Norton, Mcafee, Kaspersky, AVG, Avast en AntiVir deïnstalleren

Als u nieuwe anti-virus software wilt installeren, moet u eerst de oude virusscanner deïnstalleren. Soms lukt het deïnstalleren echter niet meer via Configuratiescherm | Software in Windows. Of worden niet alle componenten van de oude anti-virus software compleet verwijderd. En dat is vervelend, want dat kan problemen opleveren of de installatie van nieuwe software in de weg staan.

Toch is alle software te deïnstalleren. Symantec (Norton), McAfee, Avast en Kaspersky stellen daarvoor zelfs aparte removal tools beschikbaar. Bij AVG en AntiVir kunt u het installatiebestand gebruiken. Lees hieronder hoe u Norton AntiVirus, McAfee, Kaspersky, AVG, Avast of AntiVir verwijdert van uw pc.

Norton (Symantec)
Download en start de Norton removal tool
De removal tool verwijdert Norton 2008/2007/2006/2005/2004/2003 producten
Volg de aanwijzingen op het scherm
De software kan indien nodig de computer meerdere malen herstarten om het Norton product volledig te verwijderen
Mogelijk krijgt u na de herstart extra instructies, voer deze uit

McAfee
Download en start de McAfee Consumer Product Removal tool (MCPR.exe)
De removal tool verwijdert McAfee 2005, 2006 en 2007 producten
Heb geduld, het kan even duren voordat de software in werking treedt
Hou het scherm in de gaten, uiteindelijk krijgt u de volgende tekst te zien: The machine must reboot to complete the un-installation. Reboot now? [y/n]
Klik op de Y toets en dan op Enter
De software zal de computer nu herstarten waarna de McAfee software verwijderd zal zijn

Kaspersky
Download en pak de Kaspersky removal tool uit naar een door u gekozen locatie
Herstart de computer in veilige modus
Open de map waarnaar het zip-bestand is uitgepakt en klik op het .exe-bestand om het te starten
Herstart de computer als het verwijderproces voltooid is

AVG Free verwijderen

Download en start het installatiebestand van AVG Free
Accepteer de licentieovereenkomst
Na het controleren van de systeem-status zal AVG Free u 3 opties geven
Selecteer Uninstall product en klik Next
Selecteer Remove user settings
selecteer Include objects in virus vault
Klik Yes dan OK
Herstart de computer

Verwijder op de locaties C:\Program Files\Grisoft
en C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Grisoft alle eventueel achtergebleven AVG Free bestanden

U kunt ook de AVG Remover downloaden (waarschijnlijk heeft u de 32-bits versie nodig) en gebruiken.

Antivir
Download en start het installatiebestand van Antivir
Accepteer de licentieovereenkomst
Na het controleren van de systeem status zal Antivir u 3 opties geven
Selecteer Remove
Kies Ja op de vraag Do you wish to completely remove etc.
Klik op Voltooien
Herstart de computer

Avast
Download en start de Avast uninstall utility
Klik Remove
Herstart de computer

Reacties

ik heb de norton removal tool gedownload om een (verlopen) norton system works 2006 te verwijderen van mijn windows xp, maar kreeg de melding dat de tool ' expired' is. Mijn vraag is: hoe krijg ik norton er wel af?

Ik heb e.e.a gecontroleerd en de Norton removal tool die je via de link kan downloaden is up-to-date. Ik krijg geen 'expired' melding en volgens de informatie verwijderd de tool Norton System Works 2003 t/m 2009.

Probeer het nog een keer te downloaden.
ftp://ftp.symantec.com/pu...

(((WAARSCHUWING))) Ik heb de "NORTON REMOVAL TOOL" gebruikt op mijn Vista pc, om de restanten van de norton-proefverie-2009 uit de 'ProgramData' te verwijderen. Achteraf was er niets uit de ProgramData verwijderd. Máár bij "Apparaatbeheer/Draagbare apparaten", was het 'stuurprogramma' van "Compact Flash" totaal beschadigd, de rest onder "draagbare apparaten: MS/MS-pro, SD/MMC, SM/xD-Picture" waren helemaal verdwenen, en Joost mag weten wat nog meer kapot was!? Na een volledige systeemherstel was alles weer goed. Ik weet zeker dat "NORTON REMOVAL FOOL" dit doet op mijn Vista pc, ik heb metéén ná gebruik bij apparaatbeheer/draagbare apparaten gekeken. Daarvóór was alles goed! Voor mij dus ZEKER GÉÉN betaalde norton software, ik raad het ten zéérste AF! (Ik heb de overgebleven rommel van norton in de 'ProgramData' maar handmatig verwijderd, zonder gebruik van de 'Removal Tool'!)

Ik heb precies hetzelfde probleem die hele Norton 360 2007 wil maar niet van mijn computer af er staat nog een deel in Programma's en Onderdelen van mijn computer en als ik deze wil verwijderen krijg ik steeds code 21.
Ik heb ook die removal tool gebruikt maar daar werd het inderdaad alleen nog maar erger van volgens mij doet Norton dit met opzet zodat ik niet meer in staat ben om mijn eigen bescherming aan te schaffen.
Norton stond al op de computer toen ik hem kocht en was als eerste op het scherm. maar ik dacht dat ik norton helemaal eraf had gehaald en nu staat er toch nog iets op terwijl ik in de tussen tijd Mc Afee erop heb gezet, nou ben ik benieuwd hoelang mijn computer het nog blijft doen, het is waardeloos zoals die norton zich inkoopt bij windows.

AppRemover belooft een volledige verwijdering van diverse populaire antispyware- en antivirus- applicaties, zoals o.a. AVG, Avira, Bullguard, E-trust, NOD32, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Panda, Sophos, Symantec en Trendmicro. Op de site http://www.appremover.com/ staat een volledige lijst met ondersteunde producten, helaas (nog) geen Norton. AppRemover scant het register en geeft aan welk product niet volledig verwijdert is. De gebruiker kan vervolgens een vinkje zetten en de gevonden registersleutels door Appremover laten verwijderen. Bij mij vond hij een reeds lang vergeten versie van Kaspersky. Het is op dit moment nog een release candidate dus wel eerst even een systeemherstelpunt maken.

Wat ik ook probeer, het lukt me niet om de AVG free van mijn computer te verwijderen! Ook niet met AVG remover downloaden. Ik krijg ook niet de optie om opnieuw op te starten. En bij opnieuw downloaden en installeren krijg ik niet de mogelijkheid van de licentie-overeenkomst en dus ook niet de optie "uninstall". Ik heb Norton 360 gekocht, maar dan moet wel eerst de AVG verwijderd worden! Wat doe ik verkeerd? Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!

Momenteel ben iik in het bezit van een antiviris pakket LIVE ON CARE van Microsoft.
Vroeger ddraaide ik Panda Internet security.
Ik heb dit laatste programma verwijdert zoals het moet en toch blijft er in programma files nog altijd de vermelding staan Panda Software+PavShld-Met Tune up en CC Cleaner is het me onmogelijk dit te verwijderen.
Wat moet ik uitvoeren om dit te verwijderen.
Dank bij voorbaat

Hartelijk bedankt ik ben van het probleem verlost!!

Volgens de link kan je hier de instructies vinden om de dagelijkse systeemscan uit te zetten, maar het gaat alleen over het verwijderen van een bestaande virusscanner.
Hoe moet dan die automatische scan uitgezet worden?

MVG AN

Welke link bedoel je?

Hier is de tips om de automatische scan van AVG uit te zetten:
http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/avg+dagelijkse+scan+uitzetten

dat kan zo zijn maar het moet toch niet zo zijn dat je extra software moet downloaden dat je dan pas een bepaalt progrmma kunt de-instaleren. met dat in je hoofd zit linux toch beter in elkaar.
En tuurlijk niets is 100% waterdicht maar dat kan ook niet.

Ik weet wel dat toen ik op mijn desktop ubuntu had staan dat ik meer tijd overhad omdat ik niet hoefde te scannen etc.

Als het bij een basisinstallatie blijft en verder niets uitbreid (strikt) dan is een virusscanner niet noodzakelijk. Houdt het dan vooral bij producten die niet Virusgevoelig zijn. (Enkele MS-Office producten zijn dit wel)
Als je met je Wireless werkt heb je meestal al een hardwarematige firewall in je router. Dus dan is een firewall vaak overbodig. (Mits de firewall een goede is)

Door: HB

NB:
Waar is de tijd dat Miep zonder veel kennis nog gemakkelijk een documentje kan maken?
I Love Puppy Linux

daarom zit er firewall en antivirus- software in mepis 7...

Ik zal blij zijn als ik op mijn laptop mijn draadloos verbinding onder ubuntu heb staan dan kan ik van al dat spul gedag zeggen en me niet meer bezig houden met virussen en spyware etc. :)

U houdt uzelf voor de gek als u dat werkelijk gelooft geen, maar ook geen enkel besturingssysteem is geheel veilig of waterdicht en dat zal altijd zo blijven.
Houd u aan één basisregel het is en blijft ( SOFT )ware.
Let maar als u er van op de hoogte bent de geschiedenis van webbrowser Firefox, naar mate dat deze steeds populairder werd deze browser steeds meer aangevallen door lekken.
Een draadloze verbinding is steeds nog het meest kwetsbare van alle verbindingen!!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland