijn fout was
Rufus starten - Schijf of ISO-image (selecteren) SELECTEREN - Downloads .

maar het moest dus zo
Rufus starten - Schijf of ISO-image (selecteren) SELECTEREN - Locale schijf (C:) - Gebruikers - map met naam van de Lokaal account - Downloads .

sorry voor mijn domme vraag .

Postbusafbeelding van Postbus

Ano, domme vragen bestaan niet. Je hebt het zelf gevonden, dus dat is prima! En prettig, dat je de oplossing hier even hebt vermeld, want daar kunnen andere mensen ook weer van leren!

Linuxman

Simpel misschien... maar zeer onlogisch en dus zeker geen domme vraag, integendeel!
Jij hoort immers bij de weinige gebruikers die Windows bewust gebruikt met een standaardaccount. Proficiat!

Het "probleem" ligt volgens mij bij Windows en Rufus zelf.
Men moet Rufus kunnen opstarten met administrator-rechten maar daarna zou men de "ontkoppeling" moeten maken en in het aangeboden verkennervenster de home-map van de gebruiker tonen.
Vermoedelijk is dit programmeergewijs wel mogelijk vermits het account van de standaardgebruiker gekend is...
Het is (voor een Linuxgebruiker) dan ook onlogisch dat een standaardgebruiker met het paswoord van de administrator in die map verzeild raakt.
Dit kan alleen in Windows... ;-)

ano

Universal-USB-Installer en YUMI doen hetzelfde als Rufus op windows 10 .(en wie weet welke programma's nog meer .)
Etcher niet , daar zie je gewoon alleen de ISO.s op Lokaal account .
Het is dus een slechte beveiliging van Windows 10 op dat gebied .

Als Linux meer grafisch werd uitgelegd , in plaats van al die vreemde commando's , was ik overgestapt naar Linux .
voorbeeld : Firewall instellen op Linux Mint kan zo "sudo ufw enable " maar met grafische interface gaat het zo : start - zoeken - typ firewall dan zie je firewall-configuratie - wachtwoord - en kun je de firewall instellen . ik ben aan het oefenen met Linux Mint op Virtualbox , maar het struikelblok blijf : weinig grafische uitleg over Linux te vinden op internet , merendeel is met commando's (die ik niet kan onthouden of grafische kan controleren).

Linuxman

Top! In jouw reactie geef je een voorbeeld waarvoor je prompt beide oplossingen aanreikt. Dat getuigt van de nodige flexibiliteit en inzicht.
Trouwens, de oorsprong van elke grafische tool is juist een commando!
Wanneer je echt op zoek wil gaan naar commando's in Windows, dan zijn er minstens evenveel te vinden waarvoor geen grafische tool bestaat.

Pin je zeker niet vast op één Linuxdistributie!
Er zijn onderling ook veel verschillen. Zoek tot je de ware gevonden hebt en inruilen voor een andere mag altijd! ;)
Je zal dan ook ontdekken dat er in Linux nog maar heel weinig commando's nodig zijn. Ik gebruik ze ook nog heel sporadisch en dan moet ik ze meestal ook gaan opzoeken. ;)
Blijven exploreren en vergelijken is de boodschap!
Virtualbox is daarvoor het beste gereedschap.
Succes!

Postbusafbeelding van Postbus

@Ano: Lees dit nieuwe artikel op GS maar eens en kijk goed naar het startmenu in Linux Mint, want de firewall kun je configureren via het Startmenu/Voorkeuren/Firewall-configuratie; zie: https://www.gratissoftwar... . Een terminal gebruik je in bijvoorbeeld Linux Mint Cinnamon 19.1 nauwelijks (alleen enkele sporadische, aparte beheertaken).

ano

Als je hulp zoekt op Linux forums, dan wordt dat meestal uitgelegd via apt (commando's )in terminal . beter is het mij te vertellen dat het ook grafisch kan .
Als de installatie van bijvoorbeeld Firewall in Linux Mint zo wordt uitgelegd :
start - zoeken - typ firewall dan zie je firewall-configuratie - wachtwoord - kan ik Gufw firewall instellen en controleren .
Ik heb niets aan codes zoals "sudo ufw enable " . daar word ik niet wijzer van.

Dit soort pagina's zoek ik om te begrijpen hoe Linux werkt. liefst met afbeeldingen .

https://baudrez.be/ubuntu...

p.s. Gufw firewall hoef je niet te installeren op Mint 19 . die vind je in Mint via : start - zoeken - typ firewall - firewall-configuratie . (dat is Gufw firewall) . dat is toch veel gemakkelijker voor een beginnende Linux gebruiker .

Postbusafbeelding van Postbus

Even ter herhaling voor Linux Mint Cinnamon 19.1: "kijk goed naar het startmenu in Linux Mint, want de firewall kun je configureren via het Startmenu/Voorkeuren/Firewall-configuratie".

Deze simpele menukeuze is toch nèt even eenvoudiger, lijkt mij. Linux Mint is juist bedoeld voor mensen, die het startmenu van Windows gewend zijn.

(Dit alles gaat nu overigens wel erg off-topic worden...)

ano

Postbus
Bij mijn Linux Mint 19.1 Xfce vindt je firewall in Startmenu/Instellingen/Firewall-configuratie of via zoeken .
Ik denk dat daarom in Linux forums vaak oplossingen worden gegeven via Apt commando,s in terminal . anders moeten ze voor elke Linux Mint versie een andere beschrijving geven .

Postbus je heb gelijk . het is van een Windows onderwerp overgegaan naar een Linux onderwerp . ik stop met vragen hierover .

Linuxman en Postbus bedank voor jullie hulp en uitleg .

Postbusafbeelding van Postbus

Linux forums: ja, daar heb je gelijk in, zoals nu wel blijkt; de versies blijken iets anders qua menu-indeling. Verder: graag gedaan ;-).

Reageren